altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR (I) - 28 septembrie 2010

Ştiri culturale

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

Herta Müller: Premiul Nobel a schimbat doar viaţa mea pe dinafară

Laureata premiului Nobel pentru literatură pe anul 2009, scriitoarea germană de origine romană, Herta Müller, a declarat, ieri, la Bucureşti, că prestigioasa distincţie i-a schimbat viaţa doar "pe dinafară", in particular fiind aceeaşi persoană. La conferința de presă organizată cu prilejul vizitei sale de două zile in Romania, Herta Muller a vorbit cu regret despre faptul că unii membri ai fostei Securități comuniste "au poziţii bune şi au căzut in picioare", adăugand că aceasta este o problemă care afectează grav Romania zilelor noastre. Scriitoarea a vorbit şi despre Oskar Pastior, prietenul său, care i-a fost sursă de inspiraţie şi ajutor la scrierea romanului "Leagănul respiraţiei" și care, potrivit unei dezvăluiri din presa germană, a fost informator al Securităţii. In legătură cu acest caz, Herta Muller a spus că Pastior nu a avut ieşire, intrucat dacă nu ar fi acceptat acest lucru, ar fi fost inchis. Herta Müller a vorbit şi despre lucrurile care definesc Romania in viaţa ei. Astfel, scriitoarea a enumerat, in glumă: "mititei, zacuscă, vinete şi nişte oameni minunaţi pe care ii cunoaște". Evenimentele dedicate scriitoarei Herta Müller vor continua, astăzi, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Capitală, unde va avea loc lansarea seriei de autor, cu romanele "Leagănul respiraţiei" şi "Călătorie intr-un picior", şi o sesiune de autografe.

Alina Cojocaru, 'Balerina deceniului'

Romanca Alina Cojocaru este una dintre cele patru artiste declarate Balerine ale Deceniului, alături de Svetlana Lunkina şi Diana Vişneva din Rusia şi Lucia Lacarra din Spania. Distincția a fost acordată cu prilejul Galei Internaţionale de Balet 'Stars of the 21st Century', unul dintre cele mai prestigioase spectacole de balet din intreaga lume, care reuneşte, in scopuri caritabile, o serie de staruri internaţionale ale genului. Evenimentul a avut loc, la Moscova.

Romanian Piano Trio concertează la inaugurarea Institutului Cultural Roman de la Chişinău

Romanian Piano Trio concertează, maine, la inaugurarea Institutului Cultural Roman "Mihai Eminescu" de la Chişinău. Concertul va avea loc la Sala cu Orgă din Capitala Republicii Moldova şi este organizat de Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Ambasadei Romaniei din țara vecină. Programul concertului include lucrări de referinţă din creaţia compozitorilor George Enescu, Camille Saint-Saëns, Nikolai Andreievici Rimski-Korsakov, Georg Friedrich Händel, Robert Schumann, Jules Massenet, Pablo de Sarasate sau Ástor Piazzolla. Cel mai recent turneu al ansamblului format din Alexandru Tomescu, Horia Mihail şi Răzvan Suma a avut loc la Expoziţia Mondială de la Shanghai, in perioada 19 - 30 august, alături de Orchestra Națională Radio.

Thierry Frémaux şi Gaspar Noé vin, in octombrie, la Bucureşti

Delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Frémaux, şi regizorii Gaspar Noé, Xavier Beauvois şi Kornél Mundruczó vin in octombrie la Bucureşti, la invitaţia Institutului Francez, care va prezenta o selecţie de filme proiectate anul acesta la festivalul de pe Croazetă. Thierry Frémaux a făcut o selecţie din filmele de la Cannes, pe care le va prezenta la Bucureşti, in perioada 19 - 22 octombrie, alături de Cristian Mungiu, laureatul Palme d'Or. In cadrul evenimentului vor fi proiectate şi peliculele romaneşti selectate anul acesta la festival - respectiv "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, şi "Aurora", de Cristi Puiu.

Premieră la Naţionalul Bucureştean

Spectacolul ?Spitalul special? de Iosif Naghiu, va avea premiera oficială la Teatrul Naţional din Bucureşti, maine, de la ora 19.00. Iubitorii de teatru vor vedea o piesă despre cum s-a furat o revoluţie, despre vise spulberate, agonia visătorilor şi o tranziţie fără sfarşit. Dramaturgul Iosif Naghiu este printre primii care anticipează, incă din 1992, evoluţia societăţii romaneşti post decembriste. Rezultatul este o piesă care parodiază, deopotrivă, revoluţia, eroismul şi moartea. Din distribuţie fac parte actorii Dorin Andone, Mihai Verbiţchi, Teodora Mareş, Carmen Ionescu, Răzvan Popa şi Andrei Duban iar regia spectacolului ii aparţine lui Ştefan Iordănescu.

Victor Rebengiuc, premiat la Festivalului de Teatru Clasic de la Arad

Actorul Victor Rebengiuc va primi distincţia "Bene Merentis" la Festivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad, care se va desfăşura in perioada 10 - 23 octombrie. Premiul este noutatea pe care festivalul o aduce in acest an. Organizatorii vor acorda, la fiecare ediţie, distincţia "Bene Merentis", unei personalităţi a teatrului romanesc. In cadrul evenimentului sunt programate 11 spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate.

Targul Anticarilor din Parcul Obor, o nouă ediţie

Pe locul vechiului Targ al Moşilor din Bucureşti se va organiza, intre 1 şi 3 octombrie, o nouă ediţie, cea de-a XII-a, a Targului Anticarilor. Anticarii romani işi vor da intalnire in faţa şi in incinta Primăriei Sectorului 2, pentru a dovedi că obiectele de valoare şi de calitate răzbat trecerii timpului şi oricăror probleme financiare. Timp de 3 zile, iubitorii de antichităţi vor putea vizita cele aproximativ 100 de corturi amenajate pe aleile Parcului Obor şi alte 10 standuri din incinta Primăriei. In prima zi a Targului, vineri, 1 octombrie, la parterul Primăriei Sectorului 2, va avea loc lansarea cărţii 'Templul brancuşian al iubirii', scrisă de Nina Stănculescu.

Sylvie Guillem şi Russell Maliphant, in octombrie, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti

Sylvie Guillem, una dintre marile balerine ale lumii, şi celebrul coregraf şi dansator Russell Maliphant vor dansa, pe 22 octombrie, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, in spectacolul 'Push'. Produs de Sadler's Wells, show-ul a fost premiat de la debutul său cu patru distincţii majore: premiul 'Laurence Olivier' pentru 'Cea Mai Bună Producţie de Dans Nouă', un premiu 'Time Out' pentru prestaţia lui Sylvie Guillem din 'Solo', 'Cea Mai Bună Coregrafie Modernă pentru Russell Maliphant la decernarea Premiilor Naţionale pentru Dans şi premiul 'South Bank Show Dance'.

Patru festivaluri pentru Teatrul German

Teatrul German de Stat din Timişoara are prevăzute, in programul acestei toamne, 4 participări la festivaluri. Debutul se va face, sambătă, 2 octombrie, in cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea cu piesa ?Cantăreaţa cheală?, de Eug?ne Ionesco, sub direcţia de scenă a lui Alexandru Dabija. Acest spectacol va fi urmat de unul pentru copii ?Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici?, in varianta scenică şi regia Simonei Vintilă, care va fi prezentat in cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, un milion de poveşti", eveniment ce va avea loc la Bucureşti, vineri, 8 octombrie. Spectacolul ?Cantăreaţa cheală? va fi prezentat apoi şi publicului din Piatra Neamţ, in cadrul Festivalului de Teatru Scurt, intr-o reprezentaţie care va avea loc joi, 21 octombrie. Periplul festivalier se va incheia, in luna noiembrie, cu piesa ?Aşteptandu-l pe Godot?, de Samuel Beckett, sub direcţia de scenă a regizoarei germane Christiane J. Schneider. Spectacolul se va juca la Arad, in cadrul Festivalului Interetnic de Teatru.

Victor Rebengiuc şi Florin Şerban, finaliştii Marilor Premii Prometheus

Actorul Victor Rebengiuc şi regizorul Florin Şerban se numără printre finaliştii Marilor Premii Prometheus pentru Opera Omnia - premiul pentru intreaga carieră şi, respectiv, pentru Opera Prima ? care vor fi acordate pe 13 octombrie. Marile Premii Prometheus sunt acordate in fiecare an de Fundaţia Anonimul pentru a recompensa artiştii romani de valoare din literatură, muzică, arte vizuale şi artele spectacolului. Ceilalţi finalişti selectaţi pentru Marele Premiu Prometheus pentru Opera Omnia sunt: Ştefan Agopian (literatură), Valentin Gheorghiu (muzică) şi Ion Grigorescu (arte vizuale). Din juriul prezidat de Andrei Pleşu, mai fac parte Eugen Negrici , Dan Dediu , Ruxandra Demetrescu şi Ion Caramitru.

Nouă filme, nouă ţări, in competiţia Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj-Napoca

Nouă filme din Ungaria, Polonia, Australia, Chile, Olanda, Germania, Rusia, Turcia şi Belgia se vor intrece in competiţia oficială a ediţiei a doua a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfăşura in trei cinematografe clujene, Republica, Victoria şi Arta, la Casa Tranzit şi in parcarea unui centru comercial, unde vor avea loc proiecţiile drive in. Evenimentul se va desfăşura in perioada 8 - 17 octombrie

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor