altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 29 iunie 2011

Stiri culturale - interne

MECTS şi Universitatea Ovidius lansează Bursa de proiecte, pentru ideile de afaceri ale studenţilor

Ministerul Educaţiei lansează, la Universitatea Ovidius din Constanţa, conceptul inovativ "bursă de proiecte", bazat pe realizarea unei platforme online, unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor pot fi consultate de potenţiali finanţatori din mediul economic. Universitatea Ovidius din Constanţa este unul dintre partenerii implicaţi in proiectul "Bursa de proiecte", alături de Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting, acţiunea fiind cofinanţată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, informează Ministerul Educaţiei. Bursa de proiecte işi propune să dezvolte şi să susţină cultura de tip inovativ - antreprenorial la nivelul universităţilor din Romania, prin crearea unei platforme online, un loc unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor intalnesc potenţialii finanţatori din mediul economic. Bursa de proiecte va funcţiona ca o platformă online unde studenţii işi vor putea posta ideile de afaceri și vor primi feedback şi evaluări din partea mediului economic şi a mediului academic. Mai mult, platforma le oferă studenţilor şansa de a găsi modalităţi de implementare pentru proiectele lor.
 

 

Cel mai nou disc al maestrului Dan Grigore va fi lansat de Humanitas

'Bis, encore, bis!', cel mai nou disc al maestrului Dan Grigore, va fi lansat, maine, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti. Discul este primul dintr-o serie care va pune in lumină inregistrările live realizate de celebrul pianist roman şi cuprinde miniaturi pe care Dan Grigore le-a interpretat ca bis in recitalurile şi concertele sale. Criticul muzical, Oltea Şerban Parau, consideră că piesele care au susţinut ideea proiectului 'Bis, encore, bis!' sunt readuse la rangul de capodopere, de adevărate bijuterii muzicale'. După o absenţă de pe scena de concert, remarcată de critica de specialitate, apreciatul pianist a susţinut, recent, la Londra, Paris şi la Sala Radio din Capitală, un recital care reuneşte douăzeci dintre cele mai cunoscute miniaturi pentru pian compuse de-a lungul istoriei muzicii de Chopin, Scarlatti, Beethoven, Mozart, Enescu, Schubert, Bach, Brahms, Skriabin, Debussy sau MacDowell. Concertul va fi reluat la Montepellier, in luna iulie, la Festivalul Radio France. Artistul Dan Grigore a lăsat o amprentă inegalabilă in cultura romană şi cea europeană, prin interpretarea de o calitate indiscutabilă, prin repertoriul divers abordat, precum şi prin excelentele sale imprimări şi publicaţii.
 

 

Conferinţe dedicate culiselor pieţei de artă, la Palatul Cesianu-Racoviţă

O serie de conferinţe dedicate scenei 'poveştilor nespuse ale artei', care işi propun să dezvăluie secrete din culisele pieţei de artă, vor avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. Istoricul de artă Angelica Iacob a dezvăluit, aseară, taine pe tema 'De la frescă la pictura de şevalet', iar astăzi va avea loc intalnirea inaugurală a Clubului Presei de Artă, in care jurnalistul Marius Tiţa va vorbi despre abordarea pieţei de specialitate in presă. De asemenea, luna viitoare, Angelica Iacob va conferenţia despre: 'Impresionismul romanesc in context european', 'Ecouri impresioniste in Romania primei jumătăţi a secolului al XX-lea', 'Arta la 1900' şi 'Avangarda europeană'. Toate intrunirile dedicate istoriei artei, la care accesul presei este liber, vor incepe la ora 19.00.
 

 

Linie specială RATB pe timpul B'estfest Summer Camp 2011

Spectatorii B'estfest Summer Camp 2011 care vor alege să meargă la eveniment cu transportul in comun vor avea la dispoziţie o linie specială de transport RATB pană la zona de intrare in festival, linie care va funcţiona inclusiv pe timpul nopţii. Autobuzele vor avea inscripţionate textul 'Linie specială B'estfest' şi vor circula cu o frecvenţă de 15 minute, incepand cu ora 16.00, in data de 1 iulie, şi respectiv ora 12.00, in zilele de 2 şi 3 iulie, pană la ora 22.00. Cei care vor veni cu maşina personală vor avea la dispoziţie o parcare gratuită in cadrul B'estfest Park. B'estfest Summer Camp 2011 va avea loc in perioada 1-3 iulie, intr-un loc nou, in nordul Bucureştiului, in zona Pipera-Tunari. In festival vor evolua trupe ca Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, LAMB, Pendulum, House of Pain, Flogging Molly si Hadouken, dar şi nume autohtone, printre care Şuie Paparude, OCS, ROA, Magnolia, Coma şi CTC. Copiii sub 12 ani au gratuitate, iar elevii şi studenţii beneficiază de 50% reducere, dacă vin in grup la festival.
 

 

Serbările Cetăţii Oradea - intre 1 şi 3 iulie

Cea de a XI-a ediţie a Serbărilor Cetăţii Oradea, care va avea loc in perioada 1 - 3 iulie, va fi, pentru prima dată, finanţată din fonduri europene. Printre noutăţile acestei ediţii se numără revenirea evenimentelor in spaţiul consacrat al cetăţii medievale, precum şi o serie de tururi de vizitare ghidate, in perimetrul centrului istoric al oraşului. Participarea unor formaţii din ţară şi din străinătate va oferi o deschidere regională şi transnaţională evenimentului, menit să promoveze potenţialul turistic romanesc prin imbunătăţirea imaginii de ţară. Şanţul Cetăţii Oradea va găzdui, in cele trei zile, mai multe manifestări cultural-artistice specifice unui ambient medieval: concerte de muzică medievală şi renascentistă, un concert susţinut de o trupă de cimpoieri, o lecţie de dans medieval, o prezentare de personaje in costume de epocă, jonglerii cu foc, dar şi multe activităţi interactive. Cetatea Oradea, aflată in lucrări de amenajare pană in iunie 2015, va putea fi vizitată parţial in cele trei zile prin cate două tururi cu ghid organizate in fiecare zi a serbărilor. Al treilea tur zilnic va cuprinde un traseu din oraş, cu străzi şi clădiri istorice.
 

 

Concurs pentru copii la Teatrul Naţional de Operetă din Bucureşti

Teatrul National de Opereta ?Ion Dacian? din Bucureşti si editura ?Cartea Copiilor? propun publicului, pană pe 25 iulie, un concurs creativ pentru copii, oferindu-le sansa de a castiga volumul ?Balul Florilor?, al autoarei Sigrid Laube, cu ilustratii de Silke Leffler. Teatrul National de Opereta continuă, in acest fel, dezvoltarea proiectelor sale educationale si creative adresate copiilor si tinerilor. Povestea scrisa de Sigrid Laube este un bun prilej pentru a ii invata pe cei mici o lectie noua, legată de acceptarea diferentelor. In carte, autoarea prezinta doua lumi care aparent nu au nimic in comun, lumea florilor si lumea legumelor, care, in final, sfarsesc prin a se armoniza. Pentru a participa la concurs, copiii vor trebui să răspundă la intrebarea ?Pe ce muzica danseaza florile la bal??. Cele mai inedite cinci raspunsuri vor fi premiate cu cate o carte. Raspunsurile, alaturi de datele de contact, pot fi trimise la adresa editura@carteacopiilor.ro, pana pe 25 iulie. Concursul este adresat copiilor de toate varstele si doreste sa atraga atentia parintilor asupra importantei artei in toate formele sale. ?Balul florilor" a castigat, in 2006, National Parenting Publications Awards din Statele Unite, prin care a fost recunoscuta ca una dintre cele mai bune carti pentru copii aparute in acel an.
 

 

Stiri culturale - externe

?Shaking Shakespeare? la Gdańsk, Polonia

Teatrul German de Stat Timişoara va participa cu spectacolul ?Shaking Shakespeare?, in regia lui Radu Alexandru-Nica, la Festivalul Shakespeare din Gdańsk, Polonia, care se desfășoară pană pe 1 august. Evenimentul găzduieşte nouă spectacole din Finlanda, Rusia, Suedia, Marea Britanie, Lituania, Polonia şi Romania. In 1993, William Shakespeare a fost sărbătorit la Gdańsk printr-o zi dedicată acestuia, iar patru ani mai tarziu, in 1997, a avut loc prima ediţie a Festivalului Shakespeare. De-a lungul anilor, acolo au fost invitate peste 70 de ansambluri din 30 de ţări. ?Shaking Shakespeare? de Lia Bugnar aduce in prim plan personajele lui William Shakespeare in momentele lor de criză sau de glorie, accentuand efectele puterii politice in viaţa individului şi a societăţii. Decorul şi costumele au fost concepute de Dragoş Buhagiar, acesta primind premiul UNITER pentru cea mai buna scenografie a anului 2010. Florin Fieroiu a semnat coregrafia, iar Vlaicu Golcea a compus muzica spectacolului.
 

 

'Dor de Eminescu', cu Ion Caramitru, la Montreal şi Toronto

Recitalul 'Dor de Eminescu', susţinut de actorul Ion Caramitru, acompaniat de clarinetistul Aurelian-Octav Popa, va fi prezentat in Canada, de maine şi pană pe 2 iulie, in cadrul unui turneu care va cuprinde reprezentaţii la Montreal şi la Toronto. Turneul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin Direcţia Romani din Afara Ţării, in parteneriat cu Asociaţia ROCADE din Montreal, şi este dedicat comunităţii romaneşti de peste ocean. 'Dor de Eminescu' este un spectacol inedit, care include selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet.
 

 

Romania la Festivalul de artă contemporană ?Omissis? de la Gradisca D'Isonzo - Italia

De maine şi pană pe 2 iulie, Associazione Culturale Mattatoioscenico organizează Festivalul de artă contemporană ?Omissis? de la Gradisca D'Isonzo. Manifestarea cuprinde o gamă largă de spectacole de teatru, film şi dans din Italia, Romania, Germania, Slovenia, Anglia şi Polonia. Romania va fi reprezentată de Mădălina Dan, Carmen Coţofană, Paul Dunca şi Florin Flueraş cu spectacolul de dans contemporan "Dedublarea". Reprezentaţia este o reflecţie asupra dansului, a felului in care acesta poate fi inţeles, accesat şi practicat. Acest spectacol a avut numeroase prezenţe de succes la importante festivaluri de dans din Austria, Olanda, Marea Britanie, Slovenia, Serbia şi Romania.
 

 

Italia: Arheologii au descoperit 600 de monede cartagineze in Sicilia

Arheologii italieni au descoperit o comoară alcătuită din 600 de monede cartagineze din secolul al III-lea inainte de Christos, in complexul arheologic acvatic de la Panetelleria, in Sicilia. Pe fiecare monedă este reprezentat chipul divinităţii Tanit, zeiţa primăverii la cartaginezi, a informat postul de televiziune Rai News. Monedele au fost găsite in complexul arheologic din golful Cala Tramontana din Pantalleria, in apele Siciliei. Proiectul săpăturilor arheologice este condus de Ministerul pentru Patrimoniul Cultural in colaborare cu Universitatea din Sassari. Complexul arheologic este vizibil publicului incă de anul trecut, dar săpăturile continuă in zona scufundată in ape.
 

 

Festivalul de Literatură al Sardiniei

In perioada 1-3 iulie, se va desfăşura, la Gavoi, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului de Literatură al Sardiniei care, incepand cu anul 2004, s-a afirmat ca una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din Italia. Romania participă pentru prima dată la acest festival, fiind reprezentată de scriitorul Lucian Dan Teodorovici şi de traducătoarea Ileana Maria Pop. Lucian Dan Teodorovici va participa impreună cu scrittorul italian Claudio Bagnasco la un dialog literar moderat de Fabio Geda, scriitor şi colaborator al prestigioasei publicaţii ?La Stampa?. De asemenea, va avea loc şi o lectură din romanul Circul nostru vă prezintă, a cărui traducere in limba italiană a fost publicată recent la editura A?sara din Cagliari cu titlul La casta dei suicidi. Lansarea in Italia a volumului a avut loc in luna mai, in cadrul participării Romaniei la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, eveniment organizat de Institutul Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Centrul Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Roman, unde s-a bucurat de un mare succes in randul publicului roman şi italian iubitor de literatură.
 

 

Implanturile mamare din silicon sunt sigure dar trebuie inlocuite după zece ani

Implanturile mamare din silicon sunt sigure dar trebuie să fie inlocuite la fiecare zece ani, pentru a evita complicaţiile care afectează cel puţin o femeie din cinci, potrivit unui raport publicat de Food and Drug Administration din Statele Unite. "Protezele mamare din silicon nu sunt făcute pentru a dura toată viaţa", afirmă experţii americani, după ce au efectuat o analiză a informaţiilor clinice şi ştiinţifice provenind din dosarele pacientelor care şi-au făcut astfel de implanturi. Agenţia americană a aprobat comercializarea implanturilor mamare din silicon in noiembrie 2006, pentru femeile in varstă de cel puţin 22 de ani, după 14 ani de interdicţie. FDA avertizează insă in legătură cu creşterea in timp a riscului de apariţie a unor complicaţii. In opinia experţilor americani, 20% dintre femeile care au apelat la această operaţie din motive strict estetice trebuie să se opereze din nou după zece ani de la prima procedură chirurgicală. In aceeaşi perioadă, riscul de apariţie a complicaţiilor creşte cu 50% la pacientele care au recurs la chirurgia reparatorie după ablaţia unui san. FDA precizează insă că nu a observat nicio creştere a riscului de cancer şi nici probleme care să afecteze aparatul reproductiv.
 

 

Madonna va juca intr-un film de desene animate

Madonna va deveni eroina principală a unui număr din seria de benzi desenate "Female Force?, au anunţat reprezentanţii editurii Bluewater Productions. Această serie de benzi desenate, care va fi lansată in luna august, le va propune cititorilor o bibliografie neoficială a celebrei cantăreţe americane. "Scopul nostru este să arătăm evenimentele puţin cunoscute şi influenţele care au făcut ca Madonna să devină fenomenul din zilele noastre, la mai bine de un sfert de secol de cand şi-a făcut debutul pe scenă", a declarat Jason Schultz, vicepreşedintele editurii Bluewater. Madonna nu este singura personalitate care apare in "Female Force?. Michelle Obama, Carla Bruni-Sarkozy, Hillary Clinton, Prinţesa Diana, autoarea J.K. Rowling, actriţa Betty White, realizatoarea de televiziune Barbara Walters şi Margaret Thatcher sunt alte nume importante ale căror poveşti au fost subiect de benzi desenate.
 

Vizualizări: 43

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor