altmarius

cultură şi spiritualitate

41 de carti noi de citit in ianuarie 2021 - 2

21. Ţarina de Ellen Alpsten

Poveștile despre iubirile și intrigile de la curtea Rusiei imperiale vor fi mereu ispititoare. Așa este și povestea din Ţarina. Romanul amintește de povestea unei tinere sărace și extrem de ambiţioase, care se foloseste inteligent de farmecul personal pentru a-l cuceri pe suveran. Ajunge amanta lui, dar ţintește mult mai sus. Va fi ajutată să ajungă la putere de niște aliaţi, seduși la rândul lor de ea.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

22. Frica în Occident. Secolele XIV-XVIII. O cetate asediată de Jean Delumeau

Frica în Occident este o carte de referinţă pentru cei dornici de a cunoaște mai bine cultura europeană. Modul în care ţările occidentale s-au raportat la frica apărută în situaţiile de criză, între secolele XIV și XVIII, este analizat din perspectiva istorică, psihanalitică, socială și economică. Vei citi despre comunităţile sau categoriile sociale considerate ţapii ispășitori în anii ciumei sau ai războaielor, dar și despre evoluţia psihozelor colective.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești

23. Cornul inorogului de Bogdan Creţu

Cornul inorogului este debutul în proză al criticului și istoricului literar Bogdan Creţu. Romanul promite să readucă în prezent poveștile unei lumi vechi.

 

Cărţi pentru cei dornici de a înţelege relaţia dintre stat și religie

24. Povestea unui poloboc. Satire și alte pamflete de Jonathan Swift 


Deși a fost scrisă acum 400 de ani, Povestea unui poloboc pare extrem de actuală. A fost considerate o blasfemie, o satiră scandaloasă în anul apariţiei, deoarece a denunţat implicarea clericilor în politică. Jonathan Swift atrage atenţia asupra manipulării ce îi ţine pe oameni în ignoranţă.

 

25. Trăind cu zeii de Neil MacGregor

Trăind cu zeii este o carte pentru cei pasionaţi de istoria religiilor. Vei citi despre mai multe culturi și despre modul în care acestea s-au raportat la credinţă. Ești invitat să reflectezi asupra simbolurilor și semnificaţiilor. De asemenea, este analizat și modul în care viaţa publică a fost influenţata de religie.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești

 

Cărţi de proză scurtă

26. Viitorul amintirilor de Italo Svevo

Cei interesaţi de literatura italiană vor avea parte de surprize și în 2021. Una dintre ele constă în apariţia unui volum de proză scurtă a lui Italo Svevo. Cartea Viitorul amintirilor include și proze inedite. Prozele scurte au facut din Italo Svevo unul dintre autorii ce au modernizat literatura europeană.

Bun prieten al lui James Joyce, Italo Svevo a fost influenţat de psihanaliză. Subiectele abordate în romanele și povestirile sale reflectă spiritul unei epoci, anticipând totodată preocupările și obsesiile omului actual.

Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Libris, Cărturești, Elefant.ro

 

27. Proză de Mihai Eminescu

Nuvele fantastice ale lui Mihai Eminescu merită să fie (re)descoperite. Imaginile pline de melancolie onirică, trimiterile spre mit și referinţele ce împletesc pasiunea lui Eminescu pentru cultura orientală și romantismul german alcătuiesc o lume picturală stranie.

Poţi comanda volumul de pe LibrisCărturești, Elefant.ro

 

Romane tandre

28. Găsește-mă de Andre Aciman


Ţi-au plăcut romanul și filmul Strigă-mă pe numele tău? Dacă răspunsul este afirmativ, trebuie să afli ca Andre Aciman a scris o continuare. Se numește Găsește-mă. Actţunea se petrece după zece ani de la iubirea de vară dintre Elio și Oliver. Elio a devenit un celebru pianist, stabilit la Roma. Aici îl va reîntâlni pe Oliver, marea lui iubire din adolescenţă.

 

29. O zi de Andrew Nicholls

David Nicholls a scris unele dintre cele mai cuceritoare și tandre povești de iubire publicate în ultimii ani. Îi vei aprecia calităţile și în romanul O zi. Vei citi despre evoluţia unui cuplu format dintr-o tânără nesigură și un playboy de familie bună. La sfârșitul facultăţii, cei doi trăiesc o aventură de-o noapte, apoi devin prieteni. Timp de două decenii, vor oscila între siguranţa oferită de relaţia de prietenie și dorinţa de a da frâu liber pasiunii.

Poţi comanda romanul de pe Libris, LibHumanitas, Elefant.ro, Cărturești

 

30. Dragă Emmie Blue de Lia Louis

Când împlinise șaisprezece ani, Emmie Blue a dat drumul unui balon, de care legase un bilet. Biletul conţinea mărturisirea unui secret. Balonul ajunge pe o plajă din Franţa, iar biletul este citit de Lucas. Astfel, între Emmie și Lucas începe un schimb de mesaje.

Emmie crede că Lucas este marea ei iubire. Tot sperând ca el să-i împărtășească sentimentele, își neglijează viaţa personală. Nu își mai caută nici tatăl și nici nu mai păstrează legătura cu mama ei. Ajunge să își piardă jobul. Când Lucas îi spune că trebuie să îi spună ceva important, ea se așteaptă la o declaraţie de iubire. Însă Lucas are altceva în minte.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

Romane despre dragostea de aproape în vremuri tulburi

31. Ceruri încătușate de Christine Leunens

Filmul Jojo Rabbit are la bază romanul Ceruri încătușate. Acţiunea se petrece în timpul lui Hitler. Întâmplările sunt povestite de un tânăr care este mândru că face parte din Tineretul hitlerist. Crede în misiunea lui și nu detectează scopurile malefice ale naziștilor. Părinţii lui, în schimb, știu adevărul. De aceea ascund o fată evreică. Nu se tem să o ascunda chiar în locuinţa lor din Viena.

Într-o zi, tânărul hitlerist află că părinţii lui au dispărut fără urmă. Dispariţia lor îl fac să-și pună întrebări incomode, alungându-i certitudinile. Va lega el o relaţie de prietenie cu tânăra ascunsă?

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești

 

32. Zona de interes de Martin Amis

Zona de interes este un roman despre iubirea înfiripată într-un lagăr de concentrare. Martin Amis explorează nu doar cauzele răului, ci și dinamica unui triunghi amoros în vreme de război. Zona de interes este și un roman care descrie mecanismele psihozei și ale complicităţii colective.

Poţi comanda romanul de pe LibrisCărturești, Elefant.ro

 

33. Atunci când am fost fericiţi de Gong Ji-Young


Atunci când am fost fericiţi este un roman despre apropiere și despre iubirea înfiripată în timpul unui alt tip de război: cel dus cu sine. Tânăra care este și personajul central are mai multe tentative de suicid. Ea va trebui să aleagă între a fi internată într-o clinică de psihiatrie sau a o însoţi pe mătușa ei în misiunile alese. Mătușa este o călugăriţă dedicată misiunilor caritabile. Una dintre ele este aceea de a sta de vorbă cu oamenii condamnaţi la moarte.

Însoţind-o pe mătușa ei, tânăra va cunoaște un bărbat de care se va atașa. Înainte de a fi executat, acesta vrea să își spună povestea. Este o poveste care tulbură și care descrie efectele unei vieţi marcate de violenţa timpurie.

 

Romane despre dragoste în vreme de război

34. Cei ce sunt iubiţi de Victoria Hislop

Istoria recentă a Greciei devine fundalul unei povești despre iubire, solidaritate, supravieţuire și tineri idealiști. Protagoniștii din Cei ce sunt iubiţi sunt prigoniţi în timpul războiului civil dintre forţele militare de dreapta și comuniști. Războiul urmează după eliberarea Europei de sub invazia nazistă. Personajele se întâlnesc pe o insulă unde ajung prizonierii politici.

Unul dintre acești prizonieri este și tânără pe nume Themis. Vine dintr-o familie săracă, de aceea vede în comunism șansa echităţii sociale. Lupta ei pentru libertate o aduce în preajma tânărului pe nume Trikeri.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

35. Zborul libelulei de Leila Meacham

Zborul libelulei este un roman despre forţa prieteniei, iubire și indealism în anii tinereţii. Protagoniștii sunt cinci tineri din America. Vin din medii diferite, da sunt uniţi de visul de a salva omenirea în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Din grupul de prieteni fac parte și două tinere. Ambele visează la emancipare. Una este o viitoare creatoare de modă. Cealaltă este o sportivă intrată în teritoriul considerat al bărbaţilor.

Poţi comanda romanul de pe Libris, Elefant.ro, Cărturești

 

Cărţi pentru cei pasionaţi de teatru

36. Setea muntelui de sare de Marin Sorescu

Cei dornici de a redescoperi avangarda românească din secolul trecut pot alege volumul Setea muntelui de sare. Vor putea revizita piesele de teatru scrise de Marin Sorescu. Poţi comanda volumul de pe LibHumanitas, Cărturești

 

37. Viaţă și teatru pe scena lumii de George Banu

Cărţile lui George Banu sunt așeptate de cei pasionaţi de teatru. Aceștia vor trece pe listă și volumul Viaţă și teatru pe scena lumii.




Cărţi pentru copii

38. Din marile legende ale lumii de Alexandru Mitru

Indiferent de vârsta pe care o avem, nu ne mai săturăm de povești. Dacă îţi era dor de poveștile faimoase, care te-au ajutat să cunoști niște culturi diferite, poţi trece pe listă și volumul Din marile legende ale lumii. Vei călători astfel în jurul lumii, din Babilon până-n Franţa și Germania. Ghid îţi va fi clasicul Alexandru Mitru.

Poţi comanda volumul de pe Cărturești

 

39. Basme de Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen a bucurat generaţii întregi de copii, lăsând urmele unei nostalgii ce mângâie și existenţa adulţilor. Întâmplările din Basme sunt redate și prin ilustraţiile semnate de Marcela Cordescu.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Elefant.ro, Cărturești

 

40. Fabuloasele ore ale lui Jacominus de Rebecca Dautremer

Te întrebi ce să-i dăruiești unui copil în vârstă de 6, 7 sau 8 ani? Poţi alege și Fabuloasele ore ale lui Jacominus. Cartea abundă în ilustraţii tandre și poetice, semnate de artista Rebecca Dautremer.

Poţi comanda volumul de pe Libris, Cărturești

 

41. Orașul Verde și povestea culorilor de Alec Blenche

În Orașul Verde nimeni nu știe că există mai multe culori. Toţi au niște ochelari speciali care îi împiedică să vadă alte culori în afara verdelui. Într-o zi, un copil își pierde ochelarii și are o adevărată revelaţie. Va avea curajul de a le spune și celorlalţi tot ce a descoperit? Orașul Verde și povestea culorilor este o parabolă despre curajul de a spune adevărul dincolo de presiunea socială ce te poate face sa te simţi respins.

Poţi comanda volumul de pe Libris, LibHumanitas, Cărturești, Elefant.ro

Te invităm să citești și articolul:

Vizualizări: 136

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor