altmarius

cultură şi spiritualitate

ȘTIRI CULTURALE
18 decembrie 2012
arhiva stiri culturale


 Comedia 'Domestic', regia Adrian Sitaru, în selecţia festivalului Slamdance
Filmul lui Adrian Sitaru - "Domestic" - a fost inclus în selecţia singurului festival organizat exclusiv de cineaşti, Slamdance, desfăşurat în paralel cu Festivalul de la Sundance, în Park City (Statele Unite), care va avea loc între 18 şi 24 ianuarie 2013.
Comedia "Domestic" figurează în noua secţiune Beyond, dedicată "filmelor îndrăzneţe cu viziuni inovatoare", fiind a doua selecţie majoră pentru filmul lui Adrian Sitaru după cea de la Festivalul Internaţional de Film de la Mar del Plata, din noiembrie. 
Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora şi Sergiu Costache. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparţine lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Gorgan. 
"Domestic" va fi lansat în România în martie 2013.

 Versiunea clasică a baletului "Don Quijote" transmisă, astăzi, în direct de la Paris
Un spectacol în care va fi prezentată versiunea clasică a baletului "Don Quijote" va fi transmis în direct de la Ballet Opera din Paris, astăzi, de la ora 20.30, la The Light Cinema şi Cinema Stage din Bucureşti. 
"Don Quijote" este un balet în trei acte şi prolog, pus în scenă de Orchestra Operei din Paris, dirijată de Kevin Rhodes. Coregrafia spectacolului este semnată în prezent de Rudolf Nureyev, iar costumele au fost realizate de Alexandre Beliaev. Versiunea clasică a baletului "Don Quijote", cel mai des întâlnită pe scenele lumii, aparţine coregrafilor Marius Petipa şi Alexandr Gorski. Marius Petipa a montat pentru prima data "Don Quijote" la Teatrul Balşoi din Moscova în 1869. În 1900, coregraful Alexandr Gorski a preluat libretul lui Marius Petipa şi a adaptat coregrafia. În 1981, Rudolf Nureyev a prezentat o versiune proprie a baletului în repertoriul Operei din Paris. 

 Obiectele actriţei Greta Garbo, vândute la licitaţie cu preţuri mult peste aşteptări
Mai multe obiecte care i-au aparţinut actriţei Greta Garbo - printre care o rochie de seară din catifea neagră, bijuterii şi trei caschete din piele - au fost vândute la licitaţie, la finalul săptămânii trecute, preţurile obţinute fiind cu mult peste aşteptări, informează Reuters.
Astfel, o rochie de seară din catifea neagră, datând din 1930, a fost vândută cu 13.750 de dolari. Însă cea mai mare valoare au avut-o cele trei caschete din piele pentru automobilişti care i-au aparţinut actriţei şi care, estimate iniţial la 200 de dolari, au fost vândute pentru suma de 15.000 de dolari. 
Toate obiectele licitate au provenit din averea rămasă de la actriţa care a încetat din viaţă la New York, în 1990, la vârsta de 84 de ani, după ce s-a retras din cinematografie şi din viaţa publică în 1941.
Colecţia scoasă la vânzare de nepotul actriţei cuprinde rochii vintage şi de designer, pantofi, mobilă, fotografii, dar şi patul pe care aceasta l-a conceput folosind sculpturi vechi suedeze, pentru a-şi demonstra descendenţa suedeză.

 O traducătoare chineză scrie simultan cu ambele mâini în două limbi diferite
Chen Siyuan, o traducătoare chineză, poate să scrie simultan în chineză cu mâna stângă şi în engleză cu mâna dreaptă. Traducătoarea chineză de 24 de ani şi-a descoperit această abilitate din întâmplare.
Chen, al cărei nume înseamnă 'să te gândeşti mai departe', nu şi-a dezvoltat talentul după ore lungi de practică, ci şi-a descoperit abilitatea încercând să câştige timp când îşi făcea lecţiile la liceu. Ea povesteşte că a scris inconştient cu ambele mâini încercând să termine temele mai repede.
Chen, care are diplomă de studii secundare în engleză, îşi foloseşte acum talentul ca să scrie poezie, bineînţeles două fraze în acelaşi timp.

 Cercetătorii au descoperit secretul vocii interioare
Cu toţii cunoaştem acea mică voce interioară care ne însoţeşte pe parcursul zilei şi în gândurile noastre. Însă originea ei şi felul în care ea este percepută de către creier erau încă învăluite în mister. O echipă de experţi francezi a ridicat puţin din "voalul" care acoperă acest fenomen straniu, într-un studiu publicat în week-endul trecut. Cercetătorii au făcut un experiment, în urma căruia au concluzionat că în cortexul auditiv zona care reacţionează la sunetul vocilor exterioare, exprimate în mod real, se activează şi atunci când persoana citeşte, în linişte, un text. 
Cea mai probabilă dintre ipotezele formulate de savanţii francezi este aceasta: asocierea dintre sunete şi cuvintele pe care învăţăm să le pronunţăm atunci când suntem copii, când începem să vorbim, iar apoi când începem să citim cu voce tare devine un automatism care persistă pe parcursul întregii vieţi. Această asociere antrenează o creştere a conexiunilor dintre zonele cerebrale implicate, care se activează spontan, una după alta, iar fenomenul are loc chiar şi atunci când textul citit nu este însoţit de o lecturare cu voce tare. 
Rezultatele acestui studiu ar putea fi utilizate în programele de reeducare şi ajutorare a pacienţilor schizofrenici.

 CELE TREI DIVE - Gală extraordinară de Crăciun la Sala Radio
Trei voci de aur, trei artiste lirice care au cântat în cele mai importante săli de operă sau de concert din lume, au fost distinse cu premii internaţionale şi au fost partenere ale celor mai mari solişti de operă din ţară şi de peste hotare - mezzo-soprana Ruxandra Donose și sopranele Adina Nițescu și Teodora Gheorghiu - revin în România pentru a oferi publicului un concert extraordinar de Crăciun: CELE TREI DIVE. 
Vineri, 21 decembrie, de la ora 19.00, alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciați tineri dirijori români, Tiberiu Soare, arii, duete şi uverturi din celebre opere semnate de Rossini, Verdi, Saint-Saëns, Bellini, Donizetti, Puccini sau Wagner vor răsuna în Sala Radio din capitală, dar şi pe frecvenţele on air din întreaga ţară ale posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi online pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro, dăruind publicului o atmosferă festivă, premergătoare zilelor de sărbătoare.

 Iubitorii operei au acces gratuit la o reprezentanţie a spectacolului „O scrisoare pierdută”
Cea mai nouă operă semnată de un compozitor român, „O SCRISOARE PIERDUTĂ”, partitură finalizată chiar în cursul acestui an de artistul DAN DEDIU, a avut premiera absolută duminica trecută, la Opera Naţională Bucureşti, eveniment extraordinar care s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului. 
În luna cadourilor, Opera Națională București dăruiește iubitorilor genului liric câte o invitație gratuită la această nouă premieră a teatrului - o comedie savuroasă într-o montare modernă și atractivă! Accesul în sală se va face numai pe baza tichetelor de loc, pe care doritorii le pot obţine de la casa de bilete a operei. Biletele vor fi acordate în limita celor 950 locuri disponibile în sală. Spectacolul cu acces gratuit va avea sâmbătă, 22 decembrie 2012.
Transpunerea muzicală a celebrei comedii semnate de Ion Luca Caragiale, sub conducerea muzicală a dirijorului Tiberiu Soare, este montată în regia lui Ştefan Neagrău, iar decorurile aparţin Vioricăi Petrovici.

 În Bucureşti se desfăşoară prima ediţie a târgului de carte Bookfest de Crăciun 
Cei care își doresc Sărbători mai fericite decât anul trecut, până pe 23 decembrie pot vizita la parterul noului sediu al Bibliotecii Naționale Bookfest de Crăciun unde se găsesc peste 20.000 de volume la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru Crăciun: ceai, cafea, accesorii, muzică, ornamente și felicitări pictate manual, dulciuri și multe altele. Intrarea este gratuită.
În prim plan la această ediție se vor afla copiii, care se vor putea bucura de cele mai frumoase cărți pentru copii și adolescenți. 
Pentru că sărbătorile își recapătă mereu magia când ne amintim de copilărie, Salonul de Carte și Cadouri Bookfest se va desfășura în același timp cu Festivalul de povești pentru copii și oameni mari, organizat de Ministerul Culturii și Teatrul Național de Operetă "Ion Dacian". Atât cei mici, cât și cei mari vor avea ocazia să participe la spectacole și ateliere susținute de teatre și artiști importanți, atât de pe plan local cât și internațional. 

 A fost descoperit un manuscris al lui Hans Christian Andersen
Manuscrisul uneia dintre primele opere ale lui Hans Christian Andersen a fost descoperit in arhivele localitatii daneze Funen, situata in apropiere de Odense, orasul natal al scriitorului.
"Lumanarea de seu" spune povestea unei lumanari apreciate, care ajunge sa fie neglijata si sa se innegreasca, pana in momentul in care frumusetea ei este redescoperita si reaprinsa. Conform BBC, povestioara scrisa de mana ii este "dedicata doamnei Bunkeflod, din partea devotatului ei HC Andersen".
Expertii sunt de parere ca opera ar fi fost scrisa in anii '20 ai secolului al XIX-lea si ca doamna Bunkeflod ar fi fost o vaduva pe care autorul obisnuia sa o viziteze atunci cand era copil si de la care imprumuta carti.
De asemenea, specialistii danezi cred ca scrierea ar fi o copie a munuscrisului original, care s-ar fi pierdut.
Povestioara de circa 700 de cuvinte a fost descoperita de istoricul Esben Brage, in luna octombrie, pe fundul unei cutii din Arhivele Nationale din Funen.

 Madona este cântăreaţa care a avut cele mai mari încasări din turnee în 2012
Artişti cunoscuţi dar care abordează stiluri diferite de muzică s-au regăsit în topul cântăreţilor cu cele mai bune încasări din turnee în anul 2012. 
Turneul mondial "MDNA Tour" susţinut în acest an de cântăreaţa americană Madonna ocupă primul loc în "Top 25 Tours" alcătuit de Billboard Boxscore în acest an, cu încasări de 228,4 milioane de dolari.
Pe locul al doilea se află rockerul american Bruce Springsteen, al cărui turneu "Wrecking Ball Tour" a generat încasări de 199,3 milioane de dolari.
Turneul mondial "The Wall Live", susţinut de rockerul Roger Waters, fost membru al grupului Pink Floyd, ocupă locul al treilea în acest clasament anual, cu încasări de 186,4 milioane de dolari.
Turneul "Michael Jackson: The Immortal World Tour", susţinut de compania canadiană Cirque Du Soleil, se află pe poziţia a patra, cu încasări de 147,3 milioane de dolari.
Turneul susţinut de trupa britanică Coldplay ocupă locul al cincilea, cu încasări de 147,1 milioane de dolari.

 O noua lansare, Editura Casa Radio
Editura Casa Radio lansează în această săptămână albumul DEBUSSY 150. Albumul-eveniment produs de Editura Casa Radio vine să încheie „Anul Internaţional Debussy” propunând un original florilegiu componistic din creaţia marelui muzician francez, constituit din înregistrări-document din patrimoniul arhivistic al Societăţii Române de Radiodifuziune. 
Opusuri camerale de referinţă semnate de inovativul compozitor Claude Debussy, celebrat în 2012 de UNESCO la împlinirea a 150 de ani de la naştere, sunt redate – pentru prima dată pe CD! – în performanţe de neuitat, datorate unor artişti care au marcat scena românească şi internaţională de-a lungul timpului. Albumul aniversar prilejuieşte nu numai aprofundarea creaţiei unui compozitor dar şi descoperirea artei unor solişti de excepţie, aduşi azi în atenţia publicului prin valorificarea înregistrărilor radiofonice din deceniile 6 şi 7. 
„Vagul, inexplicabilul, misterul, extazul”, ce caracterizează această „muzică a plasticităţii şi a culorilor” vă vor cuceri la fiecare nouă audiţie a „interpretărilor istorice” oferite de o apariţie discografică antologică. 
Prezentarea în premieră a CD-ului „Debussy 150” va avea loc joi, 20 decembrie la ora 18, la Librăria Café Humanitas Kretzulescu.

 Concert de Crăciun al Corului 'Madrigal' la Opera Română din Cluj
Celebrul ansamblu profesionist Madrigal din România, va susţine, astăzi, la Opera Română din Cluj-Napoca, un Concert de Crăciun, în cadrul unui turneu care include opt mari oraşe ale ţării.
După concertele care au cucerit publicul din Braşov, Ploieşti, Constanţa şi Timişoara, prestigioasa formaţie a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti prezintă la Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, un buchet de colinde româneşti, în succesiunea în care au fost înregistrate pentru prima dată pe un disc de vinil, în urma cu 45 de ani. 
Fondat în 1963, din iniţiativa profesorului Constantin Marin şi a unui grup de studenţi pasionaţi de muzica de cameră de la Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, Corul "Madrigal" a susţinut aproape 4.100 de concerte pe cele mai mari scene din ţară şi din străinătate. 

 'Români pentru o lume', in memoria lui Sergiu Celibidache
Fundaţia Sergiu Celibidache a lansat campania 'Români pentru o lume'. Prin această campanie, Fundaţia doreşte să promoveze valorile naţionale şi încurajează tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează. Un tribut adus marilor personalităţi româneşti care au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume, 'Români pentru o lume' îi aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe acei conaţionali care, prin activitatea lor, rămân nemuritori.
Campania se desfăşoară în trei etape. În prima, care va avea loc până în martie 2013, vor fi redescoperite valorile României care au avut o contribuţie de necontestat pentru cultura mondială: Mircea Eliade, Emil Cioran, Nicolae Grigorescu, George Enescu, Edward G. Robinson, Jean Negulesco şi Sergiu Celibidache. În partea a doua, care va avea loc în martie-iunie 2013, fundaţia va susţine valorile culturale contemporane ale căror nume răsună cu mândrie peste graniţele României precum: Marcel Iureş, Alex Rotaru, Alexandra Nechita, Dorotheea Petre, Vladimir Cosma, Ada Condeescu şi alţii. Cea de a treia etapă şi ultima, din perioada iunie-noiembrie 2013, se remarcă prin organizarea unui concurs naţional online dedicat culturii sau unei personalităţi.

 Ada Condeescu - unul dintre cei mai buni 10 actori din Europa
Actrița Ada Condeescu a fost selectată în programul care a lansat de-a lungul anilor carierele internaţionale ale unor nume precum Rachel Weisz, Daniel Craig, Carey Mulligan, Mélanie Laurent.
Ada Condeescu este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars, ce va avea loc în perioada 9 - 11 februarie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 
Ada devine astfel al cincilea actor român selectat în prestigiosul program, după Ana Ularu (2012) , Dragoș Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) și Maria Popistaşu (2007).
Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internațional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanți ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting). 

 O miniserie TV filmată în România a ieşit câştigătoare la categoria sa la Satellite Awards
Seria "Hatfields & McCoys", produsă de History şi filmată în România, cu Kevin Costner în rolul principal, a fost desemnată cea mai bună miniserie TV la cea de-a 17-a gală Satellite Awards, organizată la Los Angeles. 
Aceste premii sunt decernate anual de International Press Academy, o asociaţie de jurnalişti specializaţi în domeniul divertismentului.
Filmul "Silver Linings Playbook" a fost însă marele învingător al festivalului, impunându-se la cinci categorii de premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film al anului. 
La categoria "cel mai bun film internaţional" al anului 2012 s-au impus la egalitate pelicula franceză "Les Intouchables" şi cea sud-coreeană "Pieta". La această categorie a fost nominalizat şi filmul românesc "După dealuri", regizat de Cristian Mungiu. La categoria "cea mai bună imagine" - la care fusese nominalizat şi directorul de imagine român Mihai Mălaimare Jr., cu filmul "The Master" - s-a impus pelicula "Life of Pi" (Claudio Miranda). 

 Ministagiunea excepţională de la finalul anului aniversar Caragiale continuă la România Cultural
Teatrul Naţional Radiofonic prezintă, de la ora 19,00, premiera spectacolului „O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale. Adaptarea radiofonică şi regia artistică îi aparţin lui Dragoş Galgoţiu. Piesa de teatru face parte dintr-o ministagiune excepţională cu o serie de patru spectacole realizate de regizori reputaţi ai scenei româneşti - Alexa Visarion, Alexandru Dabija, Alexandru Darie şi Dragoş Galgoţiu – prezentată la Radio România Cultural, în această săptămână. Spectacolul radiofonic de astăzi este realizat cu sprijinul Fundaţiei Radio România şi a Băncii Naţionale a României. 
Mâine, România Cultural prezintă spectacolul "O scrisoare pierdută", în adaptarea radiofonică şi regia artistică semnate de Alexandru Dabija. Distribuţia este asigurată de Şerban Pavlu, Dragoş Huluba, Valentin Teodosiu, Mihaela Teleoacă, Florin Dobrovici. Cântecele sunt compuse de Ada Milea. Spectacolul care va închide, joi, această ministagiune excepţională este "D'ale carnavalului", adaptat radiofonic de Alexandru Darie. Din distribuţie fac parte Cornel Scripcaru, Claudiu Stănescu, Dan Aştilean, Marian Râlea.

 DARURI PENTRU VOI – ultimul concert de sărbători la Sala Radio
Seria concertelor speciale programate la Sala Radio, dedicate sărbătorilor de iarnă, care au bucurat şi vor continua să bucure până în pragul Crăciunului sute de spectatori, se va încheia sâmbătă, 22 decembrie, prin concertul oferit de Big Band-ul Radio – dirijor Ionel Tudor – alături de alţi invitaţi speciali. 
Sub titlul „Daruri pentru voi”, concertul îi va aduce în faţa melomanilor pe: Nico şi Vlad Miriţă, Marius-Florin Văduva, Corul Acapella (dirijor George Miron), Corul de copii Sunetul Muzicii (dirijor Cristina Manoliu-Săvulescu), trupa de dans Pasitos (dirijor Paul Şerban), Semper Quartet, Orchestra Naţională de Folclor Valahia (dirijor Marius Zorilă), trupa RO-mania, cântăreţii de muzică populară Mioara Velicu, Lavinia Goste, Ionuţ Sidău, Petrică Mâţu Stoian, Marioara Man Gheorghe şi Ansamblul Folcloric Periniţa. Evenimentul este realizat de Orchestrele şi Corurile Radio România, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale - Ilfov şi Consiliul Judeţean Ilfov. 

 Timişoara intră în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2020
Administraţia locală din Timisoara pregăteşte o lansare spectaculoasă pentru intrarea orasului în competiţia oficială pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2020. La evenimentul care va avea loc joi şi-au anunţat prezenţa numeroase personalităţi din ţară şi din străinătate. La Teatrul Naţional, după anunţul oficial de lansare a oraşului în această competiţie, va urma un proiect muzical, în premieră mondială, semnat de muzicianul Csaba Toth Bagi - 'Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu'. 
Pentru a sărbători momente istorice importante, precum cel al primului oraş din România liberă de comunism şi cinci decenii de existenţă pentru formaţia-simbol Phoenix, tot în 20 decembrie, timişorenii sunt aşteptaţi la a doua parte a evenimentului de lansare a candidaturii, în Piaţa Operei. De la ora 20,00, pe scena teatrului va evolua legendara trupă rock Phoenix, care va susţine un concert aniversar de mari proporţii. Cu acest prilej, se vor reuni pe aceeaşi scenă membrii formaţiei din generaţii diferite. 
Evenimentele din 20 decembrie sunt organizate de Primăria Timişoara în colaborare cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

 Institutul Cultural Român din Istanbul prezintă iubitorilor de istorie povestea clădirii în care îşi are sediul 
ICR Istanbul a vernisat o expozitie documentară dedicată clădirii în care functioneaza de sapte ani. Singura proprietate de patrimoniu a României în Turcia, Conacul Musurus Pasa, are o istorie de aproximativ 125 de ani, dintre care 110 ani sunt legati de statul român. Expozitia Conacul Musurus Pasa, valoare simbolică si culturală îsi propune să sensibilizeze opinia publică asupra acestei comori ascunse în vechea Pera. Conacul, construit la sfârsitul anilor 1880 de către un bancher grec, a intrat în posesia statului român din 1907. Din 2009 găzduieste numai Institutul Cultural Român, după ce timp de o sută de ani a fost sediul reprezentantei diplomatice a României la Istanbul. 
Expozitia cuprinde trei părti: referinte istorice, detalii decorative si potentiale valorificari pentru viitor si va fi deschisă până pe 15 februarie.

 Savanţii americani au realizat o mână artificială, comandată prin intermediul gândurilor
Oamenii de ştiinţă americani au pus la punct un nou tip de "braţ robotizat", comandat prin intermediul gândurilor, care i-a permis unei femei paralizate să îşi recapete într-o anumită măsură controlul şi libertatea de mişcare a acestei mâini artificiale, neegalate până acum cu astfel de proteze.
Oamenii de ştiinţă se interesează de multă vreme de o astfel de interfaţă creier-maşină, care, prin intermediul unor electrozi fini implantaţi în corp, poate să detecteze semnalele electrice emise de partea din creier asociată cu mişcările membrelor. Spre deosebire de alte sisteme, echipa de cercetători americani de la Universitatea Pittsburgh din statul Pennsylvania a avut o abordare complet diferită, folosind un model de algoritm informatic care imită foarte bine maniera în care un creier sănătos controlează mişcările membrelor. Rezultatul a fost o mână robotizată care poate fi mişcată mult mai precis şi de o manieră mai naturală decât modelele precedente. 
În următoarea etapă, cercetătorii americani vor să integreze senzori care să îl ajute pe pacient să simtă diferenţa dintre rece şi cald şi să folosească o conexiune fără fir, de tipul wi-fi, pentru a conecta creierul la proteză.

Vizualizări: 46

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor