altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Roma n-a fost construită într-o zi | Acum la TV
Sase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Constructorii au ajuns la jumătatea încercării lor de a construi o vilă romană. Uriaşul schelet de lemn este ridicat şi începe cursa pentru instalarea acoperişului înainte ca vremea să se strice. În timp ce maistrul Jim supraveghează această etapă, ceilalţi constructori îşi explorează talentul artistic.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
11:00 Mark Forster: Licenţă pentru a filma
Documentarul prezintă unul dintre cei mai de succes regizori elveţieni: Mark Forster, creatorul unor filme ca „Puterea dragostei”, „Mai mult decât ficţiune” şi „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”.
Marc Forster, unul dintre cei mai în vogă regizori de la Hollywood, avea 30 de ani când a regizat marele succes „Puterea dragostei”, care i-a adus lui Halle Berry primul ei Oscar. Apoi Forster a creat „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Mai mult decât ficţiune”, „Vânătorii de zmeie” şi al 22-lea film din seria James Bond, „Partea lui de consolare”. Acest documentar este un fascinant portret al unui mare regizor elveţian, pe parcursul realizării filmelor sale şi al desfăşurării vieţii sale personale.
 
12:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa obţine pacea (secolul XVII)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
13:00 Silverado
Acest documentar explorează istoria oraşelor Schwaz şi Hall – două burguri medievale cu mine de argint din provincia austriacă Tirol.
Acest documentar explorează istoria oraşelor Schwaz şi Hall – două burguri medievale cu mine de argint din provincia austriacă Tirol. La apogeul lor, aceste două oraşe erau cele mai mari din Imperiul Habsburgic după Viena. Aici era extras 80% din argintul folosit în lume. Investigăm viaţa de zi cu zi a minerilor de aici şi-l cunoaştem pe legendarul medic renascentist Paracelsus, care i-a tratat pe mineri în 1533 şi a lucrat aici la cărţile sale despre răul de înălţime al acestora.
 
14:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Heinrich Himmler a fost un bătăuş care a preluat controlul asupra uneia dintre cele mai temute maşinării hitleriste ale terorii – Einsatzgruppen – a cărei sarcină era depopularea Europei de Est şi a Rusiei, ca “rasa pură” să ia locul evreilor. Naziştii puseseră ochii pe Himmler încă de la începutul războiului, datorită persecuţiei sistematice exercitate de el asupra evreilor şi a non-arienilor. Eficienţa sa şi controlul deplin asupra acestui proces au fost observate de britanicii care descifrau codurile. Churchill a fost informat. Există procese-verbale ale cabinetului lui Churchill care susţin asasinarea lui. Iniţial, forţelor aliate li s-a ordonat să-l captureze, iar acest lucru a declanşat vânarea lui chiar înainte de sfârşitul războiului. Totuşi, se crede că comandanţii aliaţi aveau la cunoştinţă ordinul de a-l asasina, aşa că sinuciderea lui prin otrăvire cu cianură a fost privită de unii cu scepticism. Unitatea specială însărcinată cu asasinarea lui l-a ajuns din urmă la Lüneburg, unde a fost găsit mort în captivitate.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
15:00 Tienanmen
Povestind vieţile a cinci participanţi la protestele din Piaţa Tienanmen din 1989, acest documentar relevă impactul infamului masacru din piaţă asupra Chinei de astăzi şi a poporului chinez.
n noaptea de 4 iunie 1989, Armata Populară de Eliberare chineză a deschis focul asupra unei mulţimi de oameni fără apărare care demonstrau în Piaţa Tienanmen din Beijing. Nici astăzi nu se ştie cu siguranţă câţi oameni au fost ucişi. Cei mai mulţi dintre ei erau studenţi care militau pentru democratizarea Chinei. Douăzeci de ani mai târziu, China s-a schimbat substanţial, dar multe dintre problemele din 1989 nu au dispărut. Demonstranţii de atunci sunt încă defăimaţi, persecutaţi şi consideraţi contrarevoluţionari. Documentarul nostru începe în prezent, cu cinci protagonişti ale căror vieţi s-au schimbat radical de la masacru încoace. Pornind de la diferite situaţii din vieţile lor cotidiene – desfăşurate în exil sau în China – reconstituim evenimentele cu ajutorul interviurilor, filmărilor de arhivă, fotografiilor particulare şi imaginilor din Beijingul prezentului.
 
16:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Răsuflarea lui Pan – Senzualitatea bucătăriei simple.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca Tudorilor.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
18:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Este luna septembrie şi vila prinde contur. Începe lucrul pentru finalizarea băii şi tencuitorul Tim poate demara în sfârşit sarcina monumentală de a tencui peste 3.000 de metri pătraţi de perete folosind o reţetă romană experimentală. Tim este hotărât să se achite singur de această sarcină şi intră în conflict cu maistrul Jim, care consideră că ar trebui să îi aducă ajutor.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
19:00 Mendelssohn, naziştii şi eu
Extraordinara poveste a compozitorului german Felix Mendelssohn şi a muzicii sale eterne.
Toată lumea a auzit de Mendelssohn; cel puţin, toată lumea a auzit de „Marşul nupţial”. Dar există informaţii extraordinare despre viaţa şi muzica sa pe care nimeni nu le cunoaşte. Sheila Hayman, stră-stră-strănepoata lui Mendelssohn, încearcă să răspundă la întrebări precum: De ce definirea evreimii a obsedat atâţia oameni timp de sute de ani ? Cum a devenit botezul din 1816 al micului Mendelssohn, în vârstă de şapte ani, o chestiune de viaţă şi de moarte în 1938 ? De ce îi deranja uvertura „Visul unei nopţi de vară” al lui Mendelssohn atât de mult pe nazişti, încât au încercat s-o înlocuiască de 44 de ori, fără succes ? De ce şi-au riscat deţinuţii evrei de la Auschwitz vieţile deja periclitate doar ca să poată cânta muzica acestui compozitor ?
 
20:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa luptă pentru libertate (secolul XVIII)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
21:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
22:00 Indochina: Războiul poporului
Acest documentar evocator spune povestea dramatică a chinurilor îndurate de locuitorii Indochinei, care au purtat trei războaie în decurs de trei decenii, şi a curajului acestora.
n 1937, Indochina se afla sub stăpânire colonială franceză. Ascensiunea lui Ho Chi Minh şi Vo Nguyen Giap ca lideri ai mişcării de independenţă Vietminh, înainte de al Doilea Război Mondial şi de ocupaţia japoneză, modifică dramatic peisajul strategic al zonei. Statele Unite sprijină pe Ho Chi Minh şi Vietminh-ul în lupta contra Japoniei, dar după război, Aliaţii îi permit Franţei să-şi recapete controlul colonial asupra regiunii. Însă rezistenţa Vietminh se intensifică şi, în cele din urmă, francezii suferă o înfrângere zdrobitoare la Dien Bien Phu, în 1954. Convenţia de la Geneva acordă apoi independenţa Laosului şi Cambodgiei, dar împarte Vietnamul în două pe linia paralelei 17, dând naştere unui Vietnam comunist condus de Ho Chi Minh la nord şi unui Vietnam capitalist, sprijinit de SUA, la sud.
Aceasta este povestea dramatică a chinurilor îndurate de locuitorii Indochinei, care au purtat trei războaie în decurs de trei decenii, şi a curajului acestora. Este povestea colonialismului şi oprimării franceze, a sângerosului război purtat contra Japoniei, a răsturnării triumfale a regimului francez şi războiului civil care a urmat, precum şi a amestecului străin continuu în politica acestei regiuni. Acest documentar în două părţi descrie complexa şi înfiorătoarea experienţă a SUA în Vietnam, dar dintr-o nouă perspectivă. Cercetările detaliate şi minuţioase făcute în arhivele franceze, chineze, ruseşti, vietnameze şi americane au relevat că unele dintre imaginile de război prezentate iniţial în alb şi negru au fost filmate, de fapt, pe peliculă color. Aceste descoperiri ne permit acum să spunem adevărata poveste a războiului din Vietnam şi a celorlalte conflicte din Indochina din perspectiva unică a înşişi locuitorilor de aici, beneficiind de impactul sporit al arhivei în culori.
 
23:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Tony Robinson se îndreaptă către vechiul oraş-târg Appleby din regiunea Cumbria şi este pus faţă în faţă cu realităţile dure ale închisorilor britanice de pe vremuri. O secţie de poliţie a fost construită pe locul a nu mai puţin de trei vechi puşcării, acum îngropate sub parcarea secţiei. În timp ce caută vechile celule sub asfalt, echipa călătorilor în timp caută şi dovezile unei evadări legendare din secolul al XVIII-lea şi descoperă infama „sală de spânzurătoare”.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
00:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Insula prădată a Afroditei: Cipru – O mină a istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca Tudorilor.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
02:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
Este luna septembrie şi vila prinde contur. Începe lucrul pentru finalizarea băii şi tencuitorul Tim poate demara în sfârşit sarcina monumentală de a tencui peste 3.000 de metri pătraţi de perete folosind o reţetă romană experimentală. Tim este hotărât să se achite singur de această sarcină şi intră în conflict cu maistrul Jim, care consideră că ar trebui să îi aducă ajutor.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
03:00 Mendelssohn, naziştii şi eu
Extraordinara poveste a compozitorului german Felix Mendelssohn şi a muzicii sale eterne.
Toată lumea a auzit de Mendelssohn; cel puţin, toată lumea a auzit de „Marşul nupţial”. Dar există informaţii extraordinare despre viaţa şi muzica sa pe care nimeni nu le cunoaşte. Sheila Hayman, stră-stră-strănepoata lui Mendelssohn, încearcă să răspundă la întrebări precum: De ce definirea evreimii a obsedat atâţia oameni timp de sute de ani ? Cum a devenit botezul din 1816 al micului Mendelssohn, în vârstă de şapte ani, o chestiune de viaţă şi de moarte în 1938 ? De ce îi deranja uvertura „Visul unei nopţi de vară” al lui Mendelssohn atât de mult pe nazişti, încât au încercat s-o înlocuiască de 44 de ori, fără succes ? De ce şi-au riscat deţinuţii evrei de la Auschwitz vieţile deja periclitate doar ca să poată cânta muzica acestui compozitor ?
 
04:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa luptă pentru libertate (secolul XVIII)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
05:00 Legea lui Garrow
Curajosul şi inovatorul avocat englez William Garrow se întoarce la tribunalul Old Bailey, unde apără drepturile deţinuţilor în faţa puterii statului şi îşi face câţiva duşmani puternici.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
06:00 Voiajul care a zguduit lumea
Un interesant documentar despre expediţia ştiinţifică a lui Charles Darwin în jurul lumii (1831-1836), care l-a ajutat ulterior să formuleze celebra Teorie a Evoluţiei.
n 1831, un tânăr om de ştiinţă amator pe nume Charles Darwin se îmbarca pe vasul HMS Beagle şi pornea într-un voiaj al descoperirilor ştiinţifice. Observaţiile pe care le-a făcut în aceşti cinci ani şi reflecţiile de mai târziu au avut ca rezultat o carte care a avut un impact profund asupra lumii. Publicarea „Originii speciilor” a generat o controversă care continuă şi astăzi. Acest captivant documentar porneşte pe urmele lui Darwin, investigând locurile şi descoperirile cruciale pentru formularea Teoriei Evoluţiei. Reconstituiri veridice de epocă se împletesc cu investigaţia ştiinţifică şi cu imagini ale locaţiilor istorice esenţiale pentru povestea lui Darwin, printre care oraşul copilăriei sale, Shrewsbury, Christ’s College de la Cambridge şi casa lui din Kent, unde a trăit şi a lucrat.

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor