altmarius

cultură şi spiritualitate

Astazi : 2012-02-29

Bucuresti

"Magnificat" de Bach - astăzi în Studioul Mihail Jora şi în direct la Radio România Muzical

"Magnificat" de Johann Sebastian Bach se cantă in seara aceasta la Sala Radio. In versiunea dirijorală a lui Cristian Brancuşi, lucrarea va beneficia de concursul solistic al cvartetului vocal alcătuit din soprana Georgiana Varjoghe, mezzo-soprana Kutasi Judit Isabela, tenorul Nicolae Simonov şi basul Filip Panait, ca şi de participarea Corului Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia. Cristian Brancuşi va mai conduce Simfonia nr. 26 in re minor "Lamentatione" de Joseph Haydn şi Divertismentul pentru violă, violoncel, contrabas şi orchestră semnat Michael Haydn. Concertul incepe la ora 19,00 - il puteţi asculta şi in transmisiunea directă oferită de Radio Romania Muzical. 
 

Fazil Say - în direct la Radio România Muzical

Maine seară, o nouă transmisiune in direct - de la Auditoriumul din Lugano. Orchestra Elveţiei Italiene, avandu-l ca dirijor şi solist pe pianistul Fazil Say, va propune un program integral Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul incepe la ora 21,30. 
 

Luiza Borac şi Christophe Mangou la Sala Radio

Solista Orchestrei Naţionale Radio este vinerea aceasta pianista Luiza Borac, in Concertul nr. 2 op. 83 in Si bemol major de Johannes Brahms. Versiunea dirijorală ii aparţine dirijorului francez Christophe Mangou, fost dirijor asistent al Orchestrei Simfonice din Londra, unde a lucrat cu Sir Colin Davis, Bernard Haitink, Sir John Eliot Gardiner. Christophe Mangou va mai conduce vineri seară şi Simfonia a IX-a op. 95 in mi minor "Din Lumea Nouă" de Antonin Dvorak. Şi acest concert este transmis in direct de postul nostru. 
 

"Nabucco" la Opera Naţională Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti prezintă in această seară spectacolul "Nabucco" de Giuseppe Verdi, avandu-i in roluri principale pe baritonul Ştefan Ignat, soprana Silvia Sorina Munteanu, mezzo-soprana Oana Andra, tenorul Cristian Mogoşan şi basul Pompeiu Hărăşteanu. Dirijează, de la ora 19,00, Iurie Florea. 
 

Spectacol coregrafic dedicat lui Nijinski la Opera bucureşteană

Tot la Opera Naţională Bucureşti puteţi merge, in Sala Studio, la spectacolul coregrafic "Nijinski, cealaltă faţă a geniului". Evoluează, de la ora 19,30 Monica Petrică şi Filip Ristovski. 
 

Omagiere Mircea Eliade şi concert de jazz la BNR

In 13 martie se implinesc 105 ani de la naşterea lui Mircea Eliade. Banca Naţională a Romaniei organizează astăzi o dezbatere cu titlul "Mircea Eliade - Nodurile şi semnele prozei", susţinută de criticul şi istoricul literar Eugen Simion. Evenimentul, care incepe la ora 18,00 la sediul Băncii Naţionale, este precedat de un recital de jazz susţinut de cantăţreaţa Nadia Trohin şi de pianistul Mircea Tiberian. 
 

Trio "Musica Viva" cantă Beethoven la Universitatea de Muzică

Trio "Musica Viva" propune al doilea episod din integrala trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven. Violoncelistului Florin Mitrea şi pianistei Andreea Butnaru li se alătură pentru acest proiect tanărul violonist Alexandru Mălaimare. Sub genericul "Fantezii şi contraste", artiştii interpretează Trio-urile in Mi bemol major WoO 38 şi op. 70 numerele 1 in Re major şi 2 in Mi bemol major. Recitalul are loc la Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, de la ora 19,00. In pauza recitalului vor fi proiectate fragmente din filmul "Ludwig van" de Mauricio Kagel. 
 

Profesorul şi compozitorul Michael Hamel la Universitatea bucureşteană de Muzică

In perioada 29 februarie - 3 martie este invitat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti profesorul compozitorul german Michael Hamel. Cadru didactic la Şcoala Superioară de Muzică şi Teatru din Hamburg, i-a urmat in funcţia de profesor de compoziţie lui Gyorgy Ligeti şi il admiră mult pe Sergiu Celibidache; una din simfoniile sale a fost dirijată in primă audiţie de şeful roman de orchestră, despre care Michael Hamel va şi vorbi maine, in cadrul manifestărilor susţinute la Universitatea de Muzică. Astăzi, intre orele 14 şi 17, Michael Hamel va prezinta sistemele de invăţămant din Romania şi Germania şi va analiza lucrări muzicale - proprii şi ale studenţilor care i le vor prezenta. Iar seara, de la ora 19,30, are loc, in Studioul de Operă, un concert cu piese din creaţia lui Michael Hamel. Compozitorul - la pian - este insoţit de violoniştii Diana Moş, Petru Nemţeanu, violistul Marian Movileanu, violoncelistul Bogdan Popa, flautista Ana Chifu şi pianista Adriana Maier.
 

Stiri din tara

"Coppelia" la Opera Naţională Română din Cluj Napoca

Opera Naţională Romană din Cluj Napoca işi aşteaptă publicul la o seară de balet. Cristian Sandu va dirija spectacolul coregrafic "Coppelia" de Leo Delibes. Din distribuţie - Polina Stănescu, Lucian Bacoiu, Marius Toda, Andreea Jura. Ora de incepere - 18,30. 
 

Actualitatea muzicala internationala

Opera Naţională Română timişoreană cântă în Germania

Ansamblul Operei Naţionale Romane din Timişoara se află in turneu in Germania. Astăzi, muzicienii, conduşi de Mihaela Silvia Roşca, prezintă spectacolul "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart in oraşul Unterföhring. Următoarea oprire este programată maine, joi, 1 martie, in Balingen. Turneul Operei timişorene in Germania se incheie duminică, 4 martie. 
 

Cvartetul Danel cântă la Bruxelles

Cvartetul Danel, in a cărui componenţă se regăseşte şi violistul Vlad Bogdănaş, concertează astăzi la Conservatorul Regal din Bruxelles. Muzicienii propun Cvartetul nr. 6 de Mieczyslaw Weinberg, Trei piese pentru cvartet de coarde de Igor Stravinski şi Cvartetul nr. 3 op. 30 in mi bemol minor de Piotr Ilici Ceaikovski. 
 

Ruxandra Donose - ultima dată "Donna Elvira" la Londra, in actuala stagiune

Astăzi se incheie seria de spectacole cu "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart, prezentate la Opera Regală Covent Garden din Londra. Mezzo-soprana Ruxandra Donose interpretează şi in această seară rolul "Donna Elvira", in compania baritonului Erwin Schrott in rolul titular. 
 

Dan Paul Dumitrescu şi Valentina Naforniţă pot fi ascultaţi la Opera de Stat din Viena

Basul Dan Paul Dumitrescu dă viaţă personajului "Contele Rodolfo", iar soprana Valentina Naforniţă - personajului "Lisa" din opera "Somnambula" de Vincenzo Bellini, la Opera de Stat din Viena. Spectacolul, dirijat de Evelino Pido, este ultimul cu acest titlu propus de instituţia lirică amintită in actuala stagiune. 
 

Valentina Farcaş - la Theater an der Wien

Tot in capitala Austriei, la Theater an der Wien, un nume romanesc feminin: Valentina Farcaş, care interpretează rolul "Asteria" din opera "Telemaco" de Christoph Willibald Gluck. Conducerea dirijorală este asigurată de René Jacobs, cel care se va afla la pupitru şi in ultima producţie cu ?Telemaco? la Viena, in stagiunea curentă, in 2 martie. 
 

Marius Vlad Budoiu în "Otello" la Freiburg

La Teatrul din Freiburg, tenorul Marius Vlad Budoiu intruchipează personajul titular din opera "Otello" de Giuseppe Verdi, pentru ultima dată in 2012. Compatriotul nostru ii are ca parteneri de scenă pe soprana Christina Vasileva şi pe baritonul Juan Orozco, in rolurile "Desdemona" şi, respectiv, "Iago". 
 

Ştefan Pop la Palermo

Un tenor roman şi la Teatro Massimo din Palermo - Ştefan Pop, care poate fi urmărit in rolul "Alfredo Germont" din opera "Traviata" de Giuseppe Verdi. Acesta este ultimul spectacol din seria de 6, incepută in 21 februarie. 
 

Prezenţe lirice romaneşti in Germania şi Austria

Soprana Laura Nicorescu este "Susanna" din "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart, la Teatrul din Mönchengladbach. Spectacolul este reluat, in versiunea dirijorală a lui Graham Jackson, in 22 martie. Iar tenorul Iurie Ciobanu este "Contele Tassilo" din opereta "Contesa Mariţa" de Emmerich Kalman, prezentată la Teatrul din Linz. Muzicianul va mai evolua intr-o reprezentaţie similară in data de 9 martie. 
 

Vizualizări: 56

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor