altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Pe urmele lui Verdi | Acum la TV
Biografia lui Giuseppe Fortunino Francesco Verdi – faimosul compozitor romantic şi politician italian, implicat cu toate forţele în lupta pentru unificarea Italiei.
i-a început viaţa ca fiu al unor umili hangii dintr-un cătun aflat în ducatul Parmei. A sfârşit prin a deveni unul dintre cei mai importanţi compozitori italieni, revoluţionând opera şi revitalizând flacăra „bel canto”. Verdi a dus o viaţă tumultuoasă: pe lângă faptul că a scris 28 de opere, a fost implicat cu toate forţele în lupta pentru unificarea Italiei, sprijinindu-l pe Garibaldi şi mişcarea Risorgimento. Numele său a slujit chiar drept slogan politic şi, pentru o vreme, Verdi a fost şi deputat în Parlament. Alături de istoricul Pierre Milza, pornim din casa părintească de la Po, locul naşterii lui Verdi, apoi vizităm biserica locală, unde viitorul compozitor a descoperit frumuseţea muzicii şi explorăm Villa Sant’Agata, casa pe care a cumpărat-o după ce soarta i-a surâs şi unde a locuit până la moarte alături de soprana Giuseppina, care i-a devenit a doua soţie, după ce şi-a pierdut în mod tragic prima soţie şi pe cei doi copii. Pe fondul muzicii, examinăm colaborarea lui Verdi cu cele mai renumite teatre din Italia, precum La Scala din Milano şi Fenice din Veneţia, teatrul Apollo din Roma, San Carlos de la Napoli şi La Pergola din Florenţa, precum şi cu diverse teatre din străinătate, de la Paris la Cairo, Londra sau Sankt Petersburg.
 
10:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
11:00 Rasputin: Diavolul încarnat
Cu ajutorul unor mărturii recent descoperite ale cunoştinţelor şi prietenilor apropiaţi, acest documentar readuce la viaţă lumea întunecată, erotică şi animalică a lui Rasputin, Antihristul Rusiei.
n parte film de groază, în parte investigaţie jurnalistică, acest documentar readuce la viaţă lumea întunecată, erotică şi animalică a lui Rasputin, Antihristul Rusiei. De la pustietatea de coşmar a Siberiei şi sectele ei clandestine, până la grandoarea Sankt Petersburgului care ascundea o lume ilicită a saunelor şi frustrărilor sexuale, aceasta este povestea unui personaj neînţeles care a venit din est predicând un nou tip de „sfinţenie” şi aducând distrugerea ţarilor. În urma descoperiri unui dosar secret care conţine mărturii la prima mână a multora dintre cunoştinţele şi prietenii apropiaţi ai lui Rasputin, vom trezi la viaţă vocile celor care l-au cunoscut îndeaproape – amante, rivali sau discipoli. Vocile lor însoţesc imagini revelatoare, care ne oferă o privire tulburătoare asupra întâmplărilor din mănăstirile şi băile din lumea lui Rasputin.
 
12:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Un nou început
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
 
13:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Acest episod se concentrează asupra poveştii felului cum arheologul britanic Howard Carter a descoperit mormântul faraonului egiptean Tutankhamon.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
14:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
Echipa se confruntă cu provocările anilor 1850 şi 1860, o perioadă în care supraaglomerarea şi condiţiile insalubre de trai atinseseră apogeul, conducând la izbucnirea unor epidemii fără precedent. Medicamentele de tip „panaceu”, care promiteau să vindece practic orice erau în mare vogă şi echipa îşi prepară propriul panaceu din rubarbă, lemn-dulce, săpun şi sirop. De asemenea, ei se aventurează în lumea nesigură a electroterapiei şi relevă cum descoperirea microbilor a făcut să explodeze vânzările de dezinfectante; dar pentru a-şi prepara propriul dezinfectant, trebuie să extragă acid carbolic din gudron de cărbune.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.
 
15:00 Geniul fotografiei
Acest documentar de referinţă despre fotografie va explora evenimentele-cheie şi imaginile-cheie care au marcat dezvoltarea acestei arte.
Filme pe hârtie. Cele trei decenii scurse de la sfârşitul anilor '50 au fost adevărata epocă de aur a reportajelor fotografice. Acest episod reînvie călătoriile care au dat naştere unora dintre cele mai frumoase „filme pe hârtie” din toate timpurile, printre care odiseea lui Robert Frank prin American anilor '50 şi asaltul solitar al lui William Klein asupra străzilor New York-ului. De asemenea, episodul examinează începuturile folosirii culorii ca mediu credibil pentru fotografii „serioşi”, la fel de controversată la vremea sa precum Bob Dylan cântând la chitara electrică.
Timp de aproape două secole, fotografia ne-a delectat, ne-a fost de folos, ne-a mişcat, ne-a scandalizat şi, uneori, ne-a dezamăgit. Dar în mare parte, ne-a intrigat, dezvăluindu-ne ciudăţenia care zace în spatele lumii aparenţelor. Acest documentar de referinţă despre fotografie va explora evenimentele-cheie şi imaginile-cheie care au marcat dezvoltarea acestei arte.
 
16:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Victorie în Pacific. Sfârşitul războiului din Pacific este una dintre cele mai măreţe, dar şi înfiorătoare poveşti ale istoriei moderne. Japonezii nu se predau şi continuau să lupte, insulă cu insulă, tranşee cu tranşee. Aviaţia SUA a încercat să îngenuncheze Japonia prin bombardamente aeriene asupra capitalei Tokyo. Peste 200.000 de oameni au murit, dar Japonia nu s-a predat. În final, preşedintele Truman fost obligat să facă uz de bomba nucleară şi soarta oraşelor Hiroşima şi Nagasaki a fost pecetluită. Serialul se încheie cu înfrângerea Japoniei şi relevarea crimelor de război ale armatei japoneze.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
17:00 Pe urmele lui Ceaikovski
Acest documentar explorează miturile care înconjoară viaţa celui mai cunoscut şi interpretat compozitor rus din lume – Piotr Ilici Ceaikovski.
Piotr Ilici Ceaikovski este cel mai cunoscut compozitor rus, ale cărui opere sunt interpretate în întreaga lume. În ţara sa natală, Ceaikovski este considerat însuşi simbolul muzicii clasice, iar melodiile sale sunt impregnate în conştiinţa rusă. S-au scris multe despre Ceaikovski, poate mai multe lucruri romantice decât critici. Dar ce este real şi ce este doar un mit ? Care a fost motorul geniului său creator ? Andre Lischke, muzicolog francez de origine rusă, renumit biograf şi specialist în Ceaikovski, ne serveşte drept ghid prin viaţa şi opera acestuia. La Sankt Petersburg şi Moscova vizităm locurile emblematice care au avut impact asupra carierei lui Ceaikovski. De asemenea, facem cunoştinţă cu o serie de oameni surprinzători şi interesanţi, cum ar fi tânărul Alex Prior, student al conservatorului din Sankt Petersburg, care, la vârsta de 14 ani, a dirijat Simfonia întâia de Ceaikovski, dând dovada unui enorm talent. Muzicieni, cântăreţi, balerini şi profesori ne vorbesc cu toţii despre relaţia lor artistică cu Ceaikovski şi ne permit astfel să învăţăm mai multe despre geniul său şi moştenirea pe care a lăsat-o în urmă.
 
18:00 Puterea grânelor
O călătorie prin istorie şi prin diverse culturi, în căutarea semnificaţiei economice şi spirituale a grânelor, care dezvăluie istoria culturală a pâinii ca formidabilă sursă de energie.
O călătorie prin istorie şi prin diverse culturi care dezvăluie istoria culturală a pâinii ca formidabilă sursă de energie şi examinează originile cultivării grânelor, semnificaţia economică şi spirituală a acestora. Ne vom opri în locaţii relevante, din Arabia în America, din Egipt în jurul Mediteranei, traversând Balcanii pentru a ajunge în regiunile alpine ale Europei. Mituri, legende şi obiceiuri, precum şi citate din literatură, completează acest „turneu topografic” al pâinii.
 
19:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
20:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
Arhitectul favorit al lui Hitler, Albert Speer, a fost un nazist neobişnuit. Dintr-o familie privilegiată, era educat, cult şi plăcut în societate; nu se potrivea cu imaginea unui criminal de război. Toate aceste calităţi l-au ajutat la proces şi, mai important, a fost suficient de inteligent încât să-şi dea seama că Aliaţii aveau nevoie de el şi să pledeze vinovat, acuzându-i în acelaşi timp pe ceilalţi. După 20 de ani petrecuţi în închisoarea Spandau, a fost eliberat în anii 1960. A scris un bestseller şi a fost intervievat de revista Playboy, în timp ce restul naziştilor acuzaţi de aceleaşi crime au primit pedeapsa cu moartea.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
 
21:00 Spovedania lui Alexander Pearce
Plasată în Australia secolului XIX, aceasta este povestea remarcabilă a ultimelor zile din viaţa condamnatului irlandez Alexander Pearce, care îşi aştepta execuţia pentru crimă şi canibalism.
Spovedania lui Alexander Pearce” este o dramă care descrie ultimele zile din viaţa condamnatului irlandez, care îşi aşteaptă execuţia pentru crimă şi canibalism. Este anul 1824 şi colonia penitenciară Van Diemen’s Land poate fi considerată iadul pe pământ. Înlănţuit de perete în întunericul unei celule de sub închisoarea Hobart, Pearce este vizitat de părintele Connolly, preotul coloniei, irlandez ca şi Pearce. Connolly petrece trei zile ascultând ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei zile când Pearce a fost fugar în sălbăticia tasmaniană.
 
22:00 Operaţiunea Hollywood
Un interesant documentar despre legăturile oficiale şi legăturile secrete dintre doi stâlpi ai puterii americane: Hollywoodul şi Pentagonul.
Hollywoodul şi Pentagonul sunt două mari puteri în SUA şi când aceste puteri se aliază, se nasc multe întrebări. Ştiaţi că Ministerul Apărării are legături foarte strânse cu producătorii de la Hollywood ? De aproape un secol ? Acest documentar va afla câte – şi care – filme au beneficiat de sprijin din partea Pentagonului.
 
23:00 Izbucnirea
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică.
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică. Duminică, pe 3 septembrie 1939, prim-ministrul britanic Neville Chamberlain a dat un comunicat radio plin de emoţie, în care anunţa că Germania nu a răspuns unui ultimatum de a pune capăt invaziei Poloniei. Marea Britanie intrase în război. Descendenţii personajelor politice implicate citesc din memoriile acestora şi adaugă propriile lor amintiri, iar personalităţi şi civili din ţările implicate în război îşi amintesc ce au simţit în ziua când s-a declarat războiul.
 
00:00 Sporturile Chinei antice
Prin reconstituiri şi interviuri cu experţi, explorăm lumea sportivă a Chinei antice – de la primele meciuri de fotbal din lume la rolul ceremonial al tirului cu arcul şi până la artele marţiale.
Sporturile Chinei antice” ne poartă în centrul unei lumi sportive care prospera cu secole înainte de Jocurile Olimpice. De la primele meciuri de fotbal din lume la rolul ceremonial al tirului cu arcul şi până la artele marţiale, povestea noastră aduce la viaţă lumea unică a sportului din China antică. Prin reconstituiri dramatice şi interviuri cu experţi, explorăm această lume puţin cunoscută pentru a dezvălui o altă faţă a Chinei.
 
01:00 Pe urmele lui Ceaikovski
Acest documentar explorează miturile care înconjoară viaţa celui mai cunoscut şi interpretat compozitor rus din lume – Piotr Ilici Ceaikovski.
Piotr Ilici Ceaikovski este cel mai cunoscut compozitor rus, ale cărui opere sunt interpretate în întreaga lume. În ţara sa natală, Ceaikovski este considerat însuşi simbolul muzicii clasice, iar melodiile sale sunt impregnate în conştiinţa rusă. S-au scris multe despre Ceaikovski, poate mai multe lucruri romantice decât critici. Dar ce este real şi ce este doar un mit ? Care a fost motorul geniului său creator ? Andre Lischke, muzicolog francez de origine rusă, renumit biograf şi specialist în Ceaikovski, ne serveşte drept ghid prin viaţa şi opera acestuia. La Sankt Petersburg şi Moscova vizităm locurile emblematice care au avut impact asupra carierei lui Ceaikovski. De asemenea, facem cunoştinţă cu o serie de oameni surprinzători şi interesanţi, cum ar fi tânărul Alex Prior, student al conservatorului din Sankt Petersburg, care, la vârsta de 14 ani, a dirijat Simfonia întâia de Ceaikovski, dând dovada unui enorm talent. Muzicieni, cântăreţi, balerini şi profesori ne vorbesc cu toţii despre relaţia lor artistică cu Ceaikovski şi ne permit astfel să învăţăm mai multe despre geniul său şi moştenirea pe care a lăsat-o în urmă.
 
02:00 Puterea grânelor
O călătorie prin istorie şi prin diverse culturi, în căutarea semnificaţiei economice şi spirituale a grânelor, care dezvăluie istoria culturală a pâinii ca formidabilă sursă de energie.
O călătorie prin istorie şi prin diverse culturi care dezvăluie istoria culturală a pâinii ca formidabilă sursă de energie şi examinează originile cultivării grânelor, semnificaţia economică şi spirituală a acestora. Ne vom opri în locaţii relevante, din Arabia în America, din Egipt în jurul Mediteranei, traversând Balcanii pentru a ajunge în regiunile alpine ale Europei. Mituri, legende şi obiceiuri, precum şi citate din literatură, completează acest „turneu topografic” al pâinii.
 
03:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
04:00 Procesul naziştilor
Documentarul prezintă dezvăluirile făcute de naziştii de vârf – Göring, Speer şi Hess – în timpul proceselor de la Nürnberg şi în conversaţii confidenţiale cu psihologii şi cu ceilalţi acuzaţi.
Arhitectul favorit al lui Hitler, Albert Speer, a fost un nazist neobişnuit. Dintr-o familie privilegiată, era educat, cult şi plăcut în societate; nu se potrivea cu imaginea unui criminal de război. Toate aceste calităţi l-au ajutat la proces şi, mai important, a fost suficient de inteligent încât să-şi dea seama că Aliaţii aveau nevoie de el şi să pledeze vinovat, acuzându-i în acelaşi timp pe ceilalţi. După 20 de ani petrecuţi în închisoarea Spandau, a fost eliberat în anii 1960. A scris un bestseller şi a fost intervievat de revista Playboy, în timp ce restul naziştilor acuzaţi de aceleaşi crime au primit pedeapsa cu moartea.
Combinând naraţiunea cu dialogurile dramatice, acest serial ne oferă o privire fără precedent asupra personalităţii şi soartei a trei dintre cei mai importanţi nazişti – Hermann Göring, Albert Speer şi Rudolf Hess. În urma cercetării arhivelor din întreaga Europă şi din SUA, serialul foloseşte documente în mare parte nepublicate pentru a-i readuce la viaţă pe criminalii de război nazişti şi îi urmăreşte, folosind propriile lor cuvinte, de la capturare la condamnare şi la soarta lor ulterioară: sinucidere, 20 de ani de detenţie şi respectiv detenţie pe viaţă. Acestea nu sunt nişte biografii convenţionale, permiţându-ne să cunoaştem şi personaje-cheie din tabăra Aliată, de la judecători şi procurori la psihologi sau gardieni, şi să înţelegem mai bine cum au contribuit aceştia la organizarea celui mai important proces din istorie.
 
05:00 Florence Nightingale
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului şi creează un portret evocator al vremurilor sale.
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului. Membră a aristocraţiei engleze, Florence a renunţat la viaţa în opulentul său conac în favoarea sinistrelor spitale de campanie din Crimeea. Înfuriată de proasta îngrijire de care „beneficiau” răniţii de pe front, ea s-a întors acasă pentru a purta de una singură un război cu Parlamentul şi Coroana şi a asigura o îngrijire adecvată pentru soldaţii britanici. Victoria ei a rezonat dincolo de dispensarele militare şi a revoluţionat întreaga medicină occidentală. Cuprinzând reconstituiri de neuitat ale epicului „Atac al cavaleriei uşoare”, ale veselelor săli de muzică ale vremii şi frumuseţii pastorale a Angliei, acest documentar surprinde pe peliculă un simbol şi spiritul unei epoci.
 
06:00 Operaţiunea Hollywood
Un interesant documentar despre legăturile oficiale şi legăturile secrete dintre doi stâlpi ai puterii americane: Hollywoodul şi Pentagonul.
Hollywoodul şi Pentagonul sunt două mari puteri în SUA şi când aceste puteri se aliază, se nasc multe întrebări. Ştiaţi că Ministerul Apărării are legături foarte strânse cu producătorii de la Hollywood ? De aproape un secol ? Acest documentar va afla câte – şi care – filme au beneficiat de sprijin din partea Pentagonului.

Vizualizări: 39

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor