cultură şi spiritualitate
• Alexander Schimpf - pianist remarcabil, unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi ai lui Beethoven, câştigătorul Concursului Internaţional de Pian din Cleveland SUA, în 2011, cu o bogată carieră internaţională.
• 'Ne bucurăm să îl avem alături de noi la Sibiu pe Alexander Schimpf, unul dintre cei mai de succes pianişti contemporani, primit cu aplauze pe cele mai importante scene ale lumii, un artist care, de-a lungul timpului, a avut drept parteneri de muzică de cameră nume sonore, precum violonistul Christian Tetzlaff, violoncelistul Julian Steckel, American Strâng Quartet sau Armida Strâng Quartet. Beethoven în interpretarea lui Alexander Schimpf va fi, cu singuranţă, una dintre întâlnirile memorabile din istoria Festivalului Internaţional Clara Haskil !' (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului)
• Cea de a II-a ediţie a Festivalului International Clara Haskil: 26 octombrie - 2 noiembrie, Sala Thalia/ Bilete, prin www.bilet.ro şi la Casa de Bilete a Sălii Thalia, www.clarahaskil.ro
După trei zile de succes, în care iubitorii de muzică clasică din Sibiu au avut ocazia să-I întâlnească pe violonistul Ştefan Tarara şi pianiştii Cristian Budu, Mauro Lo Conte şi Volodymyr Lavrynenko, vineri, 30 octombrie, începând cu ora 20,30, unul dintre cei mai importanţi pianişti contemporani va urca pe scena Sălii Thalia. Este vorba despre Alexander Schimpf - pianist remarcabil, unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi ai lui Beethoven, câştigătorul Concursului Internaţional de Pian din Cleveland SUA, în 2011, cu o bogată carieră internaţională.
Programul serii include lucrări de 'Johannes BRAHMS' 'Alexander SKRJABIN', Claude DEBUSSY şi 'Ludwig van BEETHOVEN: 'Ne bucurăm să îl avem alături de noi la Sibiu pe Alexander Schimpf, unul dintre cei mai de succes pianişti contemporani, primit cu aplauze pe cele mai importante scene ale lumii, un artist care a avut drept parteneri de muzică de cameră, de-a lungul timpului, nume sonore, precum violonistul Christian Tetzlaff, violoncelistul Julian Steckel, American Strâng Quartet sau Armida Strâng Quartet. Beethoven în interpretarea lui Alexander Schimpf va fi, cu singuranţă, una dintre întâlnirile memorabile din istoria Festivalului International Clara Haskil !' (pianista Alina Azario, directorul artistic al Festivalului INternational Clara Haskil)
ALEXANDER SCHIMPF s- a născut în Germania, în 1981. A studiat iniţial pianul cu Wolfgang Mânz în Hanovra si, ulterior, cu Winfried Apel, la Musikhochschule Dresden, precum si cu Bernd Glemser, în Würzburg. Pianistii Cecile Ousset si Janina Fialkowska au jucat, de asemenea, un rol important în dezvoltarea sa artistică.
A fost invitat să concerteze atât în Germania, cât şi în Franţa (Auditorium du Louvre şi Salle Cortot din Pariş), Italia, Austria, Elveţia, Polonia, Anglia, Rusia, dar şi în America de Sud, în repetate rânduri. Alexander Schimpf şi-a făcut debutul la Carnegie Hall, în decembrie 2011, si de atunci a concertat frecvent în SUA: a susţinut recitaluri în Cleveland, Indianapolis, Boston, Chicago, Washington DC. Angajamentele sale din Europa în ultimile sezoane au inclus apariţii ca solist cu Orchestra Teatrului Mariinsky Sankt-Petersburg, Junge Deutsche Philharmonie, Filarmonica din Dresda, Orchestra Filarmonică din Praga, şi 'Orchestra Beethoven' din Bonn.
De-a lungul ultimilor ani, cariera pianistului Alexander Schimpf a luat amploare datorită câştigării unui număr impresionant de concursuri internaţionale: Premiul I la German Music Competition (o distinctie pe care niciun pianist nu o câstigase timp de 14 ani), Premiul I la Concursul International Beethoven de la Viena din 2009 şi, de asemenea, Premiul I la Concursul Internaţional de Pian din Cleveland (SUA), ediţia 2011. Performanţa sa în runda finală la Severance Hall cu renumita Orchestră Cleveland a fost primită cu standing ovation şi a fost onorată cu Premiul Publicului. De atunci, Alexander Schimpf a concertat în săli importante, precum Konzerthaus Viena, Konzerthaus din Berlin, Zankel Hall Carnegie Hall din New York, Sala de concerte Marinsky din Sankt-Petersburg, Sala Mare 'Alte Oper' din Frankfurt si Filarmonica Munchen.
Alexander Schimpf a colaborat cu parteneri de muzică de cameră prestigioşi printre care violonistul Christian Tetzlaff, violoncelistul Julian Steckel, 'American Strâng Quartet' şi 'Armida Strâng Quartet'.
Lansat în anul 2009, primul său CD a fost co-produs de Deutschlandradio Kultur şi Casa de discuri Genuin; a doua să înregistrare - ca artist exclusiv al casei de discuri OEHMS Classics - include lucrări de Ravel, Scriabin şi Schubert şi a fost lansat în ianuarie 2013. Ce de-al treilea CD, care prezintă lucrări de Brahms, Debussy şi Beethoven, a fost lansat în ianuarie 2015.
În noiembrie 2013, Alexander Schimpf a fost recompensat cu Premiul de stat bavarez pentru promovarea Artelor din München.
http://www.alexander-schimpf.de/
Ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Muzică Clasică 'Clara Haskil' va avea loc în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu, fiind primul proiect de talie internaţională din România care onorează memoria legendarei pianiste de origine română.
Una dintre surprizele celei de a II-a ediţii ale Festivalului Internaţional de Muzică Clasică Clara Haskil o reprezintă deschiderea proiectului înspre zona lecturilor publice. Maia Morgenstern va citi pagini din corespondenţa dintre doi mari muzicieni: Clara Haskil şi Dinu Lipatti. Un concert-lectură care îşi propune să ilustreze una dintre cele mai frumoase şi îndelungate prietenii care s-au legat vreodată între doi artişti de talie internaţională, în ciuda diferenţei de vârstă. În ceea ce priveşte muzicienii invitaţi, ei sunt, ca şi la ediţia întâi, nume dintre cele mai sonore în lumea muzicii clasice: pe lângă Orchestră Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare şi Cvartetul Arcadia, vor mai urca scena Filarmonicii din Sibiu: Cristian Budu, Ştefan Tarara, Maoro Lo Conte, Volodymyr Lavrynenko, Alexander Schimpf şi Alina Azario. Festivalul a luat naştere la iniţiativa pianistei Alina Azario.
Numar de steaguri: 262
Record vizitatori: 8,782 (3.04.2011)
16,676 (3.04.2011)
Tari lipsa: 44
1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)
1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)
1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)
3 state au peste 10.000 clickuri (Italia, Franta,
6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, Ungaria, Spania )
10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia, Australia, Irlanda, Israel, Grecia, Elvetia , Brazilia, Suedia, Austria)
50 state au peste 100 clickuri
23 state au un click
1. ANTICARIAT ALBERT
2. ANTICARIAT ODIN
3. TARGUL CARTII
5. MAGAZINUL DE CARTE
http://www.magazinul-de-carte.ro/
6 ANTICARIAT PLUS
7. DEPOZITUL DE CARTI
8. CARTEA DE CITIT
9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/
10. ANTICARIATUL DE NOAPTE
http://www.anticariatuldenoapte.ro/
12. ANTICARIAT NOU
https://anticariatnou.wordpress.com/
13. ANTICARIAT ALEPH
https://www.anticariataleph.ro/
14. ANTIKVARIUM.RO
15.ANTIKVARIUS.RO
16. ANTICARIAT LOGOS
http://www.anticariat-logos.ro/
17. ANTICARIAT.NET
http://www.anticariat.net/informatii-contact.php
18. TIMBREE
19. FILATELIE
20 MAX
http://romanianstampnews.blogspot.com
22. LIBMAG
23. BUCURESTIUL MEU DRAG
24. MAGIA MUNTELUI
http://magiamuntelui.blogspot.com
25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/
26.RADIO ARHIVE
https://www.facebook.com/RadioArhive/
27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI
http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1
28. EDITURA ISTROS
https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/
29 ORIZONTURI CULTURALE
http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html
30. SA NU UITAM
31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o
32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA
33. KORUNK
Septembrie 8, 2019 la 10pm spre Ianuarie 19, 2020 la 7pm – Muzeul Frederic si Cecilia Storck
0 Comentarii 0 Îi placeSeptembrie 18, 2019 la 10am spre Martie 22, 2020 la 6pm – Muzeul Theodor Aman
0 Comentarii 0 Îi placeOctombrie 25, 2019 la 10am spre Aprilie 19, 2020 la 6pm – Palatul Culturii Tirgu Mures
0 Comentarii 0 Îi placeNoiembrie 2, 2019 la 10am spre Februarie 16, 2020 la 7pm – Szepmuveszeti Museum
0 Comentarii 1 Îmi placeNoiembrie 29, 2019 la 10am spre Ianuarie 15, 2020 la 6pm – Muzeul Bruckenthal
0 Comentarii 1 Îmi place Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ
Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.
© 2019 Created by altmarius.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !
Alătură-te reţelei altmarius