altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-11-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

65 ani fără Dinu Lipatti - emisiune maraton Radio România Muzical

Bookmark and Share

Miercuri, 2 decembrie 2015, se împlinesc 65 ani de la trecerea în eternitate a pianistului-simbol pentru arta interpretativă românească, Dinu Lipatti, prilej pentru Radio România Muzical de a dedica acestei mari personalităţi o serie de evenimente: o emisiune-maraton şi un recital.

Chiar în data de 2 decembrie, între orele 10:00 şi 17:00, Monica Isăcescu şi Ştefan Costache vor realiza în direct o emisiune-maraton. Invitaţi - prof. univ.dr. Vlad Alexandrescu - Ministrul Culturii, criticul de teatru Marina Constantinescu, pianiştii Viniciu Moroianu, Luiza Borac şi Julien Libeer, actriţa Maia Morgenstern şi cercetătorul Mark Ainley din Canada.

Tot miercuri, de la ora 19:00, poate fi ascultat în direct recitalul pianistului Mihai Ritivoiu, organizat de Radio România Muzical la Muzeul Naţional Cotroceni. Mihai Ritivoiu, în prezent masterand la Guidhall School of Music and Drama din Londra, este câştigătorul Concursului de pian organizat de Radio România Muzical, sub semnul lui Lipatti, în 2010 şi de asemenea, al Concursului George Enescu din 2011. Intrarea la recital se face exclusiv pe bază de invitaţie.


 

Vladimir Jurowski va anunţa direcţia artistică pentru ediţia 2017 a Festivalului Enescu

Bookmark and Share

Vladimir Jurowski, noul director artistic al Festivalului Internațional George Enescu, dirijor principal al uneia dintre cele mai prestigioase orchestre din lume - London Philharmonic Orchestra - şi, de curând, ales dirijor principal al Berlin Radio Symphony Orchestra va anunţa astăzi, 30 noiembrie 2015, direcţia artistică pentru ediţia 2017 a Festivalului Enescu, într-o conferinţă de presă care va avea loc de la ora 15:15 la Ateneul Român.

Festivalul Internaţional George Enescu intră astfel într-o nouă etapă de dezvoltare internaţională, cu tandemul Vladimir Jurowski director artistic și Zubin Mehta președinte onorific, la ediția din 2017.

Încă din anul 2003, odată cu prima venire a London Philharmonic Orchestra la București în cadrul Festivalului Enescu, Vladimir Jurowski s-a implicat în valorizarea și susținerea muzicii compozitorului român George Enescu. După ce a prezentat Simfonia a III-a de George Enescu alături de London Philharmonic Orchestra în ediția din 2013 a Festivalului Internațional George Enescu, Vladimir Jurowski a dirijat în premieră londoneză la începutul lunii februarie a acestui an opusul enescian și pe scena Royal Festival Hall, incluzând astfel creaţia enesciană în repertoriul prestigioasei orchestre britanice.


 

Archaeus 30 - la Ateneul Român

Bookmark and Share

Concertul aniversar Archaeus va avea loc astăzi, 30 noiembrie, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român. Ansamblul condus de Liviu Dănceanu împlineşte anul acesta 3 decenii de existenţă. De la ora 19:00, vor fi interpretate în programul de sărbătoare lucrări semnate de Violeta Dinescu, Doina Rotaru, Tudor Misdolea, Ştefan Niculescu, Liviu Dănceanu, Viorel Munteanu şi Keiko Abe. 
Personalităţi marcante ale artei sonore - Adrian Iorgulescu, Octavian Nemescu, Voicu Enăchescu, Grigore Leşe, Dan Dediu, Dan Buciu, Mihai Cojocaru şi Alexandru Matei - vor fi invitaţii acestei manifestări. 
 

La Opera Comică pentru Copii continuă Festivalul dedicat Zilei Naţionale a României

Bookmark and Share

În cadrul Festivalului organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României, Opera Comică pentru Copii invită publicul astăzi, 30 noiembrie 2015, la o gală de balet.

Programul susținut, începând cu ora 18:00, de echipa de balet a Operei Comice pentru Copii include momente consacrate din repertoriul internațional rusesc, franțuzesc, spaniol, portughez, norvegian, britanic. Cei mici vor avea ocazia să revadă secvențele preferate din "Fetița cu chibrituri", "Frumoasa din pădurea adormită" și "Don Quijote".


 

Concert extraordinar Angela Gheorghiu, în sprijinul victimelor de la Colectiv

Bookmark and Share

Soprana Angela Gheorghiu a susținut ieri, 29 noiembrie 2015, la Ateneul Român, un concert alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", ansamblu dirijat de Tiberiu Soare. Evenimentul a fost dedicat strângerii de fonduri necesare pentru tratamentul victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Înregistrarea acestei manifestări poate fi urmărită la Radio România Muzical joi, 3 decembrie, în intervalul 19:00 - 20:30, în emisiunea realizată de Anca Ioana Andriescu, iar mai multe informaţii despre cum s-a desfăşurat concertul suţinut de Angela Gheorghiu găsiţi pe site-ul nostru, romania-muzical.ro.


 

Ştiri muzicale din ţară

'Pianul cu Poeme' - astăzi la Miercurea Ciuc

Bookmark and Share

"Pianul cu Poeme" este titlul manifestării derulate în această seară de 30 noiembrie 2015 la Centrul Cultural din Miercurea Ciuc. Actriţa Daniela Nane va recita versuri de Mihai Eminescu, Victor Eftimiu, George Coşbuc, Ana Blandiana, Radu Gyr sau Costache Ioanid care se vor împleti cu armoniile imaginate de Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri sau Ioan Dobrinescu, interpretate de pianista Ioana Maria Lupaşcu. Seara de poezie şi muzică este programată pentru ora 18:00. 
 

Proiectul 'Musica Transilvanica 5' ajunge la final

Bookmark and Share

Proiectul "Musica Transilvanica 5" ajunge astăzi, 30 noiembrie 2015, la final. Seria a avut ca scop promovarea muzicii culte, în special a muzicii vechi autohtone prin contactul direct al ascultătorilor cu arta organistică a lui Georg Ruzitska. Acesta a fost o personalitate marcantă a vieţii muzicale clujene în secolul XIX; venind din Viena cu o educaţie muzicală solidă, a activat la Cluj ca rector al Conservatorului şi director muzical al Bisericii Piariste timp de peste trei decenii.

Proiectul amintit mai prevede editarea partiturii lucrărilor pentru orgă şi a celor pentru pian de Georg Ruzitska şi realizarea unui CD cu acestea; în durată totală de 50 de minute, lucrările constau în 7 fugi compuse în 1824 şi câteva piese libere definitivate între 1847-1849. În cadrul manifestării de astăzi de la Biserica Sf. Mihail vor fi lansate atât partitura cât şi CD-ul, semnat şi interpretat, de la ora 19:00, de către organiştii Erich Türk şi Potyó István.


 

Actualitatea internaţională

Vioara lui Enescu în concert la Barcelona

Bookmark and Share

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în acest an şi în Spania, printr-un recital susţinut astăzi, 30 noiembrie 2015, de violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail. Sub titlul "Vioara lui Enescu în concert la Barcelona" cei doi vor interpreta compoziții de Edvard Grieg, George Enescu, Edward Elgar, Heinz Provost, Fritz Kreisler și Pablo de Sarasate în manifestarea ce va avea loc în auditoriul CaixaForum din Barcelona. 
 

Recital SoNoRo la Carnegie Hall

Bookmark and Share

Ziua Națională a României va fi sărbătorită, și în acest an, printr-o serie de două recitaluri ce au loc la New York, respectiv Washington, DC.

Primul va avea loc astăzi, 30 noiembrie 2015, la Weill Recital Hall. La cea de a zecea aniversare de la înfințare, Cvartetul SoNoRo se întoarce la Carnegie Hall, unde a debutat acum cinci ani. Muzicienii vor interpreta Cvartetul cu pian în la minor de Gustav Mahler, Cvartetul cu pian op. 13 în do minor de Richard Strauss, Cvintetul cu pian nr. 2 op. 26 de Ernst von Dohnányi și Rapsodia română op. 11 nr. 1 în La major George Enescu, într-un aranjament de Thomas Wally.

A doua manifestare care marchează Ziua Naţională a României este programată joi, 3 decembrie 2015, la The John F. Kennedy Center for the Performing Arts Millennium Stage. Violistul Răzvan Popovici, pianista Diana Ketler şi violonista Alissa Margulis vor susține un recital al cărui program opusuri de Wolfgang Amadues Mozart, George Enescu, Maurice Ravel și Max Bruch.

Recitalurile sunt organizate cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ambasadei României de la Washington, în colaborare cu RA-Entertainment.


 

Adela Liculescu a obţinut premiul I la Concursul Bösendorfer de la Viena

Bookmark and Share

Pianista Adela Liculescu este câştigătoarea ediţiei din acest an a Concursului Bösendorfer de la Viena. În prezent studentă la Universitatea de Muzică din Viena, la clasa prof. Martin Hughes, Adela Liculescu a susţinut recitaluri şi concerte pe scene din Viena, Berlin, Munchen, Veneţia, Gdansk, Bucureşti, Cluj şi a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Walter Krafft, Diana Ketler, Konstantin Lifschitz, Carlos Roque Alsina, Jacques Rouvier, Csiky Boldizsar; a fost bursieră SoNoRo în 2010, 2011 şi 2012. 
Premiul I la Concursul Bösendorfer se înscrie într-o listă de distincţii în care se regăsesc şi Premiul V şi Premiul Special Molly Joo-Mathe - Concursul Internaţional de Pian Beethoven (Viena, 2013) şi Premiul I - Concursul Elena Rombro Stepanow Klavierwettbewerb (Viena, 2012). 
 

Concert în Maroc de Ziua României

Bookmark and Share

Izabela Barbu - voce, pianistul Alexandru Burcă şi Dan Încrosnatu - percuţie sunt muzicienii care vor evolua astăzi, 30 noiembrie 2015, în concertul organizat de Institutul Cultural Român la Rabat, capitala Marocului, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Programul va cuprinde lucrări de muzică clasică și piese din repertoriul Mariei Tănase. 

 

Vizualizări: 84

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor