altmarius

cultură şi spiritualitate

Transilvania, aleasa pe primul loc în topul celor mai frumoase regiuni din lume



transylvanian-landscape-wallpaper-2 - Copy
http://observator.news/2015/11/23/transilvania-pe-primul-loc-in-top...

Transilvania ocupă primul loc în Topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merită să fie vizitate în anul 2016, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet, informează cnn.com, potrivit Mediafax.

Lonely Planet a publicat recent „Best in Travel 2016”, cel mai aşteptat ghid de călătorii al anului, redactat sub forma unui clasament ce cuprinde destinaţiile de vacanţă pe care prestigioasa publicaţie turistică le recomandă pentru 2016.

„Topul pentru 2016 nu subliniază locurile în care turiştii vor merge anul viitor, ci locurile despre care echipa noastră este convinsă că turiştii ar trebui să le viziteze”, a declarat Tom Hall, directorul editorial al ghidului Lonely Planet.

În topul destinat ţărilor, primul loc este ocupat de Botswana, descrisă de editorii de la Lonely Planet ca o „Africă sălbatică la cel mai bun nivel al său”.

În ceea ce priveşte topul regiunilor care ar trebui vizitate în 2016, primul loc în topul Lonely Planet este ocupat de Transilvania.

Editorii cunoscutului ghid de călătorii spun că această regiune a României reprezintă mult mai mult decât „locul în care se ascund vampirii”, vorbind despre frumuseţea satelor săseşti şi a bisericilor fortificate transilvănene, dar şi despre frumuseţea naturii şi a faunei locale, amintind şi despre rezervaţiile de urşi şi de reintroducerea zimbrilor în ecosistemul local.

De asemenea, potrivit unui articol elogios la adresa Transilvaniei apărut pe site-ul lonelyplanet.com, Munţii Carpaţi oferă turiştilor oportunităţi numeroase în ceea ce priveşte explorarea peşterilor, drumeţiilor şi escaladelor montane. În acelaşi material sunt amintite şi pistele de schi din staţiunile montane Poiana Braşov şi Păltiniş.

Editorii de la Lonely Planet vorbesc şi despre pitorescul cafenelelor de pe trotuarele din Braşov, Sighişoara şi Sibiu. Totodată, acelaşi ghid laudă eferverscenţa culturală din Cluj-Napoca, un oraş cosmopolit, studenţesc şi artistic, apreciat însă şi pentru viaţa sa de noapte.

Nu a fost uitată nici gastronomia locală, printre preparatele româneşti tradiţionale care au fost menţionate în acelaşi articol numărându-se sarmalele, mămăliga, papanaşii şi ţuica de prune.

Lansat în 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid de călătorii din lume. Publisherul Lonely Planet editează peste 500 de titluri legate de călătorii, în mai multe limbi, şi produce programe de televiziune în colaborare cu alte companii.

horse-farm-hd-wallpaper-download-horse-farm-images-free

VavBSFu - Copy

tour_img-193070-90

transilvania2

maxresdefault

House-Near-The-Lake-1350x2400

img_8959_hdr-s-site

transylvanian-landscape-wallpaper-2 - Copytransilvania1xx - Copy

Transylvania Romania 28

 

Vizualizări: 3489

Comentariu publicat de Șurubaru Adrian pe Februarie 16, 2016 la 10:22am

Binecuvântatul ținut al Ardealului, cum bine spunea marele Bălcescu...Toată țara ni-i frumoasă, dar parcă tăt Ardealu-i fruncea...(altfel se mai băteau pe el austro-hungurii?). Și Țara Românescă și Moldova datorează Ardealului macro-organizarea social-statală, iar Dobrogea chiar re-popularea masivă, începută de foarte timpuriu, în Evul Mediu de păstorii ardeleni, când deja daco-romanii erau acolo majoritari. Când au părăsit Ardealul din cauza oprimărilor străine și fără cap, ardelenii s-au refugiat tot printre frații lor, nu în străinătate.

Comentariu publicat de Българска страница pe Februarie 16, 2016 la 10:31am

Ca bucurestean de bastina, si ardelean prin adoptie nu pot fi decit de acord cu zicerea dumneavoastra... Intr-adevar, in Ardeal exista o alta mentalitate de viata, deosebita mult de a muntenilor si moldovenilor, iar frumusetea Transilvaniei se apropie (fara exagerare) de a Elvetiei.

Comentariu publicat de Șurubaru Adrian pe Februarie 16, 2016 la 12:15pm

Or fi ele mentalitățile diferite între regiunile țării, dar nu într-atât încât să fim nații diferite. Adeseori, diferențele (de fapt minore sau neglijabile) sunt folosite cu încăpățânare de învrăjbitori, ceea ce e pe undeva și vina noastră, a tuturor...

Comentariu publicat de altmariusistoric pe Februarie 16, 2016 la 12:48pm

Nici nu am spus ca am fi natii diferite, ci am spus ca mentalitatea ardelenilor este diferita (nu am spus ca ar fi mai buna sau mai rea). Am trait in Bucuresti 55 de ani, si era sa fi calcat de masina pe culoarea mea verde (a masinii era rosie), dar in Ardeal numai intentia de a traversa pe rosu (cind nu era absolut nici o masina) mi-a fost penalizata. 

Comentariu publicat de Șurubaru Adrian pe Februarie 16, 2016 la 1:27pm

Dar rămâne de detaliat propoziția "în Ardeal există o altă mentalitate de viață, deosebită mult de a muntenilor și moldovenilor", - bănuiesc că nu se rezumă la trecerea pe roșu, care are un mare exemplu în SUA, plus enorm de multe țări civilizate, nu doar la "înapoiații" de munteni ori moldoveni...

Comentariu publicat de altmariusistoric pe Februarie 16, 2016 la 2:44pm

inca o data, imi atribuiti cuvinte pe care nu le-am rostit. Va spun ca si eu sunt "inapoiat", fiindca sunt nascut si trait in Bucuresti, dar m-am relocalizat in Ardeal doar in ultimii ani. Nu am spus ca moldovenii si muntenii ar fi "inapoiati", ci ca in Ardeal exista o mentalitate mai legalista, nu stiu daca este mai buna sau nu. 

Comentariu publicat de Șurubaru Adrian pe Februarie 16, 2016 la 7:05pm

Klaustro-hungarii să returneze mai întâi aurul și bogățiile jefuite din Ardeal, apoi mai vorbim despre respectul ce le-am putea datora (mai ales pentru episodul Horia, Cloșca și Crișan, să nu mai vorbim despre Primul Război).O place sau nu pro-austro-hungurilor, asta e o realitate cruntă, greu de recunoscut de niște "civilizați" ce nu s-au sfiit să pună tunurile pe bisericile ortodoxe în plin Iluminism, crimă odioasă nemaiîntâlnită probabil decât la barbarii păgâni, cu circa 2 milenii în urmă!... 

Comentariu publicat de altmariusistoric pe Februarie 16, 2016 la 7:25pm

Domnule Surubaru, 

Eu nu am publicat acest articol pentru a da nastere unor refulari impotriva maghiarilor (am observat cum ii denumiti cu o litera h care nu-si are locul in acest blog!). Transilvania este foarte frumoasa, ca si Moldova, Dobrogea, Muntenia, Bucovina sau Banatul.  Ati deturnat semnificatia acestei postari intr-un sens politic care nu-l are. Trebuie sa stiti ca aceasta retea este citita si in Ungaria si in SUA sau Australia, si deschiderea noastra este totala in toate directiile. Va rog sa nu mai politizati unde nu este cazul. 

Sunt roman si patriot. Imi iubesc tara foarte mult, dar nu ma las cotropit de ideile revansarde ale altora! 

Comentariu publicat de Șurubaru Adrian pe Februarie 16, 2016 la 7:45pm

fanariotzii și alte apreciri au să sune bine în alte țări?...v-aș fi îndatorat dacă ați întrerupe mesajele către adresa mrea...(despre ce idei revanșarde o fi vorba în postarea mea chiar nu realizez - am menționat doar câteva realități istorice nicidecum invenții, și n-am cerut klaustro-hungurimii să ne dea compensații pentru marile crime comise în câteva secole, am cerut doar recuperarea hoțiilor materiale săvârșite, de aceeași speță cu tezaurul pus la păstrare de Kremlin). înțeleg că se aceptă politizări critice la adresa românilor, nu și riposte la ele. chiar v-aș fi îndatorat să nu mă mai deranjați cu postări ieftine, cine ștuie de cine susținute.

Comentariu publicat de altmariusistoric2 pe Februarie 16, 2016 la 8:06pm

Eu nu v-am deranjat cu nimic! Am postat doar niste fotografii... dintr-o anumita zona a Romaniei!

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor