altmarius

cultură şi spiritualitate

07:00 Cine crezi că eşti cu adevărat? | Acum la TV
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Starul din „Ghidul autostopistului galactic”, actorul englez Martin Freeman, îşi caută rădăcinile pe linie paternă. Când Freeman avea doar 10 ani, tatăl său a murit în urma unui atac de cord. În copilărie, actorul încerca să le demonstreze celor din jur că este o „mică minge curajoasă de foc”. Dar pierderea timpurie a tatălui său a avut şi un alt efect: Martin ştie „stânjenitor de puţine” despre familia acestuia. Pentru a completa informaţiile lipsă, Martin începe prin a cerceta viaţa bunicului său, Leonard.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
08:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se schimbă sorţii. Atât Aliaţii, cât şi naziştii căutau permanent o lovitură fatală asupra inamicului, care să pună capăt războiului. Sir Arthur „Bombardierul” Harris considera că soluţia ar putea fi bombardamentele strategice. Ideea era să fie bombardate până la refuz oraşele şi infrastructura germană. Acest lucru, considera Harris, ar impieta asupra capacităţii germanilor de a purta un război şi oamenii obişnuiţi şi-ar pierde curând dorinţa de a lupta. Dar strategia a condus la tragedia de la Dresda, când bombardierele aliate au ucis zeci de mii de civili germani. Nemţii, pe de altă parte, considerau că lovitura fatală va veni din partea submarinelor lor. Dacă ar reuşi să taie liniile de aprovizionare transatlantice dintre SUA şi Marea Britanie, Aliaţii ar fi sufocaţi. Aşa a început un joc de-a şoarecele şi pisica dintre submarinele germane şi convoaiele britanice şi americane.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
09:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Iată ce nu se predă la şcolile de arte: când naţiunile pornesc la război, designerii sunt în linia întâi, folosindu-şi talentul pentru a inventa moduri mai eficiente de a ucide. Examinăm al Doilea Război Mondial prin prisma maşinăriilor rivale de război proiectate şi construite în Germania, Marea Britanie, SUA şi URSS. Fiecare aruncă o lumină fascinantă asupra priorităţilor ideologice ale naţiunilor şi regimurilor care le-au produs. De la improvizaţia puştii semiautomate Sten, produsă în cantităţi uriaşe de fabricanţii britanici de jucării, până la eleganţa mortală a bombardierului din lemn Mosquito, descris drept "cea mai frumoasă mobilă făcută vreodată" - poveştile din spatele acestor produse relevă cum se modifică dramatic definiţiile "proiectării eficiente" când miza este supravieţuirea unei naţiuni.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
10:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Felul în care strămoşii noştri au ajuns din Africa tocmai până în Australia, traversând cel puţin un ocean, este o enigmă. Dar şi mai ciudat este faptul că au ajuns acolo cu mult înainte să atingă mult mai apropiata Europă. De ce, după ce au supravieţuit erupţiei unui super-vulcan şi s-au luptat cu specii umanoide ostile (aşa cum sugerează urmele găsite), au riscat totul într-o periculoasă traversare a oceanului ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
11:00 Pe urmele lui Ceaikovski
Acest documentar explorează miturile care înconjoară viaţa celui mai cunoscut şi interpretat compozitor rus din lume – Piotr Ilici Ceaikovski.
Piotr Ilici Ceaikovski este cel mai cunoscut compozitor rus, ale cărui opere sunt interpretate în întreaga lume. În ţara sa natală, Ceaikovski este considerat însuşi simbolul muzicii clasice, iar melodiile sale sunt impregnate în conştiinţa rusă. S-au scris multe despre Ceaikovski, poate mai multe lucruri romantice decât critici. Dar ce este real şi ce este doar un mit ? Care a fost motorul geniului său creator ? Andre Lischke, muzicolog francez de origine rusă, renumit biograf şi specialist în Ceaikovski, ne serveşte drept ghid prin viaţa şi opera acestuia. La Sankt Petersburg şi Moscova vizităm locurile emblematice care au avut impact asupra carierei lui Ceaikovski. De asemenea, facem cunoştinţă cu o serie de oameni surprinzători şi interesanţi, cum ar fi tânărul Alex Prior, student al conservatorului din Sankt Petersburg, care, la vârsta de 14 ani, a dirijat Simfonia întâia de Ceaikovski, dând dovada unui enorm talent. Muzicieni, cântăreţi, balerini şi profesori ne vorbesc cu toţii despre relaţia lor artistică cu Ceaikovski şi ne permit astfel să învăţăm mai multe despre geniul său şi moştenirea pe care a lăsat-o în urmă.
 
12:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Tofi din Crowhurst, proaspăt căsătorit, şi prietenul său, fermierul Leofric, sunt luaţi din căminele lor din Sussex şi chemaţi la arme pentru a apăra coasta Angliei de invadatori. Dar în timp ce armata regelui Harold aşteaptă în sud, un trib porneşte către Anglia din fiordurile Nordului – ferocii vikingi Snorri „skaldul”, Gyrd „uriaşul” şi căpitanul lor, Hakon.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
13:00 Casa galbenă
O poveste tulburătoare despre cele 63 de zile petrecute de Vincent van Gogh şi Paul Gauguin sub acelaşi acoperiş, când ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne.
O poveste tulburătoare despre cei mai influenţi şi mai explozivi colocatari din istoria artei: Vincent van Gogh şi Paul Gauguin. În noiembrie şi decembrie 1888, ei au locuit împreună în “Casa galbenă”, în Arles, în sudul Franţei. Apropriindu-se de vârsta mijlocie, dar fără un ban, cei doi au abandonat respectabilitatea, familia şi prietenii pentru a se consacra picturii. Ultima lor speranţă o aveau unul în celălalt, cu condiţia să se înţeleagă. Gauguin se temea pe bună dreptate că van Gogh era pe punctul de a face o depresie nervoasă, iar van Gogh afirma că Gauguin punea prea multă sare în tocană. Beau, se certau, frecventau prostituate, dar, mai mult decât orice, pictau împreună, împărtăşindu-şi această obsesie feroce. În aceste două luni, ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne, dar cu ce preţ? Putea prietenia lor, ultima şansă a oricăruia dintre ei de a avea o relaţie, să supravieţuiască la o asemenea intensitate?
 
14:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Starul din „Ghidul autostopistului galactic”, actorul englez Martin Freeman, îşi caută rădăcinile pe linie paternă. Când Freeman avea doar 10 ani, tatăl său a murit în urma unui atac de cord. În copilărie, actorul încerca să le demonstreze celor din jur că este o „mică minge curajoasă de foc”. Dar pierderea timpurie a tatălui său a avut şi un alt efect: Martin ştie „stânjenitor de puţine” despre familia acestuia. Pentru a completa informaţiile lipsă, Martin începe prin a cerceta viaţa bunicului său, Leonard.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se schimbă sorţii. Atât Aliaţii, cât şi naziştii căutau permanent o lovitură fatală asupra inamicului, care să pună capăt războiului. Sir Arthur „Bombardierul” Harris considera că soluţia ar putea fi bombardamentele strategice. Ideea era să fie bombardate până la refuz oraşele şi infrastructura germană. Acest lucru, considera Harris, ar impieta asupra capacităţii germanilor de a purta un război şi oamenii obişnuiţi şi-ar pierde curând dorinţa de a lupta. Dar strategia a condus la tragedia de la Dresda, când bombardierele aliate au ucis zeci de mii de civili germani. Nemţii, pe de altă parte, considerau că lovitura fatală va veni din partea submarinelor lor. Dacă ar reuşi să taie liniile de aprovizionare transatlantice dintre SUA şi Marea Britanie, Aliaţii ar fi sufocaţi. Aşa a început un joc de-a şoarecele şi pisica dintre submarinele germane şi convoaiele britanice şi americane.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
17:00 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Aristotel. Considerat părintele ştiinţei, elev la Academia lui Platon, Aristotel a schimbat părerile general acceptate – şi incorecte – asupra lumii. Allan Chapman călătoreşte din sala sa de curs de la Oxford până pe plajele însorite ale Greciei, pentru a ne povesti despre omul care a descoperit cele patru elemente fundamentale – pământul, aerul, vântul şi focul – şi care a avansat pentru prima oară ideea că există o explicaţie logică pentru orice.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
 
17:30 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Galileo. Primul om de ştiinţă celebru, Galileo Galilei, şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă contestând opera lui Aristotel. Din frumoasa Veneţie, dr Allan Chapman ne explică cum Galileo a adus experimentele în lumea ştiinţei, distanţându-se de metoda observaţiei a lui Aristotel. Savantul italian a inventat instrumente ca să-şi testeze teoriile, devenind celebru odată cu inventarea telescopului.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
 
18:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Puterea. În ultimul episod, profesorul Bartlett expune cruda structură a sistemului de clase medieval. Inegalitatea era ceva normal: viaţa şerbilor nu era cu mult peste cea a animalelor, iar codul onoarei după care trăiau cavalerii era bazat mai mult pe solidaritatea de castă decât pe moralitate. Clasa în care te năşteai îţi determina soarta.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
19:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Acum unul dintre artiştii preferaţi ai lumii, care ne suscită curiozitatea mai mult ca oricând, povestea lui Vincent van Gogh începe în oraşul său natal, Zundert, din Olanda. Acest episod relatează copilăria lui van Gogh, dragostea lui pentru o verişoară văduvă şi încercările sale zadarnice de a se înscrie la Universitatea din Amsterdam.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
20:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
Acest episod cartografiază rolul definitoriu jucat de Marină în naşterea şi apărarea libertăţilor democraţiei emergente a Angliei.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
 
21:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Este luna septembrie şi vila prinde contur. Începe lucrul pentru finalizarea băii şi tencuitorul Tim poate demara în sfârşit sarcina monumentală de a tencui peste 3.000 de metri pătraţi de perete folosind o reţetă romană experimentală. Tim este hotărât să se achite singur de această sarcină şi intră în conflict cu maistrul Jim, care consideră că ar trebui să îi aducă ajutor.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
22:00 Sabia
Din Epoca Bronzului şi până la Hollywood, acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva oprimării.
Povestea sabiei este o călătorie culturală plină de spirit, care durează din Epoca Bronzului şi până în prezent, în anii Hollywoodului. Acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva răului şi oprimării. Respectaţi şi consideraţi adevăraţi magicieni, săbierii produceau obiecte de artă care slujeau, în acelaşi timp, pentru protecţie şi supravieţuire. Urmărim turnarea săbiilor de bronz şi suntem martorii măiestriei săbierilor din Europa medievală, Japonia şi Orientul Îndepărtat.
 
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Devenită celebră ca Samantha în „Totul despre sex”, actriţa Kim Catrall a fost asociată cu strălucirea Manhattanului. De fapt, ea s-a născut în Marea Britanie şi a crescut în Canada. În centrul poveştii familiei ei stă un mister. Cu şaptezeci de ani în urmă, bunicul lui Kim, George Baugh, şi-a părăsit soţia şi cele trei fiice. Mama lui Kim, Shane, avea doar opt ani şi îşi aminteşte că tatăl ei a încercat să o ia cu el. Nimeni din familia lui Kim nu ştie ce s-a întâmplat cu George. Kim reuşeşte să le găsească pe două dintre surorile lui George şi află că acesta întrerupsese legăturile şi cu ele. Ele cred că este posibil ca George să fi emigrat în SUA.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
00:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Buldozerul sovietic. În iulie 1943, proporţiile eşecului lui Hitler pe frontul de Est deveniseră evidente. După nereuşita ofensivelor de la Stalingrad şi Moscova, armata germană era acum la discreţia maşinăriei de război sovietice. Cu uriaşele sale resurse şi parcă nelimitatul efectiv, Armata Roşie i-a împins încet-încet pe germani către Ucraina, Polonia, Balcani şi Ungaria. A fost o confruntare de proporţii, în care s-au luptat armate de milioane de oameni. Dar a fost şi un război al micilor bande de partizani, oameni precum Tito în Yugoslavia, care duceau o luptă de gherilă contra forţelor naziste.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
01:00 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Aristotel. Considerat părintele ştiinţei, elev la Academia lui Platon, Aristotel a schimbat părerile general acceptate – şi incorecte – asupra lumii. Allan Chapman călătoreşte din sala sa de curs de la Oxford până pe plajele însorite ale Greciei, pentru a ne povesti despre omul care a descoperit cele patru elemente fundamentale – pământul, aerul, vântul şi focul – şi care a avansat pentru prima oară ideea că există o explicaţie logică pentru orice.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
 
01:30 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Galileo. Primul om de ştiinţă celebru, Galileo Galilei, şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă contestând opera lui Aristotel. Din frumoasa Veneţie, dr Allan Chapman ne explică cum Galileo a adus experimentele în lumea ştiinţei, distanţându-se de metoda observaţiei a lui Aristotel. Savantul italian a inventat instrumente ca să-şi testeze teoriile, devenind celebru odată cu inventarea telescopului.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
 
02:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Puterea. În ultimul episod, profesorul Bartlett expune cruda structură a sistemului de clase medieval. Inegalitatea era ceva normal: viaţa şerbilor nu era cu mult peste cea a animalelor, iar codul onoarei după care trăiau cavalerii era bazat mai mult pe solidaritatea de castă decât pe moralitate. Clasa în care te năşteai îţi determina soarta.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
03:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Acum unul dintre artiştii preferaţi ai lumii, care ne suscită curiozitatea mai mult ca oricând, povestea lui Vincent van Gogh începe în oraşul său natal, Zundert, din Olanda. Acest episod relatează copilăria lui van Gogh, dragostea lui pentru o verişoară văduvă şi încercările sale zadarnice de a se înscrie la Universitatea din Amsterdam.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
04:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
Acest episod cartografiază rolul definitoriu jucat de Marină în naşterea şi apărarea libertăţilor democraţiei emergente a Angliei.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
 
05:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Este luna septembrie şi vila prinde contur. Începe lucrul pentru finalizarea băii şi tencuitorul Tim poate demara în sfârşit sarcina monumentală de a tencui peste 3.000 de metri pătraţi de perete folosind o reţetă romană experimentală. Tim este hotărât să se achite singur de această sarcină şi intră în conflict cu maistrul Jim, care consideră că ar trebui să îi aducă ajutor.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
06:00 Sabia
Din Epoca Bronzului şi până la Hollywood, acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva oprimării.
Povestea sabiei este o călătorie culturală plină de spirit, care durează din Epoca Bronzului şi până în prezent, în anii Hollywoodului. Acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva răului şi oprimării. Respectaţi şi consideraţi adevăraţi magicieni, săbierii produceau obiecte de artă care slujeau, în acelaşi timp, pentru protecţie şi supravieţuire. Urmărim turnarea săbiilor de bronz şi suntem martorii măiestriei săbierilor din Europa medievală, Japonia şi Orientul Îndepărtat.

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor