altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2016-02-26

Ştiri muzicale din Bucuresti

Răzvan Suma concertează alături de Orchestra Națională Radio

Bookmark and Share

Violoncelistul Răzvan Suma, director al Orchestrelor și Corurilor Radio, dar și solist concertist al acestora, va putea fi urmărit în această seară pe scena Studioului 'Mihail Jora'. Îl veți putea asculta interpretând Concertul op. 129 în la minor pentru violoncel de Robert Schumann, în compania Orchestrei Naționale Radio. Programul va fi completat de două lucrări cu titlu desprins din lirica Lordului Byron: este vorba despre Uvertura 'Manfred' op.115 de Robert Schumann și de Simfonia 'Manfred' de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul, condus de dirijorul Nicolae Moldoveanu, va începe la ora 19 și va putea fi ascultat în direct și la Radio România Muzical. 
 

Dirijorul David Giménez Carreras la Filarmonica 'George Enescu'

Bookmark and Share

Dirijorul spaniol David Giménez Carreras este invitatul Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" în concertul programat la Ateneul Român astăzi, 26 februarie 2016, cu începere de la ora 19:00. 
Născut la Barcelona în 1964, David Giménez Carreras a studiat pian şi compoziţie în oraşul natal şi ulterior s-a specializat în dirijat la Viena, cu Karl Österreicher şi la Londra, cu Sir Colin Davis. De la debutul alături de Orchestra Radiodifuziunii din Hanovra în 1994, a apărut constant pe mari scene intenraţionale ca Royal Albert Hall, Salle Pleyel, Konzerhaus Viena, Filarmonica din Berlin, Carnegie Hall. 
Programul pe care David Giménez Carreras îl va conduce pe scena Ateneului Român cuprinde Interludiu şi dans din opera "La Vida Breve" de Manuel de Falla, Concertul nr. 1 op. 77 în la minor pentru vioară şi orchestră de Dmitri Şostakovici şi Simfonia I de Gustav Mahler. Solist: Răzvan Hamza, prim‑concert‑maistru la Filarmonica de Stat din oraşul german Kassel şi, din 2004, membru al orchestrei Festivalului de la Bayreuth. 
 

Un nou concert bucureștean al Cvartetului Arcadia

Bookmark and Share

Centrul Național de Artă Tinerimea Română organizează sâmbătă, 27 februarie 2016, un nou recital al Cvartetului Arcadia. De la ora 19.00, la Tinerimea Română , violoniştii Ana Török, Răsvan Dumitru, violistul Traian Boală şi violoncelistul Zsolt Török vor interpreta cvartete de coarde din creaţia celor trei mari compozitori ai perioadei clasicismului muzical: Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart şi Ludwig van Beethoven. 
Ansamblul Arcadia, câştigător a numeroase competiţii internaţionale, printre care Concursurile de muzică de cameră de la Hamburg, Londra şi Osaka, activează începând din aprilie 2015 sub auspiciile Centrului Naţional de Artã Tinerimea Românã. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Concerte la Filarmonicile din Iași și Botoșani

Bookmark and Share

Pianistul Csiky Boldizsar este invitat în această seară de 26 februarie 2016 în postură de solist al Filarmonicii 'Moldova' din Iași. El va interpreta Concertul pentru pian și orchestră de Maurice Ravel în compania orchestrei simfonice a instituției. Programul, condus de dirijorul olandez Sander Teepen, va fi completat de două opusuri schubertiene: Uvertura în stil italian și Simfonia a III-a în Re major. Concertul, desfășurat la Teatrul Luceafărul, va începe la ora 19. 
De la ora 18 și 30 de minute, însă, publicul botoșănean este așteptat la un nou concert susținut de orchestra Filarmonicii din localitate. Pe scenă vor urca dirijorul Vlad Agachi și violonistul Florin Ionescu-Galați, pentru a susține un program ce va cuprinde Uvertura 'Egmont' de Ludwig van Beethoven, Concertul nr.2 pentru vioară și orchestră de Henryk Wieniawski și Simfonia a IV-a 'Italiana' de Felix Mendelssohn. 
 

Un nou concert în cadrul Stagiunii Europa

Bookmark and Share

La Filarmonica din Craiova, această săptămână este dedicată, în cadrul Stagiunii Europa, Estoniei. Astăzi, 26 februarie 2016, la pupitrul Orchestrei Simfonice se va afla dirijorul Juri Alperten, iar solist va fi pianistul Mihkel Poll. Muzicienii vor interpreta Uvertura „Don Carlos” de Artur Kapp și Concertul pentru pian şi orchestră de Erkki-Sven Tüür, ambele opusuri prezentate în premieră la noi în țară, dar și Simfonia a II-a de Ludwig van Beethoven. Concertul va începe la ora 19. 
 

Cristian Mandeal și Oxana Corjos concertează la Timișoara

Bookmark and Share

În această seară de 26 februarie 2016, invitații Filarmonicii 'Banatul' din Timișoara sunt dirijorul Cristian Mandeal și pianista Oxana Corjos. Pe scena Sălii Capitol veți putea audia, începând cu ora 19, Concertul nr. 2 op.83 în Si bemol major pentru pian și orchestră de Johannes Brahms și Extrase din Suitele nr. 1 și 2 Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev. 
 

Actualitatea internaţională

Laura Nicorescu - Zelina în premiera spectacoluli 'Don Giovanni' din Rouen

Bookmark and Share

În această seară va avea loc premiera spectacolului 'Don Giovanni' de Wolfgang Amadeus Mozart la Opera din Rouen. Din distribuție face parte și Laura Nicorescu, cea care va da viață Zerlinei, în evenimentul care îl va aduce pe scenă în rolul titular pe David Bizic. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Leo Hussain, cel care anul trecut a condus în cadrul Festivalului George Enescu reprezentațiile operelor Wozzeck de Alban Berg și Oedipe de George Enescu. Regia prezentului spectacol este asigurată de Frederic Roels. 
 

Artiști români pe scenele lumii

Bookmark and Share

Baritonul George Petean va da viață astăzi rolului titular din opera 'Simon Boccanegra' de Giuseppe Verdi, în cadrul Festivalului Artelor de la Hong Kong. Spectacolul este prezentat de Teatro Regio din Torino și îl va avea la pupitrul orchestrei pe Roberto Abbado, nepotul regretatului Claudio Abbado. 
Tot în această seară, la Opera de Stat din Viena, Alexandru Moisiuc, va da viață rolului Fratele Laurent, în producția spectacolului 'Romeo și Julieta' de Charles Gounod. El îl va avea ca partener de scenă pe cunoscutul tenor Juan Diego Florez, care îl va interpreta pe Romeo. 
 

Începe turneul corean al violoncelistului Andrei Ioniță

Bookmark and Share

Violoncelistul Andrei Ioniță va începe astăzi o serie de patru concerte pe care le va susține în Coreea de Sud, în compania violonistei Clara-Jumi Kang. Astăzi va concerta la sala Alpensia din Gangwon-do, urmând ca în celelalte evenimente să li se alăture pe scenă și pianistul Lucas Debargue. 
 

Irina Muresanu - solistă a Orchestrei Simfonice a Universității din Maryland

Bookmark and Share

Violonista Irina Mureșanu va fi în această seară solistă a Orchestrei Simfonice a Universității din Maryland. Ea va împărți atribuțiile solistice cu violista Katherine Murdock, în cadrul Sinfoniei Concertante de Wolfgang Amadeus Mozart. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul James Ross. Programului serii îi este grafată la final și lucrarea Alternative Energy de Mason Bates, care are influențe hip-hop și techno-beat. 
 

Vizualizări: 53

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor