altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 4 noiembrie 2018

“Gâlceava sexelor sau despre ce a vrut să spună autorul” plus 2 more


Gâlceava sexelor sau despre ce a vrut să spună autorul

Posted: 03 Nov 2018 10:46 AM PDT

Vineri, 2 noiembrie 2018, ora 17.00, la ”Piața Spaniei Gallery” din București,  în cadrul evenimentului #frontuldecarte, a avut loc prezentarea volumelor ”Conspirația femeilor”, de Dănuț Ungureanu și ”12 Povestiri fantastice”, de Danuț Ungureanu și Marian Truță, ambele publicate de editura Tritonic. La eveniment au participat, prieteni ai autorilor și ai editurii Tritonic, printre aceștia aflându-se Gabriela Hurezean, Emil Viciu, Florin Dumitrescu, Alexandru Mironov, Stelian Țurlea. Într-o atmosferă caldă, plină de culoarea vie a lucrărilor artistului Laurențiu Dimișcă, invitații au fost întâmpinați cu vin și covrigi.

 

 

 

 

”Mă bucur că Danuț Ungureanu și Marian Truță apar împreună pe o copertă, cum au apărut la Nemira, anii trecuți, și poate că încet, încet chiar va exista o tradiție și la un an vor mai apărea astfel de povestiri comune. Dănuț este unul dintre puținii autori de la Tritonic care are Serie de Autor, există Colecția Dănuț Ungureanu. Noi ne întâlnim prin ianuarie când facem planul pentru anul viitor și știam de această Conspirație de mai mult timp. Eu mă întorc în timp și mă gândesc la Urme de sfinți, mă gândesc la Viața și faptele haiducului Tănase Vlăsia, la Luna în orașul blestemat. Cred că Dănuț Ungureanu chiar este o marcă. Nu știu ce vă așteptați să citiți în Conspirația femeilor, dar cred că veți avea o surpriză foarte interesantă citind această carte. Este cu femei, dar  nu este cu poze. Sper să vă placă coperta, a fost o conspirație și îi mulțumim, Taniei Furnea pentru acest lucru. Vă așteptăm și la Gaudeamus, 14-18 noiembrie 2018”, a spus Bogdan Hrib, directorul editurii Tritonic.

 

Florin Dumitrescu: ”Conspirația femeilor m-a distrat. Am găsit momente de grupul Vouă. În această carte este vorba despre gâlceava  sexelor, dar și despre multe problematici de tip pro-contra. Dezvoltă tot ce este prejudecată, gândirea populară despre cum e femeia, cum e bărbatul. Sunt foarte multe voci în carte și se pot face citate de facebook. Există momente de înțelepciune abisală ale personajelor.”

 

 

 

 

 

 

”Voi pendula între a lăuda cartea și a mă da modest. Vreau să accentuez faptul că anul trecut cam pe vremea asta, am lansat cartea Luna în orașul blestemat, care este o carte foarte rea, foarte negativă. Mie mi-a făcut foarte rău scriind-o, dar am scris-o scrâșnind din dinți și mergând mai departe. Apoi am simțit nevoia să merg în extrema cealaltă. În lumea noastră nu mai există nunațe de griuri, ci mai mult negru și alb. M-am gândit să scriu o comedie. Cochetam de multă vreme cu gândul unei satire. Am vrut să scriu o comedie, dar nu m-am putut abține să îmi închipui că prin asta voi contribui și eu cumva la mersul social, la o idee. În #frontuldecarte, pe care eu l-am inventat, aș vedea multe scrieri care pot influența viața noastră și mersul societății. Scriind această Conspirație a femeilor, pe care eu am dorit-o o satiră la adresa exceselor de tot soiul, mi-a trecut prin cap extraordinara importanță a neseriozității. Mi se pare extraordinară detașarea de anumite încrâncenări, a face un pas înapoi, a-i combate pe cei care îți otrăvesc viața, a-i trata dacă nu cu indiferență,  măcar cu o superioritate amuzată. Acea neseriozitate aplicată în doze mici, așa cum îți aplici veninul albinei ca să te imunizezi. Mă refer la acel tip de neseriozitate care te ajută să își poți păstra mintea integră și să judeci cu mult discernământ ceea ce se întâmplă  în jurul tău”, a spus Dănuț Ungureanu.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe, pe acordurile muzicale ale chitării lui Liviu Rujan, un tânăr artist descoperit de Dănuț Ungureanu.

Cele două volume, ”12 Povestiri fantastice” de Dănuț Ungureanu și Marian Truță și ”Conspirația femeilor”, în Seria de autor Dănuț Ungureanu, vor fi lansate la Gaudeamus (stand, nr 18, parter, Pavilionul Central), sâmbătă 17 noiembrie:

ora 16.00 – Colecția SF& Fantasy lansarea volumului ”12 Povestiri fantastice” de Dănuț Ungureanu și Marian Truță, prezentarea volumului ”Omul care s-a jucat cu lumea” de Marian Truță,. Participă: autorii, editorul Bogdan Hrib.

ora 16.45 – lansarea romanului ”Conspirația femeilor”, în Seria de autor Dănuț Ungureanu. Participă: autorul Dănuț Ungureanu și editorul Bogdan Hrib

 

Text & foto: Simona IONIȚĂ

vizualizari: 77http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/eX1daa-o-OQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

S-a deschis Casa Memorială „Anton Pann”

Posted: 03 Nov 2018 10:34 AM PDT

La un an și jumătate de la deschiderea noilor sedii ale Muzeul Național al Literaturii Române, Primăria Municipiului București și MNLR a inaugurat vineri, 2 noiembrie 2018, Casa Memorială „Anton Pann”, situată pe Str. Anton Pann 20. La evenimentul de inaugurare au fost alături de Ioan Cristescu, directorul MNLR, de Arh. Constantin Goagea și de echipele MNLR și Zeppelin: Tomnița Florescu, Viceprimar PMB, Elena Petrescu, Viceprimar Primăria Sectorului 3, Acad. Eugen Simion, Acad. Răzvan Theodorescu, M.c. Mircea Martin, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, numeroși scriitori, profesori, cercetători, artiști, prieteni. 

Povestea vieții unui scriitor spusă într-un mod inedit, o incursiune în lumea literară și politică a vremii lui. Cele mai frumoase ilustrații de carte realizate de artiști români faimoși, instalații interactive și animații. Douăzeci și trei de instrumente muzicale reprezentative pentru prima jumătate a secolului al XIX-lea, o arhivă de sunete, partituri, piese vocale și instrumentale, laice și religioase compuse de Anton Pann. Toate în prima expoziție permanentă a casei care păstrează vie memoria unui scriitor și a vremurilor în care a trăit și a creat el, prezentate printr-un concept curatorial propus de arhitecții Constantin Goagea și Justin Baroncea.

Casa, prima și singura în care Anton Pann a locuit fără chirie, a fost cumpărată – împreună cu locul – la 20 februarie 1848. Aflată la mică distanță de Biserica Sfântul Stelian-Lucaci, în a cărei strană dreaptă a cântat Anton Pann, locuința are o curte largă, în care proprietarul și-a putut muta tipografia. În această casă, Anton Pann a realizat cea de-a doua ediție a capodoperei sale, Povestea vorbii, iar mai apoi,Nezdrăveniile lui Nastratin Hogea, cealaltă creație de vârf semnată de autor, precum și O șezătoare la țară sau Călătoria lui Moș Albu. Intrată în patrimoniul MNLR în urmă cu mai puțin de 1 an, astăzi Casa Memorială „Anton Pann” își deschide porțile și intră pentru prima oară în circuitul public, aceasta putând fi vizitată gratuit până la sfârșitul anului.

Coordonare proiect: Ioan Cristescu, Director al Muzeului Național al Literaturii Române

COORDONARE PROIECT: Ioan Cristescu, Director al Muzeului Național al Literaturii Române AUTORI: Constantin Goagea, Justin Baroncea, Anastasia David, Alexandru Condrea

CONSULTANȚI ȘTIINȚIFICI: Gabriela Dumitrescu (Academia Română), Nicolae Mecu (Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu”), Florin Iordan (trupa Trei Parale), Constantin Răileanu (trupa Anton Pann)

COLABORATORI: Emanuel Birtea, Mihaela Butoi, Cristina Ginara, Alexandru Ivanof, Sonia Lascu, Adina Lupu (documentare), Radu Manelici (grafică), Ioana Naniș, Sabina Nechita, Ioana Trușcă, Alexandru Voicu, Rareș Nedelcu, Urban Paint (execuție)

ECHIPA MNLR: Emanuel Cambosie, Ana Claudia Cencu, Ilinca Cristurean, Cristian Dima, Andreea Drăghicescu, Emil Doicescu, Victorița Doicescu, Anița Grigoriu, Alina Ioan, Andra Ispas, Ina Mareș, Cristina Milca, Luana Stroe, Violeta Vârjoghe, Loredana Voicilă

Date de contact
Adresă: Strada Anton Pann 20, sector 3, București
Telefon: 0314.045.045 / 0731.003.022
E-mail: case.memoriale@mnlr.ro
Website: www.mnlr.ro

Program de vizitare:
Luni – Închis
Marți – Duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (1 martie – 31 octombrie)
Marți – Duminică, în intervalul orar 9.00 – 17.00 (1 noiembrie – 28/29 februarie)
Tarife (care urmează a fi aplicate începând cu data de 3 ianuarie 2019):
Bilete de intrare în Casa Memorială „Anton Pann”
4 lei/zi/vizitator – adulţi
2 lei/zi/vizitator – pensionari, militari, elevi, studenţi, grupuri organizate
0 lei – preșcolari, copii instituționalizați, persoane cu handicap, veterani de război
5 lei/zi/vizitator – taxă de participare la atelierele pentru copii
Taxă filmare/fotografiere profesionistă în interiorul muzeului/casei memoriale (taxă de filmare pentru TV, filme documentare realizate de specialişti): 40 lei/mp/ora
Taxă filmare/fotografiere de către turişti în interiorul muzeului/casei memoriale: 15lei/vizitator/zi
Taxă ghidaj: 6 lei/zi/vizitator sau grup vizitatori

„Depozitar al tezaurului popular, cum îl socotea Vasile Alecsandri, și clasic dintre cei năzdrăvani, prin proteismul întrupărilor sale, de la cea mai telurică și până la cele sublime, cum îl socotea Eminescu – Omir al poporului său, într-un fel – așa va rămâne de-a pururi în fastele literaturii noastre Anton Pann.” (PERPESSICIUS)

Anton PANN. Fiul văduvei de cel mai umil statut social Tomaida a început prin a cânta în strană spre a-și agonisi pâinea zilnică și, apoi, a avut un rol decisiv în „românirea” muzicii bisericești ortodoxe, dând și o lucrare fundamentală despre „bazul” acesteia. Ca orice culegător conștiincios, a adunat, „de la lume” pietricele colorate ale înțelepciunii locale, balcanice și orientale, iar apoi, printr-un meșteșug numai de el știut, le-a topit și le-a însăilat cu totul altfel, dându-le o strălucire de perle și punându-ne astfel înaintea ochilor Povestea vorbii, Nezdrăvăniile lui Nastratin Hogea și O șezătoare la țară, adică trei dintre cele mai frumoase cărți ale perioadei de început a literaturii noastre moderne, care-l situează pe autorul lor în compania scriitorilor de prima mână ai epocii: I. Heliade Rădulescu, Gr. Alexandrescu, V. Alecsandri, C. Negruzzi, N. Filimon – cu excepția ultimului, toți provenind din boierimea mică sau mijlocie. A învățat de tânăr meșteșugul culegerii slovelor, apoi și-a cumpărat o tipografie, scoțând de sub teasc zeci de cărți, sacre sau profane, literare sau muzicale: cărți de autor, traduceri, prelucrări și adaptări, în versuri sau în proză, ba chiar având structură dramatizată. Nu s-a dat în lături nici de la literatura de desfătare, cuprinsă de obicei în multele „calendare” pe care le-a compus și publicat. A fost și autor, și tipăritor, și distribuitor, mereu vizitat de grija găsirii altor „prenumeranți”. A stat cu un ochi pe coala de scris cu condeiul propriu și cu altul pe cea tipografică, iar când a simțit că slovele încep să tremure sub privirea încețoșată de osteneală, și-a luat chitara și s-a refugiat – de pildă, în fundul curții ori în odaia de la catul de sus al locuinței din mahalaua Lucaci, de unde versurile puse pe melodie se transfigurau ca atinse de magie sub efectul glasului său inimitabil și al coardelor atinse de mâni de maestru. Nefiind un ascet al scrisului, nu a ales să se retragă din lume între pereții unei chilii. Nu a ales fiindcă nu a putut: nu-l lăsa firea sa de om iubitor de oameni și de viață, și nici vocația sa irepresibilă de artist. De scriitor întors tocmai către lumea și viața reală. S-a împărțit astfel între cunoașterea existenței concrete, vii, și (trans)punerea ei pe foaia de hârtie, nerefuzându-și bucuriile vieții pe pământ și nici satisfacțiile oferite de valorile simbolice și transcendente. Energia și abnegația cu care și-a trăit și umplut clipele anilor ce i-au fost dat sunt uimitoare. Nu exagerăm dacă vedem în Anton Pann – omul, muzicianul și scriitorul, luați separat și la un loc – o forță a naturii. O forță care a făcut ca fiul sărmanei văduve să depășească, prin ceea ce a produs, dimensiunea creației și a faptelor unui individ și să devină o instituție. Instituția Anton Pann. (Nicolae MECU)

 

vizualizari: 26http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/jE6QVmKuyBI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Galateca devine km zero al traseului urban

Posted: 03 Nov 2018 06:38 AM PDT

Etapa a doua a proiectului ”ARTA  la intrare. Identitar” a debutat începând cu 1 noiembrie 2018, iar proiecția traseului urban se regăsește la galeria Galateca unde vor fi prezentați , într-un eveniment de tipul  work în progress, artiștii implicați. În prima parte a proiectului, în urma apelului de proiecte, în cadrul căruia s-au înscris peste 150 de artiști, au fost selectați de către juriul formati din  Petru Lucaci, Prof. univ. dr. și Președinte UAP, Aurel Vlad, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București,secția Sculptură, Octavian Neculai, Profesor Invitat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ” ION MINCU” București, Scenograf și Consultant de Arhitectură la TEATRUL “LUCIA STURDZA BULANDRA” București, Anca Boeriu, Lector Univ. dr. la secția Grafică, Universitatea Națională de Arte, Bucurest și manager de proiect , Mariea Petcu Chioibaș, Șef Catedră secția Grafică Liceul “Nicolae Tonitza” București,  26 de artiști.

Artiști selectați:

Adriana Florea Băloiu / Alexandru Burlacu / Diana Butucariu / Bogdan Cazacincu / Ingrid Cosma / Roberta Curcă /  Alexandru Dascălu / Carmen Denisia / Dragoș Dumitrașcu / Daniela Gaie /  Irina Iliescu / Vlăduț Mavriche  / Andreea Medar / Sorina Maria Mihalache / Teodor Moise / Alexandra Mureșan / Radu Panait / Radu Pandele/ Smaranda Pîrvan Pompiliu / Laura Pop /  Claudia Pușcașiu / Diana Roșca / Lucia Spinoiu / Maria Tăbarcea / Laura Trăilă / Sabina Tupan

Zilnic lista artiștilor participanți se va completa cu detalii și imagini ale lucrărilor, în paralel cu montarea lucrărilor în spațiile partenere.

Expoziția de la Galateca debutează cu prezentarea celor 8 artiști vizuali seniori, care vor susține tinerii artiști în cadrul unor evenimente de tip artist talk, pentru încurajarea dialogului între generații și interdisciplinar.

Astfel, primele dezvăluite vor fi proiectele propuse pentru cele 5 orașe europene Paris, Londra, Bruxelles, Berlin și Viena și care aparțin artiștilor seniori Mihai Zgondoiu, Cosmin Paulescu, Patricia Teodorescu, Carmen Apetrei și Cătălin Hrimiuc. Urmează cele din Râmnicu Vâlcea, Iași și Cluj ale seniorilor Ioana Olahut, Felix Afteme și Gheorghe Dican. Artiști invitați :Ghenadie Popescu din republica Moldoca și  Ștefan Radu Crețu.

În continuare traseul urban se va contura zi de zi cu cei 26 de tineri artiști ce au câștigat apelul de proiecte Arta la intrare.Identitar.

Partenerii strategici sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București şi este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale .

 

 

Vizualizări: 135

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor