altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 28 iunie 2011

Stiri culturale - interne

ANAF ar putea cere teatrelor contribuţiile sociale pentru unii angajaţi plătiţi pe drepturi de autor

ANAF a inceput o serie de inspecţii fiscale, inclusiv in cazul teatrelor, după ce a constatat că există anumite persoane fizice care, deşi aveau incheiate contracte de drept de autor, in realitate desfăşurau activităţi de natură dependentă, ceea ce presupune plata unor contribuţii sociale. Fiscul derulează in prezent o serie de acţiuni de verificare a persoanelor fizice care au declarat realizarea unor venituri care depăşesc plafonul de inregistrare ca plătitor de TVA, de 119.000 de lei, se arată intr-un comunicat al ANAF. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a anunţat că instituţia pe care o conduce va declanşa acţiuni de inspecţie fiscală, conform reglementărilor legale in vigoare. ANAF mai arată in comunicat că prevederile privind plata TVA peste un anumit plafon sunt aplicabile de la data de 1 ianuarie 2004, astfel că aprecierile conform cărora "ANAF recuperează retroactiv TVA" nu au acoperire in realitate. Amintim că mai mulţi artişti, jurnalişti şi realizatori, printre care Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern sau Florin Chilian au trimis un comunicat de presă in care denunţă "abuzul grav" făcut de ANAF privind obligaţia plăţii TVA retroactiv la drepturile de autor.
 

 

2000 de spectatori la concertul Orchestrei Naţionale Radio de la Bucharest Music Film Festival

Concertul susţinut de Orchestra Naţională Radio, duminică, 26 iunie, in cadrul Bucharest Music Film Festival, a reprezentat un adevărat succes, ansamblul şi dirijorul Tiberiu Soare reuşind să atragă peste 2.000 de oameni. Spaţiul amenajat din Piaţa George Enescu s-a dovedit neincăpător pentru melomanii prezenţi la eveniment, care au stat inclusiv in picioare pe durata concertului pentru a putea asculta programul oferit de Orchestra Naţională Radio. Seara a debutat cu o suită de valsuri semnate Johann Strauss şi a continuat cu lucrări cunoscute din creaţia internaţională, precum Valsul florilor din ?Spărgătorul de nuci? şi Vals din baletul ?Frumoasa din Pădurea adormită? de P.I. Ceaikovski, Uvertura operei ?Coţofana hoaţă? de G. Rossini, Farandola din ?Suita Arleziană? nr. 2 şi Entr?acte din opera ?Carmen? de G. Bizet. Orchestra Naţională Radio va reveni in Piaţa George Enescu, vineri, 1 iulie, de la ora 20.00, cand va interpreta Simfonia nr. 92 in Sol major, Oxford de J.Haydn şi Concertul pentru pian şi orchestră in La minor, op. 16 de E.Grieg. Solistul serii va fi Vadim Palmov din Rusia.
 

 

Peste 200 de coloane din staţiile de metrou din Capitală, decorate cu afişe ale Festivalului Enescu

Peste 200 de coloane din staţiile de metrou bucureștene au fost decorate cu afişe care promovează ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional "George Enescu". Acţiunea inedită a fost realizată cu sprijinul Spectacular Group of Companies, una dintre cele mai importante firme de publicitate din Romania. Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" va avea loc intre 1 şi 25 septembrie, in Bucureşti, dar şi la Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara. Festivalul "George Enescu" a fost infiinţat in 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia viaţa şi creaţia marelui compozitor roman. Primele ediţii ale acestui eveniment au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.
 

 

Orchestrele şi Corurile Radio la Bucharest Music Film Festival

Orchestrele şi Corurile Radio s-au mutat, pană pe 2 iulie, in oaza de relaxare din Piaţa George Enescu din capitală, unde are loc Bucharest Music Film Festival. Horia Mihail va fi prezent la eveniment cu programul recitalurilor susţinute in cadrul Turneului Pianul călător. Aşezat pe iarba din Piaţa George Enescu, publicul care va fi prezent astăzi la festival va putea călători prin Elveţia anilor de pelerinaj ai lui Franz Liszt, de la Capela lui William Tell, pe malul lacului Wallenstadt şi pană la Valea lui Obermann, şi se va putea bucura de audiţia unor lucrări precum Liebestraum nr. 3, Valse Impromptu, Valse Caprice şi Mazeppa. Radio Romania Cultural este şi el prezent la festival. Pe toată durata acestuia, postul public de radio dedicat fenomenului cultural se află in Piaţa George Enescu de unde transmite in direct ştiri, reportaje şi concerte.
 

 

Discuţie despre cele mai recente volume de eseistică ale lui Bogdan Ghiu, la Cărtureşti Verona

La Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti va avea loc, astăzi, de la ora 19.00, o discuţie despre Contracriza şi Dadasein, cele mai recente volume de eseistică ale lui Bogdan Ghiu. La această dezbatere au fost invitați, pe langă autor, Călin Andrei Mihăilescu, Ovidiu Ţichindeleanu și Florin Poenaru. Cunoscut in primul rind ca poet, dar şi ca analist media şi traducător de filosofie franceză contemporană, Bogdan Ghiu iși provoacă acum publicul cu un eseu-jurnal-manifest despre Criză, mai précis despre capitalismul contemporan. In viziunea umanistă a scriitorului, Criza nu este un accident sau rezultatul unor infracţiuni individuale, ci modul sistemic de funcţionare a capitalismului actual.
 

 

Monedă dedicată celor 150 ani de la stabilirea stemei Principatelor Unite, pusă în circulaţie

Banca Naţională a Romaniei a pus in circulaţie, in scop numismatic, o monedă din argint dedicată implinirii a 150 de ani de la stabilirea stemei Principatelor Unite Moldova şi Ţara Romanească. Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, un diametru de 37 milimetri și o greutate de 31,1 grame. Aversul prezintă portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, stema Romaniei, valoarea nominală "10 LEI" şi anul de emisiune "2011". La exterior, moneda prezintă inscripţiile in arc de cerc "ROMANIA" şi "ALEXANDRU IOAN CUZA". Pe revers, intr-un scut unic, sunt inscrise două ecusoane alăturate, in care sunt reprezentate simbolurile celor două principate, Moldova şi Ţara Romanească. Monedele din argint sunt insoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice redactate in limbile romană, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a Romaniei şi casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 bucăţi.
 

 

Poezie de Octavian Paler, la British Council Bucureşti

La Biblioteca British Council din Bucureşti a fost lansat volumul de poezie Definitions, de Octavian Paler, publicat de editura britanică Istros Books. Poeziile cuprinse in acest volum sint traduse in engleză de Ileana Štefanescu şi S. D. Curtis. Istros Books este o editură britanică, recent infiinţată, interesată de traducerea şi promovarea scriitorilor din Europa Centrală şi de Sud-Est. In anul 2008, Editura Polirom a iniţiat in Romania o serie de autor Octavian Paler.
 

 

Satu Mare: Directorul Filarmonicii, Rudolf Fatyol, decorat cu Ordinul Meritul Cultural

Directorul Filarmonicii de Stat 'Dinu Lipatti' din Satu Mare, Rudolf Fatyol, a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural in grad de cavaler, distincţie inmanată de ministrul culturii, Kelemen Hunor. La festivitatea organizată de Primăria Carei cu ocazia zilelor oraşului, prefectul judeţului Satu Mare, Radu Giurca, a citit decretul semnat de preşedintele Traian Băsescu, prin care directorului Filarmonicii 'Dinu Lipatti' i s-a conferit Ordinul Meritul Cultural in grad de cavaler, la categoria 'Muzică', in semn de inaltă apreciere pentru talentul şi dăruirea de care a dat dovadă in intreaga carieră de promovare a culturii. Rudolf Fatyol, violonist concertist, s-a născut in Carei in 1957, a absolvit Academia de Muzică 'Gheorghe Dima' din Cluj-Napoca şi a studiat vioara cu Ştefan Ruha. A primit mai multe premii la concursuri internaţionale şi a susţinut concerte şi recitaluri in aproape toată lumea.
 

 

A început Tabăra Naţională de Sculptură de la Râmnicu Vâlcea

Primarul municipiului Ramnicu Valcea a deschis Tabăra Naţională de Sculptură din municipiu, in urma căreia şapte lucrări de artă monumentală in marmură vor fi montate in sensurile giratorii din oraş. Preşedintele Uniunii Artiștilor Plastici Valcea, Gheorghe Dican, i-a prezentat pe sculptorii care partcipă la acest proiect. Unul dintre aceştia este Sergiu Sălişte, născut in judeţul Valcea, autor al mai multor lucrări de artă monumentală in Orşova, Ramnicu Valcea, Drăgăşani și Horezu, medaliat cu Ordinul Meritul Cultural in Grad de Comandor oferit de Preşedinţia Romaniei in 2004. Sălişte mai are lucrări in colecţii partrciulare şi de stat in Romania, Bulgaria, Belgia, Germania, Franţa, Israel şi Italia. Un alt artist este Adrian Niculae Radu, argeşean plecat in SUA in anii 80, unde a lucrat la firma Excalibur Bronz Sculpture Foundry din New York şi la un atelier de de restaurări de obiecte de artă din cadrul Muzeului Metropolitan new yorkez. A colaborat la Radio Europa Liberă, incurajand disidenţa artiştilor plastici din Romania.
 

 

Expoziţie dedicată familiei Brediceanu, la Biblioteca Academiei

O expoziţie cu tema ''Coriolan, Tiberiu, Caius şi Mihai Brediceanu - trei generaţii de romani in manuscrise, arhivă şi corespondenţă' s-a deschis in sala ''Th. Pallady'' a Bibliotecii Academiei Romane. Sunt prezentate manuscrise, documente, fotografii, corespondenţă, afişe, din donaţia pe care familia Brediceanu a făcut-o Bibliotecii. Acad. Eugen Simion a elogiat la vernisaj gestul donatorilor şi familia Brediceanu, numind-o 'o familie de de muzicieni şi diplomaţi, care a jucat un rol important in istoria Romaniei'. Arhiva Familiei Brediceanu este compusă din aproape 21.000 de piese - mape, discuri, cărţi, manuscrise muzicale, documente, acte personale, scrisori, note, insemnări, fotografii, cărţi poştale ilustrate, relatări din presa vremii, articole, programe, interviuri, comunicări, conferinţe și mărturii istorice. Acestea vor fi inregistrate şi vor fi puse la indemana cercetătorilor.
 

 

Stiri culturale - externe

'Chiar dacă nimeni nu te vrea, eu te voi iubi mereu' - expoziţie despre simbolistica târgurilor de vechituri

In Mica Galerie a Institutului Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a fost deschisă expoziţia 'Chiar dacă nimeni nu te vrea, eu te voi iubi mereu'. Proiectul s-a numărat printre caştigătorii concursului 'Fostering Artistic Practices', organizat de Institutul Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia pentru proiectele din 2011 in domeniul artelor vizuale. Proiectul cercetează zona fotografiei şi cuprinde trei elemente: o arhiva de negative fotografice, documentarea fotografică a targului de vechituri realizată de fotografii Alexandru Dan şi Bogdan Grădinaru, precum şi documentarea audio a targului de vechituri. Colecţionate de-a lungul a trei ani, obiectele formează o arhivă de peste 4000 de imagini care datează din 1920 pană in prezent.
 

 

Marea Britanie interzice animalele sălbatice în circuri şi îi concediază pe dresorii acestora

Marea Britanie a aprobat o normă istorică ce interzice animalele sălbatice in circuri, eliberand astfel elefanţii, urşii, leii şi tigrii, dar nu şi caii, măgarii şi cainii. Premierul David Cameron a incercat să blocheze măsura, dar fără succes. Incepand de anul viitor, cand prevederea votată de Parlament va deveni lege, leii, tigrii şi alte animale 'sălbatice' nu vor mai putea ''munci'' in circurile inregistrate sau in turneu pe teritoriul Marii Britanii. Decizia survine unor ani de presiuni in acest sens din partea grupurilor pentru drepturile animalelor, care o salută drept o 'victorie istorică', ce face din Marea Britanie una din primele ţări din Europa şi din alte zone ale lumii care aprobă o astfel de interdicţie. Downing Street a incercat să impiedice măsura, propunand mai intai o altă lege, in baza căreia un circ trebuie să ceară o autorizaţie pentru a folosi animale sălbatice, iar apoi susţinand că interdicţia ar incălca normele europene şi ar fi ilegală. Propunerea a fost aprobată prin consens amplu de către toate partidele, atat din cadrul majorităţii cat şi al opoziţiei.
 

 

Salonul cartii balcanice de la Paris : literatura si banda desenata din România, invitati de onoare

Dodo Nită şi Alexandru Ciubotariu au participat, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Paris, la cea de-a doua ediţie a Salonului cărţii balcanice, care s-a desfășurat, in urmă cu doar cateva zile, la Théatre de la Grande Comédie din Capitala Franței. Anul acesta, Romania a fost invitat de onoare al Salonului cărţii balcanice iar Institutul Cultural Roman de la Paris, partener al evenimentului. Alexandru Ciubotariu şi Dodo Nită au fost invitaţi să participe in secţiunea bandă desenată a Salonului, in cadrul căreia au prezentat proiectul ?Istoria Benzii Desenate Romanesti?, publicat in volum anul trecut la Editura Vellant, cu sprijinul ICR. La sfarșitul săptămanii trecute, a avut loc masa rotundă ? Literatura romană, imaginarul mai presus de real ?, cu participarea scriitorilor Florina Illis, Sebastien Reichmann, Dumitru Tepeneag, Mirella Pătureau şi Andreia Roman. In cadrul aceluiași eveniment, scriitorii romani Dan Lungu, Matei Visniec, Gabrieala Adamesteanu şi Letiţia Ilea au participat la masă rotundă ? Literatură romană, noi forme de implicare socială ?, moderată de Patre Răileanu.
 

 

Vaticanul lansează un portal de ştiri

Vaticanul, care s-a confruntat cu numeroase probleme legate de comunicarea cu publicul, va lansa, maine, un portal de ştiri, cu scopul de a imbunătăţi transferul de informaţii dintre Papă şi enoriaşi. Evenimentul se va produce in ziua in care se implinesc 60 de ani de la hirotonisirea Papei Benedict al XVI-lea. Portalul de ştiri va grupa toate sursele de informaţii din Cetatea Sfantului Scaun: cotidianul L'Osservatore Romano, Radio Vatican, Vatican Information Service, Centrul pentru Televiziune din Vatican, Biroul de presă al Sfantului Scaun şi Agenţia misionară Fides a Congregaţiei pentru evanghelizarea Popoarelor. Noua pagină web va fi mai intai disponibilă in limbile engleză şi italiană. Incepand din toamnă, vor fi lansate şi versiuni in limbile spaniolă, franceză, germană şi portugheză. Una dintre caracteristicile noului portal este interacţiunea acestuia cu reţeaua de socializare Facebook şi cu platforma Twitter. Monseniorul Claudio Maria Celli, directorul departamentului de comunicare de la Vatican, se va ocupa personal de dezvoltarea şi mentenanţa siteului. Mesajele Papei vor fi transmie pe Facebook, Twitter şi YouTube. In cei şase ani de papalitate, Benedict al XVI-lea a militat in mod constant pentru imbunătăţirea comunicării, afectată de multe ori de birocraţia internă de la Vatican.
 

 

Vizualizări: 19

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor