altmarius

cultură şi spiritualitate

07:00 Bun venit în anii '80 | Acum la TV
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Rap, Dance & Graffiti.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
08:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s April and the fishing season has arrived – a time when Devon’s ‘fisherman-farmers’ went to sea. Alex and Peter go to sea in an Edwardian trawler, hastily finishing repairs before setting sail. It’s a hazardous enterprise which claimed many lives. They master the singing of sea shanties as well as steering a wind-powered vessel and casting a net the old-fashioned way - but will they catch any fish? Women were considered bad luck at sea, so Ruth stays ashore. She forages on the sea shore and prepares potted shrimp. She also builds a smoke-house and smokes some mackerel. Alex and Peter drive their herd of cattle along a dangerous drove road to find new pasture and prepare for the birth of the herd’s first calf. Alex makes a coracle that Peter tests out on the pond. And Ruth explores one of the growing fashions of the Edwardian era by holding a séance.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.
 
09:00 Odiseea tatuajelor
Documentarul îl urmăreşte pe faimosul fotograf de tatuaje Chris Rainier într-o călătorie către o izolată insulă indoneziană pentru a explora arta corporală a tribului Mentawai.
Chris Rainier este un faimos fotograf care şi-a petrecut ultimele două decenii documentând cultura tatuajelor din toate colţurile lumii. Odiseea sa l-a dus de la Yakuza, în Japonia, până la triburile din Noua Guinee şi bandele de stradă din Los Angeles. Şi a descoperit că tatuajele sunt imprimate în mintea oamenilor ca un mod de exprimare a identităţii. În acest documentar, Chris călătoreşte către îndepărtata insulă indoneziană Siberut să-i viziteze pe Mentawai – un trib din junglă ale cărui trupuri sunt acoperite de tatuaje.
 
10:00 Povestea cartofului
Acest documentar explorează felul cum a devenit cartoful una dintre cele mai importante surse de hrană din lume.
Frumos, dar otrăvitor la suprafaţa pământului şi urât, dar hrănitor sub pământ. Pe parcursul istoriei, nicio altă legumă nu a fost victima atâtor neînţelegeri şi interpretări greşite precum cartoful. Acest documentar porneşte în căutarea originilor cartofului şi explorează felul cum a devenit acesta una dintre cele mai importante surse de hrană din lume. Călătoria noastră începe pe o mică insulă din Pacific, la sud de Chile, şi continuă peste crestele Anzilor peruvieni până în Germania, Irlanda şi apoi Austria, însoţită de uimitoare şi tragice poveşti despre cartof.
 
11:00 Războinici
De la Spartacus la Napoleon, combinăm reconstituirile cu grafica pe computer pentru a descoperi punctele tari şi slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
Explorăm mitul crudului Attila. În parte geniu, în parte psihopat, Attila se deosebeşte de toţi ceilalţi huni. Îşi asumă riscuri calculate şi este necruţător, iar unicul său scop este cucerirea – şi şi-a stabilit ca obiectiv oraşele romane, pe care vrea să-şi testeze sclipitoarele sale noi tactici de asediu.
Episoadele dramatice şi pline de acţiune ale acestui serial sunt bazate pe vieţile a şase bărbaţi care au transformat lumea din jurul lor, fie prin puterea voinţei, fie prin geniul, curajul sau chiar lăcomia lor. Personalităţi magnetice şi pline de forţă care şi-au câştigat locul în imaginaţia colectivă, pregătiţi să moară pentru convingerile lor – fie că era vorba de Dumnezeu sau de aur, putere şi glorie sau un ideal magnific. De la Spartacus, gladiatorul care a îngenuncheat Roma, până la îndrăzneţul geniu militar Napoleon, acest serial combină reconstituirile dramatice cu grafica pe calculator pentru a descoperi motivele, punctele tari şi chiar slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
 
12:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Regele Sihanouk s-a „retras” în 2004, lăsându-l la conducere pe fiul său, Sihamoni, de profesie balerin. Spre deosebire de multe monarhii, cea cambodgiană nu este ereditară. Succesorul la tron este ales de către Adunarea Naţională dintr-o serie de candidaţi. Ce fel de monarh sperau cambodgienii să încoroneze când l-au ales pe Sihamoni ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
13:00 Moartea Omului Gheţurilor
Povestea Omului Gheţurilor, cea mai veche mumie găsită vreodată, care a zăcut îngropată într-un gheţar din Alpi timp de 5.000 de ani şi care datează din Epoca Bronzului.
ngropat într-un gheţar din Alpi timp de 5.000 de ani, Omul Gheţurilor este cea mai veche mumie găsită vreodată. Iar îngropată în detaliile morţii sale violente stă întrebarea mai importantă a motivelor pentru care a fost ucis. Pe măsură ce ies la iveală trei posibile motive – asasinat politic, război între clanuri sau sacrificiu ritual – povestea morţii violente a Omului Gheţurilor aruncă lumină asupra originilor conflictului din Epoca Bronzului. Noi indicii criminalistice aduc oamenii de ştiinţă mai aproape decât oricând de adevăr. Epoca Bronzului, o epocă a frământărilor, fusese considerată în trecut o perioadă idilică a păcii şi progresului. Dar cazul Omului Gheţurilor indică o istorie mai brutală, care avea să modeleze destinul Europei pentru mii de ani.
 
14:00 Cavalerii de la Margat
Exploraţi castelul sirian Margat, care a fost o importantă fortăreaţă cruciată şi unul dintre principalele castele ale Cavalerilor Ospitalieri.
n urma primelor Cruciade din secolele XII şi XIII, coloniştii europeni şi-au înfiinţat propriile state pe coasta siriană, state apărate de fortăreţe uriaşe. Cea mai puternică dintre acestea era, de departe, castelul Margat, o fortăreaţă a Cavalerilor Ospitalieri. Ce i-a adus pe aceşti cavaleri la Margat şi cum trăiau aceştia în uriaşul lor castel ? Acest documentar urmăreşte cercetările oamenilor de ştiinţă maghiari care explorează magnificul trecut al Margat-ului. Cu ajutorul animaţiei 3D, extraselor din cronicile vremii şi reconstituirilor, ne putem întoarce în timp cu 800 de ani şi putem arunca o privire unică asupra istoriei marilor Cruciade.
 
15:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Tony Robinson şi echipa caută prima fabrică Liberty, în sudul Londrei. Mătăsurile Liberty încă evocă imaginea opulenţei şi frumuseţii, a rochiilor diafane şi „vremurilor de aur”. Dar căutarea se dovedeşte a fi dificilă. Ziua a treia aduce mult-aşteptata descoperire, precum şi o extraordinară încercare de recreare a tehnicilor de secol XIX de vopsire şi imprimare a minunatelor mătăsuri.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
16:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea felului cum Giovanni Belzoni a făcut câteva dintre cele mai mari descoperiri ale sale – printre care mormântul faraonului Seti I şi intrarea în misteriosul templu acoperit de nisipuri al lui Ramses de la Abu Simbel.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
17:00 Trumbo
Extraordinara poveste a legendarului scenarist hollywoodian Dalton Trumbo este readusă la viaţă după scrisorile sale de către actori renumiţi precum Michael Douglas, Liam Neeson şi Donald Sutherland.
Aflat în a cincea decadă a vieţii sale, Dalton Trumbo nu era nici pe departe un cetăţean american model. Dar indiferent de convingerile sale politice, ca soţ şi tată devotat şi scenarist respectat, el se bucura de o viaţă împlinită. Dar anii 1940 au fost o perioadă în care paranoia domnea în Statele Unite. Joseph McCarthy pornise o vânătoare de vrăjitoare împotriva „comuniştilor” şi în 1947, Trumbo a fost arestat şi condamnat la închisoare pentru sfidarea tribunalului, alături de nouă alţi scenarişti şi regizori, care au devenit cunoscuţi drept „Cei zece de la Hollywood”. Extraordinara poveste a legendarului scenarist hollywoodian este readusă la viaţă pe baza neobişnuitelor, pasionatelor şi pasionantelor scrisori ale lui Trumbo de către câţiva dintre cei mai mari actori de astăzi, printre care Michael Douglas, Liam Neeson şi Donald Sutherland.
 
18:30 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Charles Darwin. Dr Chapman ne povesteşte despre viaţa şi vremurile lui Charles Darwin – student mediocru dintr-o familie bogată, al cărui voiaj de 5 ani în jurul lumii l-a inspirat să scrie „Originea speciilor”, lucrarea sa de căpătâi care a lansat Teoria Evoluţiei. Cu ajutorul unor reconstituiri animate inteligente şi pline de umor, Chapman explică cum ideile lui Darwin au şocat lumea bună din vremea sa.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
 
19:00 Mari regizori
Acest documentar omagiază carierele a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă, printre care Bernardo Bertolucci şi David Lynch.
Acest documentar este un omagiu adus filmului şi cineaştilor şi se concentrează asupra a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă. Este o privire profund personală şi intimă asupra artei cinematografice şi a artiştilor săi creatori. Documentarul a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia din 2009 şi conţine interviuri originale şi detaliate cu cineaşti de talie mondială precum Bernardo Bertolucci, David Lynch, Stephen Frears, Agnes Varda, Ken Loach, Liliana Cavani, Todd Haynes, Catherine Breillat, Richard Linklater şi John Sayles. Presărat cu clipuri şi imagini din arhivele operei subiecţilor, el dezvăluie personalităţile deosebite care au creat imaginile fără vârstă ce ne-au inspirat în decursul vremurilor.
 
20:30 Prim-plan
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
Unul dintre cele mai fierbinţi modele, devenită actriţă, Monica Bellucci îşi deschide sufletul şi mintea în faţa noastră. Aflăm despre cariera ei extraordinară de model care a început în Italia şi a adus-o la Paris şi pe copertele revistelor Vogue, Elle şi Vanity Fair. Aflăm cum a descoperit-o Coppola şi cum a ajuns astfel să joace în filme, cunoscându-l pe iubitul ei de-o viaţă, superstarul francez Vincent Cassel. Astăzi, ei formează unul dintre cele mai strălucitoare cupluri de pe covorul roşu. Şi fie că Monica apare ca model pentru Dior sau ca o seducătoare vrăjitoare în „Ucenicul vrăjitor”, vraja pe care o aruncă asupra noastră este una de netăgăduit.
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
 
21:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
n labirint.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
22:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
n sfârşit, a sosit timpul mesei de Crăciun, organizată în Sala de Educaţie a moşiei. Cu un încântător toast închinat reginei Victoria şi un drum rapid către staulul vacilor, ziua trece, se lasă seara şi este timpul pentru jocurile victoriene de salon. În dimineaţa următoare, echipa îşi va lua la revedere de la dl Acton şi va părăsi moşia Acton Scott pentru totdeauna.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
23:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Rap, Dance & Graffiti.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
00:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea felului cum Giovanni Belzoni a făcut câteva dintre cele mai mari descoperiri ale sale – printre care mormântul faraonului Seti I şi intrarea în misteriosul templu acoperit de nisipuri al lui Ramses de la Abu Simbel.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
01:00 Trumbo
Extraordinara poveste a legendarului scenarist hollywoodian Dalton Trumbo este readusă la viaţă după scrisorile sale de către actori renumiţi precum Michael Douglas, Liam Neeson şi Donald Sutherland.
Aflat în a cincea decadă a vieţii sale, Dalton Trumbo nu era nici pe departe un cetăţean american model. Dar indiferent de convingerile sale politice, ca soţ şi tată devotat şi scenarist respectat, el se bucura de o viaţă împlinită. Dar anii 1940 au fost o perioadă în care paranoia domnea în Statele Unite. Joseph McCarthy pornise o vânătoare de vrăjitoare împotriva „comuniştilor” şi în 1947, Trumbo a fost arestat şi condamnat la închisoare pentru sfidarea tribunalului, alături de nouă alţi scenarişti şi regizori, care au devenit cunoscuţi drept „Cei zece de la Hollywood”. Extraordinara poveste a legendarului scenarist hollywoodian este readusă la viaţă pe baza neobişnuitelor, pasionatelor şi pasionantelor scrisori ale lui Trumbo de către câţiva dintre cei mai mari actori de astăzi, printre care Michael Douglas, Liam Neeson şi Donald Sutherland.
 
02:30 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Charles Darwin. Dr Chapman ne povesteşte despre viaţa şi vremurile lui Charles Darwin – student mediocru dintr-o familie bogată, al cărui voiaj de 5 ani în jurul lumii l-a inspirat să scrie „Originea speciilor”, lucrarea sa de căpătâi care a lansat Teoria Evoluţiei. Cu ajutorul unor reconstituiri animate inteligente şi pline de umor, Chapman explică cum ideile lui Darwin au şocat lumea bună din vremea sa.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
 
03:00 Mari regizori
Acest documentar omagiază carierele a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă, printre care Bernardo Bertolucci şi David Lynch.
Acest documentar este un omagiu adus filmului şi cineaştilor şi se concentrează asupra a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă. Este o privire profund personală şi intimă asupra artei cinematografice şi a artiştilor săi creatori. Documentarul a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia din 2009 şi conţine interviuri originale şi detaliate cu cineaşti de talie mondială precum Bernardo Bertolucci, David Lynch, Stephen Frears, Agnes Varda, Ken Loach, Liliana Cavani, Todd Haynes, Catherine Breillat, Richard Linklater şi John Sayles. Presărat cu clipuri şi imagini din arhivele operei subiecţilor, el dezvăluie personalităţile deosebite care au creat imaginile fără vârstă ce ne-au inspirat în decursul vremurilor.
 
04:30 Prim-plan
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
Unul dintre cele mai fierbinţi modele, devenită actriţă, Monica Bellucci îşi deschide sufletul şi mintea în faţa noastră. Aflăm despre cariera ei extraordinară de model care a început în Italia şi a adus-o la Paris şi pe copertele revistelor Vogue, Elle şi Vanity Fair. Aflăm cum a descoperit-o Coppola şi cum a ajuns astfel să joace în filme, cunoscându-l pe iubitul ei de-o viaţă, superstarul francez Vincent Cassel. Astăzi, ei formează unul dintre cele mai strălucitoare cupluri de pe covorul roşu. Şi fie că Monica apare ca model pentru Dior sau ca o seducătoare vrăjitoare în „Ucenicul vrăjitor”, vraja pe care o aruncă asupra noastră este una de netăgăduit.
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
 
05:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
n labirint.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
06:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
n sfârşit, a sosit timpul mesei de Crăciun, organizată în Sala de Educaţie a moşiei. Cu un încântător toast închinat reginei Victoria şi un drum rapid către staulul vacilor, ziua trece, se lasă seara şi este timpul pentru jocurile victoriene de salon. În dimineaţa următoare, echipa îşi va lua la revedere de la dl Acton şi va părăsi moşia Acton Scott pentru totdeauna.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.

 

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor