altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2016-03-29

Ştiri muzicale din Bucuresti

Seara de operă live, la RRM - cu Nelly Miricioiu

Bookmark and Share

Soprana Nelly Miricioiu - invitată live a unei ediţii speciale a "Serii de operă" astăzi, 29 martie 2016, de la ora 19,00.  "Este …o interpretă - de referință în lume, pentru marile roluri ale repertoriului liric (Lucia di Lammermoor, Mimi, Manon Lescaut sau Floria Tosca) și a rămas, memorabilă, în partituri de « Opera Rara » semnate de Rossini, Donizetti, Pacini sau Mercadante. O artistă care mai poartă însă în suflet - pe bună dreptate! - tristețea de a nu-și fi recuperat încă publicul și scena din țara natală, pierdute în urmă cu 35 de ani; şi totuşi, una dintre acei puţini care vorbesc cu multă consideraţie despre România şi colegii săi de generaţie…" - iată cum o priveşte pe marea artistă lirică Luminiţa Arvunescu, realizatoarea "Serii de operă". Nu pierdeţi, aşadar, o întâlnire emoţionantă cu Nelly Miricioiu în această nouă ediţie a Serii de operă, ce va putea fi ascultată în direct, în FM, la Radio România Muzical şi, în acelaşi timp, audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, de la ora 19.00.

 

Opera FANtastica: Luminita Arvunescu în dialog cu soprana Nelly Miricioiu

Bookmark and Share

Fundaţia Calea Victoriei vă aşteaptă joi, 31 martie 2016, la un eveniment dedicat muzicii de operă, având-o ca gazdă pe Luminița Arvunescu, realizator Radio România Muzical, în decorul elegant al Muzeului Național Cotroceni. Invitata specială a serii este Nelly Miricioiu, celebra soprană britanică de origine română, capabilă să cânte aproape orice, de la belcanto la operă veristă. Vor putea fi ascultate povestiri din spatele scenei, considerații muzicale - cu amănunte descoperite prin zeci de ore de studiu personal - şi câteva arii în interpretarea sopranei Nelly Miricioiu. Artista a debutat la Covent Garden în 1982 şi a cântat alături de nume ca Jose Carreras, Placido Domingo, Roberto Alagna, Renato Bruson sau Alfredo Kraus. 
"Nelly Miricioiu este o interpretă de referință în lume, pentru marile roluri ale repertoriului liric (Lucia di Lammermoor, Mimi, Manon Lescaut sau Floria Tosca), memorabilă în partituri de Opera Rara semnate de Rossini, Donizetti, Pacini sau Mercadante. Dialogând - de câteva ori - radiofonic şi citindu-i, pe de altă parte, interviurile, am fost fericită să constat magnetismul estetic pe care îl are fiecare opinie venită din universul, foarte activ, al acestei mari soprane, sinceritatea şi responsabilitatea părerilor sale." - este de părere Luminița Arvunescu. 
Întâlnirea se va desfăşura într-una dintre cele mai elegante clădiri de patrimoniu ale oraşului - Palatul Cotroceni, Sala Cerchez, iar participanții vor avea ocazia să viziteze, în deschiderea serii, spectaculoasa expoziție de costume "Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic". Ora de începere, 19.00.

 

Dana Borşan, solista de mâine a Orchestrei de Cameră Radio

Bookmark and Share

La pupitrul Orchestrei de Cameră Radio revine mâine, 30 martie 2016, dirijorul german Cristoph Adt, pentru un concert de la baroc la clasicism, construit în jurul a trei mari compozitori: Händel, Mozart și Haydn. A doua lucrare din program - Concertul nr. 12 KV 414 în La major pentru pian şi orchestră de Mozart o va avea solistă pe apreciata muziciană Dana Borşan, o interpretă de referinţă a creaţiei mozartiene. Programul serii mai cuprinde Concerto grosso op. 6 nr. 7 în Si bemol major de Georg Friedrich Handel şi Simfonia nr. 101 în Re major "Ceasornicul" de Joseph Haydn. Concertul începe la ora 19.00.

 

Philipp Glass şi Cvartetul Kronos vin în România în luna iulie

Bookmark and Share

Celebrul compozitor american nominalizat la Oscar, Philip Glass, cunoscut pentru lucrări precum "Einstein on the Beach" sau "The Voyage" și coloana sonoră a unor filme ca "The hours", cu Nicole Kidman în rolul principal și "Jurnalul unui scandal", cu Cate Blanchett și Judi Dench, și cvartetul de coarde Kronos, distins cu un premiu Grammy, vin în această vară la Bran și la București pentru a oferi, în premieră românească, un spectacol unic ce a făcut înconjurul lumii: "Dracula - muzica şi filmul". Spectacolul va avea două reprezentații, cu premiera pe 4 iulie, la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău, București. Spectacolul "Dracula - Muzica şi filmul" aduce pe aceeași scenă proiecția filmului-cult în versiune remasterizată digital "Dracula" din 1931, cu Béla Lugosi în rolul principal, împreună cu coloana sonoră compusă special pentru peliculă în anul 1998 de Philip Glass și interpretată live chiar de compozitor, alături de membrii Cvartetului Kronos.

 


Ştiri muzicale din ţară

Horia Mihail în recital la Tulcea

Bookmark and Share

Ediţia a VI-a a Turneului "Pianul călător" ajunge astăzi, 29 martie 2016, la Tulcea. Pe scena Teatrului "Jean Bart", Horia Mihail va interpreta, în programul integral Frederic Chopin, valsuri, mazurci, balade şi nocturne din creaţia compozitorului polonez. 
Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Fundația Marconi. Turneul se desfăşoarăn în perioada 24 martie - 21 mai în 19 localități din țară, dar și la Chișinău. Radio România pune la dispoziție pianul pe care Horia Mihail cântă. După turneul de anul acesta, "pianul călător" va rămâne la Alba Iulia. Programul complet al turneului Pianul călător poate fi consultat pe site-ul pianulcalator.ro, dar și pe site-ul nostru, romaniamuzical.ro, la secțiunea Evenimente.

 

Recital cameral la Filarmonica din Braşov

Bookmark and Share

Un program clasico-romantic puteţi asculta astăzi, 29 martie 2016, la Filarmonica din Braşov. Îl vor susţine clarinetistul Ciprian Dancu, violoncelistul Maxsim Fernandez Samodaiev şi pianista Monica Florescu, muzicieni care vor interpreta triourile KV 498 în Mi bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart, op. 11 în Si bemol major de Ludwig van Beethoven şi în re minor, "Trio Pathetique" de Mihail Ivanovici Glinka. Recitalul începe la ora 18.30.

 

Actualitatea internaţională

Recital cameral la ICR Budapesta

Bookmark and Share

Astăzi, 29 martie 2016, Institutul Cultural Român de la Budapesta organizează un recital de muzică clasică, susținut de violoncelistul Andrei Kivu și pianista Mara Dobrescu, pentru a celebra cea de a 16-a ediție a Festivalului Francofoniei în Ungaria. Programul recitalului cuprinde compoziții de: Zoltán Kodály, Constantin Dimitrescu, Gabriel Fauré, Franz Liszt, Constantin Bobescu, Maurice Ravel și Claude Debussy. Evenimentul este găzduit de Sala de concerte a Centrului Muzical din capitala Ungariei.

 

Recital de chitară în Festivalul Bach de la Chişinău

Bookmark and Share

Continuă la Chişinău cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Bach, devenit deja o tradiţie în oraşul moldovean. Astăzi, 29 martie 2016, este programat recitalul de chitară susţinut de reputatul chitarist italian Edoardo Catemario. Artistul prezintă un program din care fac parte creaţii de Johann Sebastian Bach, Heitor Villa Lobos, Erik Satie şi Kazuhiko Hattori.

 

Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor