altmarius

cultură şi spiritualitate

Astăzi : 2017-03-17

Ştiri muzicale din Bucuresti

Dan Grigore - solistul Orchestrei Naţionale Radio

Bookmark and Share

Invitaţi în concertul de stagiune al Orchestre Naţionale Radio din această seară de 17 martie 2017 vor fi pianistul Dan Grigore şi dirijorul Misha Katz. Vă este propuns, de la ora 19:00, un program ce cuprinde Uvertura în stil italian D.590 de Franz Schubert, Concertul nr. 5 op.73 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră "Imperialul" de Ludwig van Beethoven şi Simfonia nr. 9 op. 95 în mi minor "Din lumea nouă" de Antonín Dvořák. Concertul susţinut în Studioul Mihail Jora şi poate fi audiat, ca de fiecare dată, şi pe frecvenţele Radio România Muzical sau în streaming audio pe site-ul postului. 
 

Christian Zacharias în stagiunea Orchestrei Filarmonicii 'George Enescu'

Bookmark and Share

Celebrul muzian Christian Zacharias va evolua din nou astăzi, 17 martie 2017, pe scena Ateneului Român; şi de această dată concertul este inclus în stagiunea Filarmonicii "George Enescu". Christian Zacharias va evolua în dublă ipostază: de solist și dirijor, într-un program ce include Simfonia de cameră nr. 2 de Arnold Schönberg, Simfonia nr. 91 în Mi bemol major de Joseph Haydn și Concertul nr. 5 op. 73 în Mi bemol major pentru pian și orchestră "Imperialul" de Ludwig van Beethoven. Concertul începe la obișnuita oră 19:00. 
 

  •  martie 2010)
  • Se împlinesc 12 ani de la moartea dirijorului israelian Gary Bertiny (1 mai 1927 - 17 martie 2005)

 

Ştiri muzicale din ţară

Sabin Păutza - dirijorul Orchestrei Filarmonicii 'Oltenia'

Bookmark and Share

Invitaţii Filarmonicii "Oltenia" de săptămâna aceasta, în cadrul "Stagiunii Prieteniei", sunt dirijorul Sabin Păutza şi pianista Mirabela Dina. Prima lucrare din programul ansamblului craiovean va fi Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, urmat de Trei preludii de George Gershwin, Muzică din filme celebre, selecţiuni "Oldies & Goodies" din muzica latino - ultimele două fiind orchestraţii realizate de dirijorul serii, acelaşi care semnează şi ultima lucrare - Divertismentul nr. 2 pentru orchestră. Publicul este aşteptat la Sala Filarmonicii din Craiova; ora de începere - 19:00.


 

Recital sub semnul Centenarului Dinu Lipatti - la Piteşti

Bookmark and Share

Filarmonica din Piteşti organizează astăzi, 17 martie 2017, un recital sub semnul Centenarului Dinu Lipatti. La Centrul Multifuncţional, de la ora 13:00, vor concerta pianiştii Viniciu Moroianu, Oana Velcovici şi Alin Ionescu, violonista Raluca Stratulat şi violoncelistul Eugen Bogdan Popa. Programul va fi unul integral Dinu Lipatti, alcătuit din Sonatina op. 10 pentru pian pentru mâna stângă, Première Improvisation pentru vioară, violoncel şi pian, Fantezia pentru vioară, violoncel şi pian şi Fantezia op. 8 pentru pian.


 

Recital Severin von Eckardstein - la Cluj

Bookmark and Share

Pianistul Severin von Eckardstein, câştigătorul ediţiei din 2003 al Concursului Internaţional "Regina Elisabeta" din Bruxelles, va susţine astăzi, 17 martie 2017, un recital la Auditorium Maximum din Cluj-Napoca. Lucrări de Schumann, Liszt, Grieg şi Wagner alcătuiesc programul interpretat cu începere de la ora 19:00.

Severin von Eckardstein este unul dintre cei mai importanţi pianişti germani ai generaţiei sale, invitat să concerteze pe cele mai importante scene ale lumii - Berlin, München, Moscova, Londra, Paris, New York, Amsterdam, Hong Kong, Tokyo sau Seul. Talentul său a putut fi admirat în festivaluri precum Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh/UK, Festivalul Gilmore din Michigan/SUA, celebrul festival din La Roque d'Anthéron, Franţa, Festivalul de Muzică din Schleswig-Holstein sau Miami International Piano Festival, în a cărui deschidere a cântat în 2009.


 

Concert pentru tineret propus de Filarmonica 'Transilvania'

Bookmark and Share

Un concert pentru tineret propune astăzi, 17 martie 2017, Orchestra Filarmonicii "Transilvania", ansamblu care va fi dirijat de Gabriel Bebeşelea. La Colegiul Academic, începând cu ora 13:00, vor fi interpretate două lucrări din creaţia lui Piotr Ilici Ceaikovski - Marş slav op.31 şi Uvertura-fantezie "Romeo şi Julieta". Eveniment va fi moderat de actorul Ionuţ Constantinescu şi este realizat în parteneriat cu Teatrul de Păpuşi Puck. 
 

Recital Alberta Alexandrescu - la Braşov

Bookmark and Share

Recital astăzi, 17 martie 2017, şi la Filarmonica Braşov, acolo unde invitată este pianista Alberta Alexandrescu. La Sala Muzicii de Cameră vor fi interpretate, de la ora 18:30, lucrări de Frédéric Chopin şi Franz Liszt. Alberta Alexandrescu este absolventă a Conservatorului din Paris, iar în anul 1995 a obţinut Premiul al III-lea, la Concursul Marguerite Long-Jacques Thibaud. 
 

Seară concertantă la Casa de Cultură din Găeşti

Bookmark and Share

La Casa de Cultură din Găeşti este propusă astăzi, 17 martie 2017, o seară concertantă organizată cu prilejul inaugurării pianului de concert. Marina Bratu, studentă la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va evolua într-un mini-recital de pian, moment urmat de evoluţia Coralei "Appassionato", ansamblu condus de Florin Emil Nicolae Badea. De la ora 17:00, publicul poate audia lucrări de Tudor Dumitrescu, Franz Liszt, Felix Mendelssohn şi Gioachino Rossini. 
 

Leonard Dumitru va conduce Orchestra Filarmonicii Botoşani

Bookmark and Share

Violoncelistul Octavian Alin Lup va fi astăzi, 17 martie 2017, solistul Orchestrei Filarmonicii din Botoşani în concertul dirijat de Leonard Dumitru. La Sala Casei de Cultura a Sindicatelor vor fi interpretate Uvertura operei "Directorul de teatru" de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul în Do major pentru violoncel și orchestră de Joseph Haydn şi Simfonia în La major de Camille Saint-Saëns, cu începere de la ora 18:30. 
 

Motanul încălţat - premieră la Opera Română din Cluj

Bookmark and Share

Şi tot la Cluj-Napoca, de această dată la Opera Română, va avea loc astăzi premiera spectacolului "Motanul încălţat" de Cornel Trăilescu. Îi vor da viaţă, de la ora 18:30, Gloria Tronel, Lucia Bulucz, Liliana Neciu şi Eusebiu Huţan - solişti ai Orchestrei şi Corului Operei Naţionale Române din Cluj.

"Cu adevărat receptivi la curiozitatea și energia care caracterizează vârsta copilăriei, realizatorii acestei producții - regizorul Traian Savinescu, dirijorul Adrian Morar și scenograful Viorica Petrovici - și-au propus să aducă în fața micilor spectatori, dar și a părinților sau bunicilor, opera Motanul Încălțat a lui Cornel Trăilescu, în ipostaza unui spectacol de teatru în teatru. Astfel, povestea istețului Motan Cotoșman este prezentată familiei regale de către o trupă de actori ambulanți, în onoarea micului prinț. Nu doar nobilii de pe scenă vor lua parte la minunatul act artistic, ci și cei mici din sala de spectacole a Operei Române Clujene, urmărind scene care se fac și se desfac în ritm alert, chiar jucăuș și la vedere și devenind - chiar la modul pasiv - complici ai acestuia." este notat în comunicatul de presă al teatrului clujean.


 

'Familii de muzicieni' - concert la Filarmonica 'Banatul'

Bookmark and Share

Concertul de stagiune de la Filarmonica "Banatul" de astăzi, 17 martie 2017, se va desfăşura sub genericul "Familii de muzicieni". Invitaţii ansamblului simfonic, dirijat de Alexandre Myrat, vor fi pianiştii Ioan, Dinu, Manuela şi Dragoş Mihăilescu. Programul prezentat la Sala Capitol, de la ora 19:00, cuprinde două Concerte pentru pian şi orchestră - nr.23 KV 488 în La major de Wolfgang Amadeus Mozart şi nr. 1 în Mi bemol major de Franz Liszt - şi suita "Carnavalul animalelor" de Camille Saint-Saëns.


 

Actualitatea internaţională

Luiza Borac - recital la Berna din cadrul Turneului 'Lipatti'

Bookmark and Share

Continuă astăzi, 17 martie 2017, turneul susţinut de Luiza Borac, serie ce marchează cei 100 de ani trecuţi de la naşterea lui Dinu Lipatti. Pianista va concerta la Berna (Elveţia), recitalul fiind inclus şi în seria Weltklassik. Programul este alcătuit din opusuri de Frédéric Chopin şi Franz Liszt.

Turneul propus de Luiza Borac se va încheia cu o prezenţă la Bucureşti; şi acest eveniment va avea o dublă semnificaţie pentru că este dedicat Centenarului Dinu Lipatti şi în acelaşi timp marchează şi cei 20 ani pe care îi aniversează Radio România Muzical. Postul nostru organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00.

Luiza Borac va interpreta în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni opusuri și transcripții de Dinu Lipatti, Frédéric Chopin, Franz Liszt, toate, având o legătură cu Dinu Lipatti compozitorul și interpretul, iar înregistrarea recitalului va fi difuzată la Radio România Muzical duminică, 26 martie, de la ora 10.30.

Pianista Luiza Borac este cunoscută drept una dintre cele mai importante promotoare ale creației lui Dinu Lipatti. În anul 2012, ea a publicat la o importantă casă internațională de discuri un album dedicat lui Dinu Lipatti, incluzând lucrări scrise de Dinu Lipatti sau aranjamente realizate de Dinu Lipatti după lucrări ale altor compozitori. Albumul s-a bucurat de cronici entuziaste în prestigioase reviste: BBC Music Magazine, International Record Review, Gramophone, Diapason.


 

Tenorul Ştefan Pop la Teatrul 'Regio' din Parma

Bookmark and Share

În această seară, la Teatrul "Regio" din Parma este programată cea de-a treia reprezentație a operei "Boema" de Giacomo Puccini dintr-o serie deschisă vineri, 10 martie. Alături de sopranele Valeria Sepe, Cinzia Forte și de baritonul Sergio Vitale, printre alții, va urca pe scenă tenorul Ştefan Pop, pentru a da viaţă rolului ''Rodolfo". Regia a fost imaginată de Francesca Zambello, iar bagheta dirijorală va fi mânuită de Valerio Galli. Ultimul spectacol din această serie va avea loc duminică, 19 martie. 
 

Vizualizări: 86

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor