altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Viaţa şi opera lui Jack Cardiff | Acum la TV
Viaţa şi opera directorului de imagine britanic Jack Cardiff (1914–2009), distins cu multiple premii Oscar, care a lucrat cu câteva dintre cele mai semnificative personalităţi hollywoodiene.
Directorul de imagine britanic Jack Cardiff a fost un „pictor cu lumină” a cărui viaţă este inextricabil întreţesută cu istoria cinematografiei, într-o carieră de neegalat care a cuprins nouă decenii din primul secol al filmului. Calificativul de „legendă” este prea des folosit la Hollywood, dar povestea lui Jack Cardiff dovedeşte fără putinţă de tăgadă că este demn de acest titlu. În acest documentar unic care examinează viaţa şi opera lui Jack, maestrul însuşi explică cum a ajutat la ridicarea cinematografului la rang de artă şi a făcut istorie prin viziunea sa revoluţionară şi magia sa tehnologică. Printre fascinantele revelaţii şi anecdote din acest documentar, Jack ne dezvăluie cum a decurs colaborarea sa cu unele dintre cele mai semnificative personalităţi hollywoodiene, precum Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Humphrey Bogart, Kirk Douglas şi Sophia Loren.
 
12:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Oraşul mătăsii negre. Harnicii investigatori de la „Misterele istoriei” trebuie să descifreze genealogia lui Mildred Hume, care a lucrat la fabrica de mătase Courtauld’s din Halstead în anii 1950.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
13:00 Domnişoara Austen regretă
Apropiindu-se de patruzeci de ani, romanciera Jane Austen îşi ajută nepoata să-şi caute un soţ.
Bazată pe scrisorile şi jurnalele reale ale lui Jane Austen, această dramă dezvăluie secretele misterioasei romanciere. Jane se apropie de 40 de ani şi nu a fost căsătorită niciodată. Pentru nepoata ei, Fanny Knight, o tânără frumoasă care caută cu disperare să se îndrăgostească, Jane este mătuşa favorită care îi oferă înţelepciunea şi cunoştinţele ce o vor ajuta în încercarea de a-şi clădi un mariaj fericit. Dar femeia care ştie să scrie atât de bine despre dragoste trebuie s-o fi trăit ea însăşi, nu-i aşa ? Jane nu-i mărturiseşte prea multe nepoatei sale, dar secrete există, şi Jane este forţată să examineze din nou motivele pentru care nu s-a căsătorit niciodată.
 
14:30 Banii: Cola-Cola pe sponci ?
Acest documentar examinează publicitatea negativă care afectează faimoasa marcă internaţională Coca-Cola şi încercările companiei de a-şi păstra poziţia pe piaţă.
Marca Coca-Cola este în pericol. Băuturile lor cu zahăr au fost acuzate că provoacă obezitate şi acum unele şcoli refuză să le pună elevilor la dispoziţie Coca-Cola. În America, până şi guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, s-a exprimat împotriva prezenţei Coca-Cola în şcoli. Marca mai este atacată şi pentru că este simbolul celui mai rapace imperialism american. Acum, preţul acţiunilor Coca-Cola a înregistrat o scădere marcată. Urmărim încercările companiei de a răspunde atacurilor prin lansarea unor sucuri sănătoase de fructe, în timp ce luptă să recâştige o parte din teritoriul pierdut în faţa rivalilor de moarte, Pepsi. A apus oare vremea Coca-Cola ?
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Actorul englez Kevin Whately, celebru pentru interpretarea unor personaje din „clasa muncitoare”, provine, surprinzător, dintr-o familie foarte bogată. Kevin îşi începe călătoria în oraşul său natal, Newcastle, unde investighează cariera bunicii sale Doris, o cântăreaţă despre care Kevin crede că nu şi-a atins adevăratul potenţial. Tatăl lui Doris era „regele pescarilor” din nord-estul Angliei şi Kevin încearcă să descopere ce s-a întâmplat cu averea lui şi cu imperiul economic pe care l-a construit. Adâncindu-se mai mult în istoria familiei sale, Kevin descoperă un strămoş din secolul XVIII care a fost negustor de curcani. Intrigat de faptul că descinde dintr-un „Bernard Matthews georgian”, Kevin investighează în continuare, iar adevărul pe care-l descoperă este şi mai surprinzător. Indiciile îl poartă către Banca Angliei, Monetăria regală şi, în final, către o vastă moşie din comitatul Surrey. Kevin îşi extinde cercetările genealogice şi mai departe, până în secolul XVII, unde descoperă cu uimire că strămoşii săi, fraţii Thomson, erau printre cei mai bogaţi şi mai puternici oameni ai vremii lor. Nu numai că erau apropiaţi ai lui Oliver Cromwell, dar averea lor, făcută în noile colonii America şi Indiile de Vest, a sprijinit financiar tabăra Parlamentarilor în Războiul Civil englez.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Krakatoa, ultimele zile
Povestea dramatică a uneia dintre cele mai distrugătoare erupţii vulcanice din epoca modernă – erupţia vulcanului Krakatoa din 1883.
Erupţia vulcanului Krakatoa din 1883 a fost una dintre cele mai catastrofale din istorie. A fost şi una dintre cele mai bine documentate. Pe baza unei largi palete de mărturii oculare, fotografii şi articole de ziar şi a ultimelor cercetări ştiinţifice, această dramă ne oferă un portret devastator de autentic al evenimentelor care au precedat catastrofa, a erupţiei şi urmărilor acesteia. Povestea este spusă prin intermediul unor personaje-cheie: telegrafistul din Java care se străduia să păstreze deschisă comunicarea cu restul lumii, guvernatorul Sumatrei şi soţia lui, care şi-au pierdut copilul, şi căpitanul olandez care a fost cel mai apropiat supravieţuitor al dezastrului.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca victoriană.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
18:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Credinţa. Supranaturalul intră sub lumina reflectoarelor. În Evul Mediu, morţii împărţeau lumea cu cei vii: cultul sfinţilor, comunicarea cu spiritele şi viziunile despre Lumea de Apoi erau considerate dovezi ale relaţiei biunivoce dintre lumea aceasta şi cea de dincolo.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
19:00 Fuga lui Ludovic al XVI-lea
Dramatizarea evenimentelor din 21 iunie 1791, când, în timpul Revoluţiei Franceze, regele Ludovic al XVI-lea, regina Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Paris, dar au fost arestaţi.
Paris, 21 iunie 1791. La 30 de minute după miezul nopţii, regele Ludovic al XVI-lea al Franţei, soţia sa Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Parisul asaltat de revoluţionari. Deghizaţi, ei au ieşit din palatul Tuileries, dar au fost arestaţi la Varennes şi duşi înapoi la Paris. Un an mai târziu, regele şi regina Franţei au fost decapitaţi.
 
20:30 Jane Birkin: Reflexii
Actriţa şi cântăreaţa britanică Jane Birkin, celebră pentru duetul său cu legendarul muzician francez Serge Gainsbourg, vorbeşte despre cariera şi viaţa ei în Franţa şi activităţile ei umanitare.
Actriţă, cântăreaţă, regizoare şi activistă pentru drepturile omului, englezoaica Jane Birkin s-a bucurat de o carieră remarcabilă. Parte din scena artistică londoneză a anilor 1960, Birkin a devenit celebră pentru duetul ei cu legendarul Serge Gainsbourg în „Je t'aime...moi non plus”. În acest documentar, Jane vorbeşte despre munca ei şi despre cum a fost acceptată cu căldură de francezi. Pe lângă acestea, ea discută activităţile ei umanitare, în special despre cele legate de eliberarea prizonierilor politici din Birmania.
 
21:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii au ajuns la jumătatea încercării lor de a construi o vilă romană. Uriaşul schelet de lemn este ridicat şi începe cursa pentru instalarea acoperişului înainte ca vremea să se strice. În timp ce maistrul Jim supraveghează această etapă, ceilalţi constructori îşi explorează talentul artistic.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
22:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.
 
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Faimosul bucătar, restaurator şi prezentator TV englez Rick Stein explorează viaţa tatălui său Eric, care s-a sinucis în anii 1960. El caută cauzele psihozei maniaco-depresive de care suferea tatăl său în abuzurile rasiale pe care acesta le-a suferit din cauza originii sale germane pe când era copil, în timpul Primului Război Mondial, şi în terapia cu şocuri electrice la care a fost supus ca adult. Înainte de a se căsători cu Eric, mama lui Rick, Dorothy, a avut o scurtă căsnicie cu un fost coleg de la universitatea Cambridge. Rick cercetează tinereţea mamei sale şi discută cu fratele său vitreg, Jeremy, pe care Dorothy a fost obligată să-l părăsească atunci când s-a căsătorit cu Eric. În final, Rick pleacă în China, pe urmele străbunicului său Henry Parkes, un misionar metodist din secolul XIX. Henry a fost unul dintre primii misionari care au ajuns în China după Războaiele Opiului. Rick află în ce condiţii grele a trăit Henry şi despre tragedia personală pe care a suferit-o acesta.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
00:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Nori de furtună. Serialul începe cu un uriaş paradox. Cum a fost posibil ca tratatul semnat la sfârşitul Primului Război Mondial – supranumit „războiul care pune capăt tuturor războaielor” – să conducă la un conflict şi mai amplu cu doar câţiva ani mai târziu ? Răspunsul este o poveste care astăzi are o rezonanţă înfiorătoare. Acest episod arată cum Marea Criză a văduvit democraţiile occidentale de dorinţa de a ţine piept unui nou şi îngrijorător fenomen politic: ascensiunea dictatorilor militari în Germania, Italia, Japonia şi Spania. Rezultatul a fost că marile puteri au ignorat toate semnele prevestitoare şi le-au permis celor precum Mussolini sau, mai ales, Hitler să pună în mişcare evenimentele care au aruncat lumea în catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca victoriană.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
02:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Credinţa. Supranaturalul intră sub lumina reflectoarelor. În Evul Mediu, morţii împărţeau lumea cu cei vii: cultul sfinţilor, comunicarea cu spiritele şi viziunile despre Lumea de Apoi erau considerate dovezi ale relaţiei biunivoce dintre lumea aceasta şi cea de dincolo.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
 
03:00 Fuga lui Ludovic al XVI-lea
Dramatizarea evenimentelor din 21 iunie 1791, când, în timpul Revoluţiei Franceze, regele Ludovic al XVI-lea, regina Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Paris, dar au fost arestaţi.
Paris, 21 iunie 1791. La 30 de minute după miezul nopţii, regele Ludovic al XVI-lea al Franţei, soţia sa Maria Antoaneta şi copiii lor au încercat să fugă din Parisul asaltat de revoluţionari. Deghizaţi, ei au ieşit din palatul Tuileries, dar au fost arestaţi la Varennes şi duşi înapoi la Paris. Un an mai târziu, regele şi regina Franţei au fost decapitaţi.
 
04:30 Jane Birkin: Reflexii
Actriţa şi cântăreaţa britanică Jane Birkin, celebră pentru duetul său cu legendarul muzician francez Serge Gainsbourg, vorbeşte despre cariera şi viaţa ei în Franţa şi activităţile ei umanitare.
Actriţă, cântăreaţă, regizoare şi activistă pentru drepturile omului, englezoaica Jane Birkin s-a bucurat de o carieră remarcabilă. Parte din scena artistică londoneză a anilor 1960, Birkin a devenit celebră pentru duetul ei cu legendarul Serge Gainsbourg în „Je t'aime...moi non plus”. În acest documentar, Jane vorbeşte despre munca ei şi despre cum a fost acceptată cu căldură de francezi. Pe lângă acestea, ea discută activităţile ei umanitare, în special despre cele legate de eliberarea prizonierilor politici din Birmania.
 
05:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii au ajuns la jumătatea încercării lor de a construi o vilă romană. Uriaşul schelet de lemn este ridicat şi începe cursa pentru instalarea acoperişului înainte ca vremea să se strice. În timp ce maistrul Jim supraveghează această etapă, ceilalţi constructori îşi explorează talentul artistic.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
06:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.

Vizualizări: 43

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor