altmarius

cultură şi spiritualitate

13:00 Impresioniştii | Acum la TV
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Spre marea sa surpriză, la 40 de ani Monet îşi vede propriul ferpar într-un ziar parizian ! El se înfurie pe Degas, care a organizat farsa ca răzbunare faţă de decizia lui Monet şi Renoir de a expune la Salon. În afara Parisului, Paul Cézanne se luptă la rândul său pentru recunoaştere. Prietenia sa din copilărie cu scriitorul de succes Émile Zola se încheie într-o notă amară când Zola îl trădează pe Cézanne – şi mişcarea impresionistă – în romanul său „Capodopera”. Monet şi Renoir îl vizitează pe Cézanne în Provenţa, unde află că Manet a murit. Impresioniştii se adună la înmormântarea genialului artist care i-a inspirat. Monet şi Alice se mută la Giverny, ferma care i-a fost lui Monet un punct major de inspiraţie, şi se căsătoresc după moartea soţului ei. Ajuns la bătrâneţe, Monet îşi încheie povestea, iar ziaristul îl urmăreşte în tăcere în timp ce artistul pictează un pod japonez deasupra unui iaz cu nuferi.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Hitler atacă Estul. Când Hitler şi-a declarat intenţia de a invada Rusia, generalii săi l-au privit într-o tăcere îngrozită. Uniunea Sovietică era vastă şi dispunea de resurse neegalate. Succesul întregului plan al lui Hitler depindea de o lovitură rapidă şi fatală aplicată URSS. Într-un război lung, de uzură, Germania ar fi fost înfrântă cu siguranţă. Hitler era sigur că trupele sale pot reuşi. Nimeni nu le învinsese până acum. Dar nu avuseseră parte de o provocare militară de asemenea factură...
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
15:00 Stăpânul din Sipan
Acest documentar spune povestea culturii Moche, care a înflorit pe coasta nordică din Peru în primele şapte secole după Hristos şi a dispărut după ce a atins apogeul.
Acest documentar spune povestea culturii Moche, care a înflorit pe coasta nordică din Peru în primele şapte secole după Hristos. Este o cultură relativ necunoscută, care a dispărut chiar după ce a atins apogeul. Astăzi, mulţi au auzit despre Moche, mulţumită descoperirilor făcute în ultimele două decenii. Dar arheologii continuă să facă descoperiri şi splendoarea acestei civilizaţii unice încă uimeşte lumea.
16:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
Acest episod ne arată cum s-a ridicat Marea Britanie pe scena mondială, sprijinită de un parteneriat între Marină şi comercianţi. Această relaţie a generat o enormă bogăţie şi i-a adus Marii Britanii, pentru prima oară, supremaţia pe mare.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
17:00 Civilizaţii
Matthew Collings, artist şi critic, arată cum marile momente şi monumente artistice ale istoriei au transformat lumea şi ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor social-politice contemporane.
Sentimentele. Ideea de a pune omul în centrul preocupărilor artistice, în locul „celor sfinte”, a fost, la vremea ei, o revoluţionară desprindere de arta predominant religioasă a trecutului. Acest episod se concentrează asupra a doi mari artişti ai secolului XVIII care au exprimat în arta lor, în moduri diametral opuse, acest nou sentiment al potenţialului uman – pictorul francez Jacques-Louis David şi pictorul spaniol Francisco Goya. De asemenea, călătorim înapoi în timp pentru a descoperi primele ilustrări ale „artei sentimentelor umane” în perioada Renaşterii italiene.
Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.
18:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Dr Michael Mosley se întâlneşte cu cercetători care se auto-infectează cu viermi intestinali pentru a ajuta la cercetările pentru combaterea alergiilor. De asemenea, el ne spune povestea dramatică şi uneori tragică a oamenilor de ştiinţă care au descoperit leacuri pentru unele dintre cele mai periculoase boli din istorie – turbarea, febra tifoidă şi poliomielita.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
19:00 Nelson Mandela, un om al păcii
Documentarul explorează un fenomen modern de PR – promovarea lui Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud care a făcut 27 de ani de închisoare şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993.
Născut în familia regală a tribului Xhosa din Africa de Sud, dar fără şanse de a ajunge conducătorul tribului, tânărul Nelson Mandela a hotărât să-şi caute norocul la Johannesburg. Într-o vreme în care segregarea rasială devenea din ce în ce mai inflexibilă, Mandela s-a alăturat rezistenţei şi în 1964 a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă. Jefuit de identitatea sa şi redus la un simplu număr, Mandela şi-a petrecut următorii 27 de ani în închisoare şi a fost, în final, eliberat în februarie 1990. De aici, el şi-a început întoarcerea triumfală, întoarcere care a culminat cu acordarea Premiului Nobel pentru Pace în 1993 şi, un an mai târziu, cu ridicarea la preşedinţia Africii de Sud. Acest documentar ne oferă portretul unui om care, mai mult decât oricare altul, a devenit o lumină călăuzitoare pe Continentul Negru şi un fenomen modern de relaţii publice. Naraţiunea documentarului baleiază între noua Africă de Sud şi episoade istorice din lungul drum al ţării către abolirea apartheidului, prezentând, pe parcurs, momentele definitorii şi pe cele controversate ale vieţii lui Nelson Mandela.
20:00 Tienanmen
Povestind vieţile a cinci participanţi la protestele din Piaţa Tienanmen din 1989, acest documentar relevă impactul infamului masacru din piaţă asupra Chinei de astăzi şi a poporului chinez.
n noaptea de 4 iunie 1989, Armata Populară de Eliberare chineză a deschis focul asupra unei mulţimi de oameni fără apărare care demonstrau în Piaţa Tienanmen din Beijing. Nici astăzi nu se ştie cu siguranţă câţi oameni au fost ucişi. Cei mai mulţi dintre ei erau studenţi care militau pentru democratizarea Chinei. Douăzeci de ani mai târziu, China s-a schimbat substanţial, dar multe dintre problemele din 1989 nu au dispărut. Demonstranţii de atunci sunt încă defăimaţi, persecutaţi şi consideraţi contrarevoluţionari. Documentarul nostru începe în prezent, cu cinci protagonişti ale căror vieţi s-au schimbat radical de la masacru încoace. Pornind de la diferite situaţii din vieţile lor cotidiene – desfăşurate în exil sau în China – reconstituim evenimentele cu ajutorul interviurilor, filmărilor de arhivă, fotografiilor particulare şi imaginilor din Beijingul prezentului.
21:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Marţipan şi anateme – Influenţa mâncării asupra istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
22:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Ulysses S. Grant şi Robert E. Lee s-au întâlnit pe câmpul de luptă pentru prima dată pe 5 mai 1864, într-o pădure din Virginia, cunoscută drept Sălbăticia. Aproximativ 60.000 de soldaţi confederaţi şi aproape de două ori mai mulţi soldaţi unionişti. Povestea primelor 24 de ore ale bătăliei este povestită prin prisma a patru soldaţi unionişti.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.
23:00 Oraşele secrete ale Amazonului
Acest documentar explorează noi teorii despre civilizaţiile dispărute care ar fi putut trăi în Amazon înainte de Columb.
De-a lungul vremii, zeci de exploratori au încercat să descopere civilizaţiile pierdute despre care se zvonea că se ascund în Amazon – şi au eşuat. Acum, o nouă generaţie de exploratori ştiinţifici revitalizează teoria ţinutului El Dorado. Ei au descoperit în desişurile Amazonului dovezile unor civilizaţii cu populaţii masive, în contrast radical cu ideile convenţionale despre aspectul Emisferei Vestice înainte de Columb. Savanţii din secolul XX credeau că nu este posibil ca oamenii să fi trăit aici în număr mare. Unul dinte argumentele-cheie era acela că solul amazonian acid nu conţine suficiente elemente nutritive pentru a permite cultivarea unor cantităţi mari de plante agricole. Este un argument convingător şi întăreşte credinţa generală că Amazonul este o pădure virgină, neatinsă de om. Dar astăzi, arheologii şi geografii au descoperit dovezi remarcabile care ar putea schimba complet felul cum privim Amazonul şi populaţiile indigene care au trăit aici timp de milenii.
00:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
n acest episod, folosim cariera plurivalentă a lui Horatio Nelson pentru a explora felul cum Marina a construit imperiul mondial al Marii Britanii, ridicând-o la rangul de putere mondială supremă în epoca descoperirilor şi a revoluţiei.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
01:00 Civilizaţii
Matthew Collings, artist şi critic, arată cum marile momente şi monumente artistice ale istoriei au transformat lumea şi ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor social-politice contemporane.
Sentimentele. Ideea de a pune omul în centrul preocupărilor artistice, în locul „celor sfinte”, a fost, la vremea ei, o revoluţionară desprindere de arta predominant religioasă a trecutului. Acest episod se concentrează asupra a doi mari artişti ai secolului XVIII care au exprimat în arta lor, în moduri diametral opuse, acest nou sentiment al potenţialului uman – pictorul francez Jacques-Louis David şi pictorul spaniol Francisco Goya. De asemenea, călătorim înapoi în timp pentru a descoperi primele ilustrări ale „artei sentimentelor umane” în perioada Renaşterii italiene.
Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.
02:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Dr Michael Mosley se întâlneşte cu cercetători care se auto-infectează cu viermi intestinali pentru a ajuta la cercetările pentru combaterea alergiilor. De asemenea, el ne spune povestea dramatică şi uneori tragică a oamenilor de ştiinţă care au descoperit leacuri pentru unele dintre cele mai periculoase boli din istorie – turbarea, febra tifoidă şi poliomielita.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
03:00 Nelson Mandela, un om al păcii
Documentarul explorează un fenomen modern de PR – promovarea lui Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud care a făcut 27 de ani de închisoare şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993.
Născut în familia regală a tribului Xhosa din Africa de Sud, dar fără şanse de a ajunge conducătorul tribului, tânărul Nelson Mandela a hotărât să-şi caute norocul la Johannesburg. Într-o vreme în care segregarea rasială devenea din ce în ce mai inflexibilă, Mandela s-a alăturat rezistenţei şi în 1964 a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă. Jefuit de identitatea sa şi redus la un simplu număr, Mandela şi-a petrecut următorii 27 de ani în închisoare şi a fost, în final, eliberat în februarie 1990. De aici, el şi-a început întoarcerea triumfală, întoarcere care a culminat cu acordarea Premiului Nobel pentru Pace în 1993 şi, un an mai târziu, cu ridicarea la preşedinţia Africii de Sud. Acest documentar ne oferă portretul unui om care, mai mult decât oricare altul, a devenit o lumină călăuzitoare pe Continentul Negru şi un fenomen modern de relaţii publice. Naraţiunea documentarului baleiază între noua Africă de Sud şi episoade istorice din lungul drum al ţării către abolirea apartheidului, prezentând, pe parcurs, momentele definitorii şi pe cele controversate ale vieţii lui Nelson Mandela.
04:00 Tienanmen
Povestind vieţile a cinci participanţi la protestele din Piaţa Tienanmen din 1989, acest documentar relevă impactul infamului masacru din piaţă asupra Chinei de astăzi şi a poporului chinez.
n noaptea de 4 iunie 1989, Armata Populară de Eliberare chineză a deschis focul asupra unei mulţimi de oameni fără apărare care demonstrau în Piaţa Tienanmen din Beijing. Nici astăzi nu se ştie cu siguranţă câţi oameni au fost ucişi. Cei mai mulţi dintre ei erau studenţi care militau pentru democratizarea Chinei. Douăzeci de ani mai târziu, China s-a schimbat substanţial, dar multe dintre problemele din 1989 nu au dispărut. Demonstranţii de atunci sunt încă defăimaţi, persecutaţi şi consideraţi contrarevoluţionari. Documentarul nostru începe în prezent, cu cinci protagonişti ale căror vieţi s-au schimbat radical de la masacru încoace. Pornind de la diferite situaţii din vieţile lor cotidiene – desfăşurate în exil sau în China – reconstituim evenimentele cu ajutorul interviurilor, filmărilor de arhivă, fotografiilor particulare şi imaginilor din Beijingul prezentului.
05:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Marţipan şi anateme – Influenţa mâncării asupra istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
06:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Ulysses S. Grant şi Robert E. Lee s-au întâlnit pe câmpul de luptă pentru prima dată pe 5 mai 1864, într-o pădure din Virginia, cunoscută drept Sălbăticia. Aproximativ 60.000 de soldaţi confederaţi şi aproape de două ori mai mulţi soldaţi unionişti. Povestea primelor 24 de ore ale bătăliei este povestită prin prisma a patru soldaţi unionişti.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor