altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 28 februarie 2011

O nouă sală de spectacole a fost inaugurată la Târgu-Mureş, în cadrul Universităţii de Arte


O nouă sală de spectacole a fost inaugurată la Târgu-Mureş, în cadrul Universităţii de Arte

O sală de spectacole a fost inaugurată recent la Târgu-Mureş. Investiţia depăşeşte un milion de euro şi reprezintă prima instituţie de cultură construită la Târgu-Mureş în ultimii 40 de ani. Spaţiul aparţine Universităţii de Arte şi este o premieră pentru România. Un reportaj de Sorina Bota.

 

 

Stiri culturale - interne

?Alice in Ţara Minciunilor?, la Opera Naţională din Bucureşti

Studioul Experimental de Operă şi Balet ?Ludovic Spiess? din cadrul Operei Naţionale Bucureşti, in colaborare cu Facultatea de Teatru din cadrul UNATC, continuă proiectul dedicat tinerilor coregrafi, cu o nouă reprezentaţie. Miercuri, 2 martie, de la ora 19:00, in foaierul galben al Operei, va avea loc spectacolul ?Alice in Ţara Minciunilor? creat de Simona Deaconescu, studentă la Master in coregrafie. Simona Deaconescu se apropie foarte mult de teatru-dans, cu mari influenţe din "physical theatre" şi "teatru instrumental", lucrand de-a lungul anilor de facultate cu o echipă de interpreţi de la care a dorit să obţină o triplă specializare, fiecare dintre ei fiind in acelaşi timp dansator, actor şi muzician. Opera Naţională Bucureşti anunţă din nou publicul, cu acest prilej, că, incepand de maine, toate spectacolele Studioului Experimental de Operă şi Balet programate seara vor incepe de la ora 19:00.
 

 

Premiera filmului 'Bună! Ce faci?', regizat de Alexandru Maftei

Comedia romantică 'Bună! Ce faci?', lungmetrajul de debut al lui Alexandru Maftei, va fi prezentat in premieră, pe 3 martie, la Cinematograful Patria din Capitală. Inventivă, amuzantă şi plină de tandreţe, comedia romantică 'Bună! Ce faci?' este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nicio atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare dintre ei işi caută iubirea in altă parte şi, după cateva nopţi de chat nebun, amandoi sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect pe Internet. Scenariul filmului ii aparţine actriţei şi dramaturgului Lia Bugnar, in timp ce imaginea poartă semnătura lui Radu Aldea. Muzica originală compusă de Dragoş Alexandru acompaniază jocul celor trei protagonişti: Ionel Mihăilescu, Dana Voicu şi Paul Diaconescu. Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti in 1994, Alexandru Maftei a făcut turul festivalurilor internaţionale cu filmul său de diplomă, 'In fiecare zi e noapte'.
 

 

Peste o sută de monumente istorice din judeţul Gorj necesită lucrări urgente de restaurare

Peste o sută de monumente istorice din judeţul Gorj, incluse in lista obiectivelor de patrimoniu naţional, necesită lucrări urgente de restaurare, mare parte dintre acestea fiind intr-o stare avansată de degradare. Autorităţile susţin că monumentele au ajuns in această situaţie din cauza fondurilor insuficiente necesare reabilitării. Restaurarea unui monument istoric este destul de costisitoare, mai spun responsabilii locali, care precizează că numai proiectul pentru o asemenea lucrare costă in jur de 100.000 de lei. Conform informaţiilor publicate pe site-ul www.monumenteistoricegorj.ro, patrimoniul cultural imobil al judeţului are inscrise in Lista monumentelor istorice 511 obiective. Statistic vorbind, acestea reprezintă a şasea parte din totalul monumentelor din Regiunea Sud-Vest Oltenia.
 

 

Luiza Zan şi Big Band-ul Radio ? emisiune-concert cu public, la Sala Radio

Big Band-ul Radio oferă un cadou tuturor iubitorilor de jazz ? o emisiune-concert cu intrarea liberă, care va avea loc, astăzi, in Studioul Alfred Alessandrescu al Radiodifuziunii. Ansamblul ii va avea ca parteneri de scenă pe indrăgita solistă Luiza Zan, contrabasistul Pedro Negrescu şi pe chitaristul Sorin Romanescu. Concertul deschide noua serie a emisiunii-concert live Jazz pe romaneşte de la Radio Romania Cultural, prezentată şi moderată de Florian Lungu. In cadrul emisiunii soliştii vor putea fi ascultaţi atat cantand cat şi in dialog cu gazda. Accesul publicului este permis pană la ora 18.45, deoarece la ora 19.00 incepe transmisiunea in direct la Radio Romania Cultural. Emisiunea-concert cuprinde blues, jazz şi evergreen-uri semnate de unii dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului - Duke Ellington, George Gershwin, Bart Howard şi Matt Dennis.
 

 

Scenart ? primii absolvenţi

Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian va găzdui, astăzi, de la ora 18,00, festivitatea de absolvire pentru prima promoţie de cursanţi ai proiectului Scenart. Evenimentul este organizat cu ocazia incheierii etapei de formare pentru angajatii Teatrului ?Ion Dacian?. In cadrul galei de absolvire, vor fi prezentate rezultatele acestei prime etape a proiectului care işi propune constituirea unui centru de formare profesională in domeniul artelor spectacolului, primul de acest tip din Romania. Evenimentul marcheaza, in acelasi timp, indeplinirea unui obiectiv strategic al Teatrului National de Opereta ?Ion Dacian? si anume contributia la dezvoltarea sectorului artelor spectacolului din Romania, la formarea si informarea asupra meseriilor specifice artelor spectacolului. SCENART este un proiect initiat de Teatrul National de Opereta ?Ion Dacian? din Bucuresti in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala din Milano si este primul proiect strategic dedicat dezvoltarii resurselor umane si a pietei muncii din domeniul artelor spectacolului din Romania.
 

 

Al Di Meola şi New World Sinfonia revin la Bucureşti

Al Di Meola, unul dintre monştrii sacri ai jazz-ului, va reveni la Bucureşti pe 21 aprilie, la Sala Palatului, pentru un recital de excepţie alături de trupa sa, 'New World Sinfonia'. Indrăgostit de jazzul fusion experimental, Al Di Meola este in prezent unul dintre cei mai promeninenţi reprezentanţi ai genului. Tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră fabuloasă, iar pasiunea şi profunzimea spiritului său creativ i-au caştigat fani in intreaga lume. Fiul unor emigranţi din Nepal şi Italia, Al Di Meola s-a născut in New Jersey. A crescut ascultand Elvis Presley, Ventures şi The Beatles, invăţand să cante la chitară şi să danseze salsa. In 1971, s-a inscris la faimosul colegiu de muzică Berklee din Boston, iar din 1974, s-a alăturat trupei lui Chick Corea, 'Return to Forever'. Primul său album solo 'Midnight Sun' a apărut in 1976 şi a intrat in atenţia criticilor datorită complexităţii tehnicii sale interpretative. Revista Guitar Player Magazine l-a clasat de patru ori pe primul loc in topul celor mai buni chitarişti de jazz ai tuturor timpurilor.
 

 

Cabaret, teatru, cinema in vechiul Bucureşti

Istoricul Adrian Majuru susţine, pe 2 martie, in centrul vechi al Capitalei, o nouă conferinţă intitulată Cabaret, teatru, cinema in vechiul Bucureşti, eveniment organizat de Fundaţia Calea Victoriei, in cadrul căruia publicul va putea asculta poveştile vechilor localuri de divertisment bucureştene, in incinta Teatrului de pe Lipscani. Conferinţa va pleca de la ideea că divertismentul nocturn, ca prelungire şi variaţie a diurnului, mai riguros cu moravurile şi mai intolerant cu deviaţiile ludicului, a explodat după primul război mondial. Cabaretele bucureştene deveniseră cuiburi de spionaj internaţional şi mijloc de racolare a fetelor frumoase. Istoricul Adrian Majuru susţine că, dincolo de aceste aspecte, divertismentul a insemnat şi cultură veritabilă, unul dintre exemple fiind compania teatrului ?Cărăbuş?, infiinţat de Constantin Tănase.
 

 

Publicul cere, Teatrul oferă

Spectacolul "Femeia ţintă şi cei zece amanţi", după Matei Vişniec, va fi prezentat, maine, la peste un an de la ultima reprezentaţie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu. Piesa va fi reluată la cererea publicului. Coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu şi Théatre de la Licorne, piesa "Femeia ţintă şi cei zece amanţi" a avut premiera in 29 mai 2009, in cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a fost prezentată, ulterior, in cadrul Bienalei "Lille 3000" din Franţa. Spectacolul regizat de Claire Dancoisne, directorul Teatrului de la Licrone, prezintă un univers fascinant şi plin de originalitate. Multitudinea formelor alese poartă spectatorul intr-o lume unde teatrul clasic, commedia dell?arte şi elementele de circ se imbină perfect. Spectacolul propune un teatru in care actorii, artiştii plastici şi muzicienii sondează limitele imaginaţiei, iar unicitatea elementelor vizuale şi bizareria măştilor reprezintă o manieră de exploatare a limbajului teatral clasic al trupului, al hartiei, metalului, culorilor sau sunetului. Cei trei actori ai teatrului - Diana Fufezan, Cristina Ragos, Ciprian Scurtea - "execută roluri multiple, dificile, dar in acelaşi timp impresionante prin precizie şi prin originalitatea formulei". Scenografia Liei Manţoc şi muzica lui Vasile Şirli argumentează accentele grave ale acestei "parodii cu umor negru".
 

 

Mihai Chirilov şi Claudiu Mitcu, in juriul Concursului Naţional de Scenarii HBO

Criticul de film Mihai Chirilov şi regizorul Claudiu Mitcu se numără printre membrii juriului Concursului Naţional de Scenarii HBO pe 2011, aflat la cea de-a XI-a ediţie. Toate inscrierile in competiţie se fac doar prin intermediul site-ului HBO, unde poate fi găsit şi regulamentul complet pentru secţiunile lungmetraj, scurtmetraj şi documentar. Cel mai bun scenariu de lungmetraj va fi premiat cu 3.000 de dolari, scenariul de scurtmetraj va primi 1.500 de dolari, iar premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar este in valoare de 2.000 de dolari. Premiul HBO - 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor nouă finalişti ai celor trei categorii. Inscrierile se pot face pană pe data de 21 martie, la ora ora 13.00.
 

 

?Oameni şi zei?, caştigătorul Marelui Premiu la Cannes 2010, in cinematografele din Romania, din 4 martie

?Oameni şi zei?/?Des Hommes et des Dieux?, pelicula care anul trecut a primit Marele Premiu al Festivalului de Film de la Cannes, va fi lansată, pe 4 martie, in Romania. Regizat de Xavier Beauvois, deopotrivă regizor, scenarist şi actor, lungmetrajul va rula, in prima săptămană, in cinematografele Hollywood Multiplex şi Studio din Bucureşti, urmand ca ulterior să ajungă in toată ţara. Filmul are la bază povestea călugărilor cistercieni din Tibhirine, Algeria, din 1993 şi pană la răpirea lor de către Grupul Islamic Armat. Răpirea şi uciderea celor şapte călugări francezi a fost unul dintre punctele culminante ale violenţei şi atrocităţilor din Algeria, urmare a confruntării dintre guvern şi grupările teroriste extremiste pentru preluarea puterii. Dispariţia călugărilor ? prinşi la mijloc intre cele două părţi ? a avut un efect puternic şi de lungă durată asupra guvernelor, comunităţilor religioase şi opiniei publice internaţionale.
 

 

Retrospectiva Wim Wenders la Noul Cinematograf al Regizorului Roman

Institutul Goethe din Bucureşti va prezenta, incepand de maine, timp de 10 luni, filme ale celebrului Wim Wenders. La fiecare proiecţie va fi invitată o personalitate din lumea filmului romanesc sau german pentru a oferi publicului o introducere şi pentru a susţine o dezbatere. Primul eveniment al acestei serii va avea loc, maine, cand va putea fi vizionat filmul din 1987 "Himmel über Berlin" (Cerul deasupra Berlinului), invitat fiind criticul Andrei Gorzo. In această peliculă, Berlin-ul este răvăşit de război, plin de ingeri ocrotitori, care ascultă răbdători chinuitele ganduri ale muritorilor, incercand apoi să le aline durerea. Unul dintre ingeri, Damiel, se indrăgosteşte şi este gata să renunţe la nemurire pentru citeve clipe de fericire alături de cea pe care o iubeşte. Filmul a obţinut numeroase premii, printre care şi cel pentru regie la Festivalul de la Cannes, in 1987. Toate proiecţiile vor avea subtitrare in limba romană.
 

 

Targul mărţişorului, la Muzeul Naţional al Ţăranului Roman

Bucureştenii mai au la dispoziţie doar o zi in care pot vizita Targul Mărţişorului de la Muzeul Ţăranului Roman. 300 de meşteri, artişti plastici şi studenţi au adus in Capitală marţişoare tradiţionale din Bucovina sau Bistriţa, mărţişoare suprarealiste, trendy, emo şi catchy. De la Targ, nu lipsesc nici mărţişoarele gastronomice: turtă dulce, dulceţuri, zacuscă, gem de prune, kürtös kalács, prăjituri de Alexandria şi de Baia Mare, suc de mere de Mălancrav, miere şi alte bunătăţi. Targul Mărţişorului de la MŢR este deschis intre orele 10:00 şi 18:00. Preţul unui bilet este de 4 lei pentru adulţi şi de 2 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
 

 

Stiri culturale - externe

Cele mai asteptate Oscaruri

Pelicula ?Discursul Regelui? a caştigat Oscarul pentru cel mai bun film, iar Collin Firth a primit statueta pentru cea mai bună interpretare masculină a unui rol principal. "Tocmai am atins varful carierei mele", a declarat Colin Firth, la primirea trofeului. Actorul britanic a glumit pe seama emoţiilor sale, spunand că este in pericol ca fluturii din stomac să se transforme in mişcări de dans. Firth interpretează in pelicula regizată de de Tom Hooper rolul regelui George al VI-lea, care este balbait şi apelează la serviciile unui logoped inainte de a susţine discursul in care anunţă intrarea Marii Britanii in cel de-al Doilea Război Mondial in direct la BBC. "Discursul regelui" a primit Oscarul şi pentru cea mai bună regie, a lui Tom Hooper. Regizorul britanic a mulţumit "triunghiului iubirii" alcătuit din Colin Firth, Helena Bonham Carter şi Geofrey Rush. La cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă in rol principal pentru prestaţia ei din pelicula "Lebăda neagră". Natalie Portman interpretează in filmul regizat de Darren Aronofsky rolul Ninei, o balerină care incearcă să obţină prestaţia perfectă in rolul principal din "Lacul lebedelor".
 

 

URGENT - Oscar 2011

Pelicula ?Discursul Regelui? a caştigat, cu puţin timp in urmă, Oscarul pentru cel mai bun film, iar Collin Firth a primit statueta pentru cea mai bună interpretare masculină a unui rol principal. La cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, Natalie Portman a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă in rol principal pentru prestaţia ei din pelicula "Lebăda neagră".
 

 

Concertul de deschidere a turneului 'George Enescu in Italia' ? un succes

Prestigiosul Teatru LA FENICE din Veneţia a găzduit, sambătă, concertul de deschidere a turneului 'George Enescu in Italia', dedicat aniversării a 130 de ani de la naşterea marelui violonist, compozitor şi dirijor roman. Pe scenă au urcat violoniştii Remus Azoiţei şi Gabriel Croitoru, alături de pianiştii Eduard Stan şi Karim Said. Cu acelaşi prilej, in foaierul teatrului veneţian a fost inaugurată expoziţia 'Omagiu lui George Enescu - 130', organizată de Muzeul Naţional 'George Enescu' din Bucureşti. Turneul 'George Enescu in Italia' continuă pană la sfarşitul anului in alte 3 oraşe - Verona, Torino şi Roma. Pe parcursul acţiunii, vor fi oferite lecţii deschise pentru studenţii instituţiilor de invăţămant muzical, avand ca scop prezentarea şi promovarea in randul studenţilor italieni a personalităţii şi creaţiei celui mai mare muzician roman, precum şi a celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional 'George Enescu'.
 

 

Conferinţă şi lansare de carte: Politici ale memoriei in Europa post-comunistă

Prima ediţie internaţională a anuarului History of Communism in Europe (Istoria Comunismului in Europa), publicat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc la editura Zeta Books, a fost lansată la Institutul Cultural Roman din Londra. Volumul I al anuarului examinează mutaţiile filozofice şi ideologice ale doctrinei comuniste. Temele vizate sunt rememorarea şi reinterpretarea trecutului comunist in ţările din fostul bloc sovietic - Romania, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, fosta RDG, Polonia, fosta URSS şi fosta Iugoslavie. Conferinţa de lansare a cărţii a fost deschisă de Excelenţa Sa, Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, şi de Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Roman din Londra, şi face parte din programul ICR de dezbateri care urmăresc stimularea dialogului romano-britanic pe teme actuale importante.
 

 

O capsulă spaţială sovietică Vostok, scoasă la licitaţie, pe 12 aprilie, la New York

Capsula spaţială Vostok, folosită la ultimul test dinaintea trimiterii lui Yuri Gagarin in spaţiu, va fi scoasă la licitaţie pe 12 aprilie la New York, la 50 de ani de cand cosmonautul rus a devenit primul om care a zburat in spaţiu. Aceasta este in prezent expusă la sediul casei de licitaţii Sotheby's din New York unde va fi scoasă la vanzare, fiind estimată la o sumă cuprinsă intre 2 şi 10 milioane de dolari. Proprietarul, care a dorit să rămană anonim, a cumpărat capsula din Rusia in urmă cu caţiva ani. Misiunea lui Yuri Gagarin a fost efectuată pe o copie fidelă a acestei capsule.
 

 

 

Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

198 state 

(ultimul: Guyana)

Numar de steaguri: 262

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 44

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

23 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor