altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 29 iulie 2011

Stiri culturale - interne

Seară de observaţii astronomice şi poveşti despre Univers, in afara Bucureştiului, pe 6 august

Fundaţia Calea Victoriei propune bucureştenilor o "excursie prin Univers", in afara oraşului, in noaptea de 6 spre 7 august, in compania astronomului Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Capitală. Luna la primul pătrar, planeta cu inele Saturn, Jupiter, stele, stele duble, roiuri şi galaxii vor putea fi observate dintr-un loc din Snagov, printr-un telescop de mari dimensiuni. In plus, participanţii vor putea invăţa constelaţii şi vor avea posibilitatea să vadă stele căzătoare. Acest eveniment, care va consta in observaţii astronomice prin telescop şi cu ochiul liber, dar şi in poveşti despre Univers, se află la a doua ediţie, fiind organizat şi in vara anului trecut. Pentru a putea vedea stelele căzătoare, participanţii la eveniment vor avea nevoie de sac de dormit sau şezlong, imbrăcăminte groasă, spray impotriva ţanţarilor și lanternă cu lumină cat mai slabă. Programul de observaţii va incepe la ora 22.00 şi se va incheia oficial la 3.00. Cei care doresc să participe se pot inscrie prin email la Fundaţia Calea Victoriei şi au de achitat o taxă de 30 de lei. Participanţii se vor intalni pe 6 august, la ora 21.00, la Statuia Aviatorilor.
 

 

Filmul "Green Lantern 3D: Protectorul Universului", de astăzi, pe marile ecrane romaneşti

Filmul "Green Lantern 3D: Protectorul Universului", cu Ryan Reynolds şi Blake Lively in distribuţie, va avea, astăzi, premiera pe marile ecrane romaneşti. Undeva in spaţiu, intr-un univers pe cat de vast, pe atat de misterios, există de secole intregi o forţă aparent insignifiantă, capabilă in realitate să dezlanţuie puteri nebănuite. In momentul in care noul inamic, Parallax, ameninţă să distrugă echilibrul puterii din univers, iși face apariția un pilot excepţional, Hal Jordan, un tanăr imatur, care, dacă va putea să işi invingă temerile şi să işi demonstreze abilităţile, va reuşi nu doar să il invingă pe Parallax, dar să şi devină unul dintre cei mai mari războinici Green Lantern. "Green Lantern 3D: Protectorul Universului", un film Warner Bros., este distribuit in Romania de MediaPro Distribution.
 

 

Evenimente dedicate lui Ştefan Iordache şi Regelui Mihai, la Festivalul Filmului Istoric la Raşnov

Regretatul actor Ştefan Iordache şi Regele Mihai vor fi celebraţi la Festivalul Filmului Istoric de la Raşnov, care va avea loc intre 5 şi 15 august. Timp de 11 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficţiune, spectacole, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice. In total, 16 premiere cinematografice vor fi prezentate la Festivalul de Film Istoric din Cetatea Raşnov, ajuns la cea de-a treia ediţie. Anul acesta, organizatorii au ales să oglindească in selecţia de filme din festival şi in evenimentele speciale cateva teme istorice importante: atentatele teroriste din Statele Unite ale Americii din septembrie 2001, migraţii şi colonizări, destrămarea Uniunii Sovietice, Zidul Berlinului şi opt secole de la colonizarea cavalerilor teutoni in Transilvania. Vor exista, de asemenea, momente speciale dedicate actorului Ştefan Iordache, regretatului cineast Nicholas Dimăncescu şi celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I al Romaniei. Vor avea loc 20 de evenimente culturale grupate pe două tematici principale: "Colonizări culturale" şi "Peste 800 de ani de cultură germană". Spectatorii se vor putea bucura de concerte vocal-instrumentale de muzică veche, jazz, tango, fado şi bossanova, recitaluri de harpă celtică, vibrafon, orgă, spinetă, flaut şi violoncel, proiecţii de film mut acompaniate de muzică live, un spectacol de dans, două expoziţii de pictură şi multimedia, precum şi alte surprize. Temele istorice vor fi prezente şi in selecţia de la standurile de carte care vor fi amplasate pe toată perioada festivalului. Evenimentele se vor desfăşura in Cetatea Raşnovului, la cinematograful din oraş şi in centrul istoric, accesul publicului fiind gratuit.
 

 

Bilete de un leu, la o serie de spectacole la Teatrul de Vară din Herăstrău

Teatrul de Vară din Herăstrău va găzdui, timp de incă două săptămani, in fiecare luni, spectacole de teatru la care accesul publicului se va face contra unui cost simbolic de un leu, prima piesă din serie fiind "Şi cu violoncelul ce facem?", de Mihai Lungeanu, după textul lui Matei Vişniec. Din distribuţia spectacolului fac parte Mihail Spiridonescu, Paula Grosu, Valentin Cotigă şi Sorin Francu. Sub sloganul "Teatrul unor nopţi de vară", proiectul Ludika s-a născut din dorinţa de a promova teatrul in randul publicului tanăr, de a acorda o oportunitate de promovare tinerilor actori şi de a constitui o rampă de lansare pentru aceştia. Cea de-a doua etapă a proiectului, alcătuită din alte trei ediţii, va incepe in 5 septembrie.
 

 

Expoziţie cu minerale, bijuterii şi obiecte decorative din Peru, la Muzeul de Geologie

Expoziţia "Peru - bogăţie şi culoare", care include minerale specifice, bijuterii, obiecte decorative şi fotografii, este deschisă, pană pe 26 august, la Muzeul Naţional de Geologie din Capitală. Evenimentul este prilejuit de sărbătorirea a 190 de ani de la Proclamarea Independenței statului Peru și iși propune apropierea publicului de cultura și civilizația peruană, fiind organizat de Institutul Geologic al Romaniei, in colaborare cu Ambasada Peru in Romania. Vizitatorii pot admira fotografii, minerale specifice, bijuterii din argint cu vechi simboluri incașe, obiecte decorative din ceramică și produse textile din lană de lamă și alpaca.
 

 

Teleorman: Proiectul 'Educaţie şi cultură in vacanţă', adresat tinerilor

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman organizează, pană la 31 august, mai multe activităţi, structurate pe domenii, in cadrul proiectului 'Educaţie şi cultură in vacanţă'. Persoanele interesate pot participa, in fiecare zi de luni, la Centrul de Tineret Alexandria, la conferinţe cu tema'Cultura şi arta. Romani de legendă'. Marţi este ziua in care se intalnesc membrii 'Cenaclului tinerilor creatori', iar miercurea sunt prevăzute şedinţele atelierului de pictură, unde pot fi prezentate creaţiile personale. Proiectul mai include seri culturale in cadrul cărora tinerii pot invăţa să picteze icoane pe sticlă şi lemn, să cante şi să danseze, intalnirile fiind programate pe parcursul vacanţei de vară la acelaşi centru din municipiul Alexandria.
 

 

Cluj: Microstagiune teatrală, din toamnă, la Cercul Militar

Cercul Militar din Cluj-Napoca va deschide, din toamna acestui an, o microstagiune teatrală, o zi pe săptămană din programul cultural urmand să fie dedicată prezentării unor spectacole cu piese de succes din dramaturgia naţională şi universală, in care vor juca trupe de actori amatori. Din repertoriul microstagiunii vor face parte spectacole ca 'Deşteapta Pămantului' de Victor Ion Popa şi 'Căsătoria' de Gogol. Programul va include, de asemenea, recitaluri de poezie cu acompaniament muzical şi seri literare omagiale.
 

 

Stiri culturale - externe

Herbie Hancock, numit ambasador al bunăvoinţei pentru UNESCO, pregăteşte o zi mondială a jazzului

Muzicianul Herbie Hancock a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru UNESCO şi a promis să folosească muzica pentru a trece peste graniţele culturale şi pentru a promova educaţia şi creativitatea in randul tinerilor de pretutindeni. Celebrul pianist şi compozitor, apreciat şi multipremiat intr-o carieră de 50 de ani, şi-a afirmat sprijinul pentru un proiect al UNESCO de a declara o zi internaţională a jazzului, pe 30 aprilie. Muzicianul in varstă de 71 de ani, devenit celebru in anii '60, cand canta cu trompetistul Miles Davis, doreşte de asemenea să-şi folosească notorietatea pentru a obţine includerea jazzului in Lista Patrimoniului Imaterial al UNESCO. Hancock a menţionat că va face lobby pe langă oficialii americani pentru ca Statele Unite să recunoască o Convenţie UNESCO privind patrimoniul imaterial. Jazzmanul, aclamat ca un "copil minune" incă de la varsta de 7 ani, cand a inceput să cante la pian, crede că muzica poate transmite un mesaj educaţional mai general către tineri, in special in ţările in curs de dezvoltare. Cel mai recent album al lui Hancock, care este budist practicant, se numeşte "Imagine Project" şi reuneşte muzicieni din toată lumea, fiind distins cu un premiu Grammy.
 

 

Cel mai nou film al lui Terrence Malick, laureatul Palme d'Or de anul acesta, va fi lansat in 2012

Cel mai nou film al caştigătorului Palme d'Or de anul acesta, Terrence Malick, o producţie al cărui titlu nu a fost incă dezvăluit, dar care ii are in distribuţie pe Ben Affleck, Rachel McAdams şi Rachel Weisz, va fi lansat in 2012. Malick, o prezenţă foarte discretă pentru industria de film americană, a caştigat Palme d'Or anul acesta pentru "The Tree of Life", o poveste despre paternitate, din a cărei distribuţie fac parte Brad Pitt şi Sean Penn. "The Tree of Life" va deschide Festivalul Anonimul din Delta Dunării, care se va desfășura in perioada 8-14 august. Pentru filmul "La hotarul dintre viaţă şi moarte/ The Thin Red Line", Terrence Malick a caştigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin in 1999 şi a primit două nominalizări la Premiile Oscar - pentru cel mai bun regizor şi respectiv pentru cel mai bun scenariu adaptat.
 

 

Sprijin de 2.000.000 de euro pentru digitalizarea cinematografelor europene

Cinematografele care difuzează opere europene non-naţionale vor primi sprijin financiar pentru digitalizarea lor, bugetul total alocat in acest sens prin programul Media al Uniunii Europene fiind de 2.000.000 de euro. Scopul schemei de finanţare privind digitalizarea cinematografelor este acela de a le incuraja să ruleze un procent semnificativ de opere europene non-naţionale, pentru a exploata posibilităţile oferite de tehnologia digitală. Cererea de propuneri iniţiată in acest sens prin programul Media al Uniunii Europene are ca scop facilitarea tranziţiei la tehnologia digitală pentru cinematografele care rulează filme europene, prin sprijinirea costurilor indirecte in legătură cu achiziţionarea unui proiector digital. Programul se adresează operatorilor europeni independenţi de cinematografe a căror activitate principală este proiecţia de filme. Pentru a fi considerate eligibile, cinematografele trebuie să fi proiectat in 2010 cel puţin 50% filme europene, dintre care cel puţin 30% pelicule europene non-naţionale.
 

 

Site-ul Spotify vrea să difuzeze "toată muzica din lume"

Site-ul muzical suedez Spotify intenţionează să se inzestreze cu cel mai mare catalog muzical din lume şi doreşte să le propună utilizatorilor săi "toată muzica din lume". Spotify şi-a anunţat lansarea in Statele Unite, prima sa incursiune in afara Europei, după un acord incheiat cu industria americană a caselor de discuri. Combinand cataloagele muzicale gratuite cu cele plătite, Spotify numără in prezent circa 10 milioane de utilizatori, dintre care peste 1,6 milioane de clienţi plătitori care provin din şapte ţări europene - Suedia, Norvegia, Franţa, Finlanda, Marea Britanie, Spania şi Olanda. Acest serviciu legal, care propune o ofertă gratuită presărată cu publicitate şi două oferte cu plată, permite in prezent accesul la circa 15 milioane de titluri muzicale, accesul fiind posibil de pe orice computer sau telefon mobil care dispun de o conexiune la internet.
 

 

Actriţa Carey Mulligan s-a documentat intens pentru adaptarea 3D a romanului "Marele Gatsby"

Actriţa Carey Mulligan, care interpretează rolul lui Daisy Buchanan in adaptarea 3D a romanului "Marele Gatsby", a mărturisit că s-a documentat intens pentru a intra in pielea personajului creat de F. Scott Fitzgerald. In acest film, regizat de Baz Luhrmann şi realizat in 3D, mai joacă Leonardo DiCaprio (Jay Gatsby) şi Tobey Maguire (Nick Carraway). Totodată, Carey Mulligan a spus că regizorul Baz Luhrmann le-a dat celor din distribuţia filmului dosare cu documente, cărţi şi prezentări ale societăţii din anii '20. Romanul "Marele Gatsby", scris de F. Scott Fitzgerald in anul 1925, a fost de mai multe ori adaptat pentru marele ecran, una dintre cele mai apreciate ecranizări ale sale fiind cea din 1974, cu Robert Redford şi Mia Farrow, in regia lui Jack Clayton. Actriţa britanică Carey Mulligan, in varstă de 26 de ani, a devenit celebră graţie rolului din filmul "An Education", pentru care a fost nominalizată la premiile Oscar.
 

 

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor