altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-07-01

Ştiri muzicale din Bucuresti

Prima zi de evenimente din cadrul Bucharest Jazz Festival

Bookmark and Share

Bucharest Jazz Festival - ediția 2015, debutează astăzi, 1 iulie 2015, cu două evenimente. De la ora 20.00 pe scena amplasată în Piața „George Enescu” va evolua Răzvan Cojanu Quartet, ansamblu cu o prezenţӑ activӑ în festivaluri de renume, a cărui muzică se bazeazӑ pe un repertoriu ingenios de compoziţii proprii definite de o combinaţie de tehnici cool bop şi sonoritӑţi de avangardӑ. Membrii grupului sunt chitaristul Liviu Negru, pianistul Albert Tajti, contrabasistul Răzvan Cojanu și Tavi Scurtu la baterie. Seara va fi încheiată de Lucian Nagy European Quintet, un ansamblu fondat de saxofonistul Lucian Nagy, din care mai fac parte pianistul Sebastian Spanache, basistul Johann Berby, trompetistul Gabriel Rosati și percuționistul Csabi Pusztai. Acest al doilea recital va începe la ora 21.15. 
 

'Carmen' la Grand Cinema and More din Băneasa

Bookmark and Share

La Grand Cinema and More din Complexul Băneasa Shopping City poate fi urmărit astăzi, 1 iulie 2015, spectacolul cu opera „Carmen” de Georges Bizet, în transmisiune directă de la Opera Națională Engleză. Producția este semnată de Calixto Bieito iar din distribuție fac parte mezzo/soprana Justina Gringyte în rolul principal, tenorul Eric Cutler în rolul José, soprana Eleanor Dennis în rolul Micaëlea şi baritonul Leigh Melrose în rolul toreadorului Escamillo. La pupitru se va afla Sir Richard Armstrong. Ora de începere a transmisiunii este 21.30. 
 

Maestrul Ludovic Bacs a trecut la cele veșnice...

Bookmark and Share

Muzica românească este în doliu. După o îndelungată suferință, dirijorul, compozitorul și violonistul Ludovic Bacs s-a stins din viață marţi, 30 iunie 2015, la vârsta de 85 de ani. De-a lungul prodigioasei sale cariere, Ludovic Bacs şi-a legat numele, printr-o activitate de decenii, de instituţia Radio România, începând din 1957: a fost violonist și, apoi, dirijor şi director artistic al actualei Orchestre de Cameră Radio, din 1964 şi până în 1991. În 1966, Ludovic Bacs a înființat ansamblul Musica Redidiva, cu care a întreprins numeroase turnee în țară și peste hotare, în țări precum Cehoslovacia, Ungaria, Polonia, Germania, Olanda, Argentina, Elveția sau Spania. În paralel, muzicianul a desfășurat și o bogată activitate pedagogică, activând ca profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, printre discipolii săi numărându-se Tiberiu Soare, Tiberiu Oprea și Marius Hristescu, printre alții. Mii de minute de înregistrări poartă semnătura dirijorului Ludovic Bacs în Fonoteca Radio România, muzica autohtonă, veche sau conteporaă, fiind una dintre constantele proecupărilor sale. A primit numeroase premii şi recunoaşteri oficiale, între care Ordinul Meritul Cultural, Medalia Muncii sau Premiul Asociației Muzicale Teatrale. Dumnezeu să-l odihnească în pace! 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Începe la Timișoara Concursul ,Sabin Drăgoi'

Bookmark and Share

La Timișoara debutează astăzi, 1 iulie 2015, cea de-a noua ediție a concursului „Sabin Drăgoi”. Competiţia se adresează tinerilor solişti români şi străini şi are ca obiective principale promovarea celor mai valoroase talente şi, totodată, o mai cuprinzătoare cunoaştere în rândul intrepreţilor şi a publicului a creaţiei contemporane româneşti, în special creaţia vocală a lui Sabin V. Drăgoi, precum şi a creaţiei universale. Președintele juriului este mezzo-soprana Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena, alături de aceasta regăsindu-se personalități precum tenorul Marius Budoiu, criticul muzical Anca Florea sau Ana Stan Slușar, fondatoarea concursului. Ca în fiecare an, obiectivul principal este promovarea celor mai valoroase talente in contextul unei mai bune cunoaşteri a creaţiei contemporane româneşti şi a celei universale. 
 

Se deschide cea de-a III-a ediție a Festivalului Concurs Coral 'Gavriil Musicescu'

Bookmark and Share

La Iași se deschide astăzi, 1 iulie 2015, cea de-a III-a ediție a Festivalului Concurs Coral „Gavril Musicescu”, organizat de Asociația „Iubire și Încredere”. Participă peste 30 de coruri din România, Republica Moldova şi Ucraina şi sunt invitate în concert formaţii româneşti prestigioase precum Corul Național de Cameră Madrigal, Corul de Cameră Preludiu, Corala Cantores Amicitiae, Corul Tronos al Patriarhiei Române, Formația de Muzică Psaltică Byzantion și Corul de Copii Radio. Concursul se desfășoară în perioada 1-7 iulie și este structurat pe cinci categorii: formații de muzică psaltică, licee cu profil muzical și seminarii teologice, coruri ale universităților de muzică și ale facultăților de teologie, coruri de amatori și coruri de copii. 
 

Festivalul „Jazz in the Park” de la Cluj continuă

Bookmark and Share

Festivalul „Jazz in the park” de la Cluj continuă astăzi, 1 iulie 2015, cu noi evenimente. Vor concerta pe scena Riverside, începând cu ora 19:00, „Mice on the run”, „Nuages Quartet” și Jazu, iar în Colin's Gastropub va evolua de la ora 21.30 formația Inocsenyka. Ediția de anul acesta a festivalului „Jazz in the Park” este dedicată programului Cluj-Capitală Europeană a Tineretului. 
 

Filarmonica 'Oltenia' organizează din nou 'Turneu în oraș'

Bookmark and Share

Cea de-a treia ediţie a „Turneului în Oraş” derulat de Filarmonica „Oltenia” din Craiova debutează astăzi. Festivalul propune manifestări muzicale timp de 5 zile, 5 concerte, în 5 cartiere al Craiovei. Protagoniştii sunt trompetistul Sergiu Cârstea şi Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” dirijată de muzicianul francez Francois Robert Girolami. „Turneul în oraş” porneşte din cartierul Rovine, trecând prin Brazda lui Novac, 1 Mai, Valea Roşie, şi se încheie în Craioviţa Nouă. 
 

Actualitatea internaţională

Astăzi sunt anunțate rezultatele Concursului de Interpretare „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova

Bookmark and Share

Astăzi, 1 iulie 2015, vor fi anunțate rezultatele celei de-a XV-a ediții a Concursului Internaţional "Piotr Ilici Ceaikovski" de la Moscova, una dintre cele mai prestigioase şi dificile competiţii interpretative din întreaga lume. Concursul a avut și anul acesta 4 secţiuni (pian, vioară, violoncel şi canto), iar între cei admişi să evolueze în faţa juriului s-au numărat violonistul Ştefan Tarara, eliminat după prima etapă, și violoncelistul Andrei Ioniță, cel care a cântat duminică în etapa finală, după o evoluție apreciată de specialiști și melomani ca fiind foarte bună. 
 

Mihai Ritivoiu în recital la Londra

Bookmark and Share

Pianistul român Mihai Ritivoiu evoluează astăzi într-un recital în cadrul Festivalului „City of London”. Muzicianul român va interpreta în sala St.Lawrence Jewry lucrări de Robert Schumann, Franz Liszt, Manuel de Falla, și Olivier Messiaen. 
 

Corul Symbol - participare la concurs în Grecia

Bookmark and Share

În perioada 1 - 6 iulie 2015 Corul de Copii si Tineret Symbol dirijat de Luminiţa Guţanu - Stoian, va participa la Concursul International Coral de la Preveza, Grecia, concurs de prestigiu aflat la cea de-a XXI-a editie. Ansamblul românesc a fost selectat la două categorii -Cor de Copii si Cor de Tineret pe voci egale. Întregul concurs găzduiește formații din diverse țări precum: Polonia, Cipru, Cehia, Finlanda, Ucraina, Serbia, Danemarca, Italia şi Grecia, România fiind reprezentată de Corul Symbol. 
 

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor