altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti:

  • Ruxandra Donose revine pe scena Sălii Radio

    -Orchestra Naţională Radio concertează in această seară in studioul "Mihail Jora" din Capitală, momentul stand sub semnul celebrării, in 1 noiembrie, a celor 83 de ani de existenţă pentru instituţia Radio Romania. Protagoniştii sunt 3 invitaţi de marcă: mezzo-soprana Ruxandra Donose, tenorul Marius Budoiu şi Julien Salemkour - care are calitatea de Staatskapellmeister la Opera de Stat din Berlin, muzician care va evolua in dubla postură de dirijor şi pianist-solist. Aveţi ocazia să audiaţi Concertul nr. 23 pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart şi lucrarea "Cantecul pămantului" de Gustav Mahler. Concertul va fi transmis in direct la Radio Romania Muzical, incepand cu ora 19,00. 

  • La Opera Bucureşteană - Transmisiunea directă a Galei de redeschidere a teatrului Bolşoi din Moscova

    -Opera Naţională Bucureşti oferă publicului său astăzi, in transmisiune directă high definition de la Moscova, un adevărat eveniment al artei lirice internaţionale: gala de redeschidere a Teatrului Bolşoi. După un amplu proces de refacere şi modernizare inceput in 2005, acesta reintră in circuitul marilor teatre lirice cu o seară de spectacol in care va străluci şi soprana Angela Gheorghiu, alături de Placido Domingo, Natalie Dessay sau Dmitri Hvorostovsky. Işi dau concursul soliştii, compania de balet şi orchestra Teatrului Bolşoi. Dirijor: Vasili Sinaiski. La gala amintită este anunţată şi prezenţa lui Dmitri Medvedev, preşedintele Federaţiei Ruse, care s-a ocupat personal de refacerea faimosului edificiu. Ora de incepere a transmisiunii, la Opera Bucureşteană, este 17,00, iar a galei propriu-zise - 18,00, timp de o oră urmănd să fie difuzate materiale despre refacerea teatrului şi interviuri cu cei prezenti la evenimentul de la Moscova. Din cauza finalizarii transmisiunii mai tarziu faţă de planificarea initială, Opera Naţională Bucureşti este nevoită să anuleze spectacolul "Cei patru badarani", programat pentru ora 19.30. Contravaloarea biletelor vandute la casa de bilete a operei va fi returnată la casă, iar cei care au cumpărat prin card bancar vor avea suma returnată in contul din care s-a efectuat plata. Revenind la activitatea Angelei Gheorghiu, mai adăugăm că, in curand, va fi lansat noul său album, intitulat "Omagiu Mariei Callas - Arii favorite din opere". In avanpremiera lansării oficiale, puteţi asculta noul disc in emisiunea Music box de luni, 31 octombrie, ora 20,00, la Radio Romania Muzical 

  • Ansamblul "Anatolia" din Turcia - Concert la sediul Institutului Cultural Roman

    -Muzică de dans din spaţiul egeean şi balcanic - aceasta este propunerea serii la sediul Institutului Cultural Roman din Bucureşti. La această a şasea intalnire din seria "Cand Bizanţul eram noi", in faţa publicului se vor afla membrii ansamblului "Anatolia", adică şase muzicieni remarcabili din Turcia. Aceştia cantă, intre altele, la kemençe - instrument tradiţional cu arcuş, amintind de viola de gamba - dar şi la vioară, lăută, violoncel şi instrumente de percuţie. Formaţia, condusă de Neva Őzgen, va prezenta lucrări semnate de compozitori turci, opusuri de Bela Bartok, Grigoraş Dinicu precum şi momente improvizatorice. Concertul incepe la ora 19 şi 30 de minute, iar intrarea publicului este liberă, in limita locurilor disponibile. 

  • Violonistul David Grimal - solist la Ateneul Roman

    -Maestrul Horia Andreescu se va afla şi astă seară la pupitrul dirijoral al Orchestrei Filarmonicii "George Enescu" in concertul ce-l are invitat, ca solist, pe violonistul francez David Grimal. Vă reamintim programul: Concertul pentru vioară şi orchestră de Alban Berg şi două creaţii de Ottorino Respighi: "Dugheana fermecată" şi poemul simfonic "Pinii din Roma". Ora de incepere a concertului este 19,00. 

  • "Văduva veselă", pe afişul Teatrului Naţional de Operetă

    -Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" propune spectacolul "Văduva veselă" de Franz Lehar, in regia lui Attila Beres. Intre solişti: Silvia Şohterus, Ştefan Popov, Florin Budnaru, Gabriela Daha. Dirijează, de la ora 19,00, Istvan Sillo. 

Stiri din tara:

  • "Imago Mundi" in concert la Piteşti

    -Turneul Naţional Isvor al ansamblului Imago Mundi se apropie de final. Penultimul concert are loc la Piteşti, in sala Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19,00. "Isvor" este un proiect independent de promovare a muzicii vechi romaneşti, dar şi a noului album Imago Mundi, in curs de apariţie. Programul cuprinde lucrări ce-i aparţin lui Dimitrie Cantemir, precum şi teme tradiţionale puse in valoare prin dialogul instrumentelor vechi specifice spaţiului cultural romanesc al vremii lui Cantemir, alături de instrumente clasice moderne. Din Imago Mundi fac parte oboista Oana Mariş, flautistul Adrian Buciu, chitaristul Cătălin Ştefănescu, violonistul Ştefan Barcu şi percuţionistul Daniel Ivaşcu. 

  • A inceput, ieri, Festivalul Liedului de la Braşov

    -Festivalul şi Concursul Naţional al de Interpretare a Liedului Romanesc continuă, şi astăzi, la Braşov. In competiţie participă, vă reamintim, peste 60 de tineri muzicieni din toată ţara. Seara, la Cercul Militar din localitate are loc un recital de lied, prima parte fiind dedicată repertoriului romanesc iar cea de-a doua - muzicii maghiare de gen. Protagonişti sunt tenorul Rudolf Buchman, sopranele Katalin Kolcsar şi Noemi Veress. Ora de incepere a recitalului - 19,00. 

  • Trompetistul Sergiu Carstea - protagonist al concertului simfonic de la Craiova

    -Concert simfonic la Craiova, unde orchestra Filarmonicii "Oltenia" va fi condusă, de la ora 19,00, de un invitat din Austria: dirijorul Walter Hilgers. Publicul poate audia Mefisto-Vals nr. 1 de Franz Liszt, Concertul pentru trompetă şi orchestră de Henri Tomasi - solist Sergiu Carstea şi Simfonia a IV-a op. 98 in mi minor de Johannes Brahms. 

  • Misha Katz - dirijorul serii la Timişoara

    -Program integral romantic la Filarmonica "Banatul" din Timişoara, unde bagheta dirijorală ii revine, astă seară, dirijorului francez Misha Katz. Vor fi prezentate Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov - solist Timur Sergeyenia din Germania, preludiul actului I al operei Lohengrin de Richard Wagner şi suita de concert Cavalerul rozelor aparţinand creaţiei lui Richard Strauss. Locul de desfăşurare este sala Capitol din Timişoara, iar ora de incepere: 19,00. 

  • Ilarion Ionescu-Galaţi conduce concertul Filarmonicii "Moldova"

    -Uvertura "Ifigenia in Aulida" deschide programul serii la Filarmonica din Iaşi, program dirijat de maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, şi la care işi dă concursul, ca solistă, tanăra pianistă Daria Ioana Tudor. Daria Ioana Tudor a pregătit Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven. La final - Simfonia a II-a in mi minor de Aram Haciaturian. Ora de incepere a concertului: tot 19,00. 

Actualitatea muzicala internationala:

  • Bogdan Mihai, pentru prima oară la Opera din Zurich

    -Tenorul Bogdan Mihai debutează in această seară pe scena Operei din Zürich, unde dă viaţă rolului Ernesto in Don Pasquale de Gaetano Donizetti. Muzicianul roman evoluează intr-o distribuţie din care mai fac parte bas-baritonul Ruggero Raimondi - in rolul titular, soprana Isabel Rey - Norina şi baritonul Oliver Widmer - Malatesta. Regia este semnată de Grisha Asagaroff, care a mai colaborat cu Bogdan Mihai la montarea spectacolului ?Bărbierul din Sevilla?, de la Semperoper, Dresda. 


Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor