altmarius

cultură şi spiritualitate

12:00 Aliaţii în Germania postbelică | Acum la TV
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Faţă în faţă
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
 
13:00 Lumi ascunse: Roma subterană
Arheologii şi exploratorii urbani coboară în lumea subterană a Romei pentru a descoperi rămăşiţele unui alt „Oraş Etern”, îngropate sub dinamica metropolă încă de la căderea Imperiului Roman.
Turiştii se adună în număr mare să vadă spectaculoasele monumente ale Romei, dar ce văd ei este doar vârful aisbergului. Sub dinamica metropolă zac rămăşitele unui alt „Oraş Etern”, îngropate încă de la căderea Imperiului Roman. Sunt locuri întunecate şi ascunse – case, sanctuare, drumuri, apeducte – încărcate de minuni şi provocări. Aceasta este povestea unui oraş pe care credeaţi că-l cunoaşteţi şi a unei echipe devotate care se străduieşte să-i descopere cele mai ascunse secrete. Veniţi cu noi într-o incitantă călătorie în timp, împreună cu arheologii şi exploratorii urbani care coboară în subteranele Romei, purtându-ne către locuri pe care puţini le-au văzut şi unde şi mai puţini se aventurează.
 
14:00 Ultimul doborâtor de baraje
Unul din ultimii supravieţuitori din escadronul 617 al RAF se întoarce pentru prima dată în Germania pentru a vedea barajele pe care le-a atacat în raidul care l-a uimit pe Hitler şi a făcut istorie.
Unul dintre ultimii supravieţuitori din escadronul 617 al RAF se întoarce pentru prima dată în Germania pentru a vedea barajele pe care le-a atacat în celebrul raid care l-a lăsat pe Hitler fără replică. Descoperirile pe care le va face aici îi vor schimba radical opiniile şi convingerile. Şeful de escadron George “Johnny” Johnson DFM, născut în 1921, este un personaj extrem de simpatic şi de elocvent, care timp de peste şase decenii nu s-a îndoit niciodată că el şi camarazii săi „doborâtori de baraje” au realizat o operaţiune esenţială, ale cărei merite au compensat pierderile umane. Dar când vizitează valea Ruhr-ului în cadrul pelerinajului său în trecut, Johnny Johnson descoperă surprinzătoare noi fapte despre Raidul Barajelor. El înţelege pericolele mortale care l-au pândit şi întâlneşte victimele terifiantului tsunami artificial pe care l-a dezlănţuit raidul. Documentarul este narat de Stephen Fry.
 
15:00 Mumiile Siciliei
Omul de ştiinţă italian Dario Piombino-Mascali investighează misterele mumiilor găsite în număr mare pe insula Sicilia.
n catacombele capucine ale oraşului Palermo există peste 2.000 de mumii cunoscute, datând din anii 1600 până în 1930. Dar vânătorul de mumii Dario Piombino-Mascali ştie că acesta este doar vârful aisbergului. Există mumii răspândite în toată Sicilia – îngropate sub biserici sau în spatele uşilor ferecate. Dario şi-a asumat misiunea de a le găsi, de a investiga viaţa şi moartea lor şi apoi de a elucida un mister şi mai adânc: de ce îşi mumificau, totuşi, sicilienii morţii ? De ce încălcau ei strictele reguli funerare catolice ? Şi ce tehnică de mumificare se folosea ? Beneficiind de autorizarea exclusivă a Vaticanului, Dario va căuta mumii în toată Sicilia. Va dărâma pereţii criptelor, va săpa podelele şi va dezgropa mumii care nu au văzut lumina zilei de sute de ani. Le va analiza ADNul, le va examina cu raze X şi va începe să dezvăluie misterele mumificării lor.
 
16:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Povestea lui Henry John Heinz, unul dintre cei mai de succes fabricanţi de produse alimentare din lume.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
17:00 Pe urmele lui Puccini
Pornim pe urmele lui Giacomo Puccini, un compozitor italian ale cărui opere, precum La Boh?me şi Madame Butterfly, sunt printre cele mai frecvente prezenţe în repertoriul standard al muzicii de operă.
Am trăit pentru artă, am trăit pentru dragoste”, sunt cuvintele puse de Giacomo Puccini în gura eroinei principale a celei mai iubite dintre operele sale, Tosca. Dar aceste cuvinte i se aplică cu aceeaşi tărie şi compozitorului însuşi. Un mare iubitor al vieţii, Puccini a fost considerat ultimul mare poet al operei italiene, creând unele dintre cele mai memorabile piese muzicale scrise vreodată. Prin scrisorile şi manuscrisele sale şi prin intermediul filmelor sale inedite de familie, marele Puccini revine la viaţă, dezvăluindu-şi toate succesele şi dezamăgirile. De la procesiunile religioase la care a asistat când era copil pe dealurile Toscanei, până la prezenţa în marile Opere din Europa, Puccini şi-a petrecut viaţa în căutarea opulenţei şi a spectacolului, împănate cu o doză sănătoasă de maşini rapide şi femei frumoase.
 
18:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Nu am găsit încă Atlantida, dar oraşele scufundate sunt răspândite în toată lumea. Pornim alături de vedeta hollywoodiană Paul Johansson, scafandru experimentat, într-o călătorie de investigare a oraşelor scufundate – unele reale, unele imaginare. Călătoria noastră începe în oraşul legendar Dwarka al lui Krishna, de lângă coasta Indiei, şi continuă cu Alexandria, faimosul oraş egiptean scufundat. Apoi călătorim către cele mai misterioase destinaţii subacvatice: oraşe scufundate din India, Japonia şi Caraibe. Pe drum, Paul ilustrează cu ajutorul graficii computerizate efectele unei mici creşteri a nivelului mării, de nu mai mult de doi metri, asupra oraşelor Los Angeles, New York, Londra şi Tokio.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
19:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Noul partid de guvernământ al Bhutanului s-a angajat recent să respecte politicile monarhiei absolutiste pe care o înlocuieşte, după ce a câştigat detaşat primele alegeri parlamentare organizate în acest mic regat izolat din Himalaya. Aşa s-au petrecut lucrurile în Bhutan, probabil prima ţară din istorie în care regele a trebuit să-şi convingă supuşii că democraţia e o idee bună. Dar într-o ţară care măsoară sănătatea naţiunii nu printr-un indice economic, ci printr-un Indice Brut al Fericirii, poate că acest lucru nu e atât de surprinzător.
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
20:00 42 de planuri de asasinare a lui Hitler
De la valize-bombă la coniac exploziv sau lunetişti – acest documentar ne oferă o privire detaliată asupra numeroaselor tentative de asasinare a lui Adolf Hitler.
Documente recent desecretizate şi experimente contemporane ne oferă o privire detaliată asupra numeroaselor tentative de asasinare a unuia dintre cei mai temuţi şi dispreţuiţi dictatori ai secolului XX. Pe măsură ce maşinăria de război nazistă răspândea teroarea şi moartea în toată Europa, au avut loc cel puţin 42 de comploturi documentate de asasinare a lui Adolf Hitler şi de răsturnare a regimului acestuia. Dar cine au fost cei care s-au oferit să-şi pună viaţa în pericol pentru a scăpa de unui dintre cei mai dispreţuiţi tirani din istorie şi cum voiau să ajungă la această formidabilă realizare ?
 
21:00 Stonehenge
Investigaţia unei teorii radicale conform căreia Stonehenge nu a fost nici pe departe un loc de îngropăciune, ci unul de vindecare – un fel de Lourdes al Epocii Bronzului.
Doi dintre cei mai importanţi arheologi din Marea Britanie, experţi renumiţi în fenomenul Stonehenge, profesorul Tim Darvill şi profesorul Geoff Wainwright, consideră că au elucidat, în sfârşit, misterul celui mai faimos cerc de piatră din lume. Ei sunt convinşi că Stonehenge a fost un loc de vindecare, unde oamenii veneau în pelerinaj pentru a se face bine. Într-o lume lipsită de medicamentele de azi, aceste pietre aveau puteri magice.
 
22:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod se concentrează asupra dr Joseph Goldberger, de cinci ori propus pentru premiul Nobel, celebru pentru descoperirea legăturii dintre dietă şi boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
23:00 Operaţiunea Hollywood
Un interesant documentar despre legăturile oficiale şi legăturile secrete dintre doi stâlpi ai puterii americane: Hollywoodul şi Pentagonul.
Hollywoodul şi Pentagonul sunt două mari puteri în SUA şi când aceste puteri se aliază, se nasc multe întrebări. Ştiaţi că Ministerul Apărării are legături foarte strânse cu producătorii de la Hollywood ? De aproape un secol ? Acest documentar va afla câte – şi care – filme au beneficiat de sprijin din partea Pentagonului.
 
00:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Incitanta poveste a lui John Jacob Astor, care a devenit primul multimilionar din Statele Unite.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
01:00 Pe urmele lui Puccini
Pornim pe urmele lui Giacomo Puccini, un compozitor italian ale cărui opere, precum La Boh?me şi Madame Butterfly, sunt printre cele mai frecvente prezenţe în repertoriul standard al muzicii de operă.
Am trăit pentru artă, am trăit pentru dragoste”, sunt cuvintele puse de Giacomo Puccini în gura eroinei principale a celei mai iubite dintre operele sale, Tosca. Dar aceste cuvinte i se aplică cu aceeaşi tărie şi compozitorului însuşi. Un mare iubitor al vieţii, Puccini a fost considerat ultimul mare poet al operei italiene, creând unele dintre cele mai memorabile piese muzicale scrise vreodată. Prin scrisorile şi manuscrisele sale şi prin intermediul filmelor sale inedite de familie, marele Puccini revine la viaţă, dezvăluindu-şi toate succesele şi dezamăgirile. De la procesiunile religioase la care a asistat când era copil pe dealurile Toscanei, până la prezenţa în marile Opere din Europa, Puccini şi-a petrecut viaţa în căutarea opulenţei şi a spectacolului, împănate cu o doză sănătoasă de maşini rapide şi femei frumoase.
 
02:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Nu am găsit încă Atlantida, dar oraşele scufundate sunt răspândite în toată lumea. Pornim alături de vedeta hollywoodiană Paul Johansson, scafandru experimentat, într-o călătorie de investigare a oraşelor scufundate – unele reale, unele imaginare. Călătoria noastră începe în oraşul legendar Dwarka al lui Krishna, de lângă coasta Indiei, şi continuă cu Alexandria, faimosul oraş egiptean scufundat. Apoi călătorim către cele mai misterioase destinaţii subacvatice: oraşe scufundate din India, Japonia şi Caraibe. Pe drum, Paul ilustrează cu ajutorul graficii computerizate efectele unei mici creşteri a nivelului mării, de nu mai mult de doi metri, asupra oraşelor Los Angeles, New York, Londra şi Tokio.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
03:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Noul partid de guvernământ al Bhutanului s-a angajat recent să respecte politicile monarhiei absolutiste pe care o înlocuieşte, după ce a câştigat detaşat primele alegeri parlamentare organizate în acest mic regat izolat din Himalaya. Aşa s-au petrecut lucrurile în Bhutan, probabil prima ţară din istorie în care regele a trebuit să-şi convingă supuşii că democraţia e o idee bună. Dar într-o ţară care măsoară sănătatea naţiunii nu printr-un indice economic, ci printr-un Indice Brut al Fericirii, poate că acest lucru nu e atât de surprinzător.
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
04:00 42 de planuri de asasinare a lui Hitler
De la valize-bombă la coniac exploziv sau lunetişti – acest documentar ne oferă o privire detaliată asupra numeroaselor tentative de asasinare a lui Adolf Hitler.
Documente recent desecretizate şi experimente contemporane ne oferă o privire detaliată asupra numeroaselor tentative de asasinare a unuia dintre cei mai temuţi şi dispreţuiţi dictatori ai secolului XX. Pe măsură ce maşinăria de război nazistă răspândea teroarea şi moartea în toată Europa, au avut loc cel puţin 42 de comploturi documentate de asasinare a lui Adolf Hitler şi de răsturnare a regimului acestuia. Dar cine au fost cei care s-au oferit să-şi pună viaţa în pericol pentru a scăpa de unui dintre cei mai dispreţuiţi tirani din istorie şi cum voiau să ajungă la această formidabilă realizare ?
 
05:00 Stonehenge
Investigaţia unei teorii radicale conform căreia Stonehenge nu a fost nici pe departe un loc de îngropăciune, ci unul de vindecare – un fel de Lourdes al Epocii Bronzului.
Doi dintre cei mai importanţi arheologi din Marea Britanie, experţi renumiţi în fenomenul Stonehenge, profesorul Tim Darvill şi profesorul Geoff Wainwright, consideră că au elucidat, în sfârşit, misterul celui mai faimos cerc de piatră din lume. Ei sunt convinşi că Stonehenge a fost un loc de vindecare, unde oamenii veneau în pelerinaj pentru a se face bine. Într-o lume lipsită de medicamentele de azi, aceste pietre aveau puteri magice.
 
06:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Acest episod se concentrează asupra dr Joseph Goldberger, de cinci ori propus pentru premiul Nobel, celebru pentru descoperirea legăturii dintre dietă şi boli.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor