altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Vera Brittain, o femeie îndrăgostită | Acum la TV
O reconstituire a vieţii Verei Brittain, o tânără care a trăit în timpul Primului Război Mondial, prezentată de actriţa britanică Jo Brand.
n 1914, Vera Brittain era tânără, îndrăgostită şi se pregătea să studieze la Oxford. Patru ani mai târziu, viaţa ei şi a întregii ei generaţii suferise schimbări de neînchipuit. Prietenii săi au murit în război. Ca soră medicală voluntară, la Londra şi pe front, Vera a fost martora unor orori care i-au sfărâmat ideile naive despre un „război drept”. Folosind scrisorile Verei, memoriile sale şi faimoasa autobiografie „Testamentul tinereţii”, actriţa britanică Jo Brand spune povestea Primului Război Mondial privit prin ochii unei femei.
 
12:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Principala temă a acestui episod este folosirea categoriilor rasiale ca şi concepte ştiinţifice credibile în secolul XIX. Arătăm cum cultura europeană a vremii le-a furnizat colonialiştilor şi imperialiştilor un imperativ moral, „ştiinţific” de a ocupa noi teritorii, a zdrobi rezistenţa localnicilor şi a-şi impune stăpânirea. Ştiinţa le-a oferit rasiştilor europeni justificarea teoretică pentru a-şi îndeplini „menirea”, impunându-şi dominaţia asupra tuturor „raselor inferioare”. Această pseudoştiinţă a pavat drumul pentru principiul „igienei rasiale”, una dintre ideile care au slujit ca justificări ale genocidurilor din secolul XX, inclusiv ale Holocaustului.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
13:00 Civilizaţii secrete: incaşi, mayaşi, azteci
Acest documentar ne poartă în mijlocul misterelor care învăluie civilizaţiile incasă, mayaşă şi aztecă şi oraşe mitice ca Tikal, Machu Picchu şi Cuzco.
Făuritori incaşi de imperii.
Acest documentar ne poartă în mijlocul misterelor care învăluie civilizaţiile incasă, mayaşă şi aztecă, pătrunzând în adâncul pădurilor tropicale mexicane şi guatemaleze şi în oraşe mitice ca Tikal, Machu Picchu şi Cuzco. Aceste oraşe-fantomă, care odinioară aveau zeci de mii de locuitori, sfidează imaginaţia şi raţiunea. Cum au apărut aceste oraşe în medii atât de ostile? Cum au dăinuit, având puţine resurse esenţiale pentru supravieţuire? Cum au apărut niveluri de civilizaţie atât de ridicate şi un mod de organizare asemănător unui imperiu ? Acest documentar ne face să reexaminăm aceste capitole minunate din istoria omenirii, care îl umplu de admiraţie pe spectatorul de azi.
 
14:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s April and the fishing season has arrived – a time when Devon’s ‘fisherman-farmers’ went to sea. Alex and Peter go to sea in an Edwardian trawler, hastily finishing repairs before setting sail. It’s a hazardous enterprise which claimed many lives. They master the singing of sea shanties as well as steering a wind-powered vessel and casting a net the old-fashioned way - but will they catch any fish? Women were considered bad luck at sea, so Ruth stays ashore. She forages on the sea shore and prepares potted shrimp. She also builds a smoke-house and smokes some mackerel. Alex and Peter drive their herd of cattle along a dangerous drove road to find new pasture and prepare for the birth of the herd’s first calf. Alex makes a coracle that Peter tests out on the pond. And Ruth explores one of the growing fashions of the Edwardian era by holding a séance.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.
 
15:00 Jocul umbrelor
Povestea primului film artistic regizat de renumitul fotograf olandez Anton Corbijn – biografia trupei rock Joy Division, intitulată „Control”.
Fotograful olandez Anton Corbijn şi-a transformat subiecţii – de la David Bowie la Nirvana şi Nicolas Cage – în simboluri, captându-le şi mărindu-le faima. Unul dintre cei mai importanţi artişti vizuali ai secolului trecut, Corbijn şi-a expus lucrările atât în muzeele de artă, cât şi pe coperta revistei Rolling Stone. Ce l-a făcut pe maestru să treacă de la fotografie la film ? Înaintea lansării debutului său regizoral, „Control”, povestea trupei rock Joy Division, Corbijn a păşit pe teritoriul neconfortabil al aspiranţilor la celebritatea hollywoodiană, riscând totul pentru a surprinde pe peliculă o nouă viziune.
 
16:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Mediterana şi Africa de Nord. Ambiţia lui Mussolini a fost dintotdeauna aceea de a recrea Imperiul Roman. Problema era că Mussolini a fost un strateg militar dezastruos. După ofensive eşuate în Africa de Nord şi Grecia, armatele sale au fost puse pe fugă. Acum, Hitler avea de făcut o alegere dificilă. Să-şi mobilizeze trupele de care avea nevoie pe alte fronturi pentru a-şi ajuta aliatul sau să-l lase pe Mussolini să cadă ? Hitler a ales să-l sprijine – o decizie care se va dovedi dezastruoasă pentru amândoi. Hitler va pierde sute de mii de soldaţi, iar Mussolini îşi va pierde viaţa. Acest episod spune extraordinara poveste a războiului din Africa de Nord şi a eroismului micii insule Malta care a rezistat la valuri după valuri de atacuri naziste.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
17:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Iată ce nu se predă la şcolile de arte: când naţiunile pornesc la război, designerii sunt în linia întâi, folosindu-şi talentul pentru a inventa moduri mai eficiente de a ucide. Examinăm al Doilea Război Mondial prin prisma maşinăriilor rivale de război proiectate şi construite în Germania, Marea Britanie, SUA şi URSS. Fiecare aruncă o lumină fascinantă asupra priorităţilor ideologice ale naţiunilor şi regimurilor care le-au produs. De la improvizaţia puştii semiautomate Sten, produsă în cantităţi uriaşe de fabricanţii britanici de jucării, până la eleganţa mortală a bombardierului din lemn Mosquito, descris drept "cea mai frumoasă mobilă făcută vreodată" - poveştile din spatele acestor produse relevă cum se modifică dramatic definiţiile "proiectării eficiente" când miza este supravieţuirea unei naţiuni.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
18:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Felul în care strămoşii noştri au ajuns din Africa tocmai până în Australia, traversând cel puţin un ocean, este o enigmă. Dar şi mai ciudat este faptul că au ajuns acolo cu mult înainte să atingă mult mai apropiata Europă. De ce, după ce au supravieţuit erupţiei unui super-vulcan şi s-au luptat cu specii umanoide ostile (aşa cum sugerează urmele găsite), au riscat totul într-o periculoasă traversare a oceanului ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
19:00 Pe urmele lui Ceaikovski
Acest documentar explorează miturile care înconjoară viaţa celui mai cunoscut şi interpretat compozitor rus din lume – Piotr Ilici Ceaikovski.
Piotr Ilici Ceaikovski este cel mai cunoscut compozitor rus, ale cărui opere sunt interpretate în întreaga lume. În ţara sa natală, Ceaikovski este considerat însuşi simbolul muzicii clasice, iar melodiile sale sunt impregnate în conştiinţa rusă. S-au scris multe despre Ceaikovski, poate mai multe lucruri romantice decât critici. Dar ce este real şi ce este doar un mit ? Care a fost motorul geniului său creator ? Andre Lischke, muzicolog francez de origine rusă, renumit biograf şi specialist în Ceaikovski, ne serveşte drept ghid prin viaţa şi opera acestuia. La Sankt Petersburg şi Moscova vizităm locurile emblematice care au avut impact asupra carierei lui Ceaikovski. De asemenea, facem cunoştinţă cu o serie de oameni surprinzători şi interesanţi, cum ar fi tânărul Alex Prior, student al conservatorului din Sankt Petersburg, care, la vârsta de 14 ani, a dirijat Simfonia întâia de Ceaikovski, dând dovada unui enorm talent. Muzicieni, cântăreţi, balerini şi profesori ne vorbesc cu toţii despre relaţia lor artistică cu Ceaikovski şi ne permit astfel să învăţăm mai multe despre geniul său şi moştenirea pe care a lăsat-o în urmă.
 
20:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Tofi din Crowhurst, proaspăt căsătorit, şi prietenul său, fermierul Leofric, sunt luaţi din căminele lor din Sussex şi chemaţi la arme pentru a apăra coasta Angliei de invadatori. Dar în timp ce armata regelui Harold aşteaptă în sud, un trib porneşte către Anglia din fiordurile Nordului – ferocii vikingi Snorri „skaldul”, Gyrd „uriaşul” şi căpitanul lor, Hakon.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
21:00 Casa galbenă
O poveste tulburătoare despre cele 63 de zile petrecute de Vincent van Gogh şi Paul Gauguin sub acelaşi acoperiş, când ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne.
O poveste tulburătoare despre cei mai influenţi şi mai explozivi colocatari din istoria artei: Vincent van Gogh şi Paul Gauguin. În noiembrie şi decembrie 1888, ei au locuit împreună în “Casa galbenă”, în Arles, în sudul Franţei. Apropriindu-se de vârsta mijlocie, dar fără un ban, cei doi au abandonat respectabilitatea, familia şi prietenii pentru a se consacra picturii. Ultima lor speranţă o aveau unul în celălalt, cu condiţia să se înţeleagă. Gauguin se temea pe bună dreptate că van Gogh era pe punctul de a face o depresie nervoasă, iar van Gogh afirma că Gauguin punea prea multă sare în tocană. Beau, se certau, frecventau prostituate, dar, mai mult decât orice, pictau împreună, împărtăşindu-şi această obsesie feroce. În aceste două luni, ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne, dar cu ce preţ? Putea prietenia lor, ultima şansă a oricăruia dintre ei de a avea o relaţie, să supravieţuiască la o asemenea intensitate?
 
22:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Starul din „Ghidul autostopistului galactic”, actorul englez Martin Freeman, îşi caută rădăcinile pe linie paternă. Când Freeman avea doar 10 ani, tatăl său a murit în urma unui atac de cord. În copilărie, actorul încerca să le demonstreze celor din jur că este o „mică minge curajoasă de foc”. Dar pierderea timpurie a tatălui său a avut şi un alt efect: Martin ştie „stânjenitor de puţine” despre familia acestuia. Pentru a completa informaţiile lipsă, Martin începe prin a cerceta viaţa bunicului său, Leonard.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
00:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se schimbă sorţii. Atât Aliaţii, cât şi naziştii căutau permanent o lovitură fatală asupra inamicului, care să pună capăt războiului. Sir Arthur „Bombardierul” Harris considera că soluţia ar putea fi bombardamentele strategice. Ideea era să fie bombardate până la refuz oraşele şi infrastructura germană. Acest lucru, considera Harris, ar impieta asupra capacităţii germanilor de a purta un război şi oamenii obişnuiţi şi-ar pierde curând dorinţa de a lupta. Dar strategia a condus la tragedia de la Dresda, când bombardierele aliate au ucis zeci de mii de civili germani. Nemţii, pe de altă parte, considerau că lovitura fatală va veni din partea submarinelor lor. Dacă ar reuşi să taie liniile de aprovizionare transatlantice dintre SUA şi Marea Britanie, Aliaţii ar fi sufocaţi. Aşa a început un joc de-a şoarecele şi pisica dintre submarinele germane şi convoaiele britanice şi americane.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
01:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Iată ce nu se predă la şcolile de arte: când naţiunile pornesc la război, designerii sunt în linia întâi, folosindu-şi talentul pentru a inventa moduri mai eficiente de a ucide. Examinăm al Doilea Război Mondial prin prisma maşinăriilor rivale de război proiectate şi construite în Germania, Marea Britanie, SUA şi URSS. Fiecare aruncă o lumină fascinantă asupra priorităţilor ideologice ale naţiunilor şi regimurilor care le-au produs. De la improvizaţia puştii semiautomate Sten, produsă în cantităţi uriaşe de fabricanţii britanici de jucării, până la eleganţa mortală a bombardierului din lemn Mosquito, descris drept "cea mai frumoasă mobilă făcută vreodată" - poveştile din spatele acestor produse relevă cum se modifică dramatic definiţiile "proiectării eficiente" când miza este supravieţuirea unei naţiuni.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
02:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Felul în care strămoşii noştri au ajuns din Africa tocmai până în Australia, traversând cel puţin un ocean, este o enigmă. Dar şi mai ciudat este faptul că au ajuns acolo cu mult înainte să atingă mult mai apropiata Europă. De ce, după ce au supravieţuit erupţiei unui super-vulcan şi s-au luptat cu specii umanoide ostile (aşa cum sugerează urmele găsite), au riscat totul într-o periculoasă traversare a oceanului ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
03:00 Pe urmele lui Ceaikovski
Acest documentar explorează miturile care înconjoară viaţa celui mai cunoscut şi interpretat compozitor rus din lume – Piotr Ilici Ceaikovski.
Piotr Ilici Ceaikovski este cel mai cunoscut compozitor rus, ale cărui opere sunt interpretate în întreaga lume. În ţara sa natală, Ceaikovski este considerat însuşi simbolul muzicii clasice, iar melodiile sale sunt impregnate în conştiinţa rusă. S-au scris multe despre Ceaikovski, poate mai multe lucruri romantice decât critici. Dar ce este real şi ce este doar un mit ? Care a fost motorul geniului său creator ? Andre Lischke, muzicolog francez de origine rusă, renumit biograf şi specialist în Ceaikovski, ne serveşte drept ghid prin viaţa şi opera acestuia. La Sankt Petersburg şi Moscova vizităm locurile emblematice care au avut impact asupra carierei lui Ceaikovski. De asemenea, facem cunoştinţă cu o serie de oameni surprinzători şi interesanţi, cum ar fi tânărul Alex Prior, student al conservatorului din Sankt Petersburg, care, la vârsta de 14 ani, a dirijat Simfonia întâia de Ceaikovski, dând dovada unui enorm talent. Muzicieni, cântăreţi, balerini şi profesori ne vorbesc cu toţii despre relaţia lor artistică cu Ceaikovski şi ne permit astfel să învăţăm mai multe despre geniul său şi moştenirea pe care a lăsat-o în urmă.
 
04:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Tofi din Crowhurst, proaspăt căsătorit, şi prietenul său, fermierul Leofric, sunt luaţi din căminele lor din Sussex şi chemaţi la arme pentru a apăra coasta Angliei de invadatori. Dar în timp ce armata regelui Harold aşteaptă în sud, un trib porneşte către Anglia din fiordurile Nordului – ferocii vikingi Snorri „skaldul”, Gyrd „uriaşul” şi căpitanul lor, Hakon.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
05:00 Casa galbenă
O poveste tulburătoare despre cele 63 de zile petrecute de Vincent van Gogh şi Paul Gauguin sub acelaşi acoperiş, când ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne.
O poveste tulburătoare despre cei mai influenţi şi mai explozivi colocatari din istoria artei: Vincent van Gogh şi Paul Gauguin. În noiembrie şi decembrie 1888, ei au locuit împreună în “Casa galbenă”, în Arles, în sudul Franţei. Apropriindu-se de vârsta mijlocie, dar fără un ban, cei doi au abandonat respectabilitatea, familia şi prietenii pentru a se consacra picturii. Ultima lor speranţă o aveau unul în celălalt, cu condiţia să se înţeleagă. Gauguin se temea pe bună dreptate că van Gogh era pe punctul de a face o depresie nervoasă, iar van Gogh afirma că Gauguin punea prea multă sare în tocană. Beau, se certau, frecventau prostituate, dar, mai mult decât orice, pictau împreună, împărtăşindu-şi această obsesie feroce. În aceste două luni, ei au creat o mulţime de picturi considerate acum capodopere ale artei moderne, dar cu ce preţ? Putea prietenia lor, ultima şansă a oricăruia dintre ei de a avea o relaţie, să supravieţuiască la o asemenea intensitate?
 
06:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 

Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Pagini în limbi străine

Creat de Pусскaя страница Dec 1, 2020 at 12:34pm. Actualizat ultima dată de pagina străină cu 9 ore în urmă .

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor