altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale - interne

Studiu IRES: 22% dintre români nu citesc, 85% consideră că dacă "Ai carte, ai parte"

Peste o cincime dintre romani spun că nu citesc deloc cărţi, in timp ce peste o treime susţin că au citit o carte in ultima lună, in condiţiile in care peste 80% au acasă o bibliotecă şi 85% consideră că proverbul "Ai carte, ai parte" este incă de actualitate. Institutul Roman pentru Evaluare şi Strategie a realizat un studiu cu privire la consumul şi obiceiurile de lectură ale romanilor. Dincolo de statisticile editurilor şi ale comercianţilor de carte, studiul a avut ca obiectiv principal investigarea obiceiurilor de lectură, a tipologiilor de lecturi, a scriitorilor preferaţi, precum şi identificarea atitudinilor de consum legate de cărţi. Aproape jumătate dintre cititori reuşesc să finalizeze lectura unei cărţi in cateva zile, alţi 23% susţin că citesc o carte in cateva săptămani, 6% au nevoie de mai multe săptămani, iar 3% spun că le sunt necesare doar cateva ore. Pentru aproape o treime dintre respondenţi, ultima carte citită este un roman al unui autor străin. In ceea ce priveşte preferinţele de lectură, cei chestionaţi declară că preferă să citească romane poliţiste, de dragoste, cărţi de istorie, cărţi de specialitate sau cărţi religioase. Mihai Eminescu rămane scriitorul preferat al romanilor. Poetul este urmat in Top 5 de Alexandre Dumas, Mihail Sadoveanu, Marin Preda şi Ion Creangă.
 

 

Dans şi mistere astrologice, la început de iunie, la Sala Radio

In prima săptămană a lunii iunie, Orchestrele şi Corurile Radio vă invită la să vă adăpostiţi de ploile de vară şi să vă bucuraţi de seri de concerte la Sala Radio. Orchestra de Cameră Radio oferă, astăzi, de la ora 19.00, ?apoteoza dansului? - Simfonia a VII-a in la major de Ludwig van Beethoven, intr-un concert susţinut sub bagheta dirijorului Kazuhiko Ishii. Programul serii mai cuprinde Uvertura Coriolan de L.v.Beethoven, inspirată de piesa lui Heinrich-Joseph von Collin, şi Concertul in si bemol major pentru violoncel şi orchestră de Luigi Boccherini, partitură care va beneficia de interpretarea apreciatului violoncelist Răzvan Suma. Expresivitate, meditaţie dramatică, virtuozitate şi misterele astrologice ? acestea sunt elementele concertului de vineri, 3 iunie, ora 19.00. Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijororului Neil Thomson, prezintă Concertul in la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53 de A. Dvořák, solistă Irina Mureşanu, şi lucrarea Planetele de G. Holst, care va beneficia de participarea Corului Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia.
 

 

Muzică inspirată din filmele lui Tarkovsky, la Teatrul Maghiar Cluj

Muzică inspirată din patru filme ale celebrului regizor Andrei Tarkovsky va fi interpretată, pe 4 iunie, intr-un concert de jazz, la Teatrul Maghiar din Cluj, susţinut de Lucian Ban, Mat Maneri, Silent Strike şi Dan Băsu. Concertul "Tarkovsky Redux" va avea loc, de la ora 20.00, in Sala mare a Teatrului Maghiar de Stat. Muzica este inspirată din patru filme ale lui Tarkovsky: Oglinda, Stalker, Nostalgia şi Sacrificiul. Scene selectate din filmele lui Tarkovsky vor fi tăiate, mixate şi proiectate live in timpul concertului de către artistul video, Dan Basu.
 

 

Culturale...pentru cei mici

La libraria Avant-Garde din Bucureşti va avea loc, in această dimineaţă, in organizarea Editurii Gama, lansarea celui mai nou volum din Matematica distractivă, eveniment la care participă şi autorul lucrării, Ioan Dancilă. Conceputa ca un instrument de lucru pentru disciplina optionala cu acelasi nume, lucrarea Matematica distractiva contine patru capitole de probleme trasnite, care testeaza perspicacitatea, rationamentul, logica si viteza de calcul ale elevilor din ciclul primar. Profesorul Ioan Dancila a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti si a publicat peste 30 de culegeri si lucrari de matematica la diverse edituri din tara. Tot astăzi, de la ora 18.00, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie "Sunt copil si fotografiez". Fotografiile expuse la libraria Avant-Garde sint realizate de copii in cadrul atelierului foto desfasurat in perioada 27-29 mai.
 

 

Concert cameral dedicat împlinirii a 120 de ani de la naşterea Mihail Jora

O seară muzicală camerală specială dedicată implinirii a 120 de ani de la naşterea marelui compozitor roman Mihail Jora va avea loc, astăzi, in Sala mare a Ateneului Roman, informează Filarmonica 'George Enescu'. Pianista Ilinca Dumitrescu şi sopranele Georgeta Stoleriu şi Raluca Oprea vor susţine un program Mihail Jora care va cuprinde: Suita 'Joujoux pour Ma Dame', op. 7, pentru pian; Patru cantece, op. 16, pe versuri de Tudor Arghezi; Sonatina op. 44, pentru pian; Cinci cantece, op. 53, pe versuri de Mariana Dumitrescu şi Variaţiuni pe o temă de Schumann, op. 22, pentru pian. Comentariul va fi susţinut de muzicologul Grigore Constantinescu. Opera lui Mihail Jora se remarcă prin măiestria interpretării elementelor melodice şi ritmice, specifice cantecului popular. Uniunea Criticilor Muzicali ii poartă numele şi organizează anual la Bucureşti 'Concursul Naţional de Interpretare Muzicală Mihail Jora'. Numele Mihail Jora il poartă şi Studioul de Concerte al Casei Radio, cea mai mare sală de concerte simfonice şi corale din Romania.
 

 

'Colecţie de copilării', expoziţie temporară de jucării de colecţie şi istorice, la MNIR

'Colecţie de copilării' - o expoziţie temporară de jucării de colecţie şi istorice se deschide, astăzi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, la Muzeul Naţional de Istorie a Romaniei. Expoziţia le va oferi vizitatorilor ocazia de a se reintalni cu jucăriile preferate din copilărie şi de a le descoperi pe cele ale părinţilor şi bunicilor, in expunere regăsindu-se jucării din anii '20 pană in anii '90. Vor fi prezentate peste 400 de piese aparţinand Asociaţiei 'Muzeul Jucăriilor', grupate tematic. Din patrimoniul Muzeului vor fi expuse jocuri şi jucării istorice, păpuşi şi marionete primite de cuplul Ceauşescu cu ocazia vizitelor oficiale, precum şi fotografii şi cărţi poştale infăţişandu-i pe principesa Ileana şi prinţul Mihai la varste fragede, alături de jucăriile preferate. Expoziţia este deschisă in perioada 1 - 19 iunie.
 

 

Cluj: Producătorul Marin Karmitz va susţine un masterclass despre producţia de film, la TIFF

Producătorul francez de origine romană, Marin Karmitz, fondatorul companiei de producţie şi distribuţie de film MK2, va susţine un masterclass despre producţia de film in cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Marin Karmitz va fi omagiat la ediţia din acest an a TIFF prin acordarea unui premiu special. Karmitz este producătorul filmului "Copie conformă", in regia lui Abbas Kiarostami, care va putea fi vizionat la Cluj. De asemenea, in 11 iunie, de la ora 12.00, Karmitz va susţine, la TIFF Lounge din Piaţa Unirii, un masterclass in care va dezvălui cateva dintre secretele care stau la baza producţiei de film.
 

 

"4,3,2" de Cristian Mungiu - cel mai vizionat film romanesc in cinematografe, in ultimii cinci ani

"4 luni, 3 săptămani şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi "Eu cand vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, sunt cele mai vizionate filme romaneşti in cinematografele din Romania, din ultimii cinci ani. Potrivit Anuarului statistic al cinematografiei pe 2010, realizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, locul al treilea in top este ocupat de "Amintiri din Epoca de Aur 1", de Cristian Mungiu, urmat de două pelicule ale lui Sergiu Nicolaescu: "Supravieţuitorul" şi "Poker". "Restul e tăcere", de Nae Caramfil, "California Dreamin', de Cristian Nemescu, şi "Ho Ho Ho", de Jesus del Cerro, completează clasamentul celor mai vizionate filme romaneşti in cinematografele noastre in ultimii ani. Numărul de spectatori atraşi de filmele romaneşti este mult mai mic insă decat cel atras de peliculele străine.
 

 

Spectacol lectură și lansări organizate de Institutul Cultural Român, la Sibiu

Institutul Cultural Roman organizează, in cadrul actualei ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, un spectacol lectură, o lansare de carte și un atelier de improvizație. ICR a susținut, de asemenea, participarea la Festival a unor personalități de origine romană din lumea teatrului, active acum in afara țării. Vineri, 3 iunie, de la ora 12, la Librăria Humanitas din Sibiu, va avea lor spectacolul lectură și lansarea CD-ului cu piesa Insula, de Gellu Naum, tradusă in șase limbi. Spectacolul, in regia lui Vlad Massaci, va fi susţinut de studenţi de la Secţia de Artă Teatrală a Universităţii ?Lucian Blaga? din Sibiu. Sambătă, 4 iunie, de la ora 11, la Centrul Cultural Habitus, va fi lansat volumul Matei Vişniec. Mirajul cuvintelor calde, de Daniela Magiaru, apărut la Editura ICR.
 

 

Caraş-Severin: Prima ediţie a Festivalului internaţional 'Porţile Poeziei'

Municipiul Reşiţa şi oraşele Oraviţa, Caransebeş şi Bocşa găzduiesc, zilele acestea, prima ediţie a Festivalului internaţional 'Porţile Poeziei'. Gandit ca o formulă de promovare a Banatului Montan, festivalul incearcă, potrivit organizatorilor, să aducă in prim-plan, dincolo de valorile lirice contemporane, impresionantul patrimoniu cultural, tehnic şi industrial al judeţului Caraş-Severin. Autorităţile locale spun că işi doresc şi crearea unui brand literar, care să aşeze acest eveniment in randul festivalurilor literare europene. Prima ediţie a Festivalului 'Porţile Poeziei' este dedicată Japoniei, ţară greu incercată in urma catastrofelor naturale prin care a trecut anul acesta. La Festivalul internaţional de poezie au fost invitaţi poeţi din Japonia, Statele Unite ale Americii, Polonia, Serbia, Grecia, Italia, Spania, Cipru, Muntenegru, Macedonia şi Germania.
 

 

Festivalul cultural 'Thailanda 2011', la Muzeul Satului

45 de artişti thailandezi şi 22 de meşteri artizani vor aduce la Bucureşti muzica şi dansul tradiţional thailandez, sculptură in fructe, lemn şi porţelan, miniaturi, dar şi demonstraţii de arte marţiale, in cadrul Festivalului cultural 'Thailanda 2011'. Aflat la a doua ediţie, evenimentul, care se va desfăşura in perioada 3-6 iunie, la Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' şi in Parcul Cişmigiu, va include şi un atelier de artă culinară thailandeză, unul de miniaturi, un concurs de jocuri şi jucării. De asemenea, cu acest prilej vor fi deschise două expoziţii de artă şi civilizaţie thailandeză, va fi lansat un intreg poştal filatelic, iar duminică, la Sala Palatului, se va desfăşura un spectacol de dans şi muzică clasică thailandeză susţinut de Trupa de dans clasic a Thailandei. Organizatorii susţin că festivalul va fi o bună ocazie pentru romani să incerce să abordeze cultura thailandeză, contribuind la promovarea şi dezvoltarea schimburilor economice şi culturale dintre Romania şi Thailanda, la promovarea turismului dintre cele două ţări.
 

 

Cinematografele din România - încasări de 111,6 milioane lei şi peste 6,5 milioane spectatori, în 2010

Cele 68 de cinematografe din Romania au avut, in 2010, incasări de circa 111,6 milioane de lei, cu peste 24,7 milioane mai mult faţă de 2009, in condiţiile in care şi numărul de spectatori a crescut cu peste 1,22 milioane faţă de anul precedent. Potrivit Anuarului statistic al cinematografiei pe 2010, realizat de Centrul Naţional al Cinematografiei, anul trecut s-a inregistrat cel mai mare număr de spectatori in cinematografele din Romania, din ultimii cinci ani. Creşterile masive ale incasărilor din exploatarea cinematografelor anul trecut se datorează, insă, şi creşterii preţului mediu al unui bilet, de la 16,4 lei, in 2009, la 17 lei, in 2010. Pe de altă parte, numărul cinematografelor in funcţiune a scăzut constat in ultimii cinci ani, ajungand, in 2010, la 68, faţă de 74, in 2009.
 

 

Actorul Ioan Haiduc, decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, de către Traian Băsescu

Actorul de teatru şi film Ioan Haiduc a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua Romaniei in grad de Cavaler, printr-un decret al preşedintelui Traian Băsescu. Prin acelaşi decret prezidenţial, Grigore Constantinescu, preşedintele Uniunii Criticilor Muzicali, director general al Corului Naţional de Cameră "Madrigal", a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiţer. Totodată, prin decret, a fost conferit Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiţer, compozitorului şi criticului muzical Smaranda Oţeanu - Bunea, director al Operei Comice pentru Copii. Pe de altă parte, cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, au mai fost decoraţi: Ioan Bojin, flautist, director al Filarmonicii de Stat din Sibiu, Dana Borşan, pianistă, solistă a Orchestrei Naţionale Radio şi prorector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Rudolf Ştefan Fatyol, violonist, director general al Filarmonicii "Dinu Lipatti" din Satu Mare, Bianca Luigia Manoleanu, soprană, decan al Facultăţii de Interpretare Muzicală, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Ion Bogdan Ştefănescu, flautist, şi Radu-Anghel Vasilescu, director general al Palatului Naţional al Copiilor.
 

 

Braşov: O colecţie de aproape trei sute de sigilii, expusă la 'Casa Mureşenilor'

'Casa Mureşenilor' din Brașov găzduieşte expoziţia 'Sigiliul-garanţia originalităţii', o colecţie de 276 de impresiuni sigilare conservate pe documente aflate in patrimoniul muzeului. Sunt expuse scrisori, documente oficiale şi originale cu sigilii, ştampile din alte epoci, obiecte de patrimoniu de o valoare deosebită, multe dintre acestea din arhiva personală a familiei Mureşianu. Pot fi văzute in expoziţie cea mai veche pecete a colecţiei, datand din anul 1770, aplicată in cerneală, unicul sigiliu atarnat din arhiva Mureşianu, ataşat la o diplomă de studii pe pergament, emisă de Universitatea din Viena, tipare şi ştampile, tiparul sigilar cu stema familiei Ioan Bran-Lemeny, primul avocat roman din Braşov, tipare sigilare din colecţia Luciei Bunaciu, descendentă a familiei Mureşianu. Documentele vor fi expuse rand pe rand, la interval de două săptămani, pană in luna septembrie, pentru că sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură şi la lumina puternică din timpul zilei.
 

 

Stiri culturale - externe

Expoziţia ?Glorii?, de Marian şi Victoria Zidaru, la Veneţia

In perioada 1 iunie ? 15 iulie, Institutul Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia organizează, la sediul Ateneo Veneto, expoziţia ?Glorii? a artiştilor Marian şi Victoria Zidaru. Venisajul va avea loc, astăzi, incepand cu ora 18.00, in prezenţa autorilor şi a istoricului şi criticului de artă Erwin Kessler, curatorul expoziţiei. Aceasta a fost concepută ca un omagiu adus Veneţiei, oraşul care a determinat decisiv orientarea artistică a operei soţilor Zidaru. Marian şi Victoria Zidaru sunt liderii unei tendinţe artistice afirmate in ultimii ani de comunism ca alternativă, refugiu şi protest impotriva represaliilor regimului totalitar, tendinţă indeobşte cunoscută sub denumirea de ?neo-ortodoxă?. Avand dimensiuni impresionante, sculptura lui Marian Zidaru ? care va fi amplasată in centrul Aulei Mari a prestigioasei instituţii veneţiene - poartă denumirea ?Viziunea lui Ezekiel?, reprezentand un fragment din simbolul iconografic bizantin intitulat ?Glorii?. Obiectul textil realizat de Victoria Zidaru reprezintă o panză de casă brodată cu imnuri bizantine, care va fi aşezată pe jos, simbolizand o cărare sub suprafaţa sculpturii.
 

 

România la Bienala de la Veneţia

In Pavilionul Romaniei din Giardini della Biennale va avea loc, astăzi, de la ora 15,00, conferinţa de presă de prezentare a participării ţării noastre la cea de-a 54-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia. Participarea romanească din acest an este asigurată de două proiecte: Performing History, cu Ion Grigorescu şi Anetta Mona Chişa & Lucia Tkacova, in Pavilionul Naţional al Romaniei din Giardini della Biennale, şi proiectul Romanian Cultural Resolution - documentary, autori Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu, care va fi expus in Noua Galerie a Institutului Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. PERFORMING HISTORY propune ideea relaţionării multiple la Istorie, a trăirii Istoriei ca suită de ipostaze ale mai multor modernităţi specifice. ROMANIAN CULTURAL RESOLUTION - DOCUMENTARY propune o platformă de documentare şi cercetare a contextului artistic contemporan din Romania, urmărind soluţiile şi tendinţele pe care artele vizuale le-au dezvoltat in ultimii ani, făcand să se vorbească atat despre o renaştere şi o reformare a discursului artistic contemporan, cat şi despre un intreg ansamblu de probleme sau situaţii care ilustrează precaritatea condiţiei artistului.
 

 

Scurtmetrajul "Căutare", de Ionuţ Piţurescu, în competiţie la Festivalul de la Huesca, Spania

Scurtmetrajul documentar "Căutare", de Ionuţ Piţurescu, premiat anul trecut la Cannes, a fost selectat in competiţia celei de-a 39-a ediţii a Festivalului internaţional de scurtmetraj de la Huesca, Spania, desfăşurată in perioada 3 - 11 iunie. Susţinut de televiziunea franco-germană Arte, de programul Media al Uniunii Europene şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Roman, "Căutare" a primit, in 2010, la Cannes, marele premiu pentru scurtmetraj al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, "pentru cel mai curajos proiect". Filmul prezintă doi dogari nomazi cu un ritm de viaţă aparte, pricepuţi la lucruri de care nu prea mai este nevoie, intr-o lume a plasticului şi reciclării. Fără bunuri impovărătoare, nici măcar un ceas, ei işi găsesc timp să caute sensuri sau lipsa lor. Anul acesta, participarea lui Ionuţ Piţurescu la Huesca este susţinută de Institutul Cultural Roman. Festivalul internaţional de la Huesca este un eveniment cinematografic cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Anul acesta, peste 1.500 de scurtmetraje din 86 de ţări au fost trimise acolo pentru a fi selectate.
 

 

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor