altmarius

cultură şi spiritualitate

13:00 Călători în timp | Acum la TV
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Echipa porneşte spre Greenwich pentru a vizita palatul favorit al lui Henric al VIII-lea. Armurăria acestuia a fost construită chiar lângă palat şi se pare că aici îşi satisfăcea Henric pasiunea pentru turnire, în impresionanta incintă special amenajată. Palatul a fost transformat de mult, găzduind în prezent Academia Navală şi Muzeul Maritim britanic. Tony şi echipa sa au doar trei zile la dispoziţie pentru a săpa frumoasele pajişti cu gazon în căutarea vechii armurării şi a terenului de turnire. Iar Phil, desigur, nu poate rezista şi probează o armură autentică.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
14:00 n vreme de război
n acest serial, o familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Un experiment unic, care acoperă şase ani de război comprimaţi în 9 săptămâni.
Acest serial ne oferă o fascinantă lecţie de istorie despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe baza unei experienţe virtuale. O familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Acest unic experiment temporal acoperă perioada din 1939, când a izbucnit războiul, până în Ziua Victoriei din 1945, comprimând evenimentele din şase ani de război în doar nouă săptămâni. Deşi ameninţarea militară este, din fericire, metaforică, nu este vorba doar de căşti de metal şi măşti de gaze – alte privaţiuni sunt reale şi presiunea creează tensiuni care nu există în societatea modernă. Acest serial revelator devine, inevitabil, o critică la adresa materialismului şi delăsării moderne. Familia noastră se întoarce în timp, într-o vreme când bunătatea şi nobleţea aduceau o răsplată mai mare decât egoismul şi lăcomia.
14:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
15:00 Arhivele lui Stanley Kubrick
Povestea legendarului regizor Stanley Kubrick şi a arhivei pe care acesta a lăsat-o în urmă şi care este găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra.
Filmele lui Stanley Kubrick au fost evenimente de referinţă ale cinematografiei – maiestuoase, memorabile şi extrem de bine documentate. Dar cu trecerea anilor, regizorul a făcut filme din ce în ce mai rar şi era văzut din ce în ce mai puţin. Ce făcea Kubrick în acest timp ? La doi ani după moartea sa, jurnalistul Jon Ronson a fost invitat acasă la Kubrick pentru a explora sutele de cutii pe care legendarul regizor le adunase în timpul vieţii la conacul Childwick din Hertfordshire. De atunci, Ronson se întoarce mereu la Childwick. Povestea lui Kubrick şi a arhivei sale, găzduită în prezent la Universitatea de Arte din Londra, este revelată în acest fascinant documentar.
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
ntrucât Hitler nu a putut fi judecat la Nürnberg pentru crime împotriva umanităţii, procurorii şi-au îndreptat atenţia asupra adjunctului său, Hermann Göring. În mod ciudat, primul grup aflat pe urmele lui Göring a fost SS-ul, care primise ordin de la Hitler să-l ucidă. Göring îndrăznise să-i sugereze lui Hitler că, dat fiind că Hitler era imobilizat, Göring ar trebui să preia controlul asupra Reich-ului. Totuşi, soldaţii SS nu l-au ucis, ci au străbătut Bavaria cu el, încercând să scape. Apoi, americanii au preluat urmărirea şi, după două săptămâni, i-au ajuns în sfârşit din urmă. Cea mai intensă „urmărire” a avut loc la procesele de la Nürnberg unde, în mod incredibil, Göring părea să câştige dezbaterea, făcând dovada unor incoerenţe în probele Aliaţilor şi luându-i în râs pe procurori.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
17:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Tallis, Byrd şi Tudorii. În episodul 3, Beale dezvăluie efectul schismei dintre Biserica lui Henric al VIII-lea şi Papalitate şi povestea tumultuoasă a înfiinţării Bisericii Anglicane, prin carierele a doi muzicieni religioşi care au fost şi remarcabili compozitori de muzică de cor.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
18:00 Ce ne-a adus Revoluţia Industrială
Acest documentar în şase episoade dezvăluie realizările ştiinţifice, tehnologice şi politice ale secolului XIX care ne-au transformat vieţile – de la ceainicul de pe foc la munca de la birou.
Minunile tehnologiei. Experienţele noastre legate de viaţa profesională din secolul XXI – oraşe aglomerate, fabrici automatizate, program de la 9 la 5, îmbulzeala din drumul spre casă – toate au rădăcini în inovaţiile şi schimbările monumentale generate de Revoluţia Industrială. Serialul ne ghidează prin fascinantele şi adesea surprinzătoarele descoperiri care au dat naştere lumii profesionale a secolului XXI, de la centralele nucleare la copiatoarele de birou.
De la ceainicul de pe foc la munca de la birou, o mare parte din lumea modernă este modelată de cuceririle Revoluţiei Industriale. Acest documentar în şase episoade prezentat de Dan Cruickshank, istoric al arhitecturii, dezvăluie schimbările ştiinţifice, tehnologice şi politice din secolul XIX care au transformat viaţa fiecărui bărbat şi fiecărei femei.
18:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Câmpul oaselor. Lângă un sătuc din nordul Franţei, săpături arheologice de rutină la un sit din Epoca Fierului generează o descoperire macabră – mii de oase omeneşti. Mai şocant este faptul că aceste schelete nu au capete. Au fost oare aceşti oameni ucişi în cadrul unui ritual sau într-o bătălie de proporţii?
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
19:00 Normanzii
Istoria normanzilor – o cronică a rădăcinilor societăţii, religiei şi politicii moderne şi legenda originilor noastre ancestrale ca europeni.
Istoria normanzilor este o istorie globală, o cronică a rădăcinilor societăţii, religiei şi politicii moderne şi o legendă a originilor noastre ancestrale ca europeni. Au fost un grup de asasini care a civilizat o naţiune, a cucerit un regat şi a descoperit un continent. Odinioară, au fost cei mai civilizaţi oameni de stat, cei mai neînfricaţi şi abili războinici şi cei mai galanţi şi pricepuţi exploratori. Au fost pionierii Lumii noi şi deschizătorii de drumuri ai societăţii moderne. Au urcat pe scara ierarhică la domnia Franţei, au cucerit Anglia prin frică şi teroare, apoi Scoţia prin invitaţie, după care au trecut în Irlanda cu permisiunea Papei. Oriunde au mers, au pătruns în elita puterii – axa dublă a Bisericii şi Monarhiei – şi şi-au lăsat amprenta.
20:00 Pol Pot şi câmpiile morţii
O privire asupra vieţii lui Pol Pot, liderul khmerilor roşii, care a condus Cambodgia între 1975 şi 1979 şi a fost responsabil pentru exterminarea a peste un milion de cambodgieni.
n secolul care a trecut au trăit mulţi dictatori nemiloşi, care au ucis milioane de oameni pentru a-şi câştiga sau păstra puterea. Dar puţini au reuşit să facă atât de mult rău unei ţări atât de mici. În timpul celor patru ani cât a condus Cambodgia, Pol Pot şi-a exterminat aproape o treime dintre compatrioţi. Între un milion şi trei milioane de cambodgieni au murit în aceşti trei ani, opt luni şi 20 de zile de regim totalitar.
21:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Tony Robinson şi echipa caută prima fabrică Liberty, în sudul Londrei. Mătăsurile Liberty încă evocă imaginea opulenţei şi frumuseţii, a rochiilor diafane şi „vremurilor de aur”. Dar căutarea se dovedeşte a fi dificilă. Ziua a treia aduce mult-aşteptata descoperire, precum şi o extraordinară încercare de recreare a tehnicilor de secol XIX de vopsire şi imprimare a minunatelor mătăsuri.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
22:00 n vreme de război
n acest serial, o familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Un experiment unic, care acoperă şase ani de război comprimaţi în 9 săptămâni.
n necunoscut. Timp de două luni, familia Hymers este transportată înapoi în timp, pentru a trăi aşa cum au trăit milioane de britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe lângă lumea necunoscută a gătitului la domiciliu şi regimurilor de frumuseţe din vreme de război, există şi provocări mai mari. Membrilor familiei li se cere să-şi camufleze geamurile şi să-şi construiască un adăpost antiaerian. Dar când este introdusă raţionalizarea şi sună alarma antiaeriană, rezistenţa familiei este pusă cu adevărat la încercare.
Acest serial ne oferă o fascinantă lecţie de istorie despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe baza unei experienţe virtuale. O familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Acest unic experiment temporal acoperă perioada din 1939, când a izbucnit războiul, până în Ziua Victoriei din 1945, comprimând evenimentele din şase ani de război în doar nouă săptămâni. Deşi ameninţarea militară este, din fericire, metaforică, nu este vorba doar de căşti de metal şi măşti de gaze – alte privaţiuni sunt reale şi presiunea creează tensiuni care nu există în societatea modernă. Acest serial revelator devine, inevitabil, o critică la adresa materialismului şi delăsării moderne. Familia noastră se întoarce în timp, într-o vreme când bunătatea şi nobleţea aduceau o răsplată mai mare decât egoismul şi lăcomia.
23:00 Ziua în care a murit James Dean
Adevărul din spatele infamului accident de maşină care l-a ucis pe legendarul actor hollywoodian James Dean.
James Dean e o legendă. La peste 50 de ani de la accidentul mortal care i-a răpit viaţa lângă un orăşel californian, imaginea sa este încă cea mai apreciată din lume. Aducem la viaţă incredibila poveste a maşinii lui James Dean şi examinăm impactul care l-a omorât pe unul dintre cei mai faimoşi tineri actori hollywoodieni pe 30 septembrie 1955. Familia şi prietenii săi aduc lumină asupra controversatei cariere de pilot de curse a lui Dean şi asupra dragostei sale pentru viteză, iar cu ajutorul ştiinţei de ultimă oră investigăm tragicul accident care a ucis un star, dar a dat naştere unei legende.
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Heinrich Himmler a fost un bătăuş care a preluat controlul asupra uneia dintre cele mai temute maşinării hitleriste ale terorii – Einsatzgruppen – a cărei sarcină era depopularea Europei de Est şi a Rusiei, ca “rasa pură” să ia locul evreilor. Naziştii puseseră ochii pe Himmler încă de la începutul războiului, datorită persecuţiei sistematice exercitate de el asupra evreilor şi a non-arienilor. Eficienţa sa şi controlul deplin asupra acestui proces au fost observate de britanicii care descifrau codurile. Churchill a fost informat. Există procese-verbale ale cabinetului lui Churchill care susţin asasinarea lui. Iniţial, forţelor aliate li s-a ordonat să-l captureze, iar acest lucru a declanşat vânarea lui chiar înainte de sfârşitul războiului. Totuşi, se crede că comandanţii aliaţi aveau la cunoştinţă ordinul de a-l asasina, aşa că sinuciderea lui prin otrăvire cu cianură a fost privită de unii cu scepticism. Unitatea specială însărcinată cu asasinarea lui l-a ajuns din urmă la Lüneburg, unde a fost găsit mort în captivitate.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
01:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Tallis, Byrd şi Tudorii. În episodul 3, Beale dezvăluie efectul schismei dintre Biserica lui Henric al VIII-lea şi Papalitate şi povestea tumultuoasă a înfiinţării Bisericii Anglicane, prin carierele a doi muzicieni religioşi care au fost şi remarcabili compozitori de muzică de cor.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
02:00 Ce ne-a adus Revoluţia Industrială
Acest documentar în şase episoade dezvăluie realizările ştiinţifice, tehnologice şi politice ale secolului XIX care ne-au transformat vieţile – de la ceainicul de pe foc la munca de la birou.
Minunile tehnologiei. Experienţele noastre legate de viaţa profesională din secolul XXI – oraşe aglomerate, fabrici automatizate, program de la 9 la 5, îmbulzeala din drumul spre casă – toate au rădăcini în inovaţiile şi schimbările monumentale generate de Revoluţia Industrială. Serialul ne ghidează prin fascinantele şi adesea surprinzătoarele descoperiri care au dat naştere lumii profesionale a secolului XXI, de la centralele nucleare la copiatoarele de birou.
De la ceainicul de pe foc la munca de la birou, o mare parte din lumea modernă este modelată de cuceririle Revoluţiei Industriale. Acest documentar în şase episoade prezentat de Dan Cruickshank, istoric al arhitecturii, dezvăluie schimbările ştiinţifice, tehnologice şi politice din secolul XIX care au transformat viaţa fiecărui bărbat şi fiecărei femei.
02:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Câmpul oaselor. Lângă un sătuc din nordul Franţei, săpături arheologice de rutină la un sit din Epoca Fierului generează o descoperire macabră – mii de oase omeneşti. Mai şocant este faptul că aceste schelete nu au capete. Au fost oare aceşti oameni ucişi în cadrul unui ritual sau într-o bătălie de proporţii?
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
03:00 Voiajul care a zguduit lumea
Un interesant documentar despre expediţia ştiinţifică a lui Charles Darwin în jurul lumii (1831-1836), care l-a ajutat ulterior să formuleze celebra Teorie a Evoluţiei.
n 1831, un tânăr om de ştiinţă amator pe nume Charles Darwin se îmbarca pe vasul HMS Beagle şi pornea într-un voiaj al descoperirilor ştiinţifice. Observaţiile pe care le-a făcut în aceşti cinci ani şi reflecţiile de mai târziu au avut ca rezultat o carte care a avut un impact profund asupra lumii. Publicarea „Originii speciilor” a generat o controversă care continuă şi astăzi. Acest captivant documentar porneşte pe urmele lui Darwin, investigând locurile şi descoperirile cruciale pentru formularea Teoriei Evoluţiei. Reconstituiri veridice de epocă se împletesc cu investigaţia ştiinţifică şi cu imagini ale locaţiilor istorice esenţiale pentru povestea lui Darwin, printre care oraşul copilăriei sale, Shrewsbury, Christ’s College de la Cambridge şi casa lui din Kent, unde a trăit şi a lucrat.
03:00 Voiajul care a zguduit lumea
Un interesant documentar despre expediţia ştiinţifică a lui Charles Darwin în jurul lumii (1831-1836), care l-a ajutat ulterior să formuleze celebra Teorie a Evoluţiei.
n 1831, un tânăr om de ştiinţă amator pe nume Charles Darwin se îmbarca pe vasul HMS Beagle şi pornea într-un voiaj al descoperirilor ştiinţifice. Observaţiile pe care le-a făcut în aceşti cinci ani şi reflecţiile de mai târziu au avut ca rezultat o carte care a avut un impact profund asupra lumii. Publicarea „Originii speciilor” a generat o controversă care continuă şi astăzi. Acest captivant documentar porneşte pe urmele lui Darwin, investigând locurile şi descoperirile cruciale pentru formularea Teoriei Evoluţiei. Reconstituiri veridice de epocă se împletesc cu investigaţia ştiinţifică şi cu imagini ale locaţiilor istorice esenţiale pentru povestea lui Darwin, printre care oraşul copilăriei sale, Shrewsbury, Christ’s College de la Cambridge şi casa lui din Kent, unde a trăit şi a lucrat.
04:00 Pol Pot şi câmpiile morţii
O privire asupra vieţii lui Pol Pot, liderul khmerilor roşii, care a condus Cambodgia între 1975 şi 1979 şi a fost responsabil pentru exterminarea a peste un milion de cambodgieni.
n secolul care a trecut au trăit mulţi dictatori nemiloşi, care au ucis milioane de oameni pentru a-şi câştiga sau păstra puterea. Dar puţini au reuşit să facă atât de mult rău unei ţări atât de mici. În timpul celor patru ani cât a condus Cambodgia, Pol Pot şi-a exterminat aproape o treime dintre compatrioţi. Între un milion şi trei milioane de cambodgieni au murit în aceşti trei ani, opt luni şi 20 de zile de regim totalitar.
04:00 Pol Pot şi câmpiile morţii
O privire asupra vieţii lui Pol Pot, liderul khmerilor roşii, care a condus Cambodgia între 1975 şi 1979 şi a fost responsabil pentru exterminarea a peste un milion de cambodgieni.
n secolul care a trecut au trăit mulţi dictatori nemiloşi, care au ucis milioane de oameni pentru a-şi câştiga sau păstra puterea. Dar puţini au reuşit să facă atât de mult rău unei ţări atât de mici. În timpul celor patru ani cât a condus Cambodgia, Pol Pot şi-a exterminat aproape o treime dintre compatrioţi. Între un milion şi trei milioane de cambodgieni au murit în aceşti trei ani, opt luni şi 20 de zile de regim totalitar.
05:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Tony Robinson şi echipa caută prima fabrică Liberty, în sudul Londrei. Mătăsurile Liberty încă evocă imaginea opulenţei şi frumuseţii, a rochiilor diafane şi „vremurilor de aur”. Dar căutarea se dovedeşte a fi dificilă. Ziua a treia aduce mult-aşteptata descoperire, precum şi o extraordinară încercare de recreare a tehnicilor de secol XIX de vopsire şi imprimare a minunatelor mătăsuri.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
06:00 n vreme de război
n acest serial, o familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Un experiment unic, care acoperă şase ani de război comprimaţi în 9 săptămâni.
n necunoscut. Timp de două luni, familia Hymers este transportată înapoi în timp, pentru a trăi aşa cum au trăit milioane de britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe lângă lumea necunoscută a gătitului la domiciliu şi regimurilor de frumuseţe din vreme de război, există şi provocări mai mari. Membrilor familiei li se cere să-şi camufleze geamurile şi să-şi construiască un adăpost antiaerian. Dar când este introdusă raţionalizarea şi sună alarma antiaeriană, rezistenţa familiei este pusă cu adevărat la încercare.
Acest serial ne oferă o fascinantă lecţie de istorie despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe baza unei experienţe virtuale. O familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Acest unic experiment temporal acoperă perioada din 1939, când a izbucnit războiul, până în Ziua Victoriei din 1945, comprimând evenimentele din şase ani de război în doar nouă săptămâni. Deşi ameninţarea militară este, din fericire, metaforică, nu este vorba doar de căşti de metal şi măşti de gaze – alte privaţiuni sunt reale şi presiunea creează tensiuni care nu există în societatea modernă. Acest serial revelator devine, inevitabil, o critică la adresa materialismului şi delăsării moderne. Familia noastră se întoarce în timp, într-o vreme când bunătatea şi nobleţea aduceau o răsplată mai mare decât egoismul şi lăcomia

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor