altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 3 noiembrie 2018

“Autori români, la BUCH WIEN 2018” plus 5 more


Autori români, la BUCH WIEN 2018

Posted: 02 Nov 2018 06:19 AM PDT

Institutul Cultural Român de la Viena participă la cea de-a unsprezecea ediţie a târgului internaţional de carte BUCH WIEN, care se desfăşoară, în perioada 7-11 noiembrie 2018, la Viena. Invitaţii Institutului Cultural Român de la Viena la BUCH WIEN 2018 sunt: Gabriela Adameşteanu, Georg Aescht, Cătălin Mihuleac, Varujan Vosganian şi Ernest Wichner. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul evenimentelor.

Programul evenimentelor este organizat de ICR Viena şi Centrul Cărţii:

Vineri, 9 noiembrie

ora 11.00 / scena STANDARD

 

Prezentarea romanului Oxenberg & Bernstein / America de peste pogrom (editura Paul Zsolnay) în prezenţa autorului Cătălin Mihuleac şi a traducătorului Ernest Wichner; eveniment moderat de Cornelius Hell.

 

ora 13.00 / scena STANDARD

 

Prezentarea romanului semnat de Liviu Rebreanu Der Wald der Gehenkten / Pădurea Spânzuraţilor (editura Paul Zsolnay), susţinută de traducătorul Georg Aescht în dialog cu Ernest Wichner; eveniment moderat de Cornelius Hell.

 

Sâmbătă, 10 noiembrie

ora 17.30 / scena STANDARD

 

Prezentarea volumului de povestiri Als die Welt ganz war / cea de-a 2-a parte a volumului original Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri (editura Paul Zsolnay), în prezenţa autorului Varujan Vosganian şi a traducătorului Ernest Wichner.

 

Duminică, 11 noiembrie

ora 12.00 / standul editurii Wieser (stand B 03)

Prezentarea volumelor Begegnung / Întâlnirea (traducere Georg Aescht, editura Wieser) şi Der verlorene Morgen / Dimineaţa pierdută (traducător Eva Ruth Wemme, editura Die Andere Bibliothek), în prezenţa autoarei Gabriela Adameşteanu.

Mai multe detalii despre programul târgului de carte găsiţi pe www.buchwien.at.

 

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

 

 

vizualizari: 7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/Ij7RXWIfdwI?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Instalația de artă colectivă ”Funky Jurnalul Depresiei”

Posted: 02 Nov 2018 06:12 AM PDT

Luni, 5 noiembrie 2018, ora 19:00,  la Ceainăria Cărturești Verona din București, Asociația Culturală Philmys vă invită la instalația de artă colectivă – ”Funky Jurnalul  Depresiei”. Instalația face parte din proiectul ”Mind The Gap” – Percepția tinerilor asupra depresiei. ”Funky Jurnalul Depresiei” este gândit ca un workspace- laborator de studiu artistic dedicat tineriilor din diferite domenii artistice dar și celor care doresc să se implice activ în conceperea și realizarea unor produse culturale. Activitațile desfășurate propun ca rezultat o instalație de artă colectivă (work in progress – funky jurnalul depresiei) instalație care va avea ca pilon central de expunere -Librăria Cărturești Verona. Instalația va include mijloace si moduri distincte de a percepe și exprima depresia ca fenomen psihosocial. Intrarea este liberă!

Artiștii care vor lua parte la instalația de artă colectivă sunt: Iasmina Petrovici – Actriță, Karolina Cîmpeanu – Dansator, Rodica Pinteac – Fotograf, Cătălina Popescu – Scriitoare, Maria Grig – Videograf și Fotograf, Camelia Șirli – Fotograf, Alin Păun – Muzician și Compozitor, Mădălina Catană – self-taught artist, Ana Crăciun – Agent de turism, Alina Juravle – Fotograf, Romeo Bigan – Arhitect, Anca Tudoricu – Profesor, Alina Mareci – Asistent universitar

 

Proiectul „Mind the Gap” cuprinde mai multe activități printre care: realizarea spectacolului Funky Depresia, ateliere de teatru forum și un program de coaching și implicare activă, prin care tinerii vor beneficia de experiența și susținerea specialiștilor din domenii precum: business corporate, anteprenoriat, artă, educație, tehnologie etc.

 

Proiectul Mind The Gap este cofinanțat de Administrația Fondului Național Cultural (AFCN).

La toate activitățile din cadrul proiectului, participarea va fi gratuită.

Pentru mai multe informații în ceea ce privește programul activităților din cadrul proiectului, intrați pe pagina de facebook Philmys Production.

 

vizualizari: 8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/UB1VGIbK98Q?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Mischa Maisky și Christian Badea, doi artiști excepționali în „Conc...

Posted: 02 Nov 2018 06:04 AM PDT

Filarmonica „George Enescu”, cea mai importantă și reprezentativă instituție muzicală a României,  programează pe 8 și 9 noiembrie 2018, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în cadrul „Stagiunii centenare”, un concert extraordinar ai cărui protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit „Paganini al violoncelului“, și Christian Badea, consilier artistic și dirijor principal al Filarmonicii. Mischa Maisky, care a studiat deopotrivă cu Mstislav Rostropovich și Gregor Piatigorsky –  reprezentând, așadar, la cel mai înalt nivel școala interpretativă rusă –  a sărbătorit 70 de ani anul acesta.

„În prima parte a programului, Orchestra simfonică a Filarmonicii  «George Enescu»  va interpreta Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11 de George Enescu.  În același concert, va fi omagiat și Igor Stravinski, oaspete al Filarmonicii «George Enescu»  în perioada «de aur», prin suita Pasărea de foc. Marele compozitor rus a fost unul dintre invitaţii de seamă ai Filarmonicii, susţinând în 1930 două concerte la Ateneul Român, în care şi-a dirijat propriile lucrări. În continuare, marele violoncelist Mischa Maisky – una din cele mai importante și complexe personalități ale artei interpretative din ultimele decenii – va oferi Concertul de Dvořák, o lucrare de referință în literatura solistică“, declară maestrul Christian Badea.

„E o bucurie să cânt Concertul de Dvořák pe scena Ateneului român, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii «George Enescu», dirijată de maestrul Christian Badea“, susține violoncelistul Mischa Maisky.

Filarmonica “George Enescu”  oferă publicului posibilitatea de a urmări repetiţia generală de joi, 8 noiembrie, de la ora 10.00, dirijată de Christian Badea, în compania lui Mischa Maisky și a Orchestrei simfonice a Filarmonicii “George Enescu”. Biletele la repetiţia generală sunt în valoare de 15 lei.

În preambulul concertelor, miercuri, 7 noiembrie 2018, de la ora 14.00, va fi organizată o conferință de presă, care va avea loc  în Salonul de Protocol al Ateneului Român. Alături de Mischa Maisky și Christian Badea, artiștii protagoniști ai concertelor, și de domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii George Enescu, vor fi invitați reprezentanți ai instituțiilor partenere ale acestor evenimente: domnul Mirel Taloș, vicepreședinte al Institutului Cultural Român, și domnul Tiberiu Mercurian, director de marketing la Alpha Bank România.

Coincidența face că în acest an celebrăm și 150 de ani de când Eduard Wachmann a obținut fondurile necesare înființării Societății Filarmonice, iar acum 130 de ani era inaugurată clădirea superbă a Ateneului Român. Aș putea adăuga și faptul că anul viitor fresca Ateneului va împlini 80 de ani. Toate aceste lucruri conduc spre ideea de a dedica o mare parte a stagiunii simfonice Centenarului în cadrul unui proiect complex, demn de prestigiul unei instituții muzicale emblematice pentru România. Proiectul este derulat în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Alpha Bank România, care, alăturându-se acestui demers, reconfirmă suportul acordat artei si culturii româneşti“, precizează Christian Badea.

În Anul Centenar al României, Filarmonica „George Enescu” celebrează 150 de ani de existență, iar Ateneul Român 130 de ani de la inaugurare.  Este o triplă sărbătoare care se va desfășura de-a lungul întregii stagiuni  2018-2019.  Seria de concerte  – „Concertele Centenarului la Ateneu“ –  propune publicului bucureștean  o dramaturgie muzicală construită pe cronologia evenimentelor istorice și culturale centenare, cu artiști invitați români și străini de renume internațional.  În afară de urmărirea în muzică a unei cronologii istorice a decadelor Centenarului României, atât programele din seria „Concertele Centenarului la Ateneu“, cât și întreaga stagiune aniversară, prezintă câteva teme importante, precum „Creația Enesciană” – în cadrul căreia vor fi interpretate mai multe dintre  lucrările simfonice ale marelui compozitor român, „Titani ai muzicii clasice“  – concerte care îi prezintă atât pe marii interpreți ai vremurilor noastre, cât și pe compozitorii care au fost puncte fixe de referință culturală în ultimele două sute de ani, „Un secol de muzică românească“ și „Generația secolului XXI“ – cu participarea soliștilor și dirijorilor români și străini tineri, care se afirmă pe scena internațională și care reprezintă viitorul muzicii.

 

Joi, 8 și Vineri, 9  noiembrie, ora 19.00 Ateneul Român , Sala Mare

Filarmonica „George Enescu“ – 150 de ani

Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu”

Dirijor
CHRISTIAN BADEA

Solist

MISCHA MAISKY

Program:

George Enescu
Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11

Igor Stravinski
Pasărea de foc

Antonin Dvořák 
Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră, op. 104

Presenting sponsor: Alpha Bank
Parteneri principali: Institutul Cultural Român, Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică
Parteneri media: Europa FM, Radio România Muzical, Adevărul, Historia, Dilema Veche, Radio Clasic, Actualitatea Muzicală

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Marţi  – Vineri, 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesaţi site-ul www.fge.org.ro

 

MISCHA MAISKY

Mischa Maisky, unul dintre cei mai excentrici artiști ai lumii, a aniversat 70 de ani în 2018. Cele mai frumoase și mai lirice piese au fost reunite, pentru a-l sărbători, în cel mai recent album, „Adagietto”, care a fost lansat, în luna august, sub sigla Deutsche Grammophone. Albumul poartă titlul celei de-a treia părți a Simfoniei nr. 5 de Gustav Mahler, pentru care artistul are o slăbiciune aparte. Cea mai mare parte a albumului, prezentat și de Radio România Muzical, este înregistrată împreună cu Lily Maisky, fiica cea mare a violoncelistului rus.

Născut pe 10 ianuarie 1948 în Letonia, educat în Rusia, repatriat în Israel, artistul se consideră un cetățean al lumii și spune că  în muzică „nimic nu s-a schimbat şi totul s-a schimbat enorm”. „Cânt la un violoncel italian, cu arcuşuri franceze și germane, corzi din Austria și Germania.  Mă simt acasă oriunde oamenii apreciază muzica clasică”, spune artistul.

La 17 ani a câștigat prima sa competiţie de violoncel, la Leningrad. A studiat la Conservatorul din Moscova cu Mstislav Rostropovich, în 1966 a fost unul dintre premianţii competiţiei Ceaikovski, iar  patru ani mai târziu a fost trimis într-un lagăr. După eliberare, a părăsit Uniunea Sovietică şi a emigrat în Israel. Au urmat numeroase alte premii si debutul său la Carnegie Hall (New York), alături de Orchestra Simfonică din Pittsburgh. Un admirator i-a oferit atunci un violoncel din secolul al XVIII-lea, instrument la care cântă şi în prezent.  Pe marile scene ale lumii, a apărut în compania unor mari nume precum Martha Argerich, Radu Lupu, Leonard Bernstein, Zubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Daniel Barenboim şi Giuseppe  Sinopoli. A devenit un invitat obişnuit al celor mai prestigioase festivaluri internaţionale, susţinând concerte în centre muzicale ca Viena, Berlin, Londra, Ierusalim, Paris, New York şi Tokio.

 

CHRISTIAN BADEA

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice și operei, Christian  Badea, consilier artistic şi prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele și în cele mai importante săli și teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena),  Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).
Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artiști de referință ai timpului nostru – Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renée Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson. Sub semnul Leonard Bernstein 100, centenarul nașterii artistului a fost sărbătorit la Filarmonica „George Enescu”, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii trecute fiindu-i dedicate de maestrul Christian Badea – unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.

Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numără Royal Philharmonic și BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino). La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast și variat.  În mai 2015, Christian Badea a dirijat la Ateneul Român actul al III-lea din „Parsifal“, după care, în deschiderea următoarei stagiuni a pus în scenă, în dublă calitate, de dirijor și regizor, actul I din opera lui Richard Wagner.  În decembrie 2017, Christian Badea a obţinut un succes extraordinar cu  „Andrea Chénier“ de Umberto Giordano la faimosul Teatro Colón din Buenos Aires, fiind invitat să revină în 2019.  De asemenea, a semnat un contract de colaborare până în 2020 cu Opera din Sydney.

 

Notă:

-Un interviu cu Mischa Maisky va fi difuzat, miercuri, 7 noiembrie 2018, de la ora de la ora 18.15, la Radio România Muzical.

 

 

 

vizualizari: 17http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/z9095NRKr3I?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Orizonturi culturale italo-române”, ediţia lunii noiembrie 2018

Posted: 02 Nov 2018 05:57 AM PDT

Afrodita Cionchin, directorul revistei culturale bilingve ”Orizonturi culturale italo-române”, a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, detalii despre cel mai recent număr al publicației, numărul lunii noiembrie 2018.

„Prezentăm cititorilor noutăţile şi temele de interes pe care le aduce numărul 11/noiembrie 2018 al revistei interculturale bilingve „Orizonturi culturale italo-române / Orizzonti culturali italo-romeni”, înregistrată în Italia cu ISSN 2240-9645 şi accesibilă la adresele www.orizonturiculturale.ro şi www.orizzonticulturali.it.

 

Ediţia română propune următoarele pagini: Eveniment editorial: Jacopone da Todi, „Cele mai frumoase laude” (Smaranda Bratu Elian); Vaticanul a instaurat Ziua catacombelor la Roma: 13 octombrie 2018 (Raluca Niţă); Armando Santarelli, un scriitor îndrăgostit de România (traducere de Adina Teodorescu); Din povestirile lui Giorgio Bassani: „În exil” (prezentare şi traducere de Livia Mărcan); Cripta del Peccato Originale, o poveste sacră din Sudul Italiei (Andreea Foanene); Serile italiene au sărbătorit a 50-a prezență pe scena culturală autohtonă (Cristina Gogianu); Lectura lui Dante. Mânia Sfântului Petru (Paradis XXVII) (Laszlo Alexandru).

 

Ediţia italiană prezintă pagini precum: FILIT Iași, il più grande festival letterario romeno, alla sua VI edizione (Mauro Barindi); In anteprima, un florilegio poetico di Dinu Flămând (prezentare şi traducere de Smaranda Bratu Elian); A Roma e Firenze, per celebrare Dora d’Istria (principessa Elena Ghica) (Viorica Bălteanu); L’aurora è a est. Armando Santarelli, uno scrittore che ama la Romania; Ceronetti e Cioran. Amichevoli messaggeri dell’inesorabile (Alessandro Seravalle); «Lettere a Cioran» di Nicola Vacca (Mattia Luigi Pozzi); Nuovi racconti di Cristian Fulaș, riconferma di uno scrittore di talento (prezentare şi traducere de Mauro Barindi).

 

Ediţia română poate fi citită pornind de la linkul http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html


Ediţia italiană poate fi accesată la linkul http://www.orizzonticulturali.it/it_home.html

 

Tuturor, lectură plăcută!

 

Afrodita Carmen Cionchin, director al revistei 

vizualizari: 15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/UJClRTHCLsA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Academia Română și exceleța europeană în nanotehnologie

Posted: 02 Nov 2018 04:15 AM PDT

În perioada 6-7 noiembrie 2018 Academia Română organizează două evenimente sub egida „Excelență Europeană în Nanotehnologie – EXCELNANO“, și anume prima ediție a Forumului „Românii în micro- și nanoelectronică“ și Seminarul Național de Nanotehnologie, aflat la ediția a 17-a.

Forumul „Românii în micro- și nanoelectronică“ va fi găzduit în cele două zile de Aula Academiei Române (6 noiembrie) și Aula Bibliotecii Academiei Române (7 noiembrie) și va grupa 3 sesiuni științifice, în care vor fi prezentate cercetările cele mai avansate ale unor specialiști din Anglia, Belgia, Elveția, Franța, România, Spania și Suedia, o masă rotundă dedicată strategiei domeniului nanotehnologiei și lansarea cărții „Advances in Micro-and Nanoelectronics“, ce cuprinde contribuții recente ale cercetătorilor români în micro- și nanoelectronică.

 

Regrupând specialiști români din Europa într-un domeniu de vârf, Forumul de la Academia Română are o semnificație deosebită în preajma sărbătorii Centenarului Marii Uniri, dar mai cu seamă a preluării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

„EXCELNANO este construită pe expertiza europeană în nanotehnologie – avem în vedere specialiști și proiecte – și prezintă atât realizările recente, cât și perspectiva pe plan european și național. Acest dublu eveniment trebuie văzut și în contextul în care România, deținând în semestrul următor președinția Consiliului UE, va fi organizatoarea evenimentului internațional EuroNanoForum, în iunie 2019“ declară acad. Dan Dascălu, președintele Comisiei de Știința și Tehnologia Microsistemelor.

 

Un moment special în cadrul Formului îl reprezintă masa rotundă organizată și moderată de dr. Andreas Wild, fost director al ENIAC/ECSEL, cu o bogată experiență în parteneriatul public-privat în nanoelectronică la nivel european, care va antrena în dezbatere companii internaționale ce activează în România, cu scopul identificării direcțiilor de evoluție a domeniului de nanoelectronică la nivel național.

„Aceste companii oferă în prezent, după unele evaluări, circa 20.000 de locuri de muncă în România. Să nu uităm că nanoelectronica este tehnologia de bază pentru realizarea echipamentelor de comunicații și informatică, atât cele profesionale, cât și cele de larg consum și că această tehnologie influențează decisiv evoluția tuturor domeniilor și asigură un suport fizic pentru a 4-a Revoluție Industrială în curs de desfășurare“, precizează dr. Andreas Wild, moderatorul mesei rotunde, dorind să semnaleze importanța acestei întâlniri științifice pentru economia românească.

 

Marți, 6 noiembrie 2018, la ora 13:30, în cadrul unei conferințe de presă organizată în Sala de Prezidiu a Academiei Române, va avea loc și lansarea cărții „Advances in Micro-and Nanoelectronics“, apărută recent la Editura Academiei, majoritatea autorilor fiind prezenți la București, cu ocazia Forumului. Cu acest prilej vor fi evidențiate varietatea preocupărilor și recunoașterea de care se bucură acești cercetători români care își desfășoară activitatea în țară sau în străinătate. De menționat faptul că întâlnirea cu diaspora reînvie, chiar dacă la scară redusă, o tradiție a activității UEFISCDI.

 

Cel de-al doilea eveniment EXCELNANO este Seminarul Național de Nanotehnologie, ediția a 17-a, organizat cu participarea Comisiei Europene și a unităților de cercetare implicate în Orizont 2020 (2014-2020), care se va desfășura pe 7 noiembrie 2018, începând cu ora 11, în Aula Bibliotecii Academiei Române. În cadrul Seminarului vor fi furnizate informații la zi privind proiecte europene în derulare și vor fi prezentate perspectivele de evoluție ale nanotehnologiei, fiind o excelentă ocazie de întâlnire cu specialiștii din străinătate care participă la Forumul „Românii în micro- și nanoelectronică“. În acest an Centenar, Seminarul național are ca invitat special Republica Moldova.

 

Dublul eveniment EXCELNANO este organizat de Academia Română, Comisia pentru Știința și Tehnologia Microsistemelor, în parteneriat cu  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT București, din coordonarea Ministerului pentru Cercetare și Inovare.

 

vizualizari: 8http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/rThBiUal_WQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Tânăra pianistă Kira Frolu, în Seria românească de concerte de la S...

Posted: 02 Nov 2018 02:07 AM PDT

Pianista Kira Frolu, una dintre cele mai talentate și promițătoare studente românce la Royal Academy of Music din Londra, concertează, în 2 noiembrie 2018, în cadrul Seriei româneşti pe care ICR Londra o organizează la St James’s Church Piccadilly, apreciată scenă muzicală din centrul capitalei britanice. Kira Frolu va prezenta un program care cuprinde capodopere clasice semnate de Scarlatti, Busoni şi Chopin, dar şi „Cântece de pustiu – Studii de nuanţe” de Constantin Silvestri şi „Toccata” din Suita pentru pian Nr. 2 de George Enescu.

Născută în anul 2000, Kira Frolu este câştigătoarea mai multor competiţii internaţionale printre care amintim “Chords of Khortitsa” şi “Vladimir Krainev” în Ucraina, “Maria Tjarri” în Cipru, “Pianale” în Germania, “Jeunesses Musicales” în România şi “Young Pianists of the North” în Marea Britanie. Kira Frolu a studiat la Liceul „Dinu Lipatti” din București, înainte de a părăsi România pentru a studia cu William Fong la Purcell School for Young Musicians din Londra. Începând cu toamna acestui an, Kira Frolu studiază la Royal Academy of Music, unde a fost admisă cu o bursă completă. Deşi aflată la începutul carierei, Kira Frolu a avut deja recitaluri la Wigmore Hall şi Milton Court din Londra şi a susţinut concerte pe mai multe scene din Bucureşti, inclusiv în cadrul secţiunii de juniori a Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Seria românească derulată, începând cu anul 2015, de Institutul Cultural Român din Londra la biserica St James’s de pe Bulevardul Piccadilly, își propune să promoveze și să sprijine tineri muzicieni români talentați.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk şi https://www.facebook.com/ICRLondon/.

Vizualizări: 80

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor