altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Marea idee a lui Einstein | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/
Acest documentar arată cum au creat predecesorii lui Einstein „instrumentele intelectuale” ale revoluţionarei teorii a relativităţii şi ne ajută să înţelegem celebra ecuaţie mai bine ca niciodată.
n 1905, Albert Einstein examina implicaţiile revoluţionarei sale teorii a relativităţii şi ajungea la o concluzie surprinzătoare: masa şi energia sunt legate între ele şi această relaţie este sintetizată în ecuaţia E=mc?. Deşi este doar una dintre extraordinarele descoperiri ale lui Einstein, aceasta a devenit de departe cea mai faimoasă idee a sa. Dar câţi oameni cunosc cu adevărat semnificaţia ei ? În acest documentar facem lumină asupra celebrei formule dezvăluind povestea genezei acesteia.

12:00 42 de planuri de asasinare a lui Hitler
De la valize-bombă la coniac exploziv sau lunetişti – acest documentar ne oferă o privire detaliată asupra numeroaselor tentative de asasinare a lui Adolf Hitler.
Documente recent desecretizate şi experimente contemporane ne oferă o privire detaliată asupra numeroaselor tentative de asasinare a unuia dintre cei mai temuţi şi dispreţuiţi dictatori ai secolului XX. Pe măsură ce maşinăria de război nazistă răspândea teroarea şi moartea în toată Europa, au avut loc cel puţin 42 de comploturi documentate de asasinare a lui Adolf Hitler şi de răsturnare a regimului acestuia. Dar cine au fost cei care s-au oferit să-şi pună viaţa în pericol pentru a scăpa de unui dintre cei mai dispreţuiţi tirani din istorie şi cum voiau să ajungă la această formidabilă realizare ?
13:00 Atena: Adevărul despre democraţie
O analiză a răspânditului stereotip potrivit căruia Atena a fost leagănul democraţiei.
Istoricul englez Bettany Hughes porneşte în căutarea adevărului privind Atena democratică, acum 2.500 de ani. Atena a fost slăvită ca leagănul filozofiei, al artei, al ştiinţei şi al celei mai măreţe idei politice a tuturor timpurilor: democraţia. A fost descrisă ca o epocă de aur, ce depăşea orice aşteptări, şi poate aşa a fost. Acum, Bettany Hughes respinge stereotipurile şi cercetează în profunzime pentru a afla ce însemna cu adevărat democraţia: de la deţinerea puterii de către popor, la tiranie, de la religii ciudate la ştiinţele experimentale, de la uciderea lui Socrate, la primul imperiu democratic din lume. Documentarul dezvăluie cum Atena s-a transformat dintr-o cetate grecească obişnuită într-o vastă putere imperială şi cum noul curent de gândire coexista cu superstiţiile antice, fapt care a dus la conflicte violente şi la o creativitate fără egal.
14:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Veteranii americani povestesc întâmplări emoţionante despre experienţele trăite în Războiul din Vietnam, susţinute de imagini filmate de arhivă, înregistrări audio şi fotografii personale. Folosind tactici inovatoare precum atacul cu elicopterele, soldaţii americani duc o luptă sângeroasă pe valea râului Drang.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.
15:00 Civilizaţii secrete: incaşi, mayaşi, azteci
Acest documentar ne poartă în mijlocul misterelor care învăluie civilizaţiile incasă, mayaşă şi aztecă şi oraşe mitice ca Tikal, Machu Picchu şi Cuzco.
Făuritori incaşi de imperii.
Acest documentar ne poartă în mijlocul misterelor care învăluie civilizaţiile incasă, mayaşă şi aztecă, pătrunzând în adâncul pădurilor tropicale mexicane şi guatemaleze şi în oraşe mitice ca Tikal, Machu Picchu şi Cuzco. Aceste oraşe-fantomă, care odinioară aveau zeci de mii de locuitori, sfidează imaginaţia şi raţiunea. Cum au apărut aceste oraşe în medii atât de ostile? Cum au dăinuit, având puţine resurse esenţiale pentru supravieţuire? Cum au apărut niveluri de civilizaţie atât de ridicate şi un mod de organizare asemănător unui imperiu ? Acest documentar ne face să reexaminăm aceste capitole minunate din istoria omenirii, care îl umplu de admiraţie pe spectatorul de azi.
16:00 Conac la ţară
Voluntari din epoca modernă vin să experimenteze viaţa dusă de cei bogaţi şi servitorii lor într-un conac de ţară autentic din Anglia, în zilele fericite de dinaintea Primului Război Mondial.
La înălţime. Într-o vreme când comercianţii şi industriaşii bogaţi abia începeau să fie acceptaţi în păturile superioare ale societăţii, era esenţial pentru o familie de nou-îmbogăţiţi precum familia Olliff-Cooper să-şi păstreze şi îmbunătăţească poziţia în vârful ierarhiei sociale. Vom urmări cum se întâmplă acest lucru, în timp ce Sir John şi Lady Olliff-Cooper îşi folosesc noile proprietăţi, printre care conacul, servitorii şi bucătarul francez, pentru a obţine un efect maxim pentru una dintre cele mai puternice „arme sociale” – cina cu oaspeţi.
n primii ani ai erei eduardiene, Marea Britanie îi găzduia pe unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Apetitul lui Edward al VII-lea pentru distracţii şi lux le-a permis şi comercianţilor şi industriaşilor să se împăuneze cu bogăţiile lor. Luând conacul „Manderston”, un palat al plăcerilor scoţian autentic din perioada eduardiană, o familie de cinci persoane şi un personal de 14 servitori, acest serial în şase episoade dă timpul înapoi pentru a recrea viaţa celor bogaţi şi a servitorilor lor în zilele fericite ale Angliei de dinaintea Primului Război Mondial. Totul este britanic prin excelenţă: un conac magnific cu un lac pe care te poţi plimba cu barca, fermă de lapte şi salon de ceai, teren de croquet şi tenis în grădină, un grajd plin de cai şi trăsuri – şi un grup de oameni separaţi total şi guvernaţi de sistemul claselor sociale.
17:00 Lumi ascunse: Roma subterană
Arheologii şi exploratorii urbani coboară în lumea subterană a Romei pentru a descoperi rămăşiţele unui alt „Oraş Etern”, îngropate sub dinamica metropolă încă de la căderea Imperiului Roman.
Turiştii se adună în număr mare să vadă spectaculoasele monumente ale Romei, dar ce văd ei este doar vârful aisbergului. Sub dinamica metropolă zac rămăşitele unui alt „Oraş Etern”, îngropate încă de la căderea Imperiului Roman. Sunt locuri întunecate şi ascunse – case, sanctuare, drumuri, apeducte – încărcate de minuni şi provocări. Aceasta este povestea unui oraş pe care credeaţi că-l cunoaşteţi şi a unei echipe devotate care se străduieşte să-i descopere cele mai ascunse secrete. Veniţi cu noi într-o incitantă călătorie în timp, împreună cu arheologii şi exploratorii urbani care coboară în subteranele Romei, purtându-ne către locuri pe care puţini le-au văzut şi unde şi mai puţini se aventurează.
18:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
Acest episod descrie cum a reuşit Marea Britanie să-şi asigure independent producţia de grâu pentru pâine după al Doilea Război Mondial. Spusă prin intermediul filmelor de amator create de trei familii de cultivatori de grâu din estul Angliei, povestea relevă cum au trecut fermierii de la lucrul cu cai la cel cu maşini şi cum au folosit ştiinţa şi genetica pentru a transforma recolta şi peisajul rural, cu rezultate controversate.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
19:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Uimitoarea poveste a lui Wilhelm Edward Boeing – pionierul aviaţiei care a înfiinţat compania Boeing.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
20:00 Indestructibilul Titanic
n 1912, scufundarea Titanicului a făcut 1.517 victime. Acest fascinant documentar demontează multe mituri care înconjoară soarta faimosului vapor.
Toată lumea ştie că un aisberg a scufundat indestructibilul Titanic, ducând la moartea a peste 1.500 de oameni, într-unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie. Dar acest fascinant nou documentar arată că a fost vorba, de fapt, de un lung şir de erori de judecată, erori de acţiune şi ghinioane, care au pecetluit soarta celui mai mare vas de linie al vremii sale, a pasagerilor şi echipajului său. Dacă din acest lanţ al nenorocirilor ar fi lipsit măcar o za, dezastrul ar fi putut fi evitat. Documentarul se bazează pe ultimele cercetări şi pe mărturiile martorilor oculari pentru a reconstitui povestea din punctul de vedere al celor implicaţi şi a demonta multe dintre miturile care înconjoară soarta Titanicului.
21:00 Adevăratul hobbit
Documentarul examinează una dintre cele mai intense controverse ştiinţifice ale prezentului – descoperirea scheletului unei mici creaturi cu trăsături umane pe insula indoneziană Flores în 2003.
Acest documentar ne prezintă descoperirea în 2003 a unui schelet cu trăsături umane, un mic „hobbit”, pe insula indoneziană Flores. Dezvăluim apriga dispută ştiinţifică ce a urmat, până la uimitoarele descoperiri recente care ne obligă să ne schimbăm radical părerea despre originea omului şi natura sa. Cum au putut aceşti „hobbiţi” să supravieţuiască atât de mult timp? Cine au fost strămoşii lor? Este posibil ca originile omului să se găsească în Asia şi nu în Africa?
22:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.
23:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea rezultatelor – ce au întrecut orice imaginaţie – ale descoperirii pentru care Howard Carter a muncit toată viaţa lui.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
00:00 Conac la ţară
Voluntari din epoca modernă vin să experimenteze viaţa dusă de cei bogaţi şi servitorii lor într-un conac de ţară autentic din Anglia, în zilele fericite de dinaintea Primului Război Mondial.
Răscoala servitorilor. Viaţa stăpânei casei nu era una de infinită relaxare: să conduci cea mai importantă casă din zonă implică şi responsabilităţi... În această săptămână, Lady Olliff-Cooper este copleşită de presiuni. Valetul are de-a face cu o adevărată răscoală în rândul servitorilor: personalului îi lipseşte un servitor şi cei care sunt deja angajaţi fac campanie pentru a obţine mai multe ore libere.
n primii ani ai erei eduardiene, Marea Britanie îi găzduia pe unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Apetitul lui Edward al VII-lea pentru distracţii şi lux le-a permis şi comercianţilor şi industriaşilor să se împăuneze cu bogăţiile lor. Luând conacul „Manderston”, un palat al plăcerilor scoţian autentic din perioada eduardiană, o familie de cinci persoane şi un personal de 14 servitori, acest serial în şase episoade dă timpul înapoi pentru a recrea viaţa celor bogaţi şi a servitorilor lor în zilele fericite ale Angliei de dinaintea Primului Război Mondial. Totul este britanic prin excelenţă: un conac magnific cu un lac pe care te poţi plimba cu barca, fermă de lapte şi salon de ceai, teren de croquet şi tenis în grădină, un grajd plin de cai şi trăsuri – şi un grup de oameni separaţi total şi guvernaţi de sistemul claselor sociale.
01:00 Lumi ascunse: Roma subterană
Arheologii şi exploratorii urbani coboară în lumea subterană a Romei pentru a descoperi rămăşiţele unui alt „Oraş Etern”, îngropate sub dinamica metropolă încă de la căderea Imperiului Roman.
Turiştii se adună în număr mare să vadă spectaculoasele monumente ale Romei, dar ce văd ei este doar vârful aisbergului. Sub dinamica metropolă zac rămăşitele unui alt „Oraş Etern”, îngropate încă de la căderea Imperiului Roman. Sunt locuri întunecate şi ascunse – case, sanctuare, drumuri, apeducte – încărcate de minuni şi provocări. Aceasta este povestea unui oraş pe care credeaţi că-l cunoaşteţi şi a unei echipe devotate care se străduieşte să-i descopere cele mai ascunse secrete. Veniţi cu noi într-o incitantă călătorie în timp, împreună cu arheologii şi exploratorii urbani care coboară în subteranele Romei, purtându-ne către locuri pe care puţini le-au văzut şi unde şi mai puţini se aventurează.
02:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
Acest episod descrie cum a reuşit Marea Britanie să-şi asigure independent producţia de grâu pentru pâine după al Doilea Război Mondial. Spusă prin intermediul filmelor de amator create de trei familii de cultivatori de grâu din estul Angliei, povestea relevă cum au trecut fermierii de la lucrul cu cai la cel cu maşini şi cum au folosit ştiinţa şi genetica pentru a transforma recolta şi peisajul rural, cu rezultate controversate.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
03:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Uimitoarea poveste a lui Wilhelm Edward Boeing – pionierul aviaţiei care a înfiinţat compania Boeing.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
04:00 Indestructibilul Titanic
n 1912, scufundarea Titanicului a făcut 1.517 victime. Acest fascinant documentar demontează multe mituri care înconjoară soarta faimosului vapor.
Toată lumea ştie că un aisberg a scufundat indestructibilul Titanic, ducând la moartea a peste 1.500 de oameni, într-unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie. Dar acest fascinant nou documentar arată că a fost vorba, de fapt, de un lung şir de erori de judecată, erori de acţiune şi ghinioane, care au pecetluit soarta celui mai mare vas de linie al vremii sale, a pasagerilor şi echipajului său. Dacă din acest lanţ al nenorocirilor ar fi lipsit măcar o za, dezastrul ar fi putut fi evitat. Documentarul se bazează pe ultimele cercetări şi pe mărturiile martorilor oculari pentru a reconstitui povestea din punctul de vedere al celor implicaţi şi a demonta multe dintre miturile care înconjoară soarta Titanicului.
05:00 Adevăratul hobbit
Documentarul examinează una dintre cele mai intense controverse ştiinţifice ale prezentului – descoperirea scheletului unei mici creaturi cu trăsături umane pe insula indoneziană Flores în 2003.
Acest documentar ne prezintă descoperirea în 2003 a unui schelet cu trăsături umane, un mic „hobbit”, pe insula indoneziană Flores. Dezvăluim apriga dispută ştiinţifică ce a urmat, până la uimitoarele descoperiri recente care ne obligă să ne schimbăm radical părerea despre originea omului şi natura sa. Cum au putut aceşti „hobbiţi” să supravieţuiască atât de mult timp? Cine au fost strămoşii lor? Este posibil ca originile omului să se găsească în Asia şi nu în Africa?
06:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.

Vizualizări: 44

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor