altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-11-26

Ştiri muzicale din Bucuresti

'65 de ani fără Dinu Lipatti' - la Radio România Muzical

Bookmark and Share

"Dinu Lipatti – personalitate plurivalentă a muzicii româneşti şi internaţionale" este titlul simpozionului de muzicologie susţinut astăzi, 26 noiembrie 2015, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. De la ora 14:00, în cadrul manifestării organizate de Radio România Muzical, vor fi prezentate lucrări de muzicologi din România, Germania, Belgia, Canada. Invitatul special al acestui simpozion va fi prof. univ.dr. Vlad Alexandrescu - Ministrul Culturii.
Simpozionul se înscrie într-o serie propusă de postul nostru prin care dorim să marcăm cei 65 de ani de la trecerea în eternitate a pianistului-simbol pentru arta interpretativă românească, Dinu Lipatti. 
Chiar în data de 2 decembrie, atunci când i-am spus adio marelui interpret român, între orele 10:00 şi 17:00, Monica Isăcescu şi Ştefan Costache vor realiza în direct o emisiune-maraton live. Invitaţi - prof. univ.dr. Vlad Alexandrescu - Ministrul Culturii, criticul de teatru Marina Constantinescu, pianiştii Viniciu Moroianu, Luiza Borac şi Julien Libeer, actriţa Maia Morgenstern şi cercetătorul Mark Ainley din Canada. 
Tot în 2 decembrie, de la ora 19:00, poate fi ascultat în direct recitalul pianistului Mihai Ritivoiu, organizat de Radio România Muzical la Muzeul Naţional Cotroceni. Mihai Ritivoiu, în prezent masterand la Guidhall School of Music and Drama din Londra, este câştigătorul Concursului de pian organizat de Radio România Muzical, sub semnul lui Lipatti, în 2010 şi de asemenea, al Concursului George Enescu din 2011. Intrarea la recital se face exclusiv pe bază de invitaţie. 
 

Brad Mehldau - primul concert la Sala Radio

Bookmark and Share

Pianistul Brad Mehldau va concerta astăzi, 26 noiembrie 2015, pe scena Sălii Radio. Muzicianul american va urca pe scenă alături de ceilalţi membri ai trio-ului său: bateristul Jeff Ballard şi basistul Larry Grenadier. Brad Mehldau, pianist venit pe filiera lui Bill Evans, a reuşit să dea o turnură jazz unor piese compuse de Black Sabbath, Massive Attack sau Radiohead. El obişnuieşte să cânte câte o melodie separată cu fiecare mână, iar când vine vorba de improvizație rămâne la fel de atipic, rezultatul primind titlul de muzică autentică. Nominalizat de cinci ori la premiile Grammy, Brad Mehldau a fost laureat cu premiul Festivalului de la Montreal "al artiştilor care contribuie semnificativ la inovaţia jazz-ului". 
Concertul susţinut de la ora 20:00 la Sala Radio de către Brad Mehldau trio se înscrie în seria "Jazz Night Out", organizată de Twin Arts. 
 

Requiem - Mozart pentru victimele din Colectiv

Bookmark and Share

Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Fundaţia Calea Victoriei organizează astăzi, 26 noiembrie 2015, un concert caritabil pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv. De la ora 19:00, în Studioul de Operă şi Multimedia al instituţiei de învăţământ amintite va fi interpretat Requiemul de Wolfgang Amadeus Mozart.

Soprana Andreea Novac, mezzo-soprana Maria Jinga, tenorul Liviu Indricău şi baritonul Cătălin Ţoropoc vor fi soliştii Corului de Cameră Accoustic, pregătit de Daniel Jinga şi ai Symphactory Orchestra, ansambluri dirijate în această seară de Tiberiu Soare.

Intrarea este liberă, iar participarea se face pe bază de înscriere pe site-ul contact@victoriei.ro. Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcţionate către Fundaţia Estuar, care a deschis o campanie mai amplă de strângere de fonduri pentru victimele din Colectiv.


 

Jose Carreras - ultimul concert susţinut în România

Bookmark and Share

Tenorul José Carreras revine la Bucureşti în cadrul ultimului său turneu mondial - "A Life in Music" ("O viaţă dedicată muzicii"). Proiectul a fost demarat în urma revenirii artistului pe scena operei, prin rolul întruchipat în 2014 în opera "El Juez". 
Concertul susţinut de José Carreras în Capitală în această seară de 26 noiembrie 2015 va avea loc la Pavilionul Central al Centrului ROMEXPO. Arii din opere celebre, operetă şi din musical fac parte din programul serii. 
"Este fantastic faptul că pot concerta cu câteva zile înainte de ziua mea de naştere (5 decembrie) în acest minunat oraş. Îmi amintesc încă audienţa minunată, oamenii care cunosc muzica şi sunt atât de generoşi şi sufletişti. Sunt încântat să revin în Bucureşti şi să cânt în această atmosfera inegalabilă şi pentru minunatul public român", a declarat José Carreras. 
Potrivit organizatorilor evenimentului, aceasta va fi ultima prezenţă a tenorului José Carreras în ţara noastră. 
 

Fundaţia Culturală 'Remember Enescu' propune astăzi două manifestări

Bookmark and Share

Astăzi, 26 noiembrie 2015, au loc două manifestări organizate de Fundaţia Culturală "Remember Enescu". Primul recital, intitulat "Speranţe, confirmări" este programat pentru ora 17:30 la Şcoala Gimanzială de Arte nr. 4 din Capitală, iar cel de-al doilea - "Tinere speranţe", cu începere de la 18:00, are loc la Sala de spectacole a Cercului Militar Naţional. 
Publicul este invitat să urmărească evoluţia elevilor instituţiilor de profil din Bucureşti - Şcoala Gimnazială de Arte"Iosif Sava", Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu", Şcoala Gimnazială de Arte nr. 2, Colegiul Naţional de Arte "Dinu Lipatti", Şcoala Gimnazială de Arte nr. 4, dar şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

'Hot Jazz Summit' - prima seară a Festivalului de la Ploieşti

Bookmark and Share

Începând de astăzi, 26 noiembrie 2015, la Ploieşti se va desfăşura ediţia din 2015 a "Hot Jazz Summit". Timp de 4 seri, până duminică, 29 noiembrie, organizatorii propun o serie de concerte susţinute de Sorin Zlat Trio, Luiza Zan & Sebastian Spanache Trio sau Big Band-ul Radio. 
În prima seară de "Hot Jazz Summit" vor evolua Orchestra Filarmonicii din Ploieşti şi Răzvan Cojanu Band. De la ora 19:00, publicul este invitat la Sala "Ion Baciu" pentru a urmări un program de jazz simfonic alcătuit din piese ale lui Gershwin – "Un american la Paris" sau "Porgy and Bess" -, dar şi standarde de jazz, scrise special pentru acest trio şi orchestra simfonică. 
 

Soprana Irina Iordăchescu este solista Filarmonicii Sibiu

Bookmark and Share

Concertul din această seară de 26 noiembrie 2015 susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Sibiu aduce în faţa publicului doi noi invitaţi. Ansamblul va fi condus de Gheorghe Costin, urmând ca în postură solistică să evolueze soprana Irina Iordăchescu. Adagietto din Simfonia a V-a de Gustav Mahler, Ultimele patru lieduri de Richard Strauss, Preludiu la actul I şi al III-lea din opera "Lohengrin", "Farmecul Vinerii Mari" din opera "Parsifal" şi Uvertura operei "Tanhäuser", acestea din urmă semnate de Richard Wagner, alcătuiesc programul. Concertul are loc la Sala Thalia, cu începere de la ora 19:00. 
 

Concertul pentru corn şi orchestră de Reinhold Gliere - la Filarmonica din Oradea

Bookmark and Share

Concertul pentru corn şi orchestră de Reinhold Glière va fi interpretat astăzi, 26 noiembrie 2015, la Filarmonica din Oradea. Solistul opusului dedicat lui Valery Polekh va fi Petrea Gîscă. Poemul simfonic "Idila lui Siegfried" de Richard Wagner şi Simfonia a V-a op. 67 în do minor de Ludwig van Beethoven vor completa programul dirijat de Răsvan Cernat, începând cu ora 19:00. 
 

'Ucenicul vrăjitor se intoarce' - la Filarmonica din Piteşti

Bookmark and Share

"Ucenicul vrăjitor se întoarce" - este titlul acestei seri muzicale de 26 noiembrie 2015, propusă de Filarmonica din Piteşti. Ansamblul simfonic, pregătit de Tiberiu Oprea, va fi condus, de la ora 19:00, de către actorul Radu Gheorghe. Spectatorii din Sala Casei de Cultură a Sindicatelor îl vor putea urmări atât în ipostaza de dirijor, cât şi în cea care l-a consacrat, şi se vor delecta nu numai cu muzică clasică, ci şi cu momente comice şi cu numere de pantomimă. Orchestra va interpreta lucrări de Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Georges Bizet, Ciprian Porumbescu, Piotr Ilici Ceaikovski, George Enescu şi Maurice Ravel, între alţii, dar va participa şi la momentele comice ale spectacolului. 
 

Concert special condus de Daisuke Soga la Filarmonica Braşov

Bookmark and Share

Daisuke Soga şi Horia Maxim sunt invitaţii din această săptămână ai Filarmonicii din Braşov. Primul va conduce ansamblul simfonic al instituţiei, urmând ca cel de-al doilea să fie solistul Concertului nr. 5 op. 73 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven. 
Programul interpretat astăzi, 26 noiembrie 2015, de la ora 19:00, va fi completat de lucrarea "Musica per orchestra simfonica" de Zasushi Akutagawa, "Serenata Notturna" de Wolfgang Amadeus Mozart şi Rapsodiile I şi a II-a de George Enescu. 
Concertul este unul special pentru dirijorul Daisuke Soga care va aniversa 50 de ani şi 25 de ani de colaborarea cu orchestra Filarmonicii Braşov. 
 

Actualitatea internaţională

Adina Dumitrescu va vorbi despre muzica ei la Casa Muzicii din Helsinki

Bookmark and Share

Compozitoarea Adina Dumitrescu va susţine astăzi, 26 noiembrie 2015, o prezentare în cadrul ciclului "Muzica timpurilor noastre". Seria este iniţiată şi găzduită de doi compozitori, Juhani Nuorvala şi Tapani Länsiö, şi are loc bilunar la Casa Muzicii din Helsinki. 
Adina Dumitrescu locuiește din anul 2003 la Tampere, Finlanda, unde își desfășoară activitatea de compozitor și profesor de pian. Opusurile sale instrumentale sau vocal-instrumentale sunt prezente în repertoriul unor nume importante ale scenei internaționale, printre care se numără Mikko Raasakka, Eva Alkula, Adriana Cioabă, Emil Vișenescu, ansamblurile Aleph, Clarino, London Schubert Players şi Courage. Adina Dumitrescu a fost distinsă pentru creația sa cu premii și burse de compoziție, dintre care amintim Bursa de creație a Centrului de Artă din Finlanda (2008, 2010, 2012 și 2013), Bursa de creație a orașului Tampere (2009 și 2013), Premiul Proiectului "Invitation to Composers" oferit de London Schubert Players (2009) şi Premiul I la Concursul de compoziție "Mihail Jora" (1994). 
 

Vizualizări: 58

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor