altmarius

cultură şi spiritualitate

13:00 Roma, ultima frontieră | Acum la TV
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Cele patru puternice legiuni trimise de Imperiul Roman în Britania în anul 43 d.Hr. totalizau aproximativ 20.000 de soldaţi. După traversarea Canalului Mânecii, aceştia s-au confruntat cu o rezistenţă înverşunată şi sângeroasă. În drumul lor spre Tamisa, romanii au folosit cavaleria pentru a înfrânge poziţiile britanice şi au construit drumuri şi poduri pentru a facilita înaintarea armatei. Pe parcursul celor 40 de ani care au urmat, armata romană a luptat pentru fiecare bucăţică de pământ şi s-a răspândit în teritoriu, dar cu fiecare avans militar spre nord, ea devenea din ce în ce mai „diluată”. Între poziţiile militare, romanii au lăsat drumuri şi forturi destinate să faciliteze aprovizionarea armatei şi să grăbească exportul resurselor prădate...
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale ţării.
 
14:00 Vânaţi crucişătoarele Kaiserului !
Povestea răzbunării Marii Britanii asupra crucişătoarelor Kaiserului german, răspunzătoare de înfrângerea-şoc a Marii Britanii în bătălia navală de la Coronel, din Primul Război Mondial.
Ultima navă care mai pluteşte.
n primii ani ai secolului XX, Kaiserul german a sfidat puterea navală a Marii Britanii cu o nouă şi puternică flotă militară. După înfrângerea-şoc suferită de britanici în bătălia de la Coronel, o bătălie în care 1.700 de marinari şi-au pierdut viaţa, Winston Churchill a cerut o răzbunare nemiloasă. Întreaga flotă germană de peste hotare, cu un echipaj de 2.200 de marinari, a fost scufundată. Numai două crucişătoare au scăpat de la distrugere, „Dresden” şi „Emden”. Churchill a pus un preţ „pe capul” acestora, transformându-le în cele mai vânate nave de pe oceanele lumii. În fiordurile îngheţate ale Patagoniei şi pe mările calde de la Tropice, „Dresden” şi „Emden” s-au luptat, literalmente, pentru supravieţuire. Nou-descoperite materiale de arhivă despre bătălii navale decisive, rapoarte navale şi jurnale particulare permit o reconstituire precisă a evenimentelor. Pentru prima dată, interviuri cu descendenţi ai participanţilor la evenimente şi cu istorici militari, imagini originale din timpul bătăliilor şi reconstituiri ne permit să povestim cum se cuvine aceste incitante evenimente.
 
15:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
16:00 Primii oameni în Spaţiu
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
17:00 Mendelssohn, naziştii şi eu
Extraordinara poveste a compozitorului german Felix Mendelssohn şi a muzicii sale eterne.
Toată lumea a auzit de Mendelssohn; cel puţin, toată lumea a auzit de „Marşul nupţial”. Dar există informaţii extraordinare despre viaţa şi muzica sa pe care nimeni nu le cunoaşte. Sheila Hayman, stră-stră-strănepoata lui Mendelssohn, încearcă să răspundă la întrebări precum: De ce definirea evreimii a obsedat atâţia oameni timp de sute de ani ? Cum a devenit botezul din 1816 al micului Mendelssohn, în vârstă de şapte ani, o chestiune de viaţă şi de moarte în 1938 ? De ce îi deranja uvertura „Visul unei nopţi de vară” al lui Mendelssohn atât de mult pe nazişti, încât au încercat s-o înlocuiască de 44 de ori, fără succes ? De ce şi-au riscat deţinuţii evrei de la Auschwitz vieţile deja periclitate doar ca să poată cânta muzica acestui compozitor ?
 
18:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
 
19:00 Rutka şi jurnalul Holocaustului
Acest documentar dezvăluie extraordinara poveste a polonezei Rutka Laskier, de 14 ani, care a fost ucisă la Auschwitz în 1943.
Acest documentar dezvăluie extraordinara poveste a polonezei Rutka Laskier, de 14 ani, care a fost ucisă la Auschwitz în 1943, alături de fratele şi mama ei. În 2005, însemnările din caietul de şcoală în care Rutka şi-a povestit ultimele luni trăite în ghetoul de la Bedzin au fost făcute publice, la şase decenii după ce îl ascunsese sub podeaua casei ei de acolo. Povestea Rutkăi este spusă prin ochii surorii sale vitrege, cercetătoarea israeliană Zahava Scherz, care porneşte către Bedzin într-un voiaj al descoperirii. Zahava nu a ştiut de existenţa Rutkăi până la 14 ani, când a descoperit într-un album de familie fotografia unei fete care îi semăna foarte bine. Tatăl Rutkăi, care îşi refăcuse viaţa în Israel după ce a supravieţuit Holocaustului, i-a povestit apoi Zahavăi despre familia sa de dinainte şi despre cum au fost ucişi de nazişti. Şi au mai trecut patruzeci de ani înainte ca Zahava să afle că sora ei vitregă a ţinut un jurnal. Prietena Rutkăi, Stanislawa Sapinski, îl luase din ascunzătoarea prestabilită şi îl păstrase ani de zile, crezând că nu prezintă decât un interes personal.
 
20:00 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
21:30 Copiii de la Stalingrad
Acest documentar intervievează supravieţuitori ai Bătăliei de la Stalingrad care erau adolescenţi în 1942.
n 1942, eroii acestui documentar aveau 10-14 ani. Poveştile martorilor, combinate cu informaţii istorice despre bătălie necunoscute publicului larg, creează o privire de ansamblu asupra acestui moment definitoriu al celui de-al Doilea Război Mondial.
 
22:00 Lunga noapte a sclaviei
nfăţişăm destinele tumultuoase a trei femei – o cehă, o poloneză şi o ucraineană – ale căror vieţi au fost afectate fundamental de munca silnică la care au fost obligate în Germania nazistă.
Libuše Audrlická, din Cehia, Barbara Müller, din Polonia, şi Inna Klimenko, din Ucraina, sunt trei femei care au făcut parte din cele 13 milioane de oameni aduşi la muncă silnică în cel de-al Treilea Reich în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Munca monotonă în fabricile de muniţie sau în agricultură se desfăşura în schimburi de câte 12 ore şi în condiţii dificile. Pe lângă toate acestea, oamenii erau chinuiţi şi de conştiinţa că munca lor aduce foloase regimului nazist. Acest documentar nu se concentrează doar asupra amintirilor acestor femei despre viaţa lor ca muncitoare pentru un regim totalitar, ci încearcă să determine şi cum le-au schimbat aceste experienţe viaţa de după război. Cu ajutorul unor materiale unice de arhivă, fotografiilor de familie şi unei emoţionante coloane sonore, acest documentar înfăţişează pregnant destinele tumultuoase a trei femei a căror viaţă a fost afectată fundamental de război şi de munca silnică în Germania nazistă.
 
23:00 Familia care l-a sfidat pe Hitler
Extraordinara poveste a unei familii evreieşti care l-a sfidat pe Hitler şi a supravieţuit Holocaustului.
Când naziştii au invadat Polonia în 1939, familia Frydman, ca milioane de alţi evrei, era condamnată. Roman Frydman, un avocat bogat, a dispărut la puţină vreme după ce s-a înrolat în armata poloneză. Soţia sa Lucja şi cele două fetiţe ale lor au fost aruncate într-un ghetou evreiesc, unde mii de oameni aveau să moară din cauza bolilor şi înfometării chiar înainte să înceapă deportările în masă către lagărul de concentrare Treblinka. Şansele de supravieţuire ale oricăruia dintre membrii familiei erau minuscule. Dar şansele ca toţi patru să supravieţuiască şi apoi să se regăsească erau infinitezimale. Cu toate acestea, fiecare dintre membrii familiei Frydman a sfidat miraculos moartea, iar în 1945, la fel de miraculos, s-au reîntâlnit.
 
00:00 Primii oameni în Spaţiu
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
01:00 Mendelssohn, naziştii şi eu
Extraordinara poveste a compozitorului german Felix Mendelssohn şi a muzicii sale eterne.
Toată lumea a auzit de Mendelssohn; cel puţin, toată lumea a auzit de „Marşul nupţial”. Dar există informaţii extraordinare despre viaţa şi muzica sa pe care nimeni nu le cunoaşte. Sheila Hayman, stră-stră-strănepoata lui Mendelssohn, încearcă să răspundă la întrebări precum: De ce definirea evreimii a obsedat atâţia oameni timp de sute de ani ? Cum a devenit botezul din 1816 al micului Mendelssohn, în vârstă de şapte ani, o chestiune de viaţă şi de moarte în 1938 ? De ce îi deranja uvertura „Visul unei nopţi de vară” al lui Mendelssohn atât de mult pe nazişti, încât au încercat s-o înlocuiască de 44 de ori, fără succes ? De ce şi-au riscat deţinuţii evrei de la Auschwitz vieţile deja periclitate doar ca să poată cânta muzica acestui compozitor ?
 
02:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
 
03:00 Rutka şi jurnalul Holocaustului
Acest documentar dezvăluie extraordinara poveste a polonezei Rutka Laskier, de 14 ani, care a fost ucisă la Auschwitz în 1943.
Acest documentar dezvăluie extraordinara poveste a polonezei Rutka Laskier, de 14 ani, care a fost ucisă la Auschwitz în 1943, alături de fratele şi mama ei. În 2005, însemnările din caietul de şcoală în care Rutka şi-a povestit ultimele luni trăite în ghetoul de la Bedzin au fost făcute publice, la şase decenii după ce îl ascunsese sub podeaua casei ei de acolo. Povestea Rutkăi este spusă prin ochii surorii sale vitrege, cercetătoarea israeliană Zahava Scherz, care porneşte către Bedzin într-un voiaj al descoperirii. Zahava nu a ştiut de existenţa Rutkăi până la 14 ani, când a descoperit într-un album de familie fotografia unei fete care îi semăna foarte bine. Tatăl Rutkăi, care îşi refăcuse viaţa în Israel după ce a supravieţuit Holocaustului, i-a povestit apoi Zahavăi despre familia sa de dinainte şi despre cum au fost ucişi de nazişti. Şi au mai trecut patruzeci de ani înainte ca Zahava să afle că sora ei vitregă a ţinut un jurnal. Prietena Rutkăi, Stanislawa Sapinski, îl luase din ascunzătoarea prestabilită şi îl păstrase ani de zile, crezând că nu prezintă decât un interes personal.
 
04:00 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
05:30 Copiii de la Stalingrad
Acest documentar intervievează supravieţuitori ai Bătăliei de la Stalingrad care erau adolescenţi în 1942.
n 1942, eroii acestui documentar aveau 10-14 ani. Poveştile martorilor, combinate cu informaţii istorice despre bătălie necunoscute publicului larg, creează o privire de ansamblu asupra acestui moment definitoriu al celui de-al Doilea Război Mondial.
 
06:00 Lunga noapte a sclaviei
nfăţişăm destinele tumultuoase a trei femei – o cehă, o poloneză şi o ucraineană – ale căror vieţi au fost afectate fundamental de munca silnică la care au fost obligate în Germania nazistă.
Libuše Audrlická, din Cehia, Barbara Müller, din Polonia, şi Inna Klimenko, din Ucraina, sunt trei femei care au făcut parte din cele 13 milioane de oameni aduşi la muncă silnică în cel de-al Treilea Reich în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Munca monotonă în fabricile de muniţie sau în agricultură se desfăşura în schimburi de câte 12 ore şi în condiţii dificile. Pe lângă toate acestea, oamenii erau chinuiţi şi de conştiinţa că munca lor aduce foloase regimului nazist. Acest documentar nu se concentrează doar asupra amintirilor acestor femei despre viaţa lor ca muncitoare pentru un regim totalitar, ci încearcă să determine şi cum le-au schimbat aceste experienţe viaţa de după război. Cu ajutorul unor materiale unice de arhivă, fotografiilor de familie şi unei emoţionante coloane sonore, acest documentar înfăţişează pregnant destinele tumultuoase a trei femei a căror viaţă a fost afectată fundamental de război şi de munca silnică în Germania nazistă.
 

Vizualizări: 59

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor