altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale - interne

Radio Romania Cultural s-a mutat la Sibiu

Pană pe 5 iunie, Radio Romania Cultural s-a mutat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Evenimentul inseamnă 350 de evenimente, 70 de ţări participante, circa 60.000 de spectatori pe zi in 60 de spaţii diferite unde au loc spectacole de teatru, dans, păpuşi, concerte, conferinte, expoziţii, ateliere de teatru şi scenografie, o bursă de spectacole şi multe altele. Societatea Romană de Radiodifuziune este coproducător şi partener de tradiţie al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Radio Romania Cultural este prezent, ca intotdeauna, in miezul evenimentelor: in sălile de teatru, pe străzile oraşului, in cetăţile şi bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, in tramvai, adică oriunde are loc intalnirea cu teatrul şi vă propune 10 zile de teatru in cele mai variate formate. Pe langă ştirile, relatările şi reportajele din emisiunile noastre de actualitate culturală, emisiunile Vorba de cultură, Scena şi ecranul şi Călător pe mapamond vă propun ediţii speciale realizate in direct de la Sibiu.
 

 

Cluj: Peste 40 de expoziţii, concursuri şi tururi foto cu ghid, la Festivalul de Artă Fotografică

Peste 40 de expoziţii, concursuri şi tururi fotografice cu ghid au loc in cadrul Festivalului Internaţional de Artă Fotografică FotoRomania 2011, care se desfășoară, pană pe 3 iunie, la Cluj-Napoca. In timpul festivalului, sunt organizate tururi prin oraş, care includ clădiri istorice şi spaţii care nu sunt deschise de obicei, turnuri de biserici sau de alte clădiri. Un ghid ii insoțește pe fotografi şi le vorbește despre istoria şi arhitectura locurilor vizitate. Zilnic, este organizat cel puţin un workshop de fotografie, pe teme precum fotografia pentru incepători, fotografia de nuntă, iluminarea de studio, fotografia de stock sau fotografia sport.
 

 

Spectacolul "Însemnările unui necunoscut", după Dostoievski, în premieră, la Bulandra

Spectacolul "Insemnările unui necunoscut", montat de Alexandru Darie după Feodor Dostoievski, va avea premiera oficială, astăzi, la Sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra din Capitală. Din distribuţie fac parte Mihai Constantin, Virgil Ogăşanu şi Tamara Buciuceanu-Botez, alături de Alexandru Potocean, Ana Ioana Macaria, Manuela Ciucur, Marian Ralea, Ion Besoiu, Gheorghe Ifrim, Petre Lupu, Mirela Gorea, Andrei Runcanu, Bogdana Darie, Ilinca Manolache, Lucian Ifrim, Antoaneta Cojocaru şi Matei Constantin. La baza spectacolului stă o dramatizare de Ion Cojar după romanul "Stepancikovo şi locuitorii săi" de Feodor Dostoievski. De altfel, spectacolul ii este dedicat, ca un omagiu, lui Ion Cojar. "Insemnările unui necunoscut" reprezintă o explorare comică a lumii din jurul micului tiran, o frescă a absurdităţii vieţii care rivalizează cu Gogol şi care oferă un spectacol de suflet cu o construcţie simfonică pe o muzică de excepţie - totul indreptandu-se intr-un crescendo nebunesc spre un final simbolic.
 

 

Gala Societății Civile

Gala Societăţii Civile, cel mai amplu eveniment care promovează activitatea sectorului non-profit din Romania, işi decernează premiile, in data de 9 iunie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, incepand cu ora 20:00. La fel ca in ediţiile anterioare, conceptul de anul acesta al Galei Societăţii Civile, ?Cand nu recunoşti binele, faci rău!?, continuă să promoveze spiritul civic, iar primul pas in acest sens este recunoaşterea oamenilor buni şi a structurilor care duc Romania mai departe. In cadrul celei de-a IX-a ediţii vor fi premiate cele mai bune proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale, grupurilor de iniţiativă şi persoanelor fizice din cele 193 inscrise anul acesta. Schimbările care au avut loc de-a lungul anilor in sectorul non-profit se reflectă in numărul de proiecte care este in continuă creştere de la an la an. Dacă in anul 2008 in competiţie s-au inscris 115 proiecte, anul acesta au concurat 193 de proiecte implementate de organizaţii neguvernamentale, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice.
 

 

Expozitie de scenografie, la Sibiu

Fundaţia Löwendal şi Teatrul Naţional ?Radu Stanca? din Sibiu invită publicul care participă la Festivalul Internațional de Teatru la vernisajul expoziţiei de scenografie George Löwendal ? un aristocrat in luminile rampei. Evenimentul va avea loc, astăzi, de la ora 12,30, la Palatul Brukenthal din Sibiu, in cabinetul de cartografie, şi este prezentat de George Banu, critic de teatru şi Preşedinte de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru. Vă reamintim că Radio Romania Cultural este prezent, ca intotdeauna, in miezul evenimentelor Festivalului de la Sibiu: in sălile de teatru, pe străzile oraşului, in cetăţile şi bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, in tramvai, adică oriunde are loc intalnirea cu teatrul şi vă propune 10 zile de teatru in cele mai variate formate. Pe langă ştirile, relatările şi reportajele din emisiunile noastre de actualitate culturală, emisiunile Vorba de cultură, Scena şi ecranul şi Călător pe mapamond vă propun ediţii speciale realizate in direct de la Sibiu.
 

 

Concert inedit al trupei Cuantune, la Godot Café

Godot Cafe-Teatru, care i-a obişnuit pe bucureşteni cu piese de teatru, concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie, este locul unde, maine, va avea loc un concert inedit al trupei de nu-jazz Cuantune, care il va avea ca invitat special pe Harvis Cuni, la trompetă, componentul HB Orchestra. Cuantune este o prezenţă relativ nouă pe scena muzicală autohtonă, insă acest lucru nu i-a impiedicat pe membrii trupei să caştige un număr impresionant de admiratori intr-un timp scurt şi să umple sălile de spectacole. La sfarşitul anului trecut, ei s-au bucurat de aplauzele a aproximativ 3.000 de spectatori in deschiderea concertului Nouvelle Vague de la Sala Palatului din București.
 

 

Lucian Ban revine in Romania

Pianistul Lucian Ban, care in urmă cu mai mult de o decadă a părăsit Romania pentru o carieră in muzica de jazz la New York, revine la Bucureşti cu un proiect special, un recital de pian solo intitulat "American Landscapes", care va avea loc miercuri, la Teatrul Act. ?American Landscapes? este un proiect pentru solo piano dezvoltat de-a lungul unei decade petrecute in America. După ce a abordat muzica romanească populară pentru un proiect realizat impreună cu saxofonistul american Sam Newsome, "Suita de jazz romano-americană", după ce a semnat un complex proiect de reinterpretare a muzicii lui George Enescu pentru jazz, "Enesco Re-Imagined", Lucian Ban prezintă acum publicului din Romania o versiune personală a Americii, filtrată prin muzică, in proiectul "American Landscapes". Pianistul se inspiră pentru acest proiect din peisajul muzical larg al Americii, de la american songbook la blues şi cantece tradiţionale, de la avangarda clasică a lui Charles Ives la inovaţiile lui Duke Ellington, de la extraordinara muzică a marilor centre urbane, precum New York, Chicago şi New Orleans, la muzica populară din mijlocul Americii.
 

 

Primăria Craiova susţine proiectul 'România pe urmele lui Brâncuşi'

Primăria Craiova a anunţat că susţine proiectul 'Romania pe urmele lui Brancuşi', proiect iniţiat de scriitorul Laurian Stănchescu care a plecat pe jos din Hobiţa, localitatea natală a marelui sculptor, către Paris, locul in care este inmormantat acesta, pentru a-i aduce osemintele in ţară. Prin acest marş cultural, Laurian Stănchescu vrea să refacă intocmai drumul pe care Brancuşi l-a făcut in 1903 -1904 şi să implinească dorinţa acestuia de a-şi trăi veşnicia in cimitirul din Hobiţa. Traseul marşului este Hobiţa - de unde Laurian Stănchescu a plecat pe 21 mai ? Craiova, Timişoara - Szeged - Budapesta - Viena - Munchen - Zurich - Basel - Paris. Romani din intreaga ţară sunt aşteptaţi, maine, la Craiova, pentru a se alătura poetului Laurian Stănchescu in marşul spre mormantul marelui artist din cimitirul Montparnasse din Paris.
 

 

Stiri culturale - externe

Ofensiva? filmului românesc în Polonia

Cel mai nou program al ICR-Varşovia de promovare a filmului romanesc se desfăşoară, in perioada 27 mai ? 22 iunie, in patru importante oraşe poloneze: Varşovia, Poznań, Cracovia şi Wrocław. Timp de o săptămană, in fiecare oraş, vor fi proiectate nouă dintre cele mai recente producţii cinematografice romaneşti. Evenimentul include o selecţie a celor mai recente creaţii ale cineaştilor romani, premiate la festivaluri internaţionale. Pornind de la cel mai nou film al lui Cristi Puiu, Aurora, in care regizorul a ales să intrupeze personajul principal, după o căutare indelungată a actorului potrivit, periplul cinematografic va continua cu Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu de Andrei Ujică, realizat in totalitate din imagini de arhivă, film care depăşeşte statutul de documentar datorită talentului regizoral. Selecţia include şi tulburătorul Eu cand vreau să fluier, fluier, in regia lui Florin Şerban, caştigătorul de anul trecut al ?Ursului de Argint? la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, un excelent exemplu al minimalismului cinematografic romanesc actual.
 

 

Scriitorul Mircea Cărtărescu va primi premiul Festivalului Literar de la Vilenica, Slovenia

Scriitorul Mircea Cărtărescu va primi premiul Festivalului Internaţional Literar de la Vilenica, Slovenia, ajuns la cea de-a 26-a ediţie, care se va desfăşura intre 7 şi 11 septembrie. Evenimentul va avea loc in peştera cu acelaşi nume, cunoscută ca fiind cea mai veche peşteră turistică din Europa, aflată in apropierea oraşului Seľana, precum şi in alte sate şi oraşe din imprejurimi. Incă de la prima ediţie, din 1986, punctul culminant al festivalului l-a reprezentat acordarea Premiului Literar Vilenica unui scriitor din Europa Centrală, pentru realizări excepţionale in literatură. Printre laureaţii Premiului Vilenica se numără şi Ana Blandiana, alături de Milan Kundera şi Peter Eszterházy.
 

 

Romancierul irlandez John Banville a câştigat Premiul Franz Kafka

Romancierul irlandez, John Banville, a caştigat prestigiosul Premiu Franz Kafka. Din juriul internaţional care a ales caştigătorul acestui premiu anual in valoare de 10.000 de dolari au făcut parte cunoscutul critic literar german Marcel Reich-Ranicki şi editorul britanic John Calder. Premiul este acordat de Societatea Franz Kafka, cu sediul la Praga, autorilor ale căror scrieri 'atrag cititorii indiferent de origine, cetăţenie sau cultură'. Reprezentanţii Societăţii Franz Kafka au anunţat că Banville a fost de acord să se deplaseze la Praga, in octombrie, pentru ceremonia de acordare a premiului. John Banville a caştigat, in 2005, și premiul Man Booker, cea mai prestigioasă distincţie literară din Marea Britanie, pentru romanul 'The Sea'.
 

 

Presa din vremea lui Caragiale, tema unei conferinţe la ICR Viena

Institutul Cultural Roman din Viena şi Institutul de Romanistică al Universităţii din capitala austriacă organizează, marţi, 7 iunie, o conferinţă cu titlul 'E foarte greu să scrii romaneşte... Presa din vremea lui Caragiale', susţinută de Ioana Parvulescu. Cele două instituţii işi propun să continue şi să dezvolte parteneriatul vechi de 6 ani prin inaugurarea unui ciclu de conferinţe semestriale dedicate comunităţii de romaneşti din Viena. Conferenţiarul invitat in semestrul de vară 2011 este unul dintre cei mai avizaţi cunoscători şi actori ai peisajului editorial şi al revistelor culturale din Romania de azi. Ioana Parvulescu este conferenţiar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, a publicat mai multe cărţi şi traduceri din limbile franceză şi germană şi a iniţiat şi coordonat colecţia 'Cartea de pe noptieră' a Editurii Humanitas. Lui Caragiale i-a dedicat un volum de eseuri, 'In ţara Miticilor. De 7 ori Caragiale', şi o scrisoare dedicată 'caragialofililor şi caragialofobilor', in 'Cartea intrebărilor'. Evenimentul din 7 iunie se va desfăşura in sala de conferinţe a Institutul de Romanistică şi va fi deschis publicului larg.
 

 

Trei scriitori români în turneu în Spania: Varujan Vosganian, Petru Cimpoeşu şi Mircea Cărtărescu

Trei scriitori romani - Varujan Vosganian, Petru Cimpoeşu şi Mircea Cărtărescu - se află in Spania, pană pe 5 iunie, pentru a-şi promova lucrările şi pentru a se intalni cu cititorii din această ţară, anunţă Institutul Cultural Roman din Madrid. Varujan Vosganian este, in acest moment, cel mai comentat scriitor roman in Spania, după ce volumul său 'Cartea şoaptelor' a avut cronici elogioase in cele mai importante ziare, reviste şi pe bloguri. Alături de traducătorul său, Joaquín Garrigos, el va călători in Granada, Sevilia, Zaragoza, Barcelona şi Madrid. Cel de-al doilea scriitor roman care vizitează Spania in această perioadă este Petru Cimpoeşu, căruia i s-au tradus două cărţi in Spania. El va fi alături de Varujan Vosganian la targul de carte de la Zaragoza şi va avea două sesiuni de semnare de autografe la targul de carte din parcul Retiro. Mircea Cărtărescu, autor cu mai multe titluri traduse in spaniolă, va fi şi el prezent la targul de carte de la Madrid. In plus, Cărtărescu va vorbi cu cititorii spanioli intr-una din librăriile cele mai frecventate in acest moment din Madrid, Tipos Infames, o librărie-cafenea celebră pentru intalnirile cu mari scriitori ai momentului.
 

 

Un tablou de Laurence Stephen Lowry, vândut la licitaţie pentru 9,2 milioane de dolari

Tabloul "The Football Match", pictat in 1949 de Laurence Stephen Lowry, a fost vandut la o licitaţie pentru 5,6 milioane de lire sterline, stabilind un nou record de preţ pentru operele pictorului britanic, au anunţat reprezentanţii casei Christie's din Londra. Potrivit Reuters, precedentul record de preţ pentru operele acestui artist, renumit pentru vastitatea peisajelor urbane şi industriale pe care le-a pictat, in care siluetele umane erau foarte mici, era de 3,8 milioane de lire sterline, record stabilit de pictura "Good Friday, Daisy Nook" realizată in 1946, care a fost vandută in anul 2007. Potrivit reprezentanţilor Christie's, Laurence Stephen Lawry, care a murit in anul 1976, a pictat doar in timpul liber, dar operele sale au avut un succes extraordinar. Lowry a fost desemnat artistul oficial la incoronarea reginei Elizabeth a II-a in 1953 şi a refuzat de-a lungul anilor mai multe premii şi distincţii importante, inclusiv aceea de cavaler.
 

 

Poveşti despre români la festivalul cinematografiei italiene din Venezuela

Festivalul cinematografiei italiene, programat in perioada 3 - 16 iunie, organizat de Institutul Italian de Cultură in colaborare cu Ambasada şi Consulatul Italiei din Venezuela va prezenta, la Caracas, actualitatea socială a Peninsulei prin filme despre imigraţie, homosexualitate, prejudecăţi şi accidentele la locul de muncă. In ediţia din acest an a festivalului pentru italienii din Venezuela se regăsesc şi poveşti ale romanilor din Italia, in viziunea regizorilor autohtoni. Programul oferă 12 proiecţii despre viaţa din Italia, care ating teme ca legile rasiale, imigraţia modernă, deschiderea spitalelor de boli mintale, adolescenţa şi accidentele pe şantiere. Filmul 'Cover Boy. Ultima revoluţie', regizat de Carmine Amoroso, prezintă povestea unor imigranţi romani nevoiţi să locuiască in acelaşi lanţ de barăci ilegale cu italienii care nu au posibilităţi economice. Mesajul filmului este intalnirea dintre două lumi, cea post ? comunistă, cu sacrificiile ei, şi criza economică din Occident.
 

 

"Carte Blanche", cel mai recent roman din seria "James Bond", a fost lansat la Londra

Volumul "Carte Blanche", cel mai recent roman din seria "James Bond", a fost lansat, la Londra, in cadrul unui eveniment de la care nu au lipsit o Bond Girl in costum de piele, o maşină sport şi militari in uniforme de comando care au coborat pe franghii de la mare inălţime. Americanul Jeffery Deaver, cel care a scris romanul "Carte Blanche", a sosit in faţa barului Champagne Bar din gara internaţională Saint-Pancras, punctul londonez de plecare pentru trenurile care traversează Canalul Manecii, la volanul unui automobil Bentley Continental de culoare roşie, un bolid de 12 cilindri, care poate atinge o viteză de peste 300 kilometri/ oră. Cartea a sosit pe calea aerului, fiind adusă de o echipă de comando a trupelor Royal Marines, militarii britanici coborand pe franghii de pe acoperişul acestei gări londoneze cu o arhitectură in stil gotic. După moartea scriitorului Ian Fleming, creatorul seriei "James Bond", in 1964, Sebastian Faulks şi John Gardner au fost principalii scriitori care au continuat franciza incepută de legendarul autor britanic.
 

 

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor