altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2018-11-22

Ştiri muzicale din Bucuresti

Andrei Ioniță cântă alături de Orchestra Filarmonică BBC, în cadrul Festivalului RadiRo
Bookmark and Share
A cincea zi de Festival RadiRo aduce pe scena Sălii Radio, în premieră în România, celebra Orchestră Filarmonică BBC, care va concerta în această seară sub bagheta dirijorului Moritz Gnann. De la ora 19:00, veți putea asculta un program alcătuit din Muzica pentru orchestră semnată de compozitorul german Rudi Stephan, Concertul nr. 1 în do major de Joseph Haydn, Rapsodia Română nr. 2 de George Enescu și Simfonia a IX-a de Dmitri Șostakovici. Solistul concertului de Haydn este tânărul violoncelist român Andrei Ioniță. 
Tot de la ora 19:00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, continuă seria concertelor de jazz inclusă în premieră în Festivalul RadiRo. Protagoniștii acestei seri sunt muzicienii din Orchestra de Jazz a Radioteleviziunii Croate, care vor evolua sub conducerea lui Miron Hauser, în tripla ipostază de compozitor, solist - la trombon și dirijor. 
 
Astăzi și mâine, un nou eveniment din seria 'Concertele Centenarului la Ateneu'
Bookmark and Share
Astăzi și mâine, 22 și 23 noiembrie 2018, Filarmonica „George Enescu”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, a programat un nou eveniment din seria „Concertele Centenarului la Ateneu”. Dirijor este Christian Badea, iar solistul invitat este violonistul ucrainean Valeriy Sokolov, care a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, ediţia din anul 2005. Programul prezentat de muzicieni cuprinde două poeme simfonice - „Acteon” de Alfred Alessandrescu și, respectiv, „Don Juan” de Richard Strauss” - iar seara se încheie cu Concertul în re major pentru vioară și orchestră de Johannes Brahms, al cărui solist va fi Valeriy Sokolov. 
 
'Nunta lui Figaro', din nou la Opera Națională Bucuresti
Bookmark and Share
„Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart este spectacolul propus astăzi, 22 noiembrie 2018, de Opera Naţională Bucureşti. Din distribuţie fac parte, între alţii, baritonul Ion Dimieru, soprana Marta Sandu, mezzosopranele Oana Andra, Sidonia Nica şi baritonul Adrian Mărcan. Regia este semnată de Alexander Rădulescu, iar conducerea muzicală îi aparţine dirijorului Vlad Conta. Ora de începere este 18:30. 
 
'Muzicile ţigăneşti din România' – conferinţă susţinută de Speranţa Rădulescu
Bookmark and Share
Muzeul Naţional al Ţăranului Român prezintă, de la ora 18:00, la Clubul Ţăranului, ultimul eveniment dintr-o serie de patru întâlniri dedicate dezbaterii unor teme etnomuzicologice. Speranţa Rădulescu, profesor asociat şi conducător de doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, va susţine conferinţa intitulată „Muzicile ţigăneşti din România”. 
Conferinţa porneşte de la încercarea de a clarifica înţelesul sintagmei „Gypsy music”, iar autoarea va ține cont, în discursul său, inclusiv de opiniile romilor cu privire cu propria lor muzică. Intrarea la eveniment este liberă. 
 
Calendarul muzical al zilei - 22 noiembrie 2018
Bookmark and Share

• Au trecut 308 ani de la naşterea compozitorului german Wilhelm Friedemann Bach (22 noiembrie 1710 - 1 iulie 1784)

• Comemorarea compozitorului englez Arthur Sullivan - 118 ani (13 mai 1842 - 22 noiembrie 1900)

• S-a născut compozitorul spaniol Joaquin Rodrigo - 117 ani (22 noiembrie 1901 - 6 iulie 1999)

• În anul 1909 s-a născut compozitorul român Mişu Iancu (d.12 aprilie 1994), iar zece ani mai târziu muzicologul român Romeo Ghircoiaşu (d.21 martie 1995)

• Se împlinesc 90 de ani de la naşterea dirijorului Mircea Cristescu (22 noiembrie 1928 - 12 iulie 1995)

• Violonistul rus Oleg Kagan ar fi împlinit 72 de ani (22 noiembrie 1946 - 15 iulie 1990)

• Aniversarea dirijorului francez Alain Pâris - 71 ani (1947)

• Aniversarea dirijorului american Kent Nagano - 67 ani (1951)

• Pianistul englez Stephen Hough împlineşte astăzi 57 de ani (1961)

• Au trecut 40 de ani de la moartea violonistului român Sandu Albu (22 august 1897 - 22 noiembrie 1978) şi 25 de ani de la cea a pianistei ruse Tatiana Nikolaeva (4 mai 1924 - 22 noiembrie 1993)

• Acum 105 ani s-a născut compozitorul englez Benjaminn Britten (22 noiembrie 1913 - 4 decembrie 1976)

• Baritonul rus Dmitri Hvorostovski a părăsit această lume acum un an (16 octombrie 1962 - 22 noiembrie 2017)


 
Două spectacole, astăzi, la Opera Comică pentru Copii
Bookmark and Share
Două titluri se regăsesc pe afișul de astăzi al Operei Comice pentru Copii. Începând cu ora 10:00, în Sala Mozart, are loc spectacolul „Petrică și lupul”, în care personajele poveștii imaginate de compozitorul Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, sunt interpretate de instrumente muzicale.. 
Iar în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, de la ora 11:00, va fi reluat cel mai nou spectacol prezentat de instituție, baletul „Prinț și Cerșetor”. Cu un libret de Oleg Danovski şi Ionel Hristea, după celebrul roman al lui Mark Twain, regia și coregrafia sunt realizate de Cătălin Caracaș. Muzica baletului este semnată de Laurențiu Profeta. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul 'Mozart' de la Cluj-Napoca, la final
Bookmark and Share
Festivalul „Mozart”, organizat de Societatea Română Mozart, Filarmonica Transilvania și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, se încheie astăzi cu două evenimente. Începând de dimineață, la Casa Libertății Religioase din municipiu se derulează un Simpozion Mozart. Iar de la ora 17:30, la Cinema Victoria, are loc ultimul eveniment din programul ediției a XXVIII-a a festivalului. Intitulat „Mozart în cinematografie”, acesta propune proiecția filmului „Nannerl, la sœur de Mozart”, o producție din anul 2010, în regia lui René Féret. 
 
'Blue Noise', pe afișul de astăzi al Festivalului 'Craiova Muzicală'
Bookmark and Share
Ansamblul vocal a cappella „Blue Noise”, care a încheiat în 15 noiembrie un turneu național de lansare a albumului „Portrait”, concertează astăzi în cadrul ediției cu numărul 45 „Românească” a Festivalului Internațional „Craiova Muzicală”. Ana Alexa, Elena Moroșanu, Ana-Cristina Leonte, Flavia Zoe, Mihail Grigore, Bogdan Tudor și Denis Bolborea sunt tinerii absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București și ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „Ion Luca Caragiale” ce formează grupul vocal dedicat muzicii de tip blues, jazz și pop. Astăzi, de la ora 19:00, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, aceștia vor interpreta piese precum „Bumble bee”, „Portrait”, „If someday”, „Banii” sau „Fulgi fulgi”. 
 
Dana Borșan este solista Orchestrei Filarmonice din Sibiu
Bookmark and Share
Pianista Dana Borșan se va afla în această seară la Sibiu, în calitate de solistă a Orchestrei Filarmonice din municipiu. Sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, muzicienii vor interpreta Concertul op. 21 în fa minor pentru pian și orchestră de Frédéric Chopin și Simfonia a VII-a în la major de Ludwig van Beethoven. Concertul se desfășoară în Sala Thalia a filarmonicii, începând cu ora 19:00. 
 
Se încheie Ediția a II-a a Turneului 'Classic Unlimited'
Bookmark and Share
Ultimul concert din cadrul ediției a doua a turneului „Classic Unlimited”, care își propune să lege 10 spații neconvenționale din 9 orașe din țară se încheie astăzi, de la ora 19:00, la Mina Petrila din județul Hunedoara. Ideea turneului a fost explicată de pianistul Bogdan Vaida, după cum urmează: „Mi-am dorit să fac un concert într-un spațiu lejer și prietenos, în care lumea să nu se simtă complexată, un loc care să nu oblige la o anumită ținută și care să nu impună prețuri mari la bilete”. 
Alături de Sonata nr. 7 de Serghei Prokofiev, Bogdan Vaida va mai interpreta Intermezzo de Johannes Brahms, Sarabanda op. 10 de George Enescu, Catedrala scufundată de Claude Debussy, două piese din suita Romeo și Julieta de Sergei Prokofiev, J-Rhapsody de Ciprian Pop și un Impromptu de Franz Schubert. 
 
Josef Suilen dirijează Orchestra Filarmonicii din Oradea
Bookmark and Share
Un nou concert din stagiunea Orchestrei Filarmonicii din Oradea propune astăzi un program cu opusuri de Antonin Dvorak, Max Bruch și Wolfgang Amadeus Mozart. În postura de solist al Concertului nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră de Max Bruch se va afla Florin Ionescu-Galați. Orchestra va fi dirijată, de la ora 19:00, de muzicianul olandez Josef Suilen. 
 
Lucrări de Grigoriou, Sibelius și Mendelssohn, pe afișul Filarmonicii din Brașov
Bookmark and Share
Dirijorul Iulian Rusu conduce astăzi, de la ora 19:00, Orchestra Filarmonicii din Brașov. Programul cuprinde Poemul simfonic „Lake of mist” de Konstantinos Grigoriou, Concertul în re minor pentru vioară și orchestră de Jean Sibelius și selecțiuni din Suita „Visul unei nopți de vară” de Felix Mendelssohn. Solistul concertului de Sibelius este Alexei Barchevitch, invitat din Germania. 
 
Concert 'Despre demonismul și eroismul beethovenian' - la Pitești
Bookmark and Share
Orchestra simfonică a Filarmonicii din Pitești, alături de dirijorul Florin Totan, prezintă astăzi concertul intitulat „Despre demonismul și eroismul beethovenian”. Cu pianista Diana Voronetskaya în ipostază solistică, muzicienii interpretează Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră și Sonata nr. 28 op. 10 pentru pian de Ludwig van Beethoven, într-o versiune orchestrală realizată de Mircea Luculescu, care va putea fi ascultată în primă audiție. Concertul se desfășoară de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional din Pitești. 
 
Trei evenimente în cadrul Ploiești Jazz Festival
Bookmark and Share
Cea de-a doua zi a Festivalului de Jazz de la Ploiești debutează, de la ora 10:00, cu un concert-lecție susținut de Ploiești Jazz Trio. Iar deseară au loc două concerte, prezentate de formațiile Traffic Strings și, respectiv, Ploiești Jazz Trio care va cânta alături de Rick Margitza din Statele Unite ale Americii. Evenimentele se desfășoară în Sala „Ion Baciu” a Filarmonicii din Ploiești, cu începere de la orele 19:00 și 21:00. 
 
Concert 'Romantic-contemporan', în încheierea Festivalului 'Timsonia'
Bookmark and Share
Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Timsonia”, subintitulată „Interferențe”, se încheie astăzi la Timișoara. Denumit „Romantic - Contemporan”, concertul din această seară este susținut de basul Martin Wistinghausen și de Ansamblul Atem, alcătuit din Cristian Miclea - la clarinet, Cristina Mălăncioiu - vioară și Victor Andrei Părău, la pian. Programul cuprinde lucrări semnate de Franz Schubert, Sabina Ulubeanu, Șerban Marcu și Martin Wistinghausen, printre alții. Concertul se desfășoară la Bastionul Theresia din Timișoara, de la ora 19:00. Tot în cadrul Festivalului „Timsonia”, începând cu ora 14:00, la Facultatea de Muzică din municipiu, au loc cursuri de măiestrie susținute de flautistul Matei Ioachimescu și de pianistul Alfredo Ovalles. 
În prima parte a zilei, de la ora 11:00, la Bastionul Theresia, se desfășoară conferințele susținute de compozitorii Filippo Perocco și Peter Tornyai. 
 

Vizualizări: 185

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor