altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2013-03-22

Bucuresti

Seară spaniolă cu Răzvan Suma şi Josu Okiñena la Sala Radio

După concertul prin care Orchestra Naţională Radio dirijată de Tiberiu Soare a marcat ieri împlinirea a 20 de ani de la aderarea ţării noastre la Organizaţia Internaţională a Francofoniei, studioul Mihai Jora este rezervat astăzi, vineri, 22 martie, pentru un recital instrumental extraordinar. Violoncelistul Răzvan Suma vă invită la o seară spaniolă în compania unuia dintre apreciaţii pianişti hispanici ai momentului - Josu Okiñena. Profesor universitar. şef de catedră al departamentului de cercetare şi doctorate la Universitatea Muzikene din San Sebastian, Josu Okiñena a studiat cu pianişti precum Krystian Zimmerman, Ivo Pogorelich şi Maria Curcio. În această seară, violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi pianistul Josu Okiñena interpretează lucrări de Gaspar Cassado, Joaquin Nin, Aita Donostia, Anton Larrauri, Lorenzo Ondarra şi Manuel de Falla. Recitalul începe la ora 19,00 - îl puteţi asculta şi în direct la Radio România Muzical.


 

Radio România Muzical împlineşte 16 ani şi are un nou site

Duminică, 24 martie, Radio România Muzical, unicul post românesc de radio dedicat muzicii clasice şi jazzului, împlineşte 16 ani. Cadoul pentru dvs., ascultătorii nostri, este o nouă versiune grafică a site-ului www.romania-muzical.ro. Mai uşor de folosit, mai atractivă vizual, noua versiune a site-ului păstrază, însă, atuurile principale: arhive de emisiuni online, 10 stream-uri on demand, posibilitatea de a reasculta transmisiunile directe internaţionale timp de 7 zile după data emisiei lor în FM, dar şi alte informaţii utile: programul zilei, ştiri din Bucureşti, din ţară şi de peste hotare, interviuri, cronici şi, bineînţeles, posibilitatea de a asculta live postul Radio România Muzical. Tot duminică, 24 martie, aveţi posibilitatea de a reasculta recitalul-eveniment pe care l-a susţinut la Sala Radio pianista Alice Sara Ott, cu ocazia aniversării noastre din 2012. Programul, pe care îl puteţi asculta de la ora 11 şi 30 de minute, cuprinde lucrări de Mozart, Beethoven şi Mussorgski.


 

Astăzi îl ascultaţi pe violonistul Răzvan Stoica - propunerea Radio România Muzical pentru 'New Talent' Bratislava

La Radio România Muzical nu pierdeţi astăzi înregistrările de studio realizate de violonistul Răzvan Stoica pentru concursul "New Talent" de la Bratislava. La propunerea postului nostru, artistul în vârstă de 26 de ani va reprezenta România la cea mai importantă competiţie pentru muzicienii între 18 şi 28 ani derulată sub egida Uniunii Europene de Radio - concursul "New Talent" de la Bratislava. Violonistul Răzvan Stoica a înregistrat în studiourile Radio România programul pe care îl propune în preliminariile competiţiei alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, preliminarii care presupun audiţia, de către juriu, a unor înregistrări. Răzvan Stoica a fost elev al Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu" şi a studiat la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam cu Ilya Grubert. Înregistrările de o calitate artistică şi tehnică excepţională vor fi difuzate astăzi, 22 martie, de la ora 13,20, în emisiunea "Interpreţi de ieri şi de azi", realizată de Simona Dumitriu.


 

Noi discuri pe piaţa internaţională

Două dintre numele importante ale artei interpretative contemporane - pianistul chinez Yundi şi violonistul german David Garrett îşi lansează astăzi, 22 martie, cele mai noi discuri.  Pianistul Yundi propune sub egida casei Deutsche Grammophon un album ce include 3 celebre sonate de Ludwig van Beethoven: Patetica, Sonata Lunii si Appassionata. Discul va fi difuzat şi de Radio România Muzical, în premieră românească, luni, 25 martie, de la ora 20, în cadrul emisiunii "Music box" realizate de Cristina Comandaşu. Discul este de asemenea inclus în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2013" despre puteţi afla mai multe amănunte accesând site-ul Radio România Muzical.  Tot astăzi, apare pe piaţă şi cel mai nou disc al violonistul german David Garrett, prezentat de asemenea de casa Deutsche Grammophon. Albumul cuprinde înregistrări realizate pe când violonistul avea 14 ani, adică în urmă cu 17 ani, dar care nu au fost niciodată puse la dispoziţia publicului până în prezent. Afirmat mai ales în repertoriul crossover, David Garrett a primit în 2012 un premiu Echo pentru discul său cu muzică clasică, înregistrat sub bagheta dirijorului român Ion Marin. 


 

"Bărbierul din Sevilla" la Opera bucureşteană

Astăzi, 22 martie, Opera Naţională Bucureşti prezintă spectacolul "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini. În roluri principale evoluează baritonul Iordache Basalic, mezzo-soprana Oana Andra şi tenorul Augustin Hotea. De la ora 19,00 va dirija Ciprian Teodoraşcu.


 

Alexandru Tomescu - şi astăzi la Ateneul Român

Alexandru Tomescu este solistul programului pe care Ovidiu Bălan îl dirijează la Ateneul Român. Violonistul va interpreta partitura solistică a Concertului nr. 2 op. 22 în re minor de Henryk Wieniawski. Toccata şi Fuga de Constantin Silvestri, sub semnul marcării unui secol de la naşterea compozitorului, şi Simfonia a 5-a op. 67 în do minor de Ludwig van Beethoven completează această seară muzicală de 22 martie propusă de Orchestra Filarmonicii "George Enescu". O puteţi asculta începând cu ora 19,00.


 

„Jazz in Church”

  Continuă Festivalul „Jazz in Church”. La Biserica Luterană din Bucureşti cântă în această seară de vineri, 22 martie, pianistul francez Francois Coutourier şi, în partea a doua, chitaristul maghiar Ferenc Snetberger şi percuţionistul norvegian Paolo Vinaccia. Concertul începe la ora 19,00.


 

"Coana Chiriţa" la Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii a programat pentru această după-amiază de vineri 22 martie muzicalul "Coana Chiriţa" de Alexandru Flechtenmacher. Protagonistă - actriţa Stela Popescu. Îi sunt alături soliştii vocali Vicenţiu Ţăranu, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Oana Şerban. Reprezentaţia începe la ora 17,00.


 

Concursul "Victor Giuleanu"

Continuă Concursul Naţional de Muzică "Victor Giuleanu" organizat de Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu". În 22 şi 23 martie se desfăşoară secţiunile vioară - la Colegiul Enescu şi pian şi canto - la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Cei peste 80 de concurenţi se prezintă de la ora 10,00, în faţa unor jurii alcătuite din instrumentişti şi cadre didactice: Răzvan Popovici, Elena Baltagă, Olivia Papa - secţiunea vioară, Vlad Dimulescu, Constantin Niţu, Mihaela Zamfirescu - pian, Eleonora Enăchescu, Mariana Chiaia şi colega noastră Monica Isăcescu - secţiunea canto. Postul Radio România Muzical va acorda de altfel un premiu special în cadrul Concursului Naţional "Victor Giuleanu": cîştigătorului îi va fi oferită o sesiune de înregistrări în studiourile Radio România. 
 

Stiri din tara

Târgul de Carte şi Muzică de la Braşov

În cadrul Târgului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov, în această seară pot fi urmărite două momente muzicale. Interpreţi - Cvintetul vocal Anatoly şi ansamblul Collegium Musicum Kronstadt dirijat de Koichiro Kanno, care va prezenta un program simfonic semnat Wolfgang Amadeus Mozart. Concertele sunt programate aşadar pentru astăzi, vineri, 22 martie, ora 19,30, la Centrul Expoziţional "Braşov Business Park".



 

Concert cu pagini de Silvestri la Iaşi

La Iaşi, Marcian David conduce Orchestra Filarmonicii "Moldova", într-un program cu 3 piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, Concertul op. 104 în si minor pentru violoncel de Antonin Dvořák şi Simfonia I op. 68 în do minor de Johannes Brahms. Cristian Florea este solistul acestei seri muzicale de 22 martie care începe la ora 19,00.


 

Concert caritabil la Filarmonica din Cluj Napoca

Filarmonica "Transilvania" din Cluj-Napoca organizează un concert caritabil. Evenimentul este menit să vină în ajutorul Corinei Unguraş, care trebuie să efectueze o serie de intervenţii medicale pe cord la Bruxelles. Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, tânăra Corina Unguraş a fost diagnosticată la vârsta de doar 7 ani cu o malformaţie cardiacă complexă, suportând de-a lungul timpului alte 3 intervenţii într-o clinică belgiană. Donaţiile pot fi făcute la Agenţia de bilete a Filarmonicii clujene, la momentul achiziţionării biletelor sau înainte de concert, în urnele special amenajate în acest scop. Programul pe care Corul pregătit de Cornel Groza şi orchestra îl propun sub bagheta dirijorului Ladislau Horváth este dedicat muzicii lui Giuseppe Verdi. Ora de începere a concertului de astăzi, 22 martie - 19,00.


 

Dana Borşan cântă la Craiova

Dana Borşan, solistă concertistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, interpretează vineri, 22 martie, împreună cu Orchestra Filarmonicii din Craiova Concertul nr. 23 KV 488 în La major pentru pian de Wolfgang Amadeus Mozart. Programul oferit sub bagheta lui Josef Suilen din Olanda mai include Uvertura "Leonora" nr. 3 de Ludwig van Beethoven şi Simfonia fantastică de Hector Berlioz. Ora de începere - 19,00.


 

Concert aniversar Bega Blues Band la Timişoara

Vineri, 22 martie 2013, ansamblul Bega Blues Band din Timişoara aniversează 30 de ani de existenţă. Le sunt alături Orchestra Filarmonicii "Banatul" dirijată de Radu Popa, vocalistul Moni Bordeianu, violoncelista Alexandra Guţu, mezzo-soprana Aura Twarowska şi chitaristul de blues Mircea Bunea. Concertul, cu piese celebre din repertoriul jazz, pop şi blues, începe la ora 18,30.


 

Oaspeţi japonezi la Constanţa

Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovschi" din Constanţa are invitaţi japonezi: dirijorul Yuta Takahashi şi pianistul Akira Yamagata. În programul acestei seri de 22 martie - Concertul nr. 2 op. 18 în do minor de Serghei Rahmaninov şi Simfonia a 4-a op. 98 în mi minor de Johannes Brahms. Ora de începere - 19,00.


 

Actualitatea muzicala internationala

Premieră mondială cu Ana Camelia Ştefănescu

Premieră mondială la Bruxelles, cu participarea sopranei Ana-Camelia Ştefănescu. Artista română cântă într-o primă audiţie absolută ce va avea loc astăzi, 22 martie, în capitala Belgiei: oratoriul "Misterul Mântuirii" al compozitorului belgian contemporan Jacques-Alphonse De Zeegant. Lucrarea va fi prezentată cu concursul Orchestrei Simfonice Bucureşti, sub bagheta dirijorului Benoit Fromanger. Echipa solistică este alcătuită din interpreţi câştigători ai unor concursuri internaţionale şi studenţi la Capela Muzicală Regina Elisabeta, instituţie de învăţământ superior artistic, din care face parte şi tenorul Zeno Popescu. Soprana Ana-Camelia Ştefănescu este laureată a concursului "Regina Elisabeta" de la Bruxelles şi a susţinut rolul principal din "Traviata" de Verdi la Teatrul La Monnaie, la sfârşitul anului trecut. Premiera oratoriului "Misterul mântuirii" de Jacques-Alphonse De Zeegant are loc în Biserica "Notre Dame de la Cambre" din Bruxelles.


 

Ruxandra Donose - la Opera din Dijon

La Opera din Dijon, rolul "Donna Elvira" din "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart este interpretat vineri, 22 martie, de mezzo-soprana Ruxandra Donose. Spectacolul se reia peste 2 zile, în 24 martie.


 

Florian Mitrea la St. Martin-in-the-Fields

Pianistul Florian Mitrea deschide stagiunea pe care Institutul Cultural Român din Londra o desfăşoară la biserica St. Martin-in-the-Fields. Florian Mitrea, care a primit în 2010 Bursa Enescu din partea institutului amintit, urmează cursuri de master la Academia Regală de Muzică, absolvită în 2012. În cadrul seriei intitulate "Pianişti ai lumii", Florian Mitrea va interpreta astăzi, 22 martie, la St. Martin-in-the-Fields, lucrări de Domenico Scarlatti, Ludwig van Beethoven şi George Enescu.


 

Sorin Coliban cântă la Opera de Stat din Viena

Tot azi, 22 martie, la Opera de Stat din Viena basul Sorin Coliban este "Don Basilio" în "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini. Compatriotul nostru va cânta sub conducerea lui Guilermo Garcia Calvo, în compania baritonului Adrian Eröd - "Figaro" şi a mezzo-sopranei Veselina Kassarova - "Rosina" şi în data de 25 martie.


 

Irina Marinaş în Germania

Soprana Irina Marinaş dă viaţă personajului "Gretel" din opera "Hänsel şi Gretel", la Teatrul din Koblenz. Spectacolul acesta de astăzi, 22 martie, este inclus într-o serie care ajunge la final în data de 5 mai.


 

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor