altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-08-28

Ştiri muzicale din Bucuresti

Festivalul Internaţional 'George Enescu' la Radio România Muzical!

Bookmark and Share

Între 30 august şi 20 septembrie, cel mai important eveniment muzical al anului, Festivalul Internaţional "George Enescu", este reflectat de Radio România Muzical prin concerte transmise în direct, dar şi manifestări înregistrate şi agenda festivalului - zilnic începând cu ora 13:15 - locul în care veţi auzi opinii, ştiri, interviuri şi reportaje de la cele mai importante evenimente ale Festivalului. 
Postul nostru vă propune să urmăriţi întreaga desfăşurare a Festivalului "Enescu" şi pe site-ul romania-muzical.ro/enescu/2015 - acolo unde veţi regăsi cronicile fiecărei manifestări, o secţiune dedicată agendei şi toate interviurile acordate de artiştii care vor evolua în 2015 pe scena celui mai important eveniment muzical al anului. 
 

Recital Cristina Teodora Gârbea la ICR

Bookmark and Share

Astăzi, 28 august 2015, de la ora 19:00, la sediul Institutul Cultural Român din Bucueşti va avea loc un recital susținut de pianista Cristina Teodora Gârbea. Programul cuprinde lucrările Preludiu și fugă în Si major de Johann Sebastian Bach, Sonata op. 22 nr. 11 în Si bemol major de Ludwig van Beethoven, Studiul de concert nr. 2 "La Leggierezza" de Franz Liszt, "Variațiuni serioase" op. 54 de Felix Mendelssohn și Toccata din suita "Pour le piano" în Do diez major de Claude Debussy. 
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 
 

'Tineri celebri în Festivalul George Enescu' - nouă colecţie de CD-uri împreună cu 'Dilema Veche'

Bookmark and Share

Pentru a doua oară după ediţia din 2013, suplimentul dedicat Festivalului "George Enescu" va fi distribuit gratuit împreună cu ziarul "Adevărul", în Bucureşti, începând de astăzi, 28 august, şi până în 20 septembrie 2015. De luni până joi acesta va avea câte 16 pagini, iar vinerea va cuprinde 24. În cele 16 ediţii, se vor regăsi programul concertelor, cronici muzicale, reportaje, biografii şi interviuri cu artiştii invitaţi şi cu alte personalităţi. Primul număr, cel de astăzi, va apărea împreună cu "Weekend Adevărul".

Anul acesta, în perioada Festivalului grupul de presă "Adevărul" va distribui împreună cu revista "Dilema Veche" o colecţie de patru CD-uri intitulată "Tineri celebri în Festivalul George Enescu". Aceasta va cuprinde opusuri interpretate de pianista Yuja Wang, violonistele Janine Jansen şi Hilary Hahn şi dirijorul Andris Nelsons. Primul album include concerte de Rahmaninov și Prokofiev, cu Yuja Wang și Orchestra de Tineret 'Simon Bolivar' din Venezuela dirijată de Gustavo Dudamel.

De asemenea, odată cu numărul din 15 septembrie al revistei "Historia" va fi publicată o secţiune specială dedicată Festivalului, care va conţine şi informaţii despre Ateneul Român - cu privire la istoria locului unde a fost construită clădirea şi la diverse momente istorice precum bombardamentele din 1944, care au afectat construcţia.


 

Proiectul 'Street Art Muzical' - la final

Bookmark and Share

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail vor susţine astăzi, 28 august 2015, ultimul concert din cadrul cadrul proiectului Street Art Muzical. Spectatorii din parcul Bazilescu vor avea astfel prilejul de a asculta, începând cu ora 18:00, un program alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart şi Piotr Ilici Ceaikovski, între alţii. 
 

Calendarul muzical al zilei - 28 august 2015

Bookmark and Share

1867 S-a născut compozitorul italian Umberto Giordano (decedat 12.11.1948) 148 ani

1875 S-a născut compozitorul romând Paul Richter (decedat 16.04.1950) 140 ani

1894 S-a născut dirijorul austriac Karl Böhm (decedat 14.08.1981) 121 ani

1913 S-a născut tenorul american Richard Tucker (decedat 8.01.1975) 102 ani

1914 Comemorarea compozitorului rus Anatoli Liadov 101 ani

1927 S-a născut baritonul român Nicolae Herlea (24.02.2014) 88 ani

1959 Comemorarea compozitorului ceh Bohuslav Martinu 56 ani

1960 S-a născut pianistul german Alexander Lonquich 55 ani

1965 S-a născut pianistul francez Marc Laforêt 50 ani


 

Ştiri muzicale din ţară

'Contesa Maritza' în Festivalul de operă şi operetă de la Timişoara

Bookmark and Share

Continuă la Timişoara Festivalul de Operă și Operetă în aer liber organizat de Opera Naţională Română din oraşul de pe Bega. Pentru astăzi, 28 august 2015, este programată o reprezentaţie a spectacolului "Contesa Maritza", imaginat muzical de Emmerich Kálmán. Vor evola, între alţii, Lăcrămioara Cristescu, Cristian Bălăşescu, Dan Patacă şi Gabriela Varvari. Peter Oschanitzky semnează conducerea muzicală în montarea regizată de Gyorgy Korcsmaros.

Spectacolul, realizat cu participarea corului, orchestrei şi ansamblului de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara, va începe la ora 20:30. Locul de desfăşurare: Parcul Rozelor.


 

Actualitatea internaţională

Nicolas Simion - prezenţă în seria 'blue:notes' de la Koln

Bookmark and Share

Saxofonistul de jazz Nicolas Simion este invitat să concerteze în cadrul Festivalului "blue:notes", derulat la Koln. Artistul român cântă în această seară de 28 august 2015 alături de chitaristul Markus Vögeler, Joscha Oetz la contrabas și Drori Mondlack la baterie. Recitalul celor patru muzicieni începe la ora locală 20:00. 
 

Trei români în Concursul Internaţional de Pian de la Leeds

Bookmark and Share

Continuă astăzi cea de-a 18-a ediţie a Concursului Internaţional de la Leeds - Marea Britanie. Este una dintre cele mai importante competiţii rezervate pianiștilor, printre câştigători numărându-se mari nume între care Radu Lupu - cel care s-a impus în 1969.

În acest an au fost selectați 79 dintre cei 301 înscriși provenind din Europa şi din Statele Unite ale Americii. Între aceştia se regăsesc şi trei pianişti români: Alina Bercu, Daniel Ciobanu şi Mihai Ritivoiu. Juriul Concursului Internaţional de Pian de la Leeds are în componenţă 12 membrii, printre care Dame Fanny Waterman şi Adam Gatehouse din Marea Britanie, Nikolai Demidenko şi Boris Petrushansky - Rusia, Jerome Lowenthal şi Robert McDonald - Statele Unite ale Americii şi Anne Queffélec - Franţa.

Toţi competitorii vor evolua până în 13 septembrie la Sala Mare a Universităţii din Leeds, acolo unde au loc primele două etape şi semifinala. Finala concursului se va desfăşura în 13 septembrie 2015 la Sala de Concerte din Leeds unde laureații vor fi desemnaţi dintre cei mai buni șase concurenți.


 

Continuă a XI-a ediţie a Concursului Internaţional de Muzică 'Romania'

Bookmark and Share

Continuă astăzi, 28 august 2015, la Tokyo, cea de-a XI-a ediţie a Concursului Internaţional de Muzică "Romania", eveniment organizat de Societatea română de muzică, prezidată de doamna Kazuko Shimada, Ambasada României în Japonia, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei. La competiţia care va desemna muzicienii care vor întreprinde un turneu în România s-au înscris 90 de participanţi la mai multe categorii de instrumente.

Formaţiile camerale şi cei înscrişi la secţiunea Percuţie vor intra astăzi în concurs, urmând ca sâmbătă şi duminică, 29 şi 30 august, să se desfăşoare semifinala, respectiv finala.

Doi români, împreună cu importante personalităţi ale vieţii muzicale japoneze, alcătuiesc juriul ediţiei a XI-a a competiţiei. Aceştia sunt prof. Mircea Penescu - concert-maestru al Orchestrei Medicilor - şi Sebastian Crăciun - realizator Radio România Cultural.


 

Trei discuri lansate la nivel internațional

Bookmark and Share

În 28 august 2015 apar în magazinele din întreaga lume trei discuri semnate de nume importante ale artei interpretative actuale: violonista Anne Sophie Mutter, pianistul Daniil Trifonov și violonistul Itzhak Perlman. Toate vor putea fi ascultate în perioada următoare la Radio România Muzical. 

The Club Album se intitulează albumul pe coperta căruia apare celebra violonistă germană Anne Sophie Mutter, care în septembrie poate fi ascultată live, pentru prima dată, și în România, într-un concert din cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Albumul a fost captat în timpul unui concert live susținut de Anne Sophie Mutter la Berlin, pe scena clubului Neue Heimat, un loc foarte căutat de publicul tânăr, renumit pentru aparițiile lui DJ și VJ de prestigiu. Concertul a făcut parte din proiectul Deutsche Grammophon "The Yellow Club" și a cuprins piese scurte celebre interpretate de Anne Sophie Mutter alături de ansamblul său, Mutter's Virtuosi. "The Club Album" poate fi ascultat la Radio România Muzical marți, 22 septembrie, de la ora 11.00, în cadrul rubricii CD Review. 

Tot în 28 august 2015 se lansează și noul disc al pianistului rus Daniil Trifonov, considerat o adevărată senzație la nivel internațional, continuator al marii tradiții al școlii ruse de pian. Înregistrat alături de Orchestra Simfonică din Philadelphia, condusă de Yannick Nezet Seguin, discul cuprinde cele trei seturi de variațiuni scrise de Rahmaninov pe teme de Paganini, Corelli și Chopin, alături de variațiunile semnate chiar de Trifonov, intitulate Rahmaniana. În noiembrie 2015, Daniil Trifonov va susține o serie de 5 concerte alături de Orchestra Filarmonicii din New York, cu Rapsodia de Rahmaninov pe o temă de Paganini, dirijor fiind românul Cristian Măcelaru. Noul disc al lui Daniil Trifonov poate fi ascultat la Radio România Muzical luni, 28 septembrie, de la ora 19.00. 

În 31 august, binecunoscutul violonist american Itzhak Perlman împlinește 70 ani și își aniversează ziua de naștere cu un nou CD, primul după 16 ani în care nu a mai lansat niciun alt nou album solistic. Alături de prietenul său de o viață, pianistul Emanuel Ax, Itzhak Perlman interpretează sonate de Gabriel Faure si Richard Strauss. Discul poate fi ascultat la Radio România Muzical pe 12 octombrie, de la ora 19.00. 

Toate albumele prezentate sunt incluse și în cadrul campaniei Radio România Muzical Votează discul de muzică clasică al anului 2015
 

Vizualizări: 100

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor