altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-08-31

Ştiri muzicale din Bucuresti

Cinci aparitii editoriale muzicale excepționale la Editura Casa Radio

În perioada Festivalului George Enescu, 30 august – 20 septembrie 2015, Editura Casa Radio invită publicul la standul propriu din foaierul Sălii Mari a Palatului unde se vor găsi şi ultimele cinci albume muzicale ce au în prim-plan nume rezonante din prima linie a interpreților români contemporani: Trans-European Express se intitulează discul semnat de Orchestra Română de Tineret condusă de dirijorul Cristian Mandeal, cu un repertoriu alcătuit din piese orchestrale celebre, piese favorite de bis, înregistrate în studiourile Radio România în perioada 2013-2014. 2014 - anul Richard Strauss (150 ani de la naștere), a fost marcat și de Orchestra Națională Radio, care a interpretat sub bagheta lui Cristian Mandeal monumentala Simfonie a Alpilor, acum gravată pe un disc apărut la Editura Casa Radio. Maestro! - al treilea titlu al Editurii Casa Radio, îl are în prim-plan pe pianistul Dan Grigore, o emblemă pentru arta interpretativă românească a ultimelor decenii. Cele două proiecte muzicale importante ale Centrului Cultural Media Radio România, „Duelul viorilor” și „Pianul călător”, sunt de asemenea reflectate pe două discuri apărute recent sub semnul Editurii Casa Radio. Pianistului Horia Mihai semnează discul Pianul Călător - Romantic interpretând lucrări de Robert Schumann și Johannes Brahms. Discul „Duelul viorilor” aduce în prim-plan doi violoniști de marcă, cu două viori de colecție: Gabriel Croitoru, care cântă pe o vioară Guarneri și Liviu Prunaru, care deține o vioară Stradivarius. Repertoriu gravat pe album este unul cel puțin incitant și destul de rar prezent în discografia românească - o selecție de celebre tangouri. 
Toate discurile sunt disponibile şi pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro) dar și la standul din str. Temișana nr. 31, București. 

 

Festivalului Internaţional 'George Enescu' 2015, ziua a II-a

Ateneul Român şi Sala Mare a Palatului îşi aşteaptă publicul şi astăzi, 31 august 2015, în cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional "George Enescu" - ediţia a XXII-a. Astfel, seria "Recitaluri și concerte camerale" este deschisă de la ora 17.00, la Ateneul Român, de Formaţia Tharice Virtuosi. Dirijo şi solist este Liviu Prunaru, care i-a reunit în această formaţie pe violoniştii Valentina Svyatlovskaya, Bogdan Zvorişteanu, Oleg Kaskiv, Edgar Pujol, Vlad Stănculeasa, violiştii Sophia Reuter şi Ettore Causa, violonceliştii Stanimir Todorov şi Pablo de Naveran. Un program deosebit de atractiv propune ansamblul Tharice Virtuosi din care amintim Concertul în Fa major pentru 3 viori şi orchestră de coarde de Antonio Vivaldi, „Lament“ pentru două viole de Frank Bridge, Andante din Concertul pentru vioară, violă şi orchestră de coarde op. 88 în mi minor de Max Bruch, Sonata în Sol major pentru două violoncele de Alain Barrière, şi „Amitié“ op. 26 pentru două viori şi orchestră de coarde de Eugène Ysaÿe. 
De la ora 20:00, la Sala Mare a Palatului, seria “Mari orchestre ale lumii” va fi continuată de Orchestra Filarmonică a Israelului, cu Zubin Mehta la pupitrul dirijoral. Vor putea fi audiate Simfonia de cameră nr. 1 op. 9 în Mi major de Arnold Schoenberg şi Simfonia a VIII-a în do minor de Anton Bruckner. 
 

Margarita Mamsirova și London Festival Opera cântă la București

Într-un eveniment caritabil dedicat pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței ce va avealoc pe 16 octombrie 2015 vor evolua mezzo-soprana Margarita Mamsirova și Ansamblul London Festival Opera. cântă la București. "O persoană cu o carismă aparte pe scenă, o cântăreață strălucitoare, o artistă vitală și o femeie extraordinară care cântă cu ușurință și pasiune" - se spune despre Margarita Mamsirova, vedeta Teatrului Bolshoi care va evolua la Palatul Cercul Militar Național din București într-un eveniment caritabil dedicat copiilor și adulților cu boli incurabile. La gala Edelweiss Grand Opera Dinner va participa şi ansamblul London Festival Opera, al cărui director, Philip Blake-Jones, a declarat:„Suntem încântați că vom evolua în premieră în România și onorați că o vom face pentru o cauză nobilă." Edelweiss Grand Opera Dinner are ca scop strângerea de fonduri pentru funcționarea Centrului HOSPICE din București, inaugurat în toamna anului trecut. 
 

 

Ştiri muzicale din ţară

Începe a 42- a ediţie a Festivalul Internaţional „Craiova Muzicală”

Între 1 şi 6 septembrie se desfăşoară Festivalul Internaţional „Craiova Muzicală”, ajuns anul acesta la a 42-a ediţie. Marţi, 1 septembrie 2015, în deschiderea Festivalului va concerta ansamblul clujean Flauto Dolce - o formaţie specializată în interpretarea muzicii vechi pe instrumente de epocă. Creaţie barocă propun membrii ansamblului, de la 18.00, la Muzeul Naţional de Artă, într-un program în care se regăsesc, între altele, lucrări de Biagio Marini, Marco Uccellini, Claudio Monteverdi, Dario Castello, Dietrich Buxtehude, Johann Kaspar Kerll şi Georg Philipp Telemann. 
 

Actualitatea internaţională

La Tokyo - oportunităţi (irosite) de promovare a României

Între 26 şi 30 august a avut loc la Tokyo a XI a ediţie a Concursului Internaţional de Muzică “România” de la Tokyo, o iniţiativă lăudabilă a doamnei Kazuko Shimada, preşedinta Societăţii Române de Muzică din capitala Japoniei. Din păcate acest eveniment este mult prea puţin sprijinit de partea română, care nu sesizează oportunitate de promovare a ţării noastre în această regiun extrem de importantă. Pe tot parcursul desfăşurării concursului, la Centrul Takanawa a avut loc şi o expoziţie dedicată României, o expoziţie extrem de săracă şi slab mediatizată. Am asistat la prezentări despre ţara noastră făcute de Ambasada României la Tokyo, prezentări în power point, neatractive, cu impact 0 în spaţiul nipon.

La competiţia din al cărui juriu am făcut parte, alături de doamna Kazuko Shimada, muzicieni japonezi şi prof. Mircea Penescu – concert maestru al Orchestri Medicilor din Bucureşti, au fost selectaţi 90 de artişti în afimare, la diverse instrumente. Din păcate nici măcar unul dintre aceştia, poate tot din cauza neimplicării părţii române, nu a abordat vreo lucrare românească. Alte opotunităţi irosite...

În cele cinci zile pline de muzică am putut asculta performeri remarcabili. La secţiunea instrumente cu coarde a câştigat Reika Sakamoto, o violonistă de 19 ani, cu o tehnică strălucitoare, o artistă plină de forţă şi cu o muzicalitate ieşită din comun. În finală a impresionat prin interpretarea Fanteziei pe teme din opera Faust de Henryk Wieniawsky.

La secţiunea muzică de cameră Premiul I a fost obţinut de Ansamblul Horamiro, care a oferit o superbă interpretare a Trio-ului pentru vioară, clarinet şi pian de Gian Carlo Menotti.

Foarte spectaculoasă şi de un înalt nivel tehnico-artistic a fost secţiunea intrumentelor de percuţie. Armatele instrumentelor membranofone, idiofone şi melodice au fost cel mai bine conduse de Mika Horino de 22 de ani.

Slab a fost nivelul la canto unde cu greu juriul a putut acorda un premiu III, singura remarcată fiind soprana Kim Hyoni. Lipsa tradiţiei şi particularităţile fizice îi fac pe japonezi să nu exceleze în domeniul artei lirice.

La secţiunea instrumentelor de suflat am putut remarca dragostea niponilor pentru un instrument prea puţin remarcat în muzica clasică în România – saxofonul. Artiştii din Japonia ne-au convins de extraordinarele resurse expresive pe care le are acest instrument. Dintre magicienii saxofonului preferata juriului a fost Yoshiko Susuki.

Ultima secţiune a fost cea dedicată pianiştilor. În ultima zi cei şase finalişti ne-au încântat cu un repertoriu variat de la Bach la Prokofiev şi de la Brahms la Ravel. S-a detaşat prin calitatea sunetului, atenta reliefare a detaliilor şi logica construcţiilor sonore, Kentaro Kawakami.

Chiar dacă nu sunt foarte talentaţi japonezii compensează prin hărnicie, ambiţie, tenacitate, seriozitate, prin cultul pentru lucrul bine făcut, atribute care caracterizează cred întreaga societate japoneză.

Ar fi păcat să nu reacţionăm şi să nu sprijinim într-un mod mai eficient Concursul Internaţional de Muzică “România” de la Tokyo, această iniţiativă unică a unui om îndrăgostit de ţara noastră – Kazuko Shimada.

Vizualizări: 56

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor