altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 31 ianuarie 2011

Stiri culturale - interne

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", marele caştigător al Best Film Fest 2011

Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, este marele caştigător al Best Film Fest, după ce a obţinut premiile pentru cea mai bună regie şi cea mai bună peliculă romanească. Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Victor Rebengiuc, pentru prestaţia din "Medalia de onoare", de Călin Netzer, iar premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat Ozanei Oancea, pentru rolul din "Felicia, inainte de toate", de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf. Trofeul "Prieten al Filmului Romanesc" a fost acordat Maşei şi lui Mircea Dinescu, pentru implicarea şi contribuţia lor importantă la organizarea Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară de la Port Cetate. Best Film Fest, un festival in cadrul căruia sunt premiate cele mai bune filme şi sunt recompensaţi cei mai buni actori prezentaţi pe marile ecrane romaneşti in anul precedent, are loc, pană pe 3 februarie, la Cinematograful Studio din Capitală.
 

 

Spectacol de poezie şi muzică "Dans alb", in memoria regizorului Cristian Munteanu

Spectacolul de poezie şi muzică "Dans alb", organizat in memoria regizorului Cristian Munteanu, este pus in scenă, astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti. Scenariul, după poemele lui Cristian Munteanu, ii aparţine lui Costin Tuchilă iar regia artistică este semnată de Vasile Manta. Cristian Munteanu a pus bazele redacţiei teatru a Radiodifuziunii Romane. Cele patru decenii şi jumătate dedicate teatrului radiofonic inseamnă peste o mie de inregistrări cu piese din toate epocile de creaţie. Spectacolul de diseară este organizat de Teatrul Naţional Radiofonic şi Teatrul Odeon, iar intrarea publicului este liberă.
 

 

Festival Chinezesc al Primăverii, la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca

Institutul Confucius din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca organizează, maine, Festivalul Chinezesc al Primăverii. In cadrul manifestării va fi prezentat un spectacol de dans, cantec, muzică instrumentală, arte marţiale, acrobaţii şi operă, in spirit tradiţional chinezesc. Reprezentaţia este susţinută de un ansamblu al Northwest Normal University din China. La eveniment vor lua parte şi membrii Institutului Confucius, ai Ansamblului Folcloric "Avram Iancu", ai Liceului de Muzică "Sigismund Toduţă" şi ai Clubului Sportiv "Ming Dao" din Romania.
 

 

Recital de muzică franceză Ruxandra Urdăreanu, la Opera Naţională

Soprana Ruxandra Urdăreanu va susţine, miercuri, 2 februarie, un recital de muzică franceză, in cadrul Studioului Experimental de Operă şi Balet 'Ludovic Spiess' din cadrul Operei Naţionale Bucureşti. Programul cuprinde lieduri şi arii din creaţia compozitorilor George Enescu, Claude Debussy, Gabriel Faure, Reynaldo Hahn, Francisc Poulenc, Jules Massenet şi Georges Bizet. Ruxandra Urdăreanu are o carieră apreciată pe scenele europene, la Salzburg, Munchen sau Hamburg, sub bagheta unor dirijori importanţi ca Zubin Mehta, Marcello Viotti, Jaques Delacote, Fabio Luisi, Jun Markl, Heinrich Bender, G. A. Albrecht şi Wolfgang Kurz.
 

 

Festivalul de Flamenco, la start

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Flamenco va incepe vineri, 4 februarie, şi se va desfăşura pană la inceputul lunii martie, in mai multe spaţii culturale ale Capitalei. Evenimentul, organizat de Ambasada Spaniei in Romania şi Institutul Cervantes din Bucureşti, propune o lună de muzică, dans şi film despre flamenco. Gazdele festivalului sunt ArCuB ? Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, Ateneul Roman, Sala Radio şi Cinema ?Elvira Popescu?. Printre numele importante ale evenimentului se numără chitaristul José María Gallardo del Rey, pianista Rosa Torres Pardo, Ara Malikian şi José Luis Montón, considerat un geniu al chitarei clasice. Flamenco a fost declarat de către UNESCO, alături de Cant de la Sibila din Mallorca şi castellets catalane, parte a Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.
 

 

ICR promovează Festivalul Enescu şi creaţia enesciană

Institutul Cultural Roman va organiza şi anul acesta o serie de concerte in străinătate pentru promovarea Festivalului Internaţional "George Enescu" şi a creaţiei compozitorului roman. Primele ţări care vor găzdui evenimentele sunt Belgia, Olanda şi Luxemburg. ICR va demara şi turneul "George Enescu in Italia", turneu care cuprinde concerte la Veneţia, Verona, Torino si Roma. Violonistul Gabriel Croitoru va canta pe vioara Guarnieri, care i-a aparţinut lui Enescu, alături de pianistul Karim Said, caştigătorul primei burse acordate de Societatea Enescu de la Londra şi ICR, in parteneriat cu Royal Academy of Music. In paralel cu aceste concerte, Institutul Cultural Roman va organiza o expoziţie cu obiectele personale ale lui George Enescu şi o lecţie deschisă pentru studenţii conservatoarelor din oraşele unde vor fi organizate evenimentele. Festivalul Enescu va mai fi promovat la New York, Lisabona şi Berlin printr-o serie de concerte omagiale la care vor participa nume sonore ale scenei internaţionale.
 

 

Florin Piersic va primi prima stea pe Walk of Fame

Florin Piersic va primi, astăzi, prima stea pe Walk of Fame, un spaţiu dedicat valorilor teatrului şi filmului romanesc, care va fi inaugurat in Piaţa Timpului, aflată in vecinătatea centrului istoric al Capitalei. Urmand modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul bucureştean va deveni un punct de atracţie prin găzduirea stelelor care omagiază artişti romani consacraţi. Alegerea lui Florin Piersic pentru inaugurarea Walk of Fame a fost realizată in urma unui studiu desfăşurat pe site-ul Cinemagia. Proiectul este derulat de Teatrul Metropolis, in colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti.
 

 

Irina Margareta Nistor şi Andrei Ujică, in comisiile concursului de proiecte CNC

Irina Margareta Nistor şi Andrei Ujică fac parte din comisiile de selecţie ale concursului de proiecte cinematografice, organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei. Comisiile au fost alcătuite in urma deciziei directorului Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, pe baza propunerilor uniunilor profesionale din domeniu. CNC a anunţat, la sfarşitul lui decembrie, că organizează un al doilea concurs de proiecte pentru 2010, cu un buget de 10 milioane de lei. Valoarea maximă a creditului direct pe care il poate obţine un realizator pentru proiectele declarate caştigătoare la această sesiune de selecţie este de 15 la sută din creditul alocat pentru producţie.
 

 

"Avatar", filmul cu cele mai mari incasări in Romania in 2010

"Avatar", de James Cameron, este filmul cu cele mai mari incasări in Romania, in 2010. Pelicula , care a avut premiera pe 18 decembrie 2009, a avut incasări de peste 13 milioane de lei şi aproape 630 de mii de spectatori. Lungmetrajul SF "Avatar" a fost realizat de studiourile 20th Century Fox. Filmul a obţinut, anul trecut, aproape 2,8 miliarde de dolari in box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari incasări din istoria cinematografiei. 

 

Stiri culturale - externe

'King's Speech' confirmat ca favorit la Oscar şi de premiile DGA

Regizorul Tom Hooper a caştigat, cu filmul său, 'The King's Speech', premiul cel mare cu ocazia galei premiilor Sindicatului Regizorilor din America, producţia reconfirmandu-şi astfel poziţia de favorită in cursa pentru Oscar. Tom Hooper s-a impus in faţa marelui său rival, David Fincher, realizatorul filmului 'The Social Network', considerat principalul favorit pentru premiul dedicat regiei. Filmul 'The King's Speech', o dramă istorică britanică despre eforturile regelui George al VI-lea de a-şi conduce ţara in perioada celui de-al Doilea Război Mondial, este şi marele favorit al Galei Oscarurilor, obţinand 12 nominalizări, in timp ce 'The Social network' are doar 8. Premiul Sindicatului regizorilor americani reprezintă una dintre cele mai sigure predicţii făcute in fiecare an pentru Oscarul dedicat regiei.
 

 

'Splendori ale Vaticanului', la Washington

Expoziţia 'Splendori ale Vaticanului' este prezentată, pană pe 24 aprilie, la Washington. Un mozaic al maestrului italian Giotto di Bondone şi bustul din bronz al Papei Ioan Paul al II-lea sunt două dintre vedetele expoziţiei inaugurate la Muzeul de Artă Fort Lauderdale din capitala Americii. Evenimentul ilustrează aproape 2.000 de ani de artă şi istorie la Vatican dar şi amprenta pe care Biserica Catolică a pus-o asupra civilizaţiei occidentale. Printre exponate se numără picturi, mozaicuri, sculpturi, bijuterii papale, imbrăcăminte brodată şi uniforme ale Gărzii Elveţiene.
 

 

Festival al filmului romanesc la Queen's Film Theatre din Belfast

Şase filme romaneşti pot fi văzute de cinefilii nord-irlandezi incepand de vineri, 4 februarie, in cadrul unui festival al filmului romanesc, organizat la Queen's Film Theatre din Belfast, eveniment care va dura trei zile. In deschiderea festivalului este proiectat filmul 'Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu' de Andrei Ujică. Vor mai fi prezentate filmele 'Morgen' de Marian Crişan, 'Aurora' de Cristi Puiu, 'Marţi, după Crăciun' de Radu Muntean, 'Felicia inainte de toate' de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf şi 'Portretul luptătorului la tinereţe' de Constantin Popescu. In cadrul evenimentului, cinefilii nord-irlandezi se vor putea intalni cu regizorul Cristi Puiu.
 

 

Elton John, cenzurat

Un supermarket american a starnit un val de proteste din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor homosexualilor, după ce a luat decizia de a cenzura coperta revistei Us Weekley, care-i prezintă pe Elton John, soţul său şi bebeluşul cuplului. Conducerea supermarketului din statul Arkansas a considerat că fotografia care prezintă acest cuplu gay pozand alături de bebeluşul lor, ar fi ofensatoare. In urma numeroaselor proteste, conducerea lanţului de supermarketuri a decis să elimine plasticul de protecţie şi să expună in magazinele sale versiunea necenzurată a revistei. Elton John şi partenerul său de viaţă au o relaţie de peste 17 ani şi s-au căsătorit in 2005. Ei au donat unor asociaţii de caritate suma primită din comercializarea drepturilor de publicare a fotografiilor cu bebeluşul lor.
 

 

Un Disneyland religios ar putea fi deschis in Polonia

Un preot polonez, fondatorul unui grup media ultra-catolic, vrea să deschidă un parc de distracţii cu tematică religioasă la Torun, in nordul ţării. Preotul , care de la inceputul anilor '90 a fondat un post de radio, unul de televiziune, un ziar naţional şi o şcoală de jurnalism la Torun, doreşte să deschidă in acest oraş şi un parc de distracţii, care va cuprinde o biserică, hoteluri, aqua park, băi de apă termală, săli de sport şi de conferinţe, magazine şi restaurante. Proiectul, intitulat "Polonia in mileniul trei", va mai cuprinde un port de ambarcaţiuni şi un amfiteatru pe malul raului Vistula. Preotul işi doreşte ca acest ansamblu să devină principalul centru religios din Polonia şi să eclipseze oraşul vechi de sute de ani, Czestochowa, loc de pelerinaj pentru catolici datorită faptului că acolo se află o icoană cunoscută sub numele de "Madona Neagră".
 

 

Filmul ''Valea lupilor - Palestina'' rulează in Turcia

Filmul de acţiune turc ''Valea lupilor - Palestina'', inspirat din sangerosul asalt israelian din 2010 asupra unei flotile umanitare turceşti destinate Faşiei Gaza, rulează in cinematografele din Turcia. Pelicula, considerată ca fiind antiisraeliană, redă aventura unui agent turc sub acoperire care are ca misiune prinderea israelienilor responsabili de uciderea a nouă militanţi in cursul asaltului de anul trecut. Serialul TV care a stat la baza filmului a provocat deja o dispută diplomatică intre Turcia şi Israel iar ambasadorul Israelului in Turcia şi-a exprimat mahnirea că premiera filmului a coincis cu comemorarea Holocaustului.
 

 

Record mondial pentru un tablou de Tiţian - 16,8 milioane de dolari

Un tablou de Tiţian a fost cumpărat, la New York, cu suma de 16,8 milioane de dolari, de un colecţionar european, care a stabilit un nou record mondial pentru operele acestui pictor renascentist. Tabloul "Sacra Conversazione", pictat de maestrul italian in jurul anului 1560, era evaluat la o sumă cuprinsă intre 15 şi 20 de milioane de dolari. Pictura nu a mai fost expusă in public in ultimii 30 de ani. Tiţian a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai şcolii de pictură veneţiene din secolul al XVI-lea.
 

 

Eugen Jebeleanu, actor principal intr-o piesă franceză

Actorul roman Eugen Jebeleanu joacă unul dintre personajele principale din piesa Microfictions, o producţie a companiei Acacia, in colaborare cu Institutul Cultural Roman de la Paris, pentru Festivalul de Teatru de la Avignon, in secţiunea Off. Piesa invită două actriţe şi un actor pe o scenă pentru a incarna mai bine de 40 de personaje. Fiecare dintre ele este un bloc de umanitate brută, in acelaşi timp animal şi mineral, asasin şi suicidal, obsedat să işi asculte lumea interioară in toată complexitatea sa. Piesa Microfictions este regizată de Jean-Camille Sormain, actor şi regizor francez, şi se bazează pe textele scriitorului Régis Jauffret. Avanpremiera spectacolului va avea loc astăzi in Sala Bizantină a Palatului Béhague, sediul Ambasadei Romaniei la Paris.
 

 

Charlie Sheen, internat din nou intr-o clinică de dezintoxicare

Actorul american, Charlie Sheen, s-a internat din nou intr-o clinică de dezintoxicare, provocand astfel, pentru a doua oară intr-un an, intreruperea filmărilor pentru serialul TV "Doi bărbaţi şi jumătate". Charlie Sheen este actorul cu cel mai mare salariu din istoria televiziunii americane. Potrivit presei, el este plătit cu 27,5 milioane de dolari pe an pentru rolul burlacului afemeiat din serialul "Doi bărbaţi şi jumătate", un show de televiziune care este urmărit de aproximativ 15 milioane de telespectatori in fiecare săptămană.
 

 

Judas Priest lucrează la un nou material discografic

Membrii trupei Judas Priest lucrează la un nou material discografic care va fi lansat după turneul mondial din acest an. Ei au anunţat că turneul va fi ultimul de mare amploare dar că acest lucru nu inseamnă automat şi că trupa se va dezmembra. Grupul Judas Priest a fost infiinţat in anul 1969, in oraşul Birmingham, şi a lansat 16 albume de studio. Considerată una dintre cele mai bune trupe din lume din istoria genului heavy metal, Judas Priest a vandut peste 40 de milioane de discuri pe plan mondial. 
 

Vizualizări: 56

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor