altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale - interne

Statutul cinematografelor RADEF, reglementat prin Ordonanță de Urgență

Statutul cinematografelor de stat, administrate de RADEF, dintre care jumătate au fost predate consiliilor locale in ultimii ani, a fost reglementat printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului. Potrivit acesteia, 33 de săli trec in proprietatea publică a statului, urmand să fie digitalizate. Din cauza statutului juridic neclar, RADEF nu putea candida pentru fonduri europene pentru modernizarea şi digitalizarea acestor cinematografe pe care le administrează in continuare, a declarat directorul regiei, Marius Iuraşcu, precizand că are deja mai multe dosare pregătite pentru programul de finanţare Media al Comisiei Europene. Ordonanța guvernamentală prevede incetarea predărilor către autorităţile locale, dat fiind că "majoritatea" acestora "nu au intreprins măsurile legale şi procedurale pentru preluarea cinematografelor". In ceea ce priveşte cele 33 de săli aflate in proprietatea publică a statului, conducerea RADEF intenţionează să le digitalizeze. Aceste săli vor constitui un lanţ de cinematografe pentru a asigura difuzarea de film romanesc.
 

 

Grigore Arsene, la finalul Salonului de carte 'Bookfest': S-a cumpărat mai puţin şi mai ieftin

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din Romania, Grigore Arsene, organizatorul Salonului internaţional de carte 'Bookfest', a declarat, pentru AGERPRES, că, anul acesta, publicul a cumpărat cărţi mai puţine şi mai ieftine. In opinia sa, acest fapt are mai multe cauze, una fiind obiectivă, reprezentată de scăderea veniturilor, direct sau indirect, prin scăderea salariilor, prin creşterea TVA-ului, dar şi un motiv subiectiv, foarte ingrijorător, acela al scăderii continue a nivelului de educare a populaţiei şi, prin consecinţă, a numărului de cititori. Referindu-se la condiţiile create participanţilor la eveniment de către organizatori, el s-a declarat mulţumit. 'Trebuie să inţelegem ce vrea publicul, de ce unele cărţi au mers, altele nu, ce trebuie să facem in continuare şi care sunt tendinţele pe piaţa de carte', a mai declarat Grigore Arsene.
 

 

Manuscrisele lui Emil Cioran, donate de George Brăiloiu, au intrat în posesia Academiei Române

Manuscrisele lui Emil Cioran, cumpărate de omul de afaceri George Brăiloiu la o licitaţie la Paris şi donate Bibliotecii Academiei Romane, au intrat in posesia instituţiei de la Bucureşti, a declarat academicianul Eugen Simion. O conferinţă de presă privind manuscrisele şi documentele lui Emil Cioran donate Bibliotecii Academiei Romane va fi organizată, maine, de la ora 12.00. Omul de afaceri George Brăiloiu a cumpărat prin compania sa, KDF Energy, intregul fond cu 123 de manuscrise şi documente personale ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei organizate pe 7 aprilie, la Paris, de casa Binoche şi Giquello, oferind intreaga sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecărui obiect in parte - respectiv 406.000 de euro. Pe 12 aprilie, George Brăiloiu a anunţat că va dona manuscrisele şi documentele lui Emil Cioran Bibliotecii Academiei Romane. De altfel, in aceeaşi zi, el a primit pentru acest gest din partea Academiei distincţia Meritul Academic, cea mai inaltă pe care o acordă acest for. Academicianul Eugen Simion a anunţat atunci că s-a hotărat deja ca aceste manuscrise să fie facsimilate, ca şi manuscrisele lui Eminescu, şi publicate intr-un număr de exemplare, pe cheltuiala Academiei.
 

 

Audiţii pentru Academia Itinerantă ?Andrei Şerban? 2011

Institutul Cultural Roman, prin ICR New York, in colaborare cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală ?Ion Sava? al Teatrului Naţional din Bucureşti şi Memorialul Ipoteşti ? Centrul Naţional de Studii ?Mihai Eminescu?, invită tinerii actori la o nouă serie de ateliere organizate in cadrul Academiei Itinerante ?Andrei Şerban?, care vor avea loc la Memorialul Ipoteşti in perioada 10-16 iulie, respectiv 18-24 iulie 2011. Academia Itinerantă ?Andrei Şerban?, program-cadru al Institutului Cultural Roman, iniţiat de Corina Şuteu şi coordonat de ICR New York, este concepută ca un laborator interdisciplinar de creaţie in jurul personalităţii artistice a regizorului Andrei Şerban, reunind actori, scriitori sau artişti vizuali. Audiţiile se vor desfăşura in perioada 17-19 iunie la Teatrul Naţional din Bucureşti. Organizatorii Academiei Itinerante vor acoperi costurile legate de desfăşurarea şi susţinerea atelierului, cazarea participanţilor şi transportul acestora pe ruta Bucureşti-Ipoteşti şi retur şi vor asigura, contra cost, mesele zilnice.
 

 

Bookfest ? ediţie de criză

Opiniile editurilor in legătură cu vanzările de anul acesta de la Bookfest au fost impărţite. Humanitas, Polirom şi Corint s-au declarat mulţumite de rezultatele prezenţei la salonul internaţional de carte, apreciind că vanzările au fost similare cu cele de anul trecut, in timp ce Nemira, RAO, Paralela 45 sau SemnE - Artemis au raportat rezultate mai salbe sau chiar pierderi. 'A fost un targ bun, in care Humanitas a prezentat aproape 80 de titluri noi şi care credem că au adus bucurie cititorilor', a declarat Gabriela Maaz, director de promovare Humanitas, care a precizat că editura pe care o reprezintă a inregistrat vanzări de 300.000 de lei. La randul său, Ioana Boca, reprezentanta Polirom, a afirmat că 'este o ediţie peste Bookfest-ul de anul trecut', in timp ce reprezentantul Nemira a declarat vanzări cu 7% mai slabe decat in 2010. 'RAO a inregistrat vanzări mai slabe cu 20% - 30%', a declarat, pentru AGERPRES, Ileana Iorga, coordonator de vanzări al editurii, rezultate mai slabe raportand şi editura Paralela 45, in timp ce SmnE - Artemis, prin vocea directorului său, Ştefan Dulu, a declarat că a inregistrat o pierdere de 20%, faţă de ediţia precedentă a targului.
 

 

ICR New York colaborează cu TIFF pentru Zilele Filmului Românesc

Institutul Cultural Roman din New York continuă parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2011, ediţia a X-a, care se va desfăşura in perioada 3-12 iunie, fiind susţinător principal al secţiunii ?Zilele Filmului Romanesc? din festival. Păstrandu-şi calitatea de mediator intre profesioniştii filmului din Statele Unite şi Romania, ICR New York va susţine şi in acest an prezenţa unei delegaţii de invitaţi americani, căreia i se va alătura un grup de critici, producători și distribuitori din cinematografia europeană. Corina Şuteu, directorul ICR New York, va fi moderatorul dezbaterii ?10 ani: Noul Val al filmului romanesc ? in America şi in lume?, programată pentru 9 iunie. ICR New York contribuie, de asemenea, la producerea publicaţiei speciale in limba engleză ?aperiTIFF ? Romanian Cinema 2011?, realizată, ca şi anul trecut, sub ingrijirea lui Mihai Chirilov şi dedicată implinirii a 10 ani de la apariţia Noului Val.
 

 

Întâlnire marca Observatorului Cultural

Revista Observator Cultural invită publicul, maine, de la ora 18,00, la o intilnire cu trei personalităţi din lumea culturală romanească. ?Formula 3? ii are ca invitaţi pe prozatorii Constantin Stan şi Bogdan Coşa şi pe fotograful Mircea Struţeanu. Evenimentul va fi găzduit de Clubul Ţăranului, din cadrul Muzeului Ţăranului Roman. Constantin STAN a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti şi a frecventat Cenaclul ?Junimea? condus de Ovid S. Crohmălniceanu. Mircea STRUŢEANU este fotograf freelancer. Este pasionat de natură şi de călătorii, străbătind mai mult de zece ţări din Asia. Ultimul său proiect fotografic a fost dedicat portretizării, in alb-negru, a 55 de scriitori romani contemporani, expoziţia fiind vernisată la ICR, in perioada 3-17 martie 2011. Bogdan COŞA este masterand al Facultăţii de Litere a Universității Bucureşti. Romanul său, Poker, a ciştigat Premiul de Debut al Editurii Cartea Romanească, in 2011, lansarea avind loc in cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest.
 

 

Istoria cinematografiei în capodopere. Vârstele peliculei

Volumul IV al cărţii 'Istoria cinematografiei in capodopere. Varstele peliculei. De la 'A noastră-i libertatea' la 'Pe aripile vintului' (1931-1939), semnat de Tudor Caranfil, a fost lansat in cadrul Salonului internaţional de carte 'Bookfest'. Criticul de film Irina Margareta Nistor a caracterizat cartea drept una pentru toate varstele, scrisă de un jurnalist de investigaţie cinematografică, in timp ce gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat că lucrarea este o carte in sine, scrisă fără să trădeze cinematograful, un document livresc. Publicistul şi criticul de film Igor Mocanu a spus că 'autorul alternează detaliile biografice, pitorescul, picantul cu momentele de teorie pură, dar niciodată aridă, cărţile sale fiind totodată şi o descriere a felului in care s-a construit de-a lungul secolului XX cultura vizuală europeană'.
 

 

Gala Societății Civile

Gala Societăţii Civile, cel mai amplu eveniment care promovează activitatea sectorului non-profit din Romania, işi decernează premiile, in data de 9 iunie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, incepand cu ora 20:00. La fel ca in ediţiile anterioare, conceptul de anul acesta al Galei Societăţii Civile, ?Cand nu recunoşti binele, faci rău!?, continuă să promoveze spiritul civic, iar primul pas in acest sens este recunoaşterea oamenilor buni şi a structurilor care duc Romania mai departe. In cadrul celei de-a IX-a ediţii vor fi premiate cele mai bune proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale, grupurilor de iniţiativă şi persoanelor fizice din cele 193 inscrise anul acesta. Schimbările care au avut loc de-a lungul anilor in sectorul non-profit se reflectă in numărul de proiecte care este in continuă creştere de la an la an. Dacă in anul 2008 in competiţie s-au inscris 115 proiecte, anul acesta au concurat 193 de proiecte implementate de organizaţii neguvernamentale, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice.
 

 

Bastionul Postăvarilor din Braşov, monument istoric din secolul al XV-lea, redeschis

Bastionul Postăvarilor, un monument istoric din secolul al XV-lea, a fost redeschis pentru public, după trei ani de lucrări de reabilitare şi reconversie a incintei fortificate a Cetăţii Braşovului. Consiliul Judeţean a demarat programul de restaurare a Bastionului Postăvarilor in anul 2008 cu fonduri proprii. Situat in colţul de est al Cetăţii, Bastionul a fost construit in 1540 şi a fost unul dintre cele mai puternice puncte de apărare ale oraşului medieval. Obiectivul a fost construit de breasla aurarilor, iar din 1640 a fost preluat de postăvari. Bastionul va găzdui, in curand, şi un muzeu virtual, care va fi dotat cu ecrane de tip touch-screen amenajate sub forma unor şevaleturi, şi mese multitouch, pe care vor rula informaţii despre istoria Bastionului, filme documentare şi aplicaţii multi-media.
 

 

Volumul "Zen. Jurnal 2004-2010", de Mircea Cărtărescu, a fost lansat la Bookfest

Volumul "Zen. Jurnal 2004-2010", de Mircea Cărtărescu, a fost lansat de editura Humanitas, la Targul de Carte Bookfest 2011, in prezenţa autorului. La eveniment a participat şi Gabriel Liiceanu, director al editurii Humanitas, care a precizat că aceasta este "cea mai grea lansare" pe care a făcut-o vreodată. Liiceanu a mai spus că jurnalul lui Mircea Cărtărescu nu este unul clasic, adică "o punere in scenă a eului cu toate particularităţile sale", care generează "un universal, in care scriitorul se intalneşte cu cititorul". La randul său, Mircea Cărtărescu a apreciat că "Zen. Jurnal 2004-2010" este o carte prea mare, dar că, in definitiv, cuprinde doar paragrafe din jurnalul său inceput in septembrie 1973. El a mai specificat că nu-şi foloseşte jurnalul doar pentru a se plange de momentele in care nu scrie, ci il foloseşte şi pentru "a-şi incerca peniţa", dar şi pentru a comenta cărţile pe care le citeşte. In cadrul aceluiaşi eveniment, a mai fost lansată aplicaţia pentru iPad a cărţii "Enciclopedia zmeilor", semnată tot de Mircea Cărtărescu.
 

 

Concert inedit al trupei Cuantune, la Godot Cafe

Godot Cafe-Teatru, care i-a obişnuit pe bucureşteni cu piese de teatru, concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie, este locul unde, astăzi, va avea loc un concert inedit al trupei de nu-jazz Cuantune, care il va avea ca invitat special pe Harvis Cuni, la trompetă, componentul HB Orchestra. Cuantune este o prezenţă relativ nouă pe scena muzicală autohtonă, insă acest lucru nu i-a impiedicat pe membrii trupei să caştige un număr impresionant de admiratori intr-un timp scurt şi să umple sălile de spectacole. La sfarşitul anului trecut, ei s-au bucurat de aplauzele a aproximativ 3.000 de spectatori in deschiderea concertului Nouvelle Vague de la Sala Palatului din București.
 

 

Stiri culturale - externe

Scriitorul Santiago Roncagliolo a primit Independent Foreign Fiction Prize pe 2011

Scriitorul peruan Santiago Roncagliolo a primit Independent Foreign Fiction Prize pe 2011, invingandu-l pe Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatură. La 36 de ani, Santiago Roncagliolo devine cel mai tanăr laureat al acestui premiu, care are o valoare de 10.000 de lire sterline şi este acordat unui scriitor in viaţă a cărui carte a fost tradusă in limba engleză şi publicată in Marea Britanie. Santiago Roncagliolo a caştigat premiul pentru cel de-al treilea lui roman, un thriller politic intitulat "Red April", tradus din limba spaniolă, care prezintă povestea unui procuror peruan insărcinat cu anchetarea unei crime. Premiul este impărţit intre autor şi traducătorul cărţii, americanca Edith Grossman. Pentru acelaşi premiu au mai concurat turcul Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatură, norvegianul Per Petterson şi argentinianul Marcelo Figueras.
 

 

Filmul românesc 'S-a furat o bombă' va deschide minifestivalul de film 'The Celluloid Curtain'

Filmul romanesc 'S-a furat o bombă', din 1961, de Ion Popescu-Gopo, va deschide, maine, minifestivalul de film 'The Celluloid Curtain', organizat pentru a marca 50 de de ani de la construcţia zidului in Berlin, cu scopul de a readuce in memorie această perioadă marcantă din istoria europeană, informează ICR Berlin. 'The Celluloid Curtain' devine astfel un minifestival de filme care, ca nici un alt mediu, conferă trecutului o viziune clară şi care exercită, prin forţa imaginilor fascinante ale epocii spioniilor, o permanentă atracţie. Institutul Cultural Roman 'Titu Maiorescu' a susţinut proiectul alături de organizatorii EUNIC, care au selecţionat filme din 12 ţări, punand la loc de cinste prezenţa romanească, avand in vedere deschiderea festivalului cu un film romanesc. Ion Popescu-Gopo, regizorul acestei comedii science fiction fără dialoguri, a caştigat, in 1957, premiul Palme d'Or la Cannes, pentru scurtmetrajul său - 'Scurtă istorie'.
 

 

Expoziţia ?Glorii?, de Marian şi Victoria Zidaru, la Veneţia

In perioada 1 iunie ? 15 iulie, Institutul Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia organizează, la sediul Ateneo Veneto, expoziţia ?Glorii? a artiştilor Marian şi Victoria Zidaru. Venisajul va avea loc, maine, incepand cu ora 18.00, in prezenţa autorilor şi a istoricului şi criticului de artă Erwin Kessler, curatorul expoziţiei. Aceasta a fost concepută ca un omagiu adus Veneţiei, oraşul care a determinat decisiv orientarea artistică a operei soţilor Zidaru. Marian şi Victoria Zidaru sunt liderii unei tendinţe artistice afirmate in ultimii ani de comunism ca alternativă, refugiu şi protest impotriva represaliilor regimului totalitar, tendinţă indeobşte cunoscută sub denumirea de ?neo-ortodoxă?. Avand dimensiuni impresionante, sculptura lui Marian Zidaru ? care va fi amplasată in centrul Aulei Mari a prestigioasei instituţii veneţiene - poartă denumirea ?Viziunea lui Ezekiel?, reprezentand un fragment din simbolul iconografic bizantin intitulat ?Glorii?. Obiectul textil realizat de Victoria Zidaru reprezintă o panză de casă brodată cu imnuri bizantine, care va fi aşezată pe jos, simbolizand o cărare sub suprafaţa sculpturii.
 

 

Un aparat foto Leica din 1923, vândut la preţul record de 1,32 milioane de euro

Un aparat de fotografiat Leica din 1923 a fost vandut la preţul record de 1,32 milioane de euro la o licitaţie care a avut loc la Viena, devenind astfel cea mai scumpă cameră foto din lume. Aparatul fusese estimat de specialişti la o sumă cuprinsă intre 350.000 şi 450.000 de euro. Cumpărătorul este un colecţionar de origine asiatică ce a dorit să rămană anonim, a precizat galeria vieneză Westlicht, care a organizat licitaţia. Aparatul Leica face parte dintr-o serie de 25 de prototipuri fabricate in 1923, cu doi ani inainte de scoaterea pe piaţă a celebrei mărci germane. Trimis la New York pentru a fi brevetat, el a fost primul aparat Leica exportat. Precedentul record de preţ pentru un aparat de fotografiat a fost stabilit anul trecut, de un strămoş al acestuia, un dagherotip datand din 1839 şi purtand semnătura inventatorului său, francezul Jacques Daguerre. Aparatul a fost adjudecat pentru 732.000 de euro.
 

 

Kremlinul se opune înfiinţării unui consiliu de supraveghere a presei

Administraţia prezidenţială rusă şi-a exprimat nedumerirea in legătură cu iniţiativa unor personalităţi culturale de a infiinţa un consiliu de supraveghere şi control al modului in care jurnaliştii respectă etica. Mai mulţi oameni de cultură din Rusia, intre care şi cunoscutul regizor Nikita Mihalkov, le-au propus preşedintelui şi premierului să infiinţeze un consiliu care să verifice respectarea normelor de etică formate in timp de către mass-media. 'Ideea introducerii cenzurii - iar aceasta nu este altceva decat cenzură - contravine Constituţiei şi nu corespunde liniei de dezvoltare a ţării noastre. Misiunea personalităţilor culturale constă tocmai in ridicarea nivelului cultural prin activităţile desfăşurate', afirmă o sursă citată de RIA Novosti. Jurnaliştii ruşi au reacţionat negativ la propunerea artiştilor. Pavel Gusev, redactorul şef al cotidianului 'Moskovski Komsomoleţ', consideră iniţiativa 'o idee lipsită de har', care contravine legii mass-media.
 

 

Uri Lifshitz, unul dintre marii maeştri ai picturii israeliene, a murit

Uri Lifshitz, unul dintre marii maeştri ai picturii şi sculpturii israeliene, a murit, la Tel Aviv, la varsta de 75 de ani. Născut in 1936, Uri Lifshitz, un autodidact, a fost unul dintre artiştii cei mai importanţi ai şcolii abstracţilor lirici "Orizonturi noi", alături de Ygal Tumarkin şi Rafie Lavie. Animator al grupului boemei intelectuale numite "Kassit", in anii 1960 şi 1970, şi cunoscut pentru gustul său pentru provocare, Uri Lifshitz, un portretist de geniu, a pictat, de-a lungul deceniilor, diverse personalităţi din Israel - cantăreţi, poeţi, politicieni, judecători şi profesori. A primit diverse premii importante, printre care se numără cel acordat de Muzeul din Tel-Aviv şi premiul Dizengoff.
 

 

Vizualizări: 47

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor