altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Duelul portretelor | Acum la TV
Acest documentar spune incitanta poveste a portretului Sanders, o pictură cu controversata reputaţie de a fi singura imagine autentică a lui Shakespeare.
Aceasta este o poveste a obsesiei şi intrigilor în lumea artei. Lloyd Sullivan crede că deţine singurul portret autentic al lui Shakespeare, realizat în 1603 de către un strămoş al său care a fost actor în trupa lui Shakespeare. Treisprezece teste ştiinţifice dovedesc că portretul Sanders este o pictură autentică de la începutul secolului al XVII-lea. Dar îl reprezintă oare pe Shakespeare? Lloyd Sullivan e dispus să-şi rişte întreaga avere pentru a dovedi că da. Călătorim de la laboratoarele hi-tec din SUA la galeriile de artă de la Londra şi apoi la castelele bătute de vânturi din centrul Angliei pentru a dezlega misterul din spatele unui tablou care a zguduit lumea artei.
 
10:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
11:00 Rasputin: Diavolul încarnat
Cu ajutorul unor mărturii recent descoperite ale cunoştinţelor şi prietenilor apropiaţi, acest documentar readuce la viaţă lumea întunecată, erotică şi animalică a lui Rasputin, Antihristul Rusiei.
n parte film de groază, în parte investigaţie jurnalistică, acest documentar readuce la viaţă lumea întunecată, erotică şi animalică a lui Rasputin, Antihristul Rusiei. De la pustietatea de coşmar a Siberiei şi sectele ei clandestine, până la grandoarea Sankt Petersburgului care ascundea o lume ilicită a saunelor şi frustrărilor sexuale, aceasta este povestea unui personaj neînţeles care a venit din est predicând un nou tip de „sfinţenie” şi aducând distrugerea ţarilor. În urma descoperiri unui dosar secret care conţine mărturii la prima mână a multora dintre cunoştinţele şi prietenii apropiaţi ai lui Rasputin, vom trezi la viaţă vocile celor care l-au cunoscut îndeaproape – amante, rivali sau discipoli. Vocile lor însoţesc imagini revelatoare, care ne oferă o privire tulburătoare asupra întâmplărilor din mănăstirile şi băile din lumea lui Rasputin.
 
12:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
13:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Oliver Cromwell. Având în considerare lipsa lui de experienţă militară, ascensiunea lui Oliver Cromwell ca şi comandant militar a fost remarcabil de rapidă. Şi a atins cel mai înalt grad, la fel ca în politică. Căpitan în 1642, colonel la începutul lui 1643, comandant al cavaleriei uneia dintre armatele regionale la sfârşitul aceluiaşi an, general-locotenent la comanda Noii Armate în 1645 şi comandant general în campaniile ulterioare din Irlanda şi Scoţia. Cromwell era un bun organizator şi credea cu tărie în antrenament şi profesionalism – acestea au fost principiile de bază ale creării Noii Armate.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
14:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
A avea sau a nu avea. Spre bucuria tuturor, soseşte barca negustorului, care le dă coloniştilor posibilitatea de a cumpăra mărfuri de lux sau, cel puţin, de a se bucura de o variaţie de hrană. Englezii au de vânzare grâu, dar recolta irlandezilor a fost compromisă şi, dacă vor să cumpere ceva, va trebui să facă datorii. Familia aborigenă încearcă să facă schimb cu artefacte care ar valora mult în Anglia, dar pentru care negustorul le oferă un preţ prea mic. Bunătăţile de care beneficiază unele dintre familii trezesc invidia celorlalte. Tensiunea dintre condamnaţii de sex feminin şi cei de sex masculin creşte atunci când se află că bărbaţii sunt plătiţi pentru orele suplimentare, în timp ce femeile nu sunt.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
15:00 Mark Forster: Licenţă pentru a filma
Documentarul prezintă unul dintre cei mai de succes regizori elveţieni: Mark Forster, creatorul unor filme ca „Puterea dragostei”, „Mai mult decât ficţiune” şi „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”.
Marc Forster, unul dintre cei mai în vogă regizori de la Hollywood, avea 30 de ani când a regizat marele succes „Puterea dragostei”, care i-a adus lui Halle Berry primul ei Oscar. Apoi Forster a creat „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Mai mult decât ficţiune”, „Vânătorii de zmeie” şi al 22-lea film din seria James Bond, „Partea lui de consolare”. Acest documentar este un fascinant portret al unui mare regizor elveţian, pe parcursul realizării filmelor sale şi al desfăşurării vieţii sale personale.
 
16:00 Roma, ultima frontieră
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Pentru Imperiul Roman, Britania era o sursă importantă de plumb, fier, grâne, lemn şi cărbune. Prin sistemul administraţiei locale şi prin construcţia unei reţele de transport care includea drumuri şi porturi, romanii au reuşit să profite de pe urma teritoriului ocupat şi să ţină sub control răscoalele populaţiei.
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale ţării.
 
17:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
18:00 0,9 amperi
Istoria terapiei cu electroşocuri, unul dintre cele mai controversate tratamente, care este folosit însă şi astăzi.
Terapia electroconvulsivă, cunoscută şi ca „terapie cu electroşocuri”, este unul dintre cele mai controversate tratamente, dar este folosită şi în ziua de astăzi. Terapia cu electroşocuri a fost inventată la sfârşitul anilor 1930 de un neuropsihiatru italian pe nume Ugo Cerletti, profesor de psihiatrie la universitatea din Roma. Ea se baza pe inducerea de convulsii la pacienţi, folosind un curent electric cu intensitatea de 0,9 amperi aplicat asupra creierului prin electrozi ataşaţi pe craniu. Unii consideră că această terapie ar trebui interzisă, dar pentru alţii ea reprezintă o ultimă soluţie pentru tratarea bolilor psihice grave. Dar ce ştim cu adevărat despre electroşocuri ?
 
19:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Acest episod examinează duelul psihologic dintre Churchill şi Stalin în legătură cu faţa Europei de după război; un duel în care Roosevelt a intervenit în secret, pe la spatele lui Churchill, pentru a influenţa rezultatul.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
20:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
 
21:00 Triburile germanice
Acest documentar explorează avansul triburilor nordice de la o cultură primitivă, aflată la periferia Europei, până la statutul de moştenitori ai Imperiului Roman.
Semnul crucii.
Acest documentar explorează avansul triburilor nordice de la o cultură primitivă, aflată la periferia Europei, până la statutul de moştenitori ai Imperiului Roman. Noi descoperiri ne permit să prezentăm o imagine a triburilor germanice diferită de clişeele despre „barbarii nordului”. Cuiul de osie al istoriei germanice este conflictul cu Imperiul Roman. Încă din vremea lui Cezar, acest raport dificil s-a caracterizat nu doar prin bătălii sângeroase, ci a avut şi faze de coexistenţă şi cooperare. Germanii au devenit groparii Imperiului Roman, dar şi păstrătorii moştenirii acestuia. Acest serial readuce la viaţă lumea ascunsă a triburilor germanice. Vedem cum trăiau, cum luptau şi cum îşi venerau aceştia zeii.
 
22:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
ntr-o ultimă încercare de a-i determina pe voluntari să fie mai disciplinaţi, apelăm la armată. Termenul „în formă” se referea iniţial la „în formă pentru serviciul militar”, iar din instrucţia militară se trag toate programele de exerciţii fizice. Pentru bărbaţi, sir Roy foloseşte un program de instrucţie militară, iar femeile se vor antrena cu Liga Feminină pentru Sănătate şi Frumuseţe. Impunând starea de urgenţă, sir Roy speră că voluntarii vor învăţa să preţuiască autodisciplina şi responsabilitatea colectivă. Nu toată lumea se bucură, dar situaţia lui Dave Jordan se îmbunătăţeşte, iar Vaughan şi Sophie se ridică la înălţimea provocării.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
23:00 Ecranul oblic
Un documentar premiat care examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene.
De la Sessue Hayakawa, vedetă a filmului mut, la „Harold şi Kumar merg la Whitecastle”, acest documentar examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene, incluzând interviuri cu actorul Mako, nominalizat la Oscar, comicul Bobby Lee (MAD TV), actorul Jason Scott Lee („Viaţa lui Bruce Lee”), producătorul Terence Chang („Bătălia de la Stânca Roşie” regizat de John Woo) şi regizorul Justin Lin („Furios şi iute: Tokyo Drift”). Documentarul conţine peste 50 de clipuri înfăţişând personaje asiatice din filmele hollywoodiene, pe parcursul aproape unui secol.
 
00:00 Roma, ultima frontieră
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Pentru Imperiul Roman, Britania era o sursă importantă de plumb, fier, grâne, lemn şi cărbune. Prin sistemul administraţiei locale şi prin construcţia unei reţele de transport care includea drumuri şi porturi, romanii au reuşit să profite de pe urma teritoriului ocupat şi să ţină sub control răscoalele populaţiei.
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale ţării.
 
01:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
02:00 0,9 amperi
Istoria terapiei cu electroşocuri, unul dintre cele mai controversate tratamente, care este folosit însă şi astăzi.
Terapia electroconvulsivă, cunoscută şi ca „terapie cu electroşocuri”, este unul dintre cele mai controversate tratamente, dar este folosită şi în ziua de astăzi. Terapia cu electroşocuri a fost inventată la sfârşitul anilor 1930 de un neuropsihiatru italian pe nume Ugo Cerletti, profesor de psihiatrie la universitatea din Roma. Ea se baza pe inducerea de convulsii la pacienţi, folosind un curent electric cu intensitatea de 0,9 amperi aplicat asupra creierului prin electrozi ataşaţi pe craniu. Unii consideră că această terapie ar trebui interzisă, dar pentru alţii ea reprezintă o ultimă soluţie pentru tratarea bolilor psihice grave. Dar ce ştim cu adevărat despre electroşocuri ?
 
03:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Acest episod examinează duelul psihologic dintre Churchill şi Stalin în legătură cu faţa Europei de după război; un duel în care Roosevelt a intervenit în secret, pe la spatele lui Churchill, pentru a influenţa rezultatul.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
04:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
 
05:00 Triburile germanice
Acest documentar explorează avansul triburilor nordice de la o cultură primitivă, aflată la periferia Europei, până la statutul de moştenitori ai Imperiului Roman.
Semnul crucii.
Acest documentar explorează avansul triburilor nordice de la o cultură primitivă, aflată la periferia Europei, până la statutul de moştenitori ai Imperiului Roman. Noi descoperiri ne permit să prezentăm o imagine a triburilor germanice diferită de clişeele despre „barbarii nordului”. Cuiul de osie al istoriei germanice este conflictul cu Imperiul Roman. Încă din vremea lui Cezar, acest raport dificil s-a caracterizat nu doar prin bătălii sângeroase, ci a avut şi faze de coexistenţă şi cooperare. Germanii au devenit groparii Imperiului Roman, dar şi păstrătorii moştenirii acestuia. Acest serial readuce la viaţă lumea ascunsă a triburilor germanice. Vedem cum trăiau, cum luptau şi cum îşi venerau aceştia zeii.
 
06:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
ntr-o ultimă încercare de a-i determina pe voluntari să fie mai disciplinaţi, apelăm la armată. Termenul „în formă” se referea iniţial la „în formă pentru serviciul militar”, iar din instrucţia militară se trag toate programele de exerciţii fizice. Pentru bărbaţi, sir Roy foloseşte un program de instrucţie militară, iar femeile se vor antrena cu Liga Feminină pentru Sănătate şi Frumuseţe. Impunând starea de urgenţă, sir Roy speră că voluntarii vor învăţa să preţuiască autodisciplina şi responsabilitatea colectivă. Nu toată lumea se bucură, dar situaţia lui Dave Jordan se îmbunătăţeşte, iar Vaughan şi Sophie se ridică la înălţimea provocării.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?

Vizualizări: 35

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor