altmarius

cultură şi spiritualitate

09:30 Impresioniştii | Acum la TV
Impresioniştii au devenit supervedetele internaţionale ale picturii vestice. Prezentatorul serialului, Tim Marlow, le explorează motivaţiile, iubirile, victoriile şi dezamăgirile legate de munca lor.
Degas. Edgar Degas a devenit celebru prin ilustrarea modernă şi realistă a corpului uman. Examinând dezvoltarea sa artistică, Tim Marlow arată că, deşi Degas a fost un personaj central printre impresionişti, stilul său era diferit de cel al membrilor grupului. Acest episod mai explorează şi studiul mişcării, preocuparea de-o viaţă a lui Degas, prin intermediul picturilor sale cu balerine şi cai.
Impresioniştii au devenit supervedetele internaţionale ale picturii vestice. Operele lui Manet, Monet, Renoir, Degas, Toulouse-Lautrec, Cezanne şi ale marilor succesori ai impresionismului, ca Gauguin şi Van Gogh, apar peste tot şi sunt iubite deopotrivă de public şi de specialişti. Lăsând la o parte popularitatea şi accesibilitatea tablourilor impresioniştilor, acestea au fost, la vremea lor, opere radicale, care au revoluţionat lumea artei. Prin tehnica lor, impresioniştii s-au distanţat de arta tradiţională, academică, folosind tuşe de culoare pentru a surprinde mişcarea şi lumina, portretizând oameni obişnuiţi care munceau sau se relaxau în Paris şi pe malurile Senei. Prezentatorul serialului, Tim Marlow, le explorează motivaţiile, iubirile, victoriile şi dezamăgirile legate de munca lor.
10:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
11:00 Iubita secretă a lui Dickens
Povestea aventurii secrete dintre Charles Dickens şi o actriţă de 18 ani. Actorul englez Charles Dance vizitează locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discută cu experţi.
n 1857, anul în care începe acţiunea documentarului nostru, Dickens era, probabil, cel mai faimos englez în viaţă. Nu numai că Dickens a fost cel mai de succes autor englez şi un reformator al societăţii, dar a creionat şi idealul victorian al familiei fericite. Cu toate acestea, scriitorul şi-a părăsit soţia şi a început o toridă aventură, ţinută în cel mai mare secret, cu Nelly Ternan, o actriţă de 18 ani, suficient de tânără încât să-i fi putut fi fiică. Actorul englez Charles Dance face pe detectivul în acest documentar, vizitând locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discutând cu cinci experţi în opera acestuia. Discuţiile sunt întreţesute cu reconstituiri ale momentelor-cheie din viaţa marelui scriitor.
12:00 Misterul mumiei tibetane
Sus, în munţii Himalaya, a fost găsit corpul mumificat al unui tibetan, într-o postură meditativă. Localnicii îl venerează ca pe un zeu. Cine a fost el şi cum s-a păstrat corpul lui până azi ?
Sus, în munţii Himalaya, o misterioasă parte a istoriei pierdute a Tibetului este pe cale de a fi dezgropată, dezvăluind secrete antice despre mintea umană care ar putea avea efect asupra modului cum trăim astăzi. La 4.000 m înălţime, corpul unui tibetan a fost găsit aşezat, într-o postură meditativă. Mumia este perfect conservată şi chiar are încă ochiul drept. Autorităţile nu ştiu nimic despre el, dar localnicii îl venerează ca pe un zeu. Cine a fost omul şi cum s-a păstrat corpul lui până azi ? Existenţa sa este un mister pe care Victor Mair, unul dintre cei mai importanţi experţi în mumii din lume, şi echipa sa de oameni de ştiinţă, înarmaţi cu echipament medical de ultimă generaţie, sunt hotărâţi să îl elucideze…
13:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este, poate, cea mai cunoscută poveste din Biblie: despre un om virtuos pe nume Noe, care a construit o arcă şi a supravieţuit unui potop. Dar ce i s-a întâmplat – sau nu i s-a întâmplat – lui Noe ridică întrebări în materie de geologie sau astronomie. Şi totul începe de la cea mai simplă întrebare dintre toate: oare s-a întâmplat cu adevărat ?
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
14:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1947-1977 Operaţiuni sub acoperire
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
15:00 Misteriosul caz al lui Kaspar Hauser
Acest documentar investighează unul dintre marile mistere ale Germaniei secolului XIX – uciderea lui Kaspar Hauser, al cărui caz a inspirat peste 1.000 de publicaţii şi numeroase romane.
Pe 14 decembrie 1833, în grădina palatului Ansbach, de un tânăr de 21 de ani se apropie un străin care îl înjunghie mortal în piept. Tânărul fuge acasă şi moare trei zile mai târziu, fără să spună vreo vorbă despre agresorul său. Victima era Kaspar Hauser – un adult sănătos fizic, dar cu mintea unui copil. Uciderea sa a devenit unul dintre marile mistere ale secolului XIX. Cine a fost Kaspar? Şi de ce a făcut cazul său o asemenea senzaţie? Acest documentar investighează crima. Urmele ne duc către curţile princiare din epoca Biedermeier, precum şi către Ansbach, Nurnberg şi castele de mult uitate de pe Rin. Cu ajutorul analizei genetice moderne şi al altor probe, ne apropiem cu un pas de elucidarea misterului lui Kaspar Hauser şi al originii sale.
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
inta nr. 1: Klaus Barbie, care a fost şeful Gestapoului din Lyon, Franţa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sarcina lui era să zdrobească rezistenţa franceză, iar cruzimea de care a dat dovadă i-a adus porecla Măcelarul din Lyon. Ţinta nr. 2: Ivan Marchenko, cunoscut şi ca Ivan cel Groaznic. A fost un gardian ucrainean îngrozitor de brutal de la lagărul morţii de la Treblinka. Lucru curios, ambii criminali au fost vânaţi de oameni care nu au participat direct la război. Monstrul şi Măcelarul au fost judecaţi în acelaşi timp şi cazurile lor au ridicat multe probleme similare.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
17:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
18:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Credinţa. Supranaturalul intră sub lumina reflectoarelor. În Evul Mediu, morţii împărţeau lumea cu cei vii: cultul sfinţilor, comunicarea cu spiritele şi viziunile despre Lumea de Apoi erau considerate dovezi ale relaţiei biunivoce dintre lumea aceasta şi cea de dincolo.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
19:00 Pocahontas şi John Smith
Acest documentar explorează adevărul din spatele uneia dintre cele mai durabile legende americane: povestea de dragoste dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith.
La începutul secolului XVII, o aşezare englezească permanentă este înfiinţată în Lumea Nouă sub comanda militară a căpitanului John Smith. Dar începuturile noii colonii nu sunt dintre cele mai bune. Coloniştii suferă de foame, mulţi se îmbolnăvesc şi mor. John Smith încearcă să iniţieze relaţii comerciale cu amerindienii care îl iau prizonier. Când viaţa sa este în pericol, o tânără indiancă îl imploră pe puternicul şef de trib Powhatan să îl cruţe. Ea este Pocahontas, fiica favorită a şefului Powhatan. Povestea romantică despre întâlnirea dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith este una dintre cele mai durabile legende americane. Dar a fost oare vorba chiar de o poveste de dragoste sau doar de produsul imaginaţiei bogate a cuiva ?
20:00 Soluţia daneză
Povestea nespusă a eforturilor fără precedent făcute de danezi pentru a salva populaţia evreiască din Danemarca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Când Hitler i-a ameninţat pe evreii din Danemarca în toamna anului 1943, comunitatea daneză s-a mobilizat peste noapte pentru a-i salva. Danezii din toate păturile sociale au ţinut piept armatei germane într-o perioadă când cea mai mare parte a Europei se făcea că nu observă „soluţia finală”. Împreună, ei au ascuns peste 7.000 de oameni şi i-au dus pe mare în Suedia neutră. După război, peste 95% dintre evrei s-au întors în Danemarca, unde şi-au găsit proprietăţile neatinse.
21:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Echipa porneşte spre Greenwich pentru a vizita palatul favorit al lui Henric al VIII-lea. Armurăria acestuia a fost construită chiar lângă palat şi se pare că aici îşi satisfăcea Henric pasiunea pentru turnire, în impresionanta incintă special amenajată. Palatul a fost transformat de mult, găzduind în prezent Academia Navală şi Muzeul Maritim britanic. Tony şi echipa sa au doar trei zile la dispoziţie pentru a săpa frumoasele pajişti cu gazon în căutarea vechii armurării şi a terenului de turnire. Iar Phil, desigur, nu poate rezista şi probează o armură autentică.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
22:00 n vreme de război
n acest serial, o familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Un experiment unic, care acoperă şase ani de război comprimaţi în 9 săptămâni.
Acest serial ne oferă o fascinantă lecţie de istorie despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe baza unei experienţe virtuale. O familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Acest unic experiment temporal acoperă perioada din 1939, când a izbucnit războiul, până în Ziua Victoriei din 1945, comprimând evenimentele din şase ani de război în doar nouă săptămâni. Deşi ameninţarea militară este, din fericire, metaforică, nu este vorba doar de căşti de metal şi măşti de gaze – alte privaţiuni sunt reale şi presiunea creează tensiuni care nu există în societatea modernă. Acest serial revelator devine, inevitabil, o critică la adresa materialismului şi delăsării moderne. Familia noastră se întoarce în timp, într-o vreme când bunătatea şi nobleţea aduceau o răsplată mai mare decât egoismul şi lăcomia.
22:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
23:00 Viaţa lui Bob Marley
O remarcabilă privire în viaţa şi dezvoltarea muzicală a legendarului cântăreţ Bob Marley, cu muzica sa, imagini exclusive de arhivă şi interviuri cu prietenii şi familia muzicianului.
Bob Marley a crescut sub influenţa culturii Rude Boy din ghetourile din Kingston, dar în timpul scurtei sale vieţi a dobândit un statut aproape sacrosanct prin intermediul muzicii sale şi mesajului spiritual despre dragoste şi pace mondială. În acest documentar, ilustrat cu muzica lui Marley şi conţinând imagini inedite şi interviuri exclusive, încercăm să examinăm motivaţiile sale personale, să oferim o privire asupra relaţiilor sale şi asupra dezvoltării sale muzicale, cu ajutorul oamenilor care l-au cunoscut şi care au lucrat cu el.
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
ntrucât Hitler nu a putut fi judecat la Nürnberg pentru crime împotriva umanităţii, procurorii şi-au îndreptat atenţia asupra adjunctului său, Hermann Göring. În mod ciudat, primul grup aflat pe urmele lui Göring a fost SS-ul, care primise ordin de la Hitler să-l ucidă. Göring îndrăznise să-i sugereze lui Hitler că, dat fiind că Hitler era imobilizat, Göring ar trebui să preia controlul asupra Reich-ului. Totuşi, soldaţii SS nu l-au ucis, ci au străbătut Bavaria cu el, încercând să scape. Apoi, americanii au preluat urmărirea şi, după două săptămâni, i-au ajuns în sfârşit din urmă. Cea mai intensă „urmărire” a avut loc la procesele de la Nürnberg unde, în mod incredibil, Göring părea să câştige dezbaterea, făcând dovada unor incoerenţe în probele Aliaţilor şi luându-i în râs pe procurori.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
01:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
02:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Credinţa. Supranaturalul intră sub lumina reflectoarelor. În Evul Mediu, morţii împărţeau lumea cu cei vii: cultul sfinţilor, comunicarea cu spiritele şi viziunile despre Lumea de Apoi erau considerate dovezi ale relaţiei biunivoce dintre lumea aceasta şi cea de dincolo.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
03:00 Pocahontas şi John Smith
Acest documentar explorează adevărul din spatele uneia dintre cele mai durabile legende americane: povestea de dragoste dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith.
La începutul secolului XVII, o aşezare englezească permanentă este înfiinţată în Lumea Nouă sub comanda militară a căpitanului John Smith. Dar începuturile noii colonii nu sunt dintre cele mai bune. Coloniştii suferă de foame, mulţi se îmbolnăvesc şi mor. John Smith încearcă să iniţieze relaţii comerciale cu amerindienii care îl iau prizonier. Când viaţa sa este în pericol, o tânără indiancă îl imploră pe puternicul şef de trib Powhatan să îl cruţe. Ea este Pocahontas, fiica favorită a şefului Powhatan. Povestea romantică despre întâlnirea dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith este una dintre cele mai durabile legende americane. Dar a fost oare vorba chiar de o poveste de dragoste sau doar de produsul imaginaţiei bogate a cuiva ?
04:00 Soluţia daneză
Povestea nespusă a eforturilor fără precedent făcute de danezi pentru a salva populaţia evreiască din Danemarca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Când Hitler i-a ameninţat pe evreii din Danemarca în toamna anului 1943, comunitatea daneză s-a mobilizat peste noapte pentru a-i salva. Danezii din toate păturile sociale au ţinut piept armatei germane într-o perioadă când cea mai mare parte a Europei se făcea că nu observă „soluţia finală”. Împreună, ei au ascuns peste 7.000 de oameni şi i-au dus pe mare în Suedia neutră. După război, peste 95% dintre evrei s-au întors în Danemarca, unde şi-au găsit proprietăţile neatinse.
05:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Echipa porneşte spre Greenwich pentru a vizita palatul favorit al lui Henric al VIII-lea. Armurăria acestuia a fost construită chiar lângă palat şi se pare că aici îşi satisfăcea Henric pasiunea pentru turnire, în impresionanta incintă special amenajată. Palatul a fost transformat de mult, găzduind în prezent Academia Navală şi Muzeul Maritim britanic. Tony şi echipa sa au doar trei zile la dispoziţie pentru a săpa frumoasele pajişti cu gazon în căutarea vechii armurării şi a terenului de turnire. Iar Phil, desigur, nu poate rezista şi probează o armură autentică.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
06:00 n vreme de război
n acest serial, o familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Un experiment unic, care acoperă şase ani de război comprimaţi în 9 săptămâni.
Acest serial ne oferă o fascinantă lecţie de istorie despre cel de-al Doilea Război Mondial, pe baza unei experienţe virtuale. O familie modernă se confruntă cu provocările vieţii în Anglia celui de-al Doilea Război Mondial. Acest unic experiment temporal acoperă perioada din 1939, când a izbucnit războiul, până în Ziua Victoriei din 1945, comprimând evenimentele din şase ani de război în doar nouă săptămâni. Deşi ameninţarea militară este, din fericire, metaforică, nu este vorba doar de căşti de metal şi măşti de gaze – alte privaţiuni sunt reale şi presiunea creează tensiuni care nu există în societatea modernă. Acest serial revelator devine, inevitabil, o critică la adresa materialismului şi delăsării moderne. Familia noastră se întoarce în timp, într-o vreme când bunătatea şi nobleţea aduceau o răsplată mai mare decât egoismul şi lăcomia.
06:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor