altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2016-06-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

Omar Sosa - concert la Sala Radio

Bookmark and Share

Seria concertelor "Jazz Night Out" continuă astăzi la Sala Radio cu prima prezenţă a pianistului, compozitorului şi liderului de formaţii Omar Sosa la Bucureşti. Nominalizat de șapte ori la Premiile Grammy, muzicianul cubanez explorează și exploatează rădăcinile africane ale culturii cubaneze și le scoate la iveală prin filtrul originalităţii sale. În concertul din această seară de 30 iunie 2016 va fi prezentat cel de-al 24-lea album semnat Omar Sosa, un disc definit de titlul pe care îl poartă - "Ilé", termen provenit din Africa de Vest, care în traducere liberă însemnă "pământul de acasă".

Alături de Omar Sosa, pe scena Studioului "Mihail Jora" vor fi urmăriţi, de la ora 20:00, Leandro Saint-Hill - la saxofon și flaut, vocalistul şi basistul Childo Tomas și percuţionistul Ernesto Simson.


 

Fidelio - premieră pe scena Operei bucureştene

Bookmark and Share

"Fidelio" de Ludwig van Beethoven este spectacolul pus în scenă mâine, 1 iulie 2016, pentru prima dată de Opera Naţională din Bucureşti. Regizorul producţiei este Graham Vick, cu care instituţia bucureşteană a mai colaborat la realizarea spectacolului verdian "Falstaff". Din distribuţie fac parte mezzo-soprana Asineta Răducan - în rolul Leonora, tenorul Marius Vlad Budoiu - interpretul lui Florestan, soprana Laura Nicorescu - pe care publicul o va urmări ca Marzelline, tenorul Andrei Lazăr - Jaquino, baritonul Valentin Vasiliu - Pizarro, basul Horia Sandu - Rocco şi baritonul Cătălin Ţoropoc - Fernando. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Mandeal, iar corul este pregătit de Stelian Olariu. Ora de începere a spectacolului - 19:00. 
 

Final de stagiune la Filarmonica 'George Enescu'

Bookmark and Share

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va susţine săptămâna aceasta ultimele concerte din cadrul stagiunii 2015-2016. Ansamblul va fi condus de Gerd Schaller astăzi şi mâine, 30 iunie şi 1 iulie 2016, în programul alcătuit din Concertul nr. 5 op. 73 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a VII-a în Mi major de Anton Bruckner. Solistul celor două concerte programate pentru ora 19:00 în Sala Mare a Ateneului Român va fi pianistul Alon Goldstein. 
 

Proiectul 'Cultură prin muzică' ajunge la final

Bookmark and Share

Săptămâna aceasta au avut loc ultimele conferinţe ale proiectului Cultură prin muzică - Culture through music. Astăzi, 30 iunie 2016, de la ora 10:00, în Sala Mare de la sediul ARCUB din Str. Lipscani, cei interesaţi pot participa la ultimul Atelier Orff, propus de Helga Rut Gudmudsdottir.

Şi tot astăzi, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București organizează o dezbatere liberă alături de profesorii specializaţi în educația muzicală care au susţinut săptămâna aceasta ultimele ateliere - Anne-Claire Rey-Bellet, Yasmin Folini şi Mireille Weber, alături de Helga Rut Gudmudsdottir. Subiectele abordate în discuția-dezbatere vor viza metodele de educație muzicală de tip activ - o alternativă pentru educația muzicală în România, importanța educației muzicale timpurii, invitaţii concentrându-se şi pe formularea sugestiilor pentru îmbunătățirea sistemului actual.


 

VOXearlyMUS - proiectul propus de UNMB a ajuns la final

Bookmark and Share

La Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti va avea loc astăzi, 30 iunie 2016, ultimul eveniment din cadrul programului "Getting into the spirit" din cadrul "VOXearlyMUS". Acesta este primul proiect finanțat din fonduri europene de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Instituţiile partenere sunt Conservatorul Regal din Haga, Conservatorul "Joseph Haydn" din Eisenstadt, Conservatorul "Arrigo Boito" din Parma, Conservatorul "Arrigo Pedrollo" din Vicenza, Asociația Europeană a Conservatoarelor, Fundaţia Italiană pentru Muzica Veche şi Asociația Națională Corală din România. Mici ansambluri vocale, formate în urma acestui proiect, vor prezenta, de la ora 18:00, pe scena Sălii "George Enescu" a UNMB, un program de muzică veche.

De asemenea, în urma acestei iniţiative cei interesaţi vor beneficia de un manual - "Proiectare şi dezvoltare curriculară pentru muzica veche vocală şi cea dedicată ansamblurilor mici", dar şi de o serie de DVD-uri - "VOXearlyMUS atingerea excelenţei", care vor constitui și ele un suport didactic și vor conține înregistrări cu lecții/workshop-uri demonstrative, interviuri, conferințe, prezentări ale unor repertorii rare de muzică veche, evenimente artistice derulate pe parcursul programelor prevăzute în cei trei ani de proiect (2015-2018).


 

Festivalul Ţintea Muzicală - muzică spaniolă interpretată de artişti din România şi Austria

Bookmark and Share

Festivalul Țintea Muzicală, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac și cu Universitatea Națională de Muzică București vă invită săptămâna aceasta la două concerte care îmbină muzica spaniolă a secolelor XVI-XX cu lucrări contemporane de inspirație iberică.

Concertele vor avea loc mâine, 1 iulie 2016, de la ora 19:00, respectiv sâmbătă, 2 iulie, începând cu ora 17:00, la sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică București. Cele două programe vor fi susținute de soliști din România și Austria: soprana Cristina Radu, chitaristul Costin Soare, clavecinista Sonja Leipold, acordeonistul Christoph Hofer, pianistul Otto Probst, soprana Ariadna Mihai, mezzo-soprana Carolina Astanei, violoncelista Maria Magdalena Probst și violonista Diana Antonescu. Alături de ei, în concertul de sâmbătă vor mai evolua tânărul chitarist Mihail Petre și elevi ai Şcolii de Muzică nr. 5 din București. Regia spectacolelor va fi asigurată de Dorothea Neagu. Intrarea la ambele concerte este liberă.


 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Ultimul concert al stagiunii 2015-2016 - Filarmonica Braşov

Bookmark and Share

Horia Andreescu şi Horia Mihail vor fi invitaţii de astăzi, 30 iunie, ai Filarmonicii din Braşov în ultimul concert susţinut de ansamblul simfonic în stagiunea 2015-2016. Concertul nr. 3 op. 37 în do minor pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia fantastică op. 14 de Hector Berlioz alcătuiesc programul acestui concert prezentat, de la ora 19:00, la Sala Patria. 
 

Final de stagiune şi la Filarmonica din Piteşti

Bookmark and Share

Concertul nr. 3 KV 216 în Sol major pentru vioară și orchestră şi Simfonia I în Mi bemol major, ambele semnate Wolfgang Amadeus Mozart, alături de suita "Tablouri dintr-o expoziție" de Modest Mussorgsky, în orchestraţia realizată de Maurice Ravel - iată lucrările interpretate în ultimul concert al stagiunii curente a Filarmonicii din Piteşti. Orchestra simfonică va fi condusă astăzi, 30 iunie 2016, de la ora 19:00, de Ilarion Ionescu-Galați. În postură solistică va evolua fiul dirijorului, violonistul Florin Ionescu-Galați. Locul de desfăşurare - Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. 
 

'Jazz in the Park' - ultima zi de concurs

Bookmark and Share

Continuă astăzi, 30 iunie 2016, ediţia a IV-a a Festivalului "Jazz in the Park", desfăşurată la Cluj-Napoca până în data de 3 iulie. Este ultima zi a Concursului "Jazz in the Park", iar de la ora 17:30, pe scena de pe malul Someșului sunt programate evoluţii ale formaţiilor China Pig, Secret Formula, Big Dimm A'Band, Funk'e Fetish, The Pippi Dimonte şi C.A.L.I Quartet.

Neil Cowley Trio, Platonic Band, Eliza & No Stress şi Jazzybirds vor concerta în cadrul acestei ediţii "Jazz in the Park" începând de mâine, 1 iulie, de această dată pe scena din Parcul Central.


 

Actualitatea internaţională

'Forum România XX' - lansarea volumului 'George Enescu: Meisterwerke'

Bookmark and Share

Astăzi, 30 iunie 2016, la Sala Festivă a Universităţii de Muzică şi Artă Aplicată din Viena are loc colocviul "Forum România XX", în cadrul căruia are loc şi lansarea volumului "George Enescu: Meisterwerke", ediția în limba germană a lucrării "Capodopere enesciene" de Pascal Bentoiu. Totodată, Raluca Ştirbăţ va interpreta o selecţie de lucrări ce fac parte din albumul "George Enescu - Integrala creaţiei pentru pian solo", o premieră discografică realizată la casa de discuri germană Hänssler Classic în 2015.

Volumul "Capodopere enesciene" semnat de Pascal Bentoiu a fost publicat la Bucureşti în anul 1984, fiind tradus pentru prima dată în limba germană de Larisa Schippel şi Julia Richter la iniţiativa şi cu sprijinul pianistei Raluca Ştirbăţ. Volumul prezintă toate lucrările lui Enescu în ordine cronologică, oferind şi imaginea evoluţiei personalităţii muzicianului. "George Enescu: Meisterwerke" a apărut cu sprjinul Centrului Național al Cărții.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Universitatea de Muzică şi Artă Aplicată din Viena, Biblioteca Viena, Centrul pentru Ştiinţa Traductologiei din cadrul Universităţii Viena, Societatea Internaţională "George Enescu" din Viena, Societatea Austro-Română și editura berlineză Frank&Timme.


 

Vizualizări: 55

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor