altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2016-07-27

Ştiri muzicale din Bucuresti

Festivalul de la Bayreuth, live la Radio România Muzical!

Bookmark and Share

"Walkiria" - al doilea spectacol al Tetralogiei wagneriene "Inelul nibelungului" este astăzi, 27 iulie 2016, în direct la Radio România Muzical. Marek Janowski va dirija Orchestra Festivalului de la Bayreuth, ansamblu care îi va avea ca solişti pe Christopher Ventris, Andreas Hörl, John Lundgren, Jennifer Wilson, Catherine Foster şi Sarah Connolly.

Vă invităm să urmăriţi acest spectacol transmis live din cadrul Festivalului "Richard Wagner" de la Bayreuth, una dintre cele mai importante serii dedicate operei din întreaga lume, pe frecvenţele noastre sau on-line la adresa romania-muzical.ro, începând cu ora 16:50. Comentează Luminiţa Arvunescu şi invitaţii săi, baritonul Ionuţ Pascu şi publicistul Mihai Alexandru Canciovici.


 


Ştiri muzicale din ţară

Festivalul Internațional 'Enescu și muzica lumii' - ediția a XVII-a începe astăzi la Sinaia

Bookmark and Share

Începând de astăzi, 27 iulie 2016, la Sinaia se desfăşoară cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii", un proiect iniţiat de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu, cel care indeplineşte şi rolul de director artistic al seriei.

Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" aduce laolaltă, anul acesta, nu mai puțin de patru orchestre, compuse din tineri și foarte tineri muzicieni. Una dintre acestea este o orchestră invitată - Orchestra de Tineret a Portugaliei dirijată de Pedro Carneiro - care va concerta pe 2 august. Celelalte trei ansambluri simfonice - Orchestra Romanian Sinfonietta, Orchestra Junior și Orchestra de Tineret România - Moldova - sunt compuse din elita tinereir generații de muzicieni din România, reprezentând adevărate selecționate naționale pe trei categorii de vârstă diferite.

Concertele vor avea loc după încheierea stagiilor de pregătire aferente fiecărei orchestre, Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" fiind evenimentul cultural în cadrul căruia Marin Cazacu a generat fenomenul orchestrelor de tineret din România.

Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" va fi deschis de concertul susţinut astăzi de Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijată de Horia Andreescu, avându-l solist pe violonistul Daniel Iulian Druţac. Programul interpretat, de la ora 19:00, la Sala Casino din Sinaia este alcătuit din Concertul românesc de György Ligeti, Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră de Max Bruch şi Simfonia a IX-a în mi minor "Din lumea nouă" de Antonín Dvořák şi se va repeta mâine, 28 iulie, la Bucureşti, în cadrul Festivalului "Vara Magică" la Ateneul Român şi sâmbătă, 30 iulie, la Auditorium-ul "Gustav Mahler" din Toblach, Italia, în Festivalul "Alto Aldige".

Festivalul "Enescu şi muzica lumii" se desfăşoară la Sinaia până în 23 august.


 

Concerte estivale propuse de Filarmonica 'Ion Dumitrescu'

Bookmark and Share

"Bijuterii corale" este titlul concertului susţinut în această seară de 27 iulie de Corul Academic "Euphonia" al Filarmonicii "Ion Dumitrescu", ansamblu condus de Aurel Poenaru. De la ora 19:00, pe scena Sălii Lahovari, vor fi interpretate lucrări din creaţia compozitorilor Antonín Dvořák, Sabin Păutza şi Gavriil Musicescu, între alţii.

De la aceeaşi oră 19:00 şi în aceeaşi sală, mâine, 28 iulie, va concerta Orchestra simfonică a Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea. Ansamblul dirijat de Florin Totan va prezenta publicului un program alcătuit din pagini simfonice de mare popularitate, opusuri semnate, între alţii, de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Giuseppe Verdi, Johann Strauss şi Johannes Brahms. 


 

La Brăila continuă Festivalul şi Concursul 'Hariclea Darclée'

Bookmark and Share

70 de tineri artiști lirici din întreaga ţară participă în această perioadă la Cursurile de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco la Brăila începând cu 25 iulie, o serie care coincide cu redeschiderea teatrului dramatic din localitate, care a fost restaurat.

Ediţia din acest an se desfăşoară sub semnul relaţiei Maeştri - Discipoli. Sâmbătă, 30 iulie, dr. Stephan Poen va susţine de la ora 18:00 conferinţa "Despre maeştri". Conferinţa va fi urmată de un recital susţinut de tineri interpreţi. Iar duminică, 31 iulie, de la ora 17:00, este programat concertul-masterclass coordonat de Mariana Nicolesco, în care vor fi aplaudaţi participaţii la această ediţie din 2016.

Din 1995, când a fost creat Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée, au luat parte la aceste manifestări şi la Cursurile de Măiestrie Artistică peste 2500 de artişti din 50 de ţări, de pe 5 continente.


 

Festivalul 'ICon Arts Celebrates' - două recitaluri la Sebeş şi Sibiu

Bookmark and Share

Două manifestări sunt programate astăzi, 27 iulie 2016, în cadrul Festivalului de Muzică Contemporană "ICon Arts Celebrates", ajuns la ediţia a XIV-a. De la ora 18:00, în faţa publicului prezent la Biserica Evanghelică din Sebeş vor evolua soliştii Mădălina Constantinescu, Maria Rădulescu şi Bernardo Medeiros, alături de organistul Remus Henning.

Iar la Sibiu, începând cu ora 19:00, la Sala Thalia a Filarmonicii este programat un recital susţinut de soprana Veronica Anuşca şi ICon Arts Percussion Group condus de Mircea Ardeleanu. Seria "ICon Arts Celebrates" se va încheia sâmbătă, 30 iulie, la Cetatea fortificată din Cisnădioara.


 

Actualitatea internaţională

Concert comentat în direct de un jurnalist român de la BBC Proms

Bookmark and Share

La "Royal Albert Hall" continuă Festivalul BBC Proms, chiar dacă în aceste zile, la Radio România Muzical am optat pentru a vă oferi live momentele de referință ale unui alt maraton estival desfășurat în Germania, la Bayreuth - Festivalul "Richard Wagner".

Mâine seară, 28 iulie, vă invităm să urmăriţi în direct de la Londra concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stuttgart, condusă de cel care i-a fost dirijor principal până în 2011 - Sir Roger Norrington. Solistul serii va fi americanul Robert Levin, pianist, dar și muzicolog și pedagog respectat, care își desfășoară activitatea didactică la celebra Universitate Harvard.

Concertul va fi comentat chiar din studioul amenajat într-una din lojile de la Royal Albert Hall de către Liliana Staicu, managerul Radio România Muzical, alături de comentatorul britanic, dar și de cel al Radiodifuziunii din Stuttgart.

Programul Berlioz, Beethoven şi Brahms poate fi ascultat, aşadar, joi, de la ora 21:30, sub genericul Scena Europeană.


 

Colaborare între festivalul de la Bayreuth şi Deutsche Grammophon

Bookmark and Share

Numeroase montări ale Festivalului "Richard Wagner" de la Bayreuth au beneficiat şi de versiuni discografice lansate de casa Deutsche Grammophon. Începând cu ediţia din acest an a seriei, publicul este anunţat că amintita colaborare va fi reluată.

"Combinând tradiţia interpretării lucrărilor lui Wagner cu o abordare inovatoare, Festivalul de la Bayreuth a jucat un rol esenţial în recepţionarea de către public a muzicii acestui compozitor. Repertoriul operistic Deutsche Grammophon va fi îmbogăţit semnificativ în urma acestei noi colaborări cu Festivalul", a afirmat Clemens Trautmann, preşedintele casei de discuri.

Katharina Wagner, director artistic al Festivalului "Richard Wagner" a adăugat: "Suntem încântaţi de înnoirea acestei înţelegeri. Credem că ea va fi mai puternică acum şi că va avea o cu totul altă dinamică decât în trecut. Aşteptăm cu nerăbdare următoarele proiecte cu Deutsche Grammophon - o casă de discuri cu tradiţie."

Începând cu ediţia din 2016, câte o nouă producţie din cadrul Festivalului va fi înregistrată şi lansată pe suport video. Prima operă propusă melomanilor va fi cea cu "Tristan şi Isolda", regizată în 2015 de Katharina Wagner, creaţie de la premiera căreia s-au împlinit atunci 150 de ani.

Pentru anul viitor se discută despre lansarea unui disc "Parsifal" în versiunea regizorală a lui Uwe Eric Laufenberg, prezentată anul acesta la Bayreuth. Iar pentru ediţia din 2017, debutul regizorului Barrie Kosky în Festivalul "Richard Wagner" cu opera "Maeștrii cântăreți din Nürnberg" se va transforma în înregistrarea propusă de Deutsche Grammophon pentru anul 2018.


 

Vizualizări: 74

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor