altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-10-13

Ştiri muzicale din Bucuresti

Program integral romantic, dirijat de Gabriel Bebeşelea, la Sala Radio

Bookmark and Share

În această seară, de la ora 19:00, dirijorul Gabriel Bebeşelea revine pe scena Sălii Radio, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, pentru un program integral romantic. Participă, ca solist, Gabriel Croitoru, care va cânta pe celebra Guarneri ce i-a aparţinut lui George Enescu. 
Prima parte cuprinde două pagini semnate de Camille Saint-Saëns: Dans macabru op. 40 şi Concertul nr. 3 op. 61 în si minor pentru vioară şi orchestră. În partea a doua, orchestra va interpreta Dansuri simfonice op. 45 de Rachmaninov. 
Concertul poate fi ascultat în direct pe frecvenţele postului Radio România Muzical şi în streaming live pe Internet, la adresa romania-muzical.ro. 
 

Ilarion Ionescu-Galaţi la Ateneu, sub semnul aniversării celor 80 de ani

Bookmark and Share

Ilarion Ionescu-Galaţi, care în 17 septembrie a împlinit vârsta de 80 de ani, conduce şi în această seară concertul simfonic de la Ateneul Român. Solist este violonistul Răzvan Stoica, cel care va interpreta Concertul nr. 1 op. 26 în sol minor de Max Bruch. 
Publicul mai poate audia Simfonia nr. 35 KV 385 în Re major "Haffner" de Wolfgang Amadeus Mozart, Trei dansuri româneşti de Theodor Rogalski şi Capriciul italian semnat de Piotr Ilici Ceaikovski. 
Ora de începere este cea obişnuită la Ateneu - 19,00. 
 

'Nunta lui Figaro' - spectacol cu casa închisă la Opera bucureşteană

Bookmark and Share

Opera Naţională Bucureşti prezintă în această seară, cu casa închisă, spectacolul "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart -o montare în regia lui Alexander Rădulescu. 
În distribuţie: Vicenţiu Ţăranu (interpret al rolului titular), Ramona Păun - la debut în rolul "Susanna", Mihaela Stanciu - "Contesa", Florin Simionca şi Oana Andra, între alţii. 
Bagheta dirijorală îi revine lui Tiberiu Soare. Ora de începere este 18 şi 30 de minute. 
 

Concert aniversar Corul Preludiu 45 la Biserica Elefterie

Bookmark and Share

În această toamnă, Corul de cameră „Preludiu” condus de fondatorul său, dirijorul Voicu Enăchescu, împlineşte 45 de ani de la înfiinţare. Iar evenimentul este marcat printr-o serie de concerte susținute de prestigiosul amsamblu coral. 
Formaţia vă invită luni, 16 octombrie, la Biserica Elefterie din Capitală, la un concert dedicat integral muzicii sacre. 
Dirijează Voicu Enăchescu iar ora de începere este 18,00. 
De la apariţia sa, „Preludiu” a prezentat peste 2500 de concerte pe mari scene din ţară şi din străinătate, pe parcursul celor peste 80 de turnee efectuate în peste 25 de ţări de pe aproape întreg mapamondul. Este de asemenea laureat al mai multor festivaluri internaţionale. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Se deschide 'Toamna muzicală clujeană', ediţia a 51-a

Bookmark and Share

Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca organizează, de astăzi şi până în 28 octombrie 2017, cea de-a 51-a ediţie a Festivalului Internaţional „Toamna Muzicală Clujeană”. Cu acest prilej, sunt prezenţi la Cluj o serie de artişti recunoscuţi la nivel mondial, iar publicul are ocazia să aleagă dintr-o suită de evenimente, de la concerte simfonice, vocal-simfonice, concerte pentru copii, recitaluri camerale şi opera în concert „Aurul Rinului” de Richard Wagner, ce va încheia festivalul. 
"Toamna Muzicală Clujeană", ediţia a 51-a, se deschide, de la ora 19,00, la Colegiul Academic, prin concertul vocal-simfonic dirijat de Mykola Diadiura din Ukraina. În program: tripticul "Huţul" de Miroslav Skorik, Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră de Serghei Prokofiev şi cantata "Aleksandr Nevski" de acelaşi compozitor rus. 
Participă, ca solişti, pianistul Antonii Baryshevskyi şi mezzo-soprana Orsolya Veress. Îşi dau concursul Corul şi Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”. 
 

Ansamblul 'Percutissimo' din Timişoara şi cvartetul 'Academic' din Braşov - în concert la Arad

Bookmark and Share

Un concert orientat în special spre auditorii tineri, plin de influențe jazz, etno sau sonorități destinate parcă unor filme SF şi din care nu vor lipsi momentele de umor muzical, de teatru instrumental și interacțiune cu publicul - aşa sună propunerea de astăzi a festivalului "Iubiţi muzica românească!", pe care îl organizează în această seară Filarmonica din Arad. 
Începând cu ora 19,00, în Sala Cercului Militar din Arad vor cânta ansamblul "Percutissimo" al Facultăţii de Muzică din Timişoara - coordonat de Doru Roman şi Cvartetul de clarinete "Academic" al Filarmonicii din Braşov. Pe afiş sunt înscrise titluri de lucrări de Aurel Stroe, Adrian Iorgulescu, Laura Manolache, Romeo Cosma şi Richard Oschanitsky. 
 

Concert vocal-simfonic la Domul Romano-Catolic din Timişoara

Bookmark and Share

Dacă e vineri, e concert de stagiune şi la Filarmonica "Banatul" din Timişoara: de la ora 19,00, Orchestra şi Corul instituţiei evoluează în spaţiul Domului Romano-Catolic, sub bagheta dirijorului argentinian Alejandro Sandler. Vor fi interpretate Suita în Sol major pentru orgă şi orchestră de coarde de Ottorino Respighi, cu Domenico Severin din Franţa ca solist, Inttroduzione RV 637 , Gloria RV 588 şi Magnificat RV 610 - toate din creaţia lui Antonio Vivaldi. 
Concertul poate fi urmărit începând cu ora 19,00. 
 

Premieră în Festivalul de Operă, Operetă si Balet de la Braşov

Bookmark and Share

Ediţia a XV-a a Festivalului de operă, operetă şi balet de la Braşov îi aşteaptă pe iubitorii artei coregrafice cu o premieră: cea a spectacolului de balet "Copellia" de Leo Delibes. Regia și adaptarea coregrafică: Alexandru Fotescu. 
Evoluează, ca invitaţi, Andreea Jura și Dan Haja, prim-soliștii Operei Naționale Române Cluj-Napoca și soliști ai Teatrului de Balet din Sibiu. 
Ora de începere: 18 şi 30 de minute. 
 

Începe turneul 'West meet East - Enescu, Menuhin, Shankar'

Bookmark and Share

Un concert-eveniment, o întâlnire muzicală între Orient şi Occident, ce aduce în premieră în România o muzică rară, creată acum 50 de ani din îmbinarea stilului clasic occidental cu cel indian are loc mâine, 14 octombrie 2017, ora 19:00, la Sala Capitol din Timişoara. 
Acesta va fi urmat de alte două concerte la Cluj, în Sala Auditorium Maximum, în data de 15 octombrie şi Bucureşti, la Sala Auditorium a Teatrului Naţional, în 23 octombrie. 
La 50 de ani de la prima audiţie, Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin şi Enescu, într-o formulă excepţională: Udhai Mazumdar la tabla, Rohan Dasgupta la sitar, Bhaskar Das la bansuri și pianista Sînziana Mircea. 
 

'Isvor. Constantin Brâncuși' - turneu naţional începând din 14 octombrie

Bookmark and Share

În perioada 14 octombrie — 2 noiembrie, Asociația Culturală ISVOR prezintă Turneul Național Imago Mundi 2017. Cel mai nou proiect al ansamblului, 'Isvor. Constantin Brâncuși' va fi interpretat de 10 artiști în 10 săli de concerte din 10 orașe ale României. Cu ocazia Turneului Național, ansamblul Imago Mundi experimentează un concept original, deschizându-se și devenind 'hub artistic': astfel, doi dintre membri (Adrian Buciu și Andreea Țimiraș) vor fi prezenți doar în concertul inaugural, celelalte concerte fiind susținute alături de invitați speciali: Matei Ioachimescu (flaute) și Adrian Precup (violoncel). Primul concert va avea loc sâmbătă la Studioul de Operă și Multimedia al UNMB. 
 

Începe turneul ''Zona imaginarium'

Bookmark and Share

De mâine şi până în 22 octombrie, la Iaşi, Piteşti, Craiova, Oradea şi Bucureşti se desfăşoară turneul prilejuit de concertul instalaţie interactivă "The Zone of Sound Fiction" - turneul Zona Imaginarium. Este vorba despre un proiect experimental în care sunt implicaţi flautista Mihaela Anica, violoncelista Laura Buruiană, pianistul Horia Maxim şi Cătălin Creţu - medii multimedia live. 
În program figurează lucrări de Cătălin Creţu, Wolfram Wagner, Dinu Lipatti, Dan Dediu şi Bohuslav Martinu. 
Turneul se deschide la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi mâine, 14 octombrie, de la ora 19.00. 
 

Vizualizări: 87

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor