altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-01-24

Ştiri muzicale din Bucuresti

Mezzo-soprana Ruxandra Donose şi actorul Claudiu Bleonţ pe scena Sălii Radio

La pupitrul Orchestrei Naţionale Radio se va afla astăzi, 24 ianuarie 2014, Tiberiu Soare. Acesta va semna conducerea muzicală a unei opere cu un libret savuros - 'Ariadna din Naxos' de Richard Strauss, prezentată în versiune de concert. Capete de afiş sunt mezzo-soprana Ruxandra Donose - solistă care evoluează pe mari scene lirice ale lumii precum Opera din Los Angeles, Royal Opera House - Covent Garden sau Metropolitan Opera - şi care va interpreta rolul 'Compozitorului' şi actorul Claudiu Bleonţ - care îl va întruchipa pe 'Majordom'. Rolul principal va fi interpretat de Lavinia Cherecheş, suita de solişti fiind completată de Irina Ionescu, Marius Budoiu, Florin Simionca, Lucian Corchiş, Şerban Vasile, Beniamin Pop, Liviu Indricău, Mădălina Barbu, Andreea Iftimescu şi Andreea Novac. Evenimentul marchează inaugurarea la Sala Radio a manifestărilor ce aniversează 150 de ani de la naşterea compozitorului Richard Strauss. Concertul începe la ora 19,00 şi este transmis în direct la Radio România Muzical.   
 

Premiile Forului Muzical Român pentru anul 2013

Astăzi, 24 ianuarie 2014, va avea loc, la sediul Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, decernarea Premiilor Forumului Muzical Român pentru anul 2013, manifestare în cadrul căreia au fost recompensate de-a lungul ultimilor ani peste două sute de personalităţi ale artei muzicale şi coregrafice româneşti. Ediţia din acest an este una aniversară ce punctează 15 ani de la fondarea şi 10 ani de la instituţionalizarea Operei Comice pentru Copii. Printre laureaţii acestui an se numără actriţa Stela Popescu, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, soprana Silvia Voinea, tenorul Florin Diaconescu, muzicolog Daniela Caraman-Fotea şi scenografa Viorica Petrovici. Gala de premiere va avea loc de la ora 17.00 şi va fi urmată de o reprezentaţie a muzicalului 'Soacra cu trei nurori'. 
 

Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru - primul CD

Primul CD cu Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru va fi lansat la Sala Radio, vinerea viitoare, în 31 ianuarie. Este vorba, sigur, despre o apariţie discografică-eveniment, primul album cu doi mari interpreţi - pe care îi leagă o îndelungată colaborare pe scenă, dar şi o frumoasă prietenie.

După ce va interpreta Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de Niccolò Paganini, Gabriel Croitoru va coborî de pe scenă în foaierul central al Sălii Radio şi, împreună cu maestrul Valentin Gheorghiu, va împărtăşi publicului câteva gânduri despre realizarea albumului "Recital Valentin Gheorghiu - Gabriel Croitoru. Beethoven, Dvořak, Enescu".

"Întotdeauna este o plăcere să colaborez cu Valentin Gheorghiu. La repetiţii mai avem o discuţie amicală, mai povestim despre una, despre alta, dar în ceea ce priveşte muzica, cred că ne simţim foarte bine unul pe celălalt şi atunci, practic, cuvintele sunt foarte puţine şi de multe ori nu prea îşi au locul", ne spune Gabriel Croitoru.

Albumul cuprinde înregistrări Radio România realizate în anul 2010: Sonata Kreutzer de Ludwig van Beethoven, Sonatina în Sol major de Antonin Dvořak, dar şi Sonata a III-a "în caracter popular românesc" de George Enescu; cu Valentin Gheorghiu, care a avut ocazia să fie ascultat de Enescu în 1936. Mulţi ani mai târziu, Gabriel Croitoru primea permisiunea să cânte pe vioara care a aparţinut marelui compozitor - Guarneri del Gesù, datată 1731. Pe lângă cariera solistică desfăşurată în ţară şi în străinătate, Gabriel Croitoru se implică şi în proiecte de anvergură precum 'Duelul viorilor' şi 'Vioara lui Enescu la sate', fiind totodată şi profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.


 

Daniel Podlovschi şi Matei Corvin - pe scena mare a Ateneului Român

Daniel Podlovschi este şi astăzi, 24 ianuarie 2014, solistul Orchestrei Filarmonicii George Enescu. În programul prezentat la Ateneul Român şi dirijat de Matei Corvin figurează Concertul pentru vioară şi orchestră de Eduard Caudella, inclus în seria "Concerte instrumentale româneşti" şi Concertul nr. 5 KV 219 în La major de Wolfgang Amadeus Mozart. Simfonia a VII-a op. 131 în do diez minor de Serghei Prokofiev va încheia concertul Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu". Ora de începere - 19,00.   
 

Ştiri muzicale din ţară

Concert aniversar la Filarmonica din Craiova

Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Oltenia" susţine astăzi, 24 ianuarie 2014, un concert aniversar, care marchează cei 155 de ani trecuţi de la Unirea Principatelor Române. Ansamblul va fi dirijat de Matei Pop, într-un program ce cuprinde Uvertura "Moldova" de Eduard Caudella, Concertul nr. 20 KV 466 în re minor pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, cu Victor Nicoară în postură solistică, uvertura operei "Rienzi" de Richard Wagner şi poemul simfonic op. 28 "Till Eulenspiegel" de Richard Strauss. Concertul începe la ora 19,00. 
 

Noam Zur şi Shai Rosenboim sunt invitaţii Filarmonicii de Stat 'Transilvania'

Noam Zur este astăzi, 24 ianuarie 2014, dirijorul Orchestrei Filarmonicii de Stat "Transilvania", ansamblu care îl va avea solist pe pianistul Shai Rosenboim. Programul cuprinde uvertura de concert Visul unei nopţi de vară de Felix Mendelssohn, Concertul nr. 2 op. 21 în fa minor pentru pian de Frédéric Chopin şi Adagio din Simfonia a X-a de Gustav Mahler ca moment in memoriam Claudio Abbado, dirijor care s-a stins la începutul acestei săptămâni, pe 20 ianuarie 2014. Concertul are loc pe scena Colegiului Academic din Cluj-Napoca, începând cu ora 19,00.  
 

Marin Cazacu este solistul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Botoşani

La Botoşani concertează în această seară de 24 ianuarie 2014, începând cu ora 18.30, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din localitate. Sub bagheta lui Liviu Condriuc vor fi interpretate uvertura "Moldova" de Eduard Caudella, Concertul în Do major pentru violoncel şi orchestră de Joseph Haydn - solist Marin Cazacu - şi Simfonia a VII-a în La major de Ludwig van Beethoven. Concertul are loc la Sala Casei de Cultură a Sindicatelor.  
 

Concert la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi

Dirijorul Mihai Agafiţa şi violonista Diana Jipa sunt invitaţii de astăzi, 24 ianuarie 2014, ai Filarmonicii din Iaşi. Programul orchestrei instituţiei cuprinde Valsul-fantezie de Mihail Ivanovici Glinka, Concertul pentru vioară și orchestră de Jean Sibelius şi Simfonia a IV-a în fa minor de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul are loc la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" şi începe la ora 19,00.  
 

Concert al Filarmonicii din Timişoara

Orchestra Filarmonicii din Timişoara va concerta în Sala Capitol din localitate, astăzi, 24 ianuarie 2014. Misha Katz va dirija un concert în care pianistul Timur Sergeyenia va fi solist. Programul cuprinde două lucrări semnate de Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian și orchestră şi Fantezia op. 80 în do minor pentru pian, cor și orchestră. Ave Verum Corpus KV 618 în Re major de Wolfgang Amadeus Mozart încheie seara muzicală. Concertul este realizat cu participarea Corului "Ion Românu"al Filarmonicii "Banatul" pregătit de Iosif Todea. Ora de începere este 19.00.   
 

Vizualizări: 69

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor