altmarius

cultură şi spiritualitate

14:00 Vânătorii de nazişti | Acum la TV
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Martin Bormann îi era indispensabil lui Hitler. Bormann l-a îmbogăţit pe Hitler şi al Treilea Reich prin planuri de extorcare aproape transparente, cum erau fondurile lui Hitler pentru industria germană. Tot el a venit cu ideea ca imaginea lui Hitler de pe timbrele poştale să fie protejată de drepturi de autor, îmbogăţindu-şi astfel führerul. A devenit atât de apropiat de Hitler şi de liderii militari germani, încât Hitler a exclamat o dată: „Ca să câştig războiul, am nevoie de Bormann !”. Şi mai sinistră a fost implicarea lui Bormann în asigurarea desfăşurării „Soluţiei finale”. Himmler îl înştiinţa pe Bormann despre exterminarea evreilor. Bormann, doctorul lui Hitler, Stumpfegger, şi Artur Axmann (şeful Tineretului Nazist) au părăsit împreună buncărul din Berlin după sinuciderea lui Hitler pe 30 aprilie 1945. După ce Axmann i-a lăsat la gara Lehrter, Bormann şi Stumpfegger au dispărut. Aşa a început una dintre cele mai lungi căutări a naziştilor din istorie.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
15:00 Nebunie în Oraşul Alb
Printr-o serie de conexiuni, documentarul întreţese povestea sediului Târgului Internaţional din 1893 de la Chicago, numit Oraşul Alb, cu aceea a primului criminal în serie american, H H Holmes.
n 1893, Chicago era centrul comercial al SUA, răscrucea de drumuri a Americii, unde criminalitatea scăpase de sub control şi sărăcia era pretutindeni. Dar oraşul găzduia şi evenimentul secolului – Expoziţia Columbiană din cadrul Târgului Internaţional. Sediul Târgului a fost denumit Oraşul Alb, din cauza celor şase maiestuoase clădiri albe ale sale. 27 de milioane de oameni au vizitat expoziţia. Unii chiar şi-au ipotecat fermele pentru a ajunge la Chicago şi, pentru prima oară, femeile şi-au părăsit căminele pentru a gusta puţină independenţă … Dar niciunul dintre participanţi nu ştia că un nou fel de criminal urban locuia chiar în apropiere şi avea propriile sale planuri. H H Holmes a fost primul criminal în serie din America şi, sub acoperirea Târgului, a omorât peste 100 de oameni... Printr-o serie de ciudate conexiuni, acest documentar întreţese povestea marelui târg şi pe cea a lui H H Holmes.
 
16:00 Sacrificiile druizilor
Cu ajutorul accesului exclusiv la noi descoperiri arheologice, experţilor intervievaţi în acţiune, mărturiilor oculare şi reconstituirilor, investigăm adevărul despre cultura druizilor celţi.
ntr-o carieră de pietriş din Essex sunt dezgropate rămăşiţele unui personaj misterios, înmormântat cu mantie şi bijuterii şi înconjurat de instrumente chirurgicale sofisticate din fier şi cupru, care au condus iniţial arheologii la concluzia că personajul a fost un doctor roman. Dar apoi este descoperită în mormânt o extraordinară colecţie de obiecte rituale, printre care o serie de baghete neobişnuite şi un joc unic cu piese de sticlă. Se desprinde o concluzie incitantă: a fost descoperit, se pare, primul mormânt al unui druid celt ! Până acum au fost descoperite foarte puţine dovezi fizice ale existenţei druizilor şi ale ritualurilor lor. Este vreun sâmbure de adevăr în sângeroasele poveşti romanilor despre sacrificii umane ? Sau au fost druizii doar învăţaţi şi consilieri ai regilor, calomniaţi de duşmani pentru a justifica exterminarea în masă căreia i-au căzut victime ? Prin această senzaţională nouă descoperire şi datorită altor descoperiri de pe câmpurile de luptă ale antichităţii, din gropile de var sau din mlaştinile de turbă din Marea Britanie, investigăm adevărul din spatele sacrificiilor druide, revelând o nouă imagine, vie şi înfiorătoare, a ultimelor zile ale acestui cult antic al celţilor.
 
17:00 Adio, Mozart
Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
Praga anului 1787 l-a întâmpinat pe W A Mozart cu braţele deschise. Mozart scria: „Oamenii de aici nu vorbesc decât de Figaro, nu se fredonează şi nu se fluieră decât Figaro şi lumea nu merge la nicio altă operă decât Figaro !” La Praga, Mozart a dirijat în premieră Simfonia nr 38 în Re Major, care a intrat în istorie sub numele de „simfonia Praga”. Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
 
18:00 Apărarea aeriană din Războiul Rece
Acest documentar dezvăluie periculoasele dueluri aeriene secrete care s-au purtat între SUA şi URSS după al Doilea Război Mondial, timp de 40 de ani.
Imediat după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, cei doi foşti aliaţi, SUA şi URSS, au început să-şi definească sferele de influenţă politică. Acest documentar relevă periculoasele dueluri secrete purtate între cele două superputeri timp de 40 de ani. În anii 1950, SUA şi URSS s-au înarmat atât ideologic, cât şi militar. Arma decisivă era bomba atomică, care trebuia ghidată cu precizie către ţinta sa predeterminată. Pentru succesul unei asemenea operaţiuni era nevoie de hărţi precise, precum şi de cunoaşterea detaliată a sistemelor radar ale inamicului. Spionajul aerian a devenit cel mai important instrument de descoperire a standardelor tehnice folosite de partea adversă. În 1947, punctul focal al strategiei de spionaj a Pentagonului era graniţa care separa Germania de Est de cea de Vest. Spaţiul aerian de deasupra RDG era folosit de către aliaţii occidentali pentru a cartografia locaţiile strategice ale armatei sovietice. Coridoarele aeriene către Berlinul de Vest au ajutat avioanele de recunoaştere şi „căutătorii de radare” ai SUA să se ascundă printre avioanele care transportau provizii către Berlinul de Vest. Dar incidentele periculoase erau frecvente, pentru că sovieticii acţionau rapid pentru a doborî orice aeronavă care se abătea de pe coridorul aprobat.
 
19:00 Emoţii la Manila
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975.
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975. Folosind captivante filmări de arhivă şi interviuri exclusive cu Frazier, fiul său Marvis, experţi în box şi membri ai echipelor, documentarul nostru spune povestea acelui memorabil meci – ultimul dintr-o trilogie de lupte disputate între cei doi boxeri.
 
20:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Mumiile şi leacul. Aproape 200 de mumii perfect conservate au fost descoperite în cripta unei biserici din Ungaria. Una, mai ales, ar putea fi cheia pentru găsirea leacului unei boli mortale şi este păstrată acum la Muzeul de Istorie Naturală de la Budapesta. O echipă condusă de dr Mark Spigelman, expert în bacterii fosile, lucrează la extragerea şi analiza ADN-ului care ne-ar putea ajuta să găsim un leac pentru o boală care încă ucide mii de oameni din regiunile deşertice.
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
 
21:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Monet şi prietenii săi descoperă că Franţa postbelică este extrem de opresivă faţă de tinerii artişti vizionari. Acum, Salonul este şi mai conservator decât înainte, iar tradiţionaliştii sunt hotărâţi să-i distrugă pe rebeli, care îşi dezvoltă fiecare stilul său individual. Prima expoziţie impresionistă se deschide la Paris în 1874, dar este un dezastru – respinsă de public şi denigrată de critici. Monet se împrieteneşte cu soţia protectorului său, o prietenie care-i va marca întreaga viaţă. Când Ernest Hochede este ameninţat de ruină, Monet îi invită pe soţia acestuia, Alice, şi pe cei şase copii ai ei să se mute cu el şi cu soţia lui bolnavă, Camille. Alice o îngrijeşte pe Camille, care moare după o lungă suferinţă. Manet, grav bolnav de sifilis, îşi pictează ultima capodoperă, „Barul de la Folies Bergere”. Monet şi Renoir se separă de ceilalţi Impresionişti, hotărând să expună la Salonul din 1880 în loc de expoziţia de grup.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
22:00 Marea campanie din Dolomiţi
Acest documentar recreează una dintre cele mai remarcabile campanii ale Primului Război Mondial, lupta pentru controlul asupra Muntelui Lagazuoi, văzută prin ochii a doi tineri soldaţi.
Lupta pentru controlul asupra Muntelui Lagazuoi din inima lanţului muntos al Dolomiţilor italieni a fost una dintre cele mai remarcabile campanii ale Primului Război Mondial. Vârful ca o fortăreaţă adăpostea o puternică garnizoană austro-ungară. Italienii au decis să sape un tunel prin munte pe sub garnizoană, să-l umple cu explozibil şi apoi să arunce în aer duşmanul. Dar austriecii construiau, la rândul lor, un tunel care avea ca scop prăbuşirea stâncii deasupra italienilor. Campania de doi ani este privită prin ochii a doi soldaţi din tabere adverse: Fedele, care luptă pentru armata austro-ungară, şi Luigi, un recrut italian. Prin jurnalele şi scrisorile lor aflăm despre greutăţile de zi cu zi, despre frica şi epuizarea cu care s-au confruntat soldaţii pe munte.
 
23:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
00:30 Banii: Profiturile recesiunii
Acest documentar explorează multiplele feluri în care se pot face bani în timpul unei recesiuni.
Acest documentar ne arată cum pot face oamenii bani de pe urma crizelor economice. Adesea, să faci bani în perioadele de recesiune înseamnă să profiţi de nenorocirea altuia – cum fac, de exemplu, casele de amanet sau lichidatorii. Cei care pot furniza variante mai ieftine ale bunurilor şi serviciilor de bază se pot descurca bine şi ei.
 
01:00 Adio, Mozart
Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
Praga anului 1787 l-a întâmpinat pe W A Mozart cu braţele deschise. Mozart scria: „Oamenii de aici nu vorbesc decât de Figaro, nu se fredonează şi nu se fluieră decât Figaro şi lumea nu merge la nicio altă operă decât Figaro !” La Praga, Mozart a dirijat în premieră Simfonia nr 38 în Re Major, care a intrat în istorie sub numele de „simfonia Praga”. Acest documentar spune povestea vizitelor lui Mozart la Praga şi prezintă partea mai puţin cunoscută a unui geniu al muzicii, care striga pe o scenă din Praga: „Praghezii mei mă înţeleg !”
 
02:00 Apărarea aeriană din Războiul Rece
Acest documentar dezvăluie periculoasele dueluri aeriene secrete care s-au purtat între SUA şi URSS după al Doilea Război Mondial, timp de 40 de ani.
Imediat după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, cei doi foşti aliaţi, SUA şi URSS, au început să-şi definească sferele de influenţă politică. Acest documentar relevă periculoasele dueluri secrete purtate între cele două superputeri timp de 40 de ani. În anii 1950, SUA şi URSS s-au înarmat atât ideologic, cât şi militar. Arma decisivă era bomba atomică, care trebuia ghidată cu precizie către ţinta sa predeterminată. Pentru succesul unei asemenea operaţiuni era nevoie de hărţi precise, precum şi de cunoaşterea detaliată a sistemelor radar ale inamicului. Spionajul aerian a devenit cel mai important instrument de descoperire a standardelor tehnice folosite de partea adversă. În 1947, punctul focal al strategiei de spionaj a Pentagonului era graniţa care separa Germania de Est de cea de Vest. Spaţiul aerian de deasupra RDG era folosit de către aliaţii occidentali pentru a cartografia locaţiile strategice ale armatei sovietice. Coridoarele aeriene către Berlinul de Vest au ajutat avioanele de recunoaştere şi „căutătorii de radare” ai SUA să se ascundă printre avioanele care transportau provizii către Berlinul de Vest. Dar incidentele periculoase erau frecvente, pentru că sovieticii acţionau rapid pentru a doborî orice aeronavă care se abătea de pe coridorul aprobat.
 
03:00 Emoţii la Manila
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975.
Un documentar despre legendarul boxer Joe Frazier şi unul dintre cele mai faimoase meciuri din istoria boxului – titanica luptă dintre Frazier şi Muhammad Ali care a avut loc în Filipine în 1975. Folosind captivante filmări de arhivă şi interviuri exclusive cu Frazier, fiul său Marvis, experţi în box şi membri ai echipelor, documentarul nostru spune povestea acelui memorabil meci – ultimul dintr-o trilogie de lupte disputate între cei doi boxeri.
 
04:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Mumiile şi leacul. Aproape 200 de mumii perfect conservate au fost descoperite în cripta unei biserici din Ungaria. Una, mai ales, ar putea fi cheia pentru găsirea leacului unei boli mortale şi este păstrată acum la Muzeul de Istorie Naturală de la Budapesta. O echipă condusă de dr Mark Spigelman, expert în bacterii fosile, lucrează la extragerea şi analiza ADN-ului care ne-ar putea ajuta să găsim un leac pentru o boală care încă ucide mii de oameni din regiunile deşertice.
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
 
05:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Monet şi prietenii săi descoperă că Franţa postbelică este extrem de opresivă faţă de tinerii artişti vizionari. Acum, Salonul este şi mai conservator decât înainte, iar tradiţionaliştii sunt hotărâţi să-i distrugă pe rebeli, care îşi dezvoltă fiecare stilul său individual. Prima expoziţie impresionistă se deschide la Paris în 1874, dar este un dezastru – respinsă de public şi denigrată de critici. Monet se împrieteneşte cu soţia protectorului său, o prietenie care-i va marca întreaga viaţă. Când Ernest Hochede este ameninţat de ruină, Monet îi invită pe soţia acestuia, Alice, şi pe cei şase copii ai ei să se mute cu el şi cu soţia lui bolnavă, Camille. Alice o îngrijeşte pe Camille, care moare după o lungă suferinţă. Manet, grav bolnav de sifilis, îşi pictează ultima capodoperă, „Barul de la Folies Bergere”. Monet şi Renoir se separă de ceilalţi Impresionişti, hotărând să expună la Salonul din 1880 în loc de expoziţia de grup.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
06:00 Marea campanie din Dolomiţi
Acest documentar recreează una dintre cele mai remarcabile campanii ale Primului Război Mondial, lupta pentru controlul asupra Muntelui Lagazuoi, văzută prin ochii a doi tineri soldaţi.
Lupta pentru controlul asupra Muntelui Lagazuoi din inima lanţului muntos al Dolomiţilor italieni a fost una dintre cele mai remarcabile campanii ale Primului Război Mondial. Vârful ca o fortăreaţă adăpostea o puternică garnizoană austro-ungară. Italienii au decis să sape un tunel prin munte pe sub garnizoană, să-l umple cu explozibil şi apoi să arunce în aer duşmanul. Dar austriecii construiau, la rândul lor, un tunel care avea ca scop prăbuşirea stâncii deasupra italienilor. Campania de doi ani este privită prin ochii a doi soldaţi din tabere adverse: Fedele, care luptă pentru armata austro-ungară, şi Luigi, un recrut italian. Prin jurnalele şi scrisorile lor aflăm despre greutăţile de zi cu zi, despre frica şi epuizarea cu care s-au confruntat soldaţii pe munte.

Vizualizări: 68

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor