altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00

Salvador Dali: Două oraşe | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Cineastul britanic Jack Bond rememorează documentarul din 1965 „Dali la New York”, pe care l-a realizat cu legendarul artist Salvador Dali.
Cineastul britanic Jack Bond rememorează documentarul din 1965 „Dali la New York”, pe care l-a realizat cu legendarul artist Salvador Dali. Jack călătoreşte la Stockholm, în Suedia, unde Muzeul de Artă Modernă organizează o expoziţie cu lucrările lui Dali. Prezentarea documentarului „Dali la New York” îl conduce pe Jack să exploreze enigmaticul caracter al lui Dali şi caracterul suprarealist al propriilor sale filme. În cadrul investigaţiei sale, Jack discută despre Dali şi munca sa cu directorii muzeului şi cu istorici de artă. Şi în timp ce conduce prin Stockholm şi prin regiunile rurale ale Suediei prin zăpadă, îşi aminteşte de prietenia sa cu Salvador Dali şi despre realizarea documentarului său.
 
10:00 Chirurgia plastică în Antichitate
Un studiu aprofundat despre cunoştinţele civilizaţiilor antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
Chirurgia plastică este considerată una dintre minunile ştiinţei moderne. Se admite în general că nevoia urgentă de chirurgie reparatorie după rănile suferite în al Doilea Război Mondial, precum şi progresele înregistrate în domeniul anesteziei şi al antibioticelor au dus la dezvoltări spectaculoase, chirurgia plastică devenind în prezent aproape o banalitate. Dar chirurgul plastic britanic Natasha Hidvegi a descoperit cu uluire că operaţia la care lucra, de refacere a nasului unui pacient bolnav de cancer, a fost elaborată acum 3.000 de ani, în India. Aşa începe călătoria ei în jurul lumii şi înapoi în timp, pentru a cerceta ce ştiau civilizaţiile antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
 
11:00 Legendele lui Moş Crăciun
Această explorare festivă a vechilor şi extinselor rădăcini ale poveştii lui Moş Crăciun arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea.
Povestea lui Moş Crăciun este recunoscută aproape în întreaga lume ca una dintre cele mai durabile şi populare legende. Totuşi, imaginea veselului Moş cu tolba sa de jucării, care îşi mână renii prin văzduh şi coboară pe coşuri este una relativ modernă. Acest documentar sărbătoresc arată că imaginea de astăzi a „Moşului” este rezultatul fuziunii culturilor şi tradiţiilor din toată lumea asociate cu sezonul Sărbătorilor de iarnă. Pe măsură de creştinismul s-a răspândit, povestea primului Crăciun a fost spusă fiecărei noi generaţii. Generozitatea celor trei Crai a fost comemorată prin tradiţia cadourilor. Trei sute de ani mai târziu, s-a răspândit povestea darurilor făcute de episcopul Nicolae. Astăzi, Crăciunul este sărbătorit diferit în diferite ţări. În Spania, copiii scriu scrisori către Crai, deoarece se crede că cei trei Crai au trecut prin Spania în drumul lor către Betleem. În Italia, vrăjitoarea Befana este cinstită prin daruri şi târguri pe 6 ianuarie. Rădăcinile poveştii Moşului sunt vechi şi foarte extinse – există nu una, ci multe poveşti.
 
12:00 Krakatoa, ultimele zile
Povestea dramatică a uneia dintre cele mai distrugătoare erupţii vulcanice din epoca modernă – erupţia vulcanului Krakatoa din 1883.
Erupţia vulcanului Krakatoa din 1883 a fost una dintre cele mai catastrofale din istorie. A fost şi una dintre cele mai bine documentate. Pe baza unei largi palete de mărturii oculare, fotografii şi articole de ziar şi a ultimelor cercetări ştiinţifice, această dramă ne oferă un portret devastator de autentic al evenimentelor care au precedat catastrofa, a erupţiei şi urmărilor acesteia. Povestea este spusă prin intermediul unor personaje-cheie: telegrafistul din Java care se străduia să păstreze deschisă comunicarea cu restul lumii, guvernatorul Sumatrei şi soţia lui, care şi-au pierdut copilul, şi căpitanul olandez care a fost cel mai apropiat supravieţuitor al dezastrului.
 
13:00 Legea lui Garrow
Plasat în Londra epocii georgiene, într-un mediu corupt şi dominat de injustiţie socială, acest serial este inspirat de viaţa avocatului William Garrow, un pionier în domeniul legislativ.
William Garrow continuă să-i apere pe cei nedreptăţiţi, câştigând cazul unei prostituate acuzate că şi-a ucis un client. Relaţia dintre Garrow şi Southouse rămâne încordată până când clienta Mary Hamer soseşte disperată în biroul lui Southouse, implorându-l pe Garrow să-l apere pe soţul ei. Joseph Hamer zace de multe luni după gratii la închisoarea Newgate fără să fi fost acuzat oficial, după ce a fost arestat sub suspiciunea de sediţiune. Cazul lui Joseph este urmărit îndeaproape de Secretarul de Stat Melville şi de sir Arthur Hill, care îi înscenează acuzaţii de înaltă trădare.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
14:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
După Göring, Rudolf Hess a fost cel mai important nazist care a căzut în mâinile Aliaţilor. El îl ajutase pe Hitler să scrie Mein Kampf şi era adjunctul Führerului. În 1941, într-unul dintre cele mai bizare episoade din întregul război, Hess a furat un avion de vânătoare şi a zburat în Scoţia pentru a-i propune Marii Britanii pacea – fără ştiinţa lui Hitler. Ca rezultat, Hitler a pus ca Hess să fie declarat nebun şi acesta şi-a petrecut restul războiului într-o închisoare britanică. Când Hess a venit la Nürnberg, sănătatea sa mintală era încă sub semnul întrebării, Hess pretinzând că nu-şi aminteşte trecutul său nazist. Acest episod îi urmăreşte pe psihiatrul american Douglas Kelley şi pe psihologul Gustave Gilbert în timp ce încearcă să elucideze misterul amneziei lui Rudolf Hess şi al halucinaţiilor sale paranoide.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
 
15:00 Dalai Lama
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureatul premiului Nobel pentru Pace vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent.
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureat al premiului Nobel pentru Pace, conducător spiritual în exil al comunităţii tibetane, Dalai Lama vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent, sufocat de ocupaţia chineză şi afectat de un genocid cultural şi demografic. Tinerii care au crescut în exil sunt astăzi sfâşiaţi între tradiţia nonviolenţei budiste şi militantismul pentru independenţa Tibetului, sentiment exprimat pregnant de poetul şi luptătorul pentru libertate Tenzin Tsundue. Dar Dalai Lama îşi urmează neobosit misiunea sa de reconciliere cu „fraţii şi surorile din China”.
 
16:00 Răscoala de pe Meermin
Narat de Liev Schreiber, acest documentar spune povestea sclaviei şi injustiţiei rasiale din Africa prin intermediul extraordinarei poveşti a corăbiei de sclavi Meermin, naufragiată în 1766.
ngropată în apele de lângă coasta sudică a Africii, zace corabia de sclavi Meermin, al cărui voiaj fatal ilustrează un capitol uitat din istoria comerţului cu sclavi şi spune povestea unuia dintre primii luptători pentru libertate africani: Massavana. Povestea a început la sfârşitul lui ianuarie 1766, când Meermin a plecat din Madagascar, transportând sclavi către Africa de Sud. Înlănţuiţi sub punte şi atât de înghesuiţi încât abia se puteau mişca, aceştia erau destinaţi coloniei de la Cape Town a Companiei Olandeze a Indiilor de Est. Dar printr-o întorsătură dramatică a sorţii, vasul nu a ajuns niciodată la destinaţie. Un om remarcabil, care a refuzat să fie înrobit, şi-a condus compatrioţii într-o răscoală, în urma căreia aceştia au preluat controlul asupra navei. Apoi, sclavii au ordonat echipajului olandez să facă cale-ntoarsă şi să îi ducă înapoi acasă, către libertate. Dar experimentaţii marinari olandezi i-au păcălit şi au îndreptat corabia către Cape Town. Când sclavii şi-au dat seama ce s-a întâmplat, o sângeroasă luptă a izbucnit cu miliţia de pe uscat. Supravieţuitorii au fost înrobiţi din nou, iar Meermin s-a scufundat. Narat de către actorul Liev Schreiber, acest documentar urmăreşte eforturile de a descoperi întreaga poveste a acestui eveniment istoric. Cu ajutorul unor arhive detaliate şi a stenogramelor tribunalului, aflăm ce s-a întâmplat pe Meermin, cum au reuşit sclavii să-i supună pe cei care-i ţineau prizonieri şi de ce a eşuat corabia pe o plajă sălbatică şi bătută de vânturi la 320 de kilometri est de Cape Town.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca Tudorilor.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
18:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
19:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
 
20:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
 
21:00 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
22:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
 
23:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Câţiva dintre soldaţi şi-au adus camerele pe front şi au filmat aspectele vieţii de zi cu zi a trupelor de uscat şi aviatorilor aflaţi în luptă. În Marea Britanie această practică a fost descurajată, dar soldaţii germani erau încurajaţi să filmeze triumfurile iminente ale celui de-al Treilea Reich. Acest episod prezintă filmele de amator făcute de patru soldaţi, britanicii Derek Brown şi Leslie Fowler şi germanii Paul Kellermann şi Klaus Eismann. Prin imaginile filmate de ei pe frontul de Vest şi pe cel de Est, în timpul bătăliei de la Stalingrad sau al debarcării din Normandia, retrăim experienţele soldaţilor în focul bătăliei.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
00:00 Răscoala de pe Meermin
Narat de Liev Schreiber, acest documentar spune povestea sclaviei şi injustiţiei rasiale din Africa prin intermediul extraordinarei poveşti a corăbiei de sclavi Meermin, naufragiată în 1766.
ngropată în apele de lângă coasta sudică a Africii, zace corabia de sclavi Meermin, al cărui voiaj fatal ilustrează un capitol uitat din istoria comerţului cu sclavi şi spune povestea unuia dintre primii luptători pentru libertate africani: Massavana. Povestea a început la sfârşitul lui ianuarie 1766, când Meermin a plecat din Madagascar, transportând sclavi către Africa de Sud. Înlănţuiţi sub punte şi atât de înghesuiţi încât abia se puteau mişca, aceştia erau destinaţi coloniei de la Cape Town a Companiei Olandeze a Indiilor de Est. Dar printr-o întorsătură dramatică a sorţii, vasul nu a ajuns niciodată la destinaţie. Un om remarcabil, care a refuzat să fie înrobit, şi-a condus compatrioţii într-o răscoală, în urma căreia aceştia au preluat controlul asupra navei. Apoi, sclavii au ordonat echipajului olandez să facă cale-ntoarsă şi să îi ducă înapoi acasă, către libertate. Dar experimentaţii marinari olandezi i-au păcălit şi au îndreptat corabia către Cape Town. Când sclavii şi-au dat seama ce s-a întâmplat, o sângeroasă luptă a izbucnit cu miliţia de pe uscat. Supravieţuitorii au fost înrobiţi din nou, iar Meermin s-a scufundat. Narat de către actorul Liev Schreiber, acest documentar urmăreşte eforturile de a descoperi întreaga poveste a acestui eveniment istoric. Cu ajutorul unor arhive detaliate şi a stenogramelor tribunalului, aflăm ce s-a întâmplat pe Meermin, cum au reuşit sclavii să-i supună pe cei care-i ţineau prizonieri şi de ce a eşuat corabia pe o plajă sălbatică şi bătută de vânturi la 320 de kilometri est de Cape Town.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca Tudorilor.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
02:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
03:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
 
04:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
 
05:00 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
06:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.

Vizualizări: 88

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor