altmarius

cultură şi spiritualitate

10:30

Misterele mumiilor | Acum la TV
http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Râul morţii. Acum 8.000 de ani, în deşertul Atacama din nordul Chile, civilizaţia Chinchorro mumifica cu meticulozitate copilaşi, bebeluşi şi chiar fetuşi după moarte. O echipă de oameni de ştiinţă descoperă secretele celor mai vechi mumii cunoscute…
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
11:00 O noapte la Torino
Incredibila poveste a reuşitelor echipei Angliei la Campionatul Mondial din 1990, care au schimbat istoria fotbalului britanic.
nainte de înfiinţarea Premier League şi de salariile de milioane de lire sterline, în Anglia fotbalul nu era bine privit. Acest sport căzuse în dizgraţie şi huliganii rămăseseră cei mai cunoscuţi fani. Şi apoi a venit Campionatul Mondial din Italia, din 1990 – o şansă de reabilitare. Dar aceasta nu era un Campionat Mondial obişnuit şi nu era un moment obişnuit. Managerul echipei, Sir Bobby Robson, era sub lupa mass-media, iar echipa sa era descrisă drept una de „măgari”. Şi totuşi, în decursul a doar şase săptămâni, prin extraordinarele lor realizări, aceştia au reunit o naţiune, ajungând la un pas de finala Campionatului.
12:30 Banii: Profiturile recesiunii
Acest documentar explorează multiplele feluri în care se pot face bani în timpul unei recesiuni.
Acest documentar ne arată cum pot face oamenii bani de pe urma crizelor economice. Adesea, să faci bani în perioadele de recesiune înseamnă să profiţi de nenorocirea altuia – cum fac, de exemplu, casele de amanet sau lichidatorii. Cei care pot furniza variante mai ieftine ale bunurilor şi serviciilor de bază se pot descurca bine şi ei.
13:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Un cimitir din Epoca Bronzului este destinaţia lui Tony şi a echipei sale, care pornesc într-o misiune de salvare în Fife, Scoţia. Acest teren este vizat de către dezvoltatorii imobiliari şi timpul pentru descoperirea şi excavarea mormintelor este scurt. Dar poate oare echipa să elucideze misterul uriaşei camere mortuare acoperită cu piatră din inima cimitirului ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
14:00 Turnirul
Câţiva voluntari se întrec în primul turnir autentic după 500 de ani, iar o echipă de istorici, meşteşugari şi armurieri încearcă să descopere secretele uitate ale acestui spectacol grandios.
Cavalerii în armuri strălucitoare sunt printre cele mai pregnante simboluri din istorie: o frăţie a războinicilor care a condus, odată, lumea. Gladiatori a căror faimă şi avere proveneau dintr-un incitant eveniment sportiv care se afla în inima vieţii medievale. În acest documentar deosebit, câţiva voluntari se întrec în primul turnir autentic după 500 de ani, iar o echipă de istorici, meşteşugari şi armurieri încearcă să descopere secretele uitate ale acestui spectacol grandios.
15:00 Geniul fotografiei
Acest documentar de referinţă despre fotografie va explora evenimentele-cheie şi imaginile-cheie care au marcat dezvoltarea acestei arte.
Documente pentru artişti. După Primul Război Mondial, fotografia devenise mediul artistic primordial al vremii. „Cine nu înţelege fotografia”, spunea artistul şi fotograful ungur Laszlo Moholy-Nagy, „se va număra printre analfabeţii viitorului”. Episodul doi examinează lucrările unora dintre cei mai importanţi şi influenţi fotografi moderni: Alexander Rodchenko, August Sander, Man Ray, Eugene Atget, Walker Evans şi Bill Brandt.
Timp de aproape două secole, fotografia ne-a delectat, ne-a fost de folos, ne-a mişcat, ne-a scandalizat şi, uneori, ne-a dezamăgit. Dar în mare parte, ne-a intrigat, dezvăluindu-ne ciudăţenia care zace în spatele lumii aparenţelor. Acest documentar de referinţă despre fotografie va explora evenimentele-cheie şi imaginile-cheie care au marcat dezvoltarea acestei arte.
16:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa se redescoperă pe sine (secolul XX)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
17:00 Cine a scris Biblia?
Hotărât să dezvăluie adevărul, teologul Robert Beckford încearcă să descopere cine a scris Biblia şi dacă Sânta Carte este chiar cuvântul lui Dumnezeu, neschimbat de mâna omului…
Teologul Robert Beckford a învăţat Biblia din fragedă pruncie şi a crescut crezând că este adevărată cuvânt cu cuvânt. Dar 20 de ani mai târziu, Beckford nu mai este sigur că Sânta Carte este cuvântul pur al Domnului, neschimbat de mâna omului. În opinia lui Beckford, să aflăm cine a scris Biblia contează mai mult în prezent decât în orice alt moment din istorie. Hotărât să descopere adevărul, el porneşte într-un „voiaj al descoperirilor”, de la Geneză până la Biblia regelui Iacob şi după aceasta. Este un drum care îl poartă de la Birmingham în Cisiordania, de la Ierusalim în Turcia şi de la Roma până în America.
18:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Cheryl Ward este un arheolog renumit în întreaga lume şi expertul de frunte în construcţiile navale ale egiptenilor. Ea porneşte într-o călătorie de-a lungul coastei Mării Roşii pentru a investiga tehnicile pierdute ale egiptenilor antici şi pentru a explora evoluţia construcţiilor navale. Harry Tzalas este expert în navigaţia antică. Folosind tehnici antice de construcţie, el încearcă să construiască o corabie din tulpini de trestie, pentru a descoperi cum au făcut anticii primele corăbii. Arheologul naval Pearce Paul Creasman crede că este aproape de o uimitoare descoperire: o corabie antică îngropată sub umbra vechilor piramide.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
19:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Acest episod examinează duelul psihologic dintre Churchill şi Stalin în legătură cu faţa Europei de după război; un duel în care Roosevelt a intervenit în secret, pe la spatele lui Churchill, pentru a influenţa rezultatul.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
20:00 Când maurii domneau în Europa
Povestea maurilor, o populaţie musulmană istorică, ce a trăit în sudul Spaniei peste 700 de ani şi care a influenţat major istoria, cultura şi identitatea europeană.
Istoricul englez Bettany Hughes analizează şi celebrează influenţa imperiului musulman asupra istoriei, culturii şi identităţii europene. Filmat în întregime în exterior în Spania şi în Maroc, documentarul descrie cum Orientul şi Occidentul s-au întâlnit în sudul Spaniei timp de peste 700 de ani, în perioada în care a apărut gândirea europeană modernă. Hughes dezvăluie poveşti uitate despre o perioadă de o toleranţă ieşită din comun, când creştinii şi musulmanii convieţuiau şi depindeau reciproc unii de alţii.
21:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
La începutul secolului trecut, într-o comunitate izolată din Suffolk, în timpul uneia dintre cele mai violente furtuni înregistrate vreodată, o tânără şi frumoasă servitoare pe nume Rose Harsent a avut parte de o moarte violentă. Rose nu era căsătorită, dar era însărcinată în câteva luni. Julian Fellowes investighează o poveste în care o comunitate profund religioasă este dezbinată de violenţă, patimă şi scandal.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
22:00 Cartea care a şocat lumea
Acest documentar spune povestea cărţii daneze de educaţie în materie de sex şi droguri, denumită Cărticica roşie, şi examinează de ce guvernele multor ţări au cerut interzicerea acesteia.
Acest documentar spune povestea cărţii daneze de educaţie în materie de sex şi droguri publicate în 1971, denumită Cărticica roşie, examinând de ce aceasta a dat naştere unui uriaş scandal şi de ce guvernele Australiei şi multor ţări europene au cerut interzicerea ei. Folosind un exemplar al cărţii şi alte publicaţii ale vremii, documentarul urmăreşte evoluţia cenzurii, atât în lege cât şi în atitudine, întrebându-se în concluzie: cât de departe am ajuns în ziua de azi?
23:00 Tancuri în Oraşul de aur
Acest documentar se concentrează asupra evenimentelor din noaptea de 20 spre 21 august 1968, când soldaţii din ţările socialiste vecine şi-au ocupat „ţara-soră” Cehoslovacia.
n noaptea de 20 spre 21 august 1968, o jumătate de milion de soldaţi din ţările socialiste vecine şi-au ocupat „ţara-soră” Cehoslovacia. Acesta a fost brutalul sfârşit al „Primăverii de la Praga” care, dând socialismului o „faţă umană”, a trezit speranţa liberalizării şi democraţiei în întreaga Europă. Acest documentar rememorează tragedia care s-a derulat în inima continentului nostru acum patruzeci de ani.
00:00 Marea evadare: povestea neştiută
Povestea adevărată a celebrei evadări din al Doilea Război Mondial, când 76 de bărbaţi au scăpat printr-un tunel dintr-unul dintre cele mai bine păzite lagăre germane pentru prizonieri de război.
Celebrul Stalag Luft III a fost un lagăr pentru prizonierii de război, construit la graniţa germano-polonă. Aici au fost închişi 10.000 de militari aliaţi de toate naţionalităţile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Lagărul era conceput în aşa fel încât să facă evadarea imposibilă. Dar prizonierii aliaţi considerau că este datoria lor să evadeze. Acest captivant documentar spune povestea curajoşilor care au organizat istorica Mare Evadare şi au plătit cu viaţa pentru că şi-au făcut datoria. Încercările anterioare de evadare eşuaseră, iar cea mai dură pedeapsă aplicată prizonierilor recapturaţi era, de regulă, închiderea o vreme la carceră. Dar de data aceasta, a fost altfel. Când Hitler a aflat de îndrăzneaţa mare evadare, a fost atât de furios, încât a ordonat uciderea cu sânge rece a 50 de evadaţi. Documentarul este narat de Derek Jacobi.
01:00 Cine a scris Biblia?
Hotărât să dezvăluie adevărul, teologul Robert Beckford încearcă să descopere cine a scris Biblia şi dacă Sânta Carte este chiar cuvântul lui Dumnezeu, neschimbat de mâna omului…
Teologul Robert Beckford a învăţat Biblia din fragedă pruncie şi a crescut crezând că este adevărată cuvânt cu cuvânt. Dar 20 de ani mai târziu, Beckford nu mai este sigur că Sânta Carte este cuvântul pur al Domnului, neschimbat de mâna omului. În opinia lui Beckford, să aflăm cine a scris Biblia contează mai mult în prezent decât în orice alt moment din istorie. Hotărât să descopere adevărul, el porneşte într-un „voiaj al descoperirilor”, de la Geneză până la Biblia regelui Iacob şi după aceasta. Este un drum care îl poartă de la Birmingham în Cisiordania, de la Ierusalim în Turcia şi de la Roma până în America.
02:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Cheryl Ward este un arheolog renumit în întreaga lume şi expertul de frunte în construcţiile navale ale egiptenilor. Ea porneşte într-o călătorie de-a lungul coastei Mării Roşii pentru a investiga tehnicile pierdute ale egiptenilor antici şi pentru a explora evoluţia construcţiilor navale. Harry Tzalas este expert în navigaţia antică. Folosind tehnici antice de construcţie, el încearcă să construiască o corabie din tulpini de trestie, pentru a descoperi cum au făcut anticii primele corăbii. Arheologul naval Pearce Paul Creasman crede că este aproape de o uimitoare descoperire: o corabie antică îngropată sub umbra vechilor piramide.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
03:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Acest episod examinează duelul psihologic dintre Churchill şi Stalin în legătură cu faţa Europei de după război; un duel în care Roosevelt a intervenit în secret, pe la spatele lui Churchill, pentru a influenţa rezultatul.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
04:00 Când maurii domneau în Europa
Povestea maurilor, o populaţie musulmană istorică, ce a trăit în sudul Spaniei peste 700 de ani şi care a influenţat major istoria, cultura şi identitatea europeană.
Istoricul englez Bettany Hughes analizează şi celebrează influenţa imperiului musulman asupra istoriei, culturii şi identităţii europene. Filmat în întregime în exterior în Spania şi în Maroc, documentarul descrie cum Orientul şi Occidentul s-au întâlnit în sudul Spaniei timp de peste 700 de ani, în perioada în care a apărut gândirea europeană modernă. Hughes dezvăluie poveşti uitate despre o perioadă de o toleranţă ieşită din comun, când creştinii şi musulmanii convieţuiau şi depindeau reciproc unii de alţii.
05:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
La începutul secolului trecut, într-o comunitate izolată din Suffolk, în timpul uneia dintre cele mai violente furtuni înregistrate vreodată, o tânără şi frumoasă servitoare pe nume Rose Harsent a avut parte de o moarte violentă. Rose nu era căsătorită, dar era însărcinată în câteva luni. Julian Fellowes investighează o poveste în care o comunitate profund religioasă este dezbinată de violenţă, patimă şi scandal.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
06:00 Cartea care a şocat lumea
Acest documentar spune povestea cărţii daneze de educaţie în materie de sex şi droguri, denumită Cărticica roşie, şi examinează de ce guvernele multor ţări au cerut interzicerea acesteia.
Acest documentar spune povestea cărţii daneze de educaţie în materie de sex şi droguri publicate în 1971, denumită Cărticica roşie, examinând de ce aceasta a dat naştere unui uriaş scandal şi de ce guvernele Australiei şi multor ţări europene au cerut interzicerea ei. Folosind un exemplar al cărţii şi alte publicaţii ale vremii, documentarul urmăreşte evoluţia cenzurii, atât în lege cât şi în atitudine, întrebându-se în concluzie: cât de departe am ajuns în ziua de azi?

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor