altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-08-11

Ştiri muzicale din Bucuresti

O nouă transmisiune directă de la Londra

În această seară de 11 august 2014, aveţi parte pe frecvenţele noastre de o nouă transmisiune directă din Festivalul BBC Proms din Londra. Începând cu ora 21.30, colega noastră, Anca Ioana Andriescu va comenta concertul susţinut de Orchestra Naţională BBC - Ţara Galilor la Royal Albert Hall, sub bagheta dirijorală a lui Thomas Søndergård şi cu pianistul Francesco Piemontesi în postură solistică. În program figurează poemul simfonic op. 24 "Moarte şi Transfiguraţie" şi Burlesca op. 11 în re minor pentru pian şi orchestra, ambele de Richard Strauss şi Simfonia a V-a op. 50 de Carl Nielsen. Aşa că nu uitaţi la 21.30 să vă deschideţi radiourile pe frecvenţele noastre sau să accesaţi pagina noastră de Internet -www.romaniamuzical.ro, pentru un concert ce promite să fie excepţional.


 

19 august - ziua de naştere a lui George Enescu

George Enescu s-a născut în ziua de 19 august 1881, iar 133 de ani mai târziu, în 2014, Radio România Muzical se pregăteşte să marcheze această zi - cum altfel decât prin emisiuni speciale dedicate figurii centrale a componisticii româneşti. Până în 19 august ne puteţi urmări pe pagina noastră de Facebook, unde puteţi răspunde zilnic la provocarea noastră: aceea de a ne spune ce înseamnă George Enescu în 2014. Între 18 şi 22 august emisiunea "Polifonii" va fi dedicată aproape în întregime lui George Enescu, în vreme ce pe întregul parcurs al zilei de 19 august veţi putea să îl descoperiţi sau redescoperiţi pe Enescu prin emisiuni şi momente speciale. Vor fi prezentate, integral, simfoniile marelui compozitor român, precum şi numeroase alte pagini de referinţă ale sale.


 

Nicolas Simion cu o nouă realizare discografică

Saxofonistul Nicolas Simion îşi lansează miercuri, 13 august 2014, la Bucureşti, cel mai recent CD, «Third Rhapsody» - «A treia rapsodie», înregistrat alături de percuţionistul Jamey Haddad şi de basistul Andy McKee. Invitaţi în cadrul înregistrărilor au fost Viktor Kopatchinski la ţambal şi acordeonistul Otto Lechner. Materialul valorifică tradiţia clasică în jazz propunând piese care pornesc de la teme de George Enescu, Erik Satie şi György Ligeti, dar pe de altă parte pune în evidenţă folclorul românesc, direcţia etnojazzului. CD-ul va fi lansat miercuri, de la ora 20,30 la Clubul Ţăranului Român, când publicul va asculta de asemenea un concert ce va fi susţinut de Nicolas Simion alături de chitaristul Sorin Romanescu.


 

Cifra 13, cu noroc pentru Festivalul 'Vară Magică'

Festivalul "Vară Magică" continuă în această săptămână cu un nou concert. Miercuri, 13 august 2014, muzica de cameră va fi în prim-plan. Pe scena Ateneului Român vor urca începând cu ora 19.00 violoniştii Liviu Prunaru, Valentina Sviatlovskaia, violiştii Cristian Ifrim şi Andra Schüttler, violonceliştii Marin Cazacu şi Ştefan Cazacu şi pianista Maruxa Llorente. Programul este unul extrem de promiţător: Cvintetul cu pian op. 44 de Robert Schumann şi Sextetul nr. 1 op. 18 în Si bemol major de Johannes Brahms. Concertul are loc cu începere de la ora 19.00.


 

Ştiri muzicale din ţară

Elisabeth Leonskaja deschide Festivalul 'Classics for pleasure' de la Sibiu

Ziua de astăzi, 11 august 2014, este cea care marchează deschiderea Festivalului "Classics for Pleasure" de la Sibiu. Timp de şapte zile, centrul vechiului oraş propune concerte susţinute de invitaţi deosebiţi din ţară şi din străinătate. Îi veţi putea urmări pe pianista Elisabeth Leonskaja, dirijorii David Crescenzi, Horia Andreescu, tenorul Marius Budoiu, pianistul Mihai Ungureanu şi pe soprana Narcisa Brumar.

Prima zi a celei de-a şaptea ediţii propune un concert sub genericul "Classic Spectacular" care îi aduce pe scena Sălii Thalia pe pianista Elisabeth Leonskaja şi pe Maestrul Horia Andreescu la pupitrul Orchestrei Romanian Sinfonietta. Programul este unul integral Beethoven: începe cu Uvertura baletului "Creaturile lui Prometeu", continuă cu Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră şi se încheie cu Simfonia nr. 4. Concertul este programat să înceapă la ora 19.00.


 

Festivalul Academia Sighişoara continuă

Festivalul Academia Sighişoara continuă astăzi, 11 august 2014 cu un concert susţinut de cei înscrişi la cursurile de măiestrie de canto. Studenţii pregătiţi de Irina Gavrilovici vor urca pe scena Sălii Primăriei din Sighişoara pentru a oferi publicului partiturile studiate în timpul manisfestărilor cuprinse în festival. Concertul are loc cu începere de la ora 20.00.


 

Sinaia - în continuare sub imperiul muzicii

Sala Casino din Sinaia găzduieşte astăzi, 11 august 2014 un nou concert cuprins în Festivalul "Enescu şi Muzica Lumii". Începând cu ora 19.00 va putea fi ascultat un program oferit de violonista Valentina Sviatlovskaia (foto) alături de pianista Adela Liculescu. Invitatul special al serii este violonistul Liviu Prunaru. În program se regăsesc lucrări de Eugène Ysaÿe, Charles Auguste de Bériot, Ludwig van Beethoven, Franz Liszt şi Aleksandr Skriabin.


 

33 de minute de muzică clasică în cele mai neconvenţionale spaţii din Craiova

În această vară la Craiova muzica clasică părăseşte sala filarmonicii şi invadează cele mai neconvenţionale spaţii ale oraşului. Astăzi, 11 august 2014, ansamblul de coarde al orchestrei se va afla timp de 33 de minute, alături de invitaţii săi, sub bagheta lui Alexandru Iosub în Cartierul 1 mai, mai exact în Parcul Spitalului Clinic de Urgenţă. În program - lucrări de Mozart, Lacalle şi Ivanovici. Dar asta nu e tot, acest moment va fi urmat de un altul - susţinut de Cvartetul de alamă şi percuţie al Filarmonicii, care va prezenta opusuri de Julius Fucik, Johannes Brahms şi Jean-Marc Charpentier. Ora de începere este 19.45.


 

Actualitatea internaţională

Ştefan Pop - din nou pe scena Festivalului de la Salzburg

Ştefan Pop se află astăzi, 11 august 2014, din nou pe scena Festivalului de la Salzburg. Artistul evoluează în opera "Cavalerul Rozelor" de Richard Strauss, sub bagheta lui Franz Welser-Möst, sub semnătura regizorală a lui Harry Kupfer. Pe scenă se vor mai afla Krassimira Stoyanova în rolul "Mareşala", Sophie Koch în rolul "Octavian" şi Mojca Erdmann în rolul "Sophie". Spectacolul va mai fi reluat de patru ori în această lună.


 

Corul Madrigal a repurtat succese extraordinare în China

Corul Madrigal a revenit recent de la Beijing unde a susţinut în perioada 29 iulie – 5 august patru concerte. Ansamblul dirijat de Anna Ungureanu a evoluat chiar în Gala de deschidere a Festivalului Internaţional al Corurilor de la Beijing  interpretând Suita din ţara Oaşului de Dariu Pop. Corul Madrigal a fost unul dintre cele 16 ansambluri vocale selecţionate din peste 200 de coruri care au fost invitate în deschiderea evenimentului găzduit de Sala Mare a Poporului Chinez din Beijing. 

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor