altmarius

cultură şi spiritualitate

Astazi : 2010-04-29

Bucuresti

Concert simfonic la Ateneul Roman

In Sala Mare a Ateneului Roman este programat de la ora 19.00 un concert simfonic. Orchestra Filarmonicii "George Enescu", avandu-l la pupitrul dirijoral pe Jose Arean din Mexic propune un program alcătuit din lucrări semnate de Johannes Brahams, Felix Mendelssohn, Dietrich Buxtehude şi Igor Stravinski. Solistul concertului este violonistul rus Sergey Malov.

Concert "Sonoro-Interferente" la sediul BNR

Un nou concert "Sonoro-Interferenţe" susţinut de membrii ansamblului Raro are loc astăzi de la ora 18.30 in Sala Mitiţă Constantinescu, la sediul Băncii Naţionale a Romaniei. Evenimentul celebrează implinirea a 130 de ani de la infiinţarea Băncii Naţionale a Romaniei şi va fi precedat de vernisajul expoziţiei de fotografii "Ritmuri" realizate de Şerban Mestecăneanu şi de lansarea emisiunii filatelice ? Eugeniu Carada ? centenar 1910 - 2010 ?.

Gala de Balet la Opera Nationala Bucuresti

Opera Naţională Bucureşti oferă iubitorilor artei coregrafice o Gală de Balet organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dansului. Spectacolul coordonat de coregrafa Simona Şomăcescu va reuni alături de soliştii instituţiei bucureşene, artişti renumiţi, printre care Iana Salenko şi Dinu Tamazlacaru, primi solişti ai Operei din Berlin, Răzvan Mazilu şi prim-balerinul Cristian Tarcea de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa. Regia spectacolului este semnată de Sergiu Anghel, iar acompaniamentul la pian este asigurat de Ştefan Doniga.

Continua la Festivalul "Chei" la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti

Trei evenimente sunt programate astăzi pe afişul celei de-a doua ediţii a Festivalului "Chei" organizat de Universitatea Naţională de Muzică. De la ora 12.00 Studioul de Operă al instituţiei amintite găzduieşte un Spectacol de muzică şi imagine coordonat de Cătălin Creţu, cercetător la Centrul de Muzică electroacustică şi multimedia din instituţie. Alături de Cătălin Creţu mai participă compozitorii Cristian Lolea, Diana Rotaru, Tom Branduş, Mihai Măniceanu şi Darie Nemeş-Bota. De la ora 16.00 pot fi audiate formaţii ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti: Corala Psalmodia condusă de Sebastian Barbu Bucur, ai cărei membrii vor interpreta pagini semnate de Ghelasie Basarabeanu, Nicolae Vlahul şi Sebastian Barbu Bucur şi ansamblul de percuţie Game condus de Alexandru Matei, cu un program alcătuit din lucrări de John Beck, Daniel Levithan şi Minoru Miki. Seara, de la ora 19.00 in Sala de concerte "George Enescu" are loc concertul intitulat "Zumm, zumm... in chei grave" şi dedicat maestrului Ion Cheptea. Ansamblul Cello Brassissimo va interpreta opusuri semnate printre alţii de Piotr Ilici Ceaikovski, David Popper, Johann Sebastian Bach şi Astor Piazzola.

Stiri din tara

Festivalul Timisoara muzicala academica

Tot la Timişoara, in cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Timişoara muzicală academică are loc de la ora 19.00 in Sala Orpheum a Facultăţii de Muzică din Timişoara o Seară de muzică şi poezie. Vor putea fi urmăriţi basul. Marius Manyov, sopranele Corina Rediş, Adriana Mihai, Ana Maria Vincu şi recitatorii Ecaterina Căpraru, Silviu Văcărescu şi Andras Suto. Programul cuprinde lucrări de Robert Schumann şi Felix Mendelssohn. După pauză, membrii Corului alcătuit din studenţii anilor I-III de la Facultatea de Pedagogie Muzicală a Facultăţii de Muzică din Timişoara propun un program alcătuit din lucrări de Ion Vidu, Mihail Jora, Dan Buciu, Petru Stoianov şi Alexandru Paşcanu. Dirijează Maria Gyuris şi Cezar Verlan.

Orchestra Nationala Radio si opera "Adriana Lecouvreur" in deschiderea Festivalului International "Timisoara muzicala"

Orchestra Naţională Radio deschide astăzi ediţia cu numărul 35 a Festivalul Internaţional "Timişoara muzicală", ce se va desfăşura pană in data de 30 mai. Ansamblul revine după 28 de ani in acest oraş şi poate fi ascultat la Filarmonica "Banatul" sub conducerea dirijorului Jin Wang. Programul cuprinde Rapsodia I de George Enescu, Concertul nr. 2 in fa minor pentru pian şi orchestră de Frederic Chopin, cu participarea pianistului Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor Radio, şi Simfonia a II-a de Serghei Rahmaninov. Ora de incepere, 19.00. (Interviu cu Ioan Coriolan Garboni ? A. Chiselev ; Cronică in Info-ul de vineri ? S. Crăciun) In deschiderea aceluiaşi eveniment festivalier, tot de la ora 19.00, la Opera din Timişoara va fi prezentată in premieră opera in concert "Adriana Lecouvreur" de Francesco Cilea, cu David Crescenzi la conducerea muzicală a Corului şi Orchestrei Operei Naţionale Romane. In rolurile principale evoluează soprana Nelly Miricioiu, tenorul Călin Brătescu, basul Octavian Vlaicu şi baritonul Dan Patacă.

Concert simfonic la Filarmonica din Brasov

Un concert simfonic poate fi ascultat astăzi de la ora 19.00 la Complexul Militar din Braşov. Orchestra Filarmonicii braşovene condusă de Ilarion Ionescu Galaţi va interpreta lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Edouard Lalo şi Franz Liszt. In ipostază solistică evoluează violonistul Şerban Valentin.

Concert simfonic la Filarmonica din Targu Mures

Tot la Targu Mureş, dar la Filarmonică are loc de la ora 19.00 un concert simfonic ce-l va avea la pupitrul dirijoral pe Shinya Ozaki din Japonia. Programul va cuprinde fragmente din coloanele sonore ale unor filme celebre, semnate de Andrew Lloyd Weber, Hans Zimmer şi Herny Mancini.

Festivalul International Studentesc de jazz de la Targu Mures

Continuă la Targu Mureş Festivalul Internaţional Studenţesc de jazz. De la ora 15.00 are loc workshop-ul ţinut de Luiza Zan la Jazz şi Blues Club, urmat de la ora 18.30 de partea a doua a Concursului de interpretare, ce va avea loc la Casa "Mihai Eminescu". Gala laureaţilor este programată pentru ora 21.00 iar de la ora 22.00 pot fi ascultaţi Chris Dhalgreen din Statele Unite ale Americii, Mircea Tiberian şi invitaţii săi. Programul se va incheia de la ora 23.30 la Clubul Jazz & Blues cu un Jamm Session.

Clarinetistul Aurelian Octav Popa - solistul concertului sustinut de Orchestra Filarmonicii din Bacau

Tot un concert simfonic propune şi Filarmonica din Bacău. Orchestra instituţiei cu Gheorghe Costin la pupitru abordează un program alcătuit din lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart şi Johann Sebastian Bach in trascripţiile realizate de Leopold Stokowski şi Ottorino Respighi. Solistul concertului este clarinetistul Aurelian Octav Popa.

Concert simfonic la Filarmonica din Ploiesti

Pianistul Horia Maxim este solistul concertului susţinut astăzi de Orchestra Filarmonicii din Ploieşti cu Radu Postăvaru la pupitrul dirijoral. In program, Concertul in Sol major pentru pian şi orchestră de Maurice Ravel şi Simfonia I de Johannes Brahms.

Spectacol coregrafic la Teatrul liric din Craiova

"Dance with me" este numele spectacolului coregrafic programat de la ora 19.00 la Teatrul liric "Elena Teodorini" din Craiova, in regia artistică şi coregrafia lui Laurenţiu Nicu. Din distribuţie fac parte, printre alţii Floriana Ion, Andreea Iordache, Alina Triţă, Dragoş Teodorescu, Vlad Popescu şi Laurenţiu Nicu.

Actualitatea muzicala internationala

Luiza Borac in recital cameral la Lindau

Pianista Luiza Borac susţine alături de contrabasistul Mathias Weber şi de membrii cvartetului "Ysaye" un recital la Teatrul de Stat din oraşul german Lindau. Cei şase vor interpreta impreună Cvintetul cu pian D 667 de Franz Schubert. In program mai figurează cvartete de Ludwig van Beethoven şi Joseph Haydn.

Vizualizări: 54

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor