altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale interne SRR - 28 mai 2010

Stiri culturale - interne

Ambasada Germaniei premiază, astăzi, cele mai bune 56 de lucrări inscrise la cea de-a 10-a ediţie a concursului de literatură pe care il organizează anual

Festivitatea va avea loc de la ora 15.00, la reşedinţa ambasadorului Republicii Federale Germania la Bucureşti, Andreas von Mettenheim. La tradiţionalul concurs de literatură in limba germană al instituției au participat, in acest an, peste 300 de elevi şi studenţi din Romania, care au avut ca temă de creaţie "Timpul". Printre lucrările trimise s-au regăsit poezii, povestiri şi compuneri. Cele mai bune 56 de lucrări inscrise anul acesta la concurs vor fi premiate şi, pentru prima dată, incluse intr-un volum. Caştigătorii vor primi cărţi şi diverse obiecte şcolare.

Paul Hitter expune la Clubul Ţăranului

Prima expoziţie in Romania a pictorului de origine romană Paul Hitter, care trăieşte in Germania, intitulată "Exil", va fi vernisată maine, la ora 20.00, la Clubul Ţăranului din incinta Muzeului Ţăranului Roman din Capitală. Invitaţii speciali ai serii sunt lăutarii din Taraful de la Mărşa, in frunte cu Vasile Dinu, care vor insoţi vernisajul cu o cantare in stil balcanic. Curatorul expoziţiei, care va rămane deschisă pană pe 13 iunie, este Simona Vilău. Artistul Paul Hitter locuieşte şi studiază in Munchen, Germania, de peste şapte ani. "Exil" este prima sa expoziţie in Romania şi marchează o etapă importantă din viaţă pictorului. Cu o abordare neconvenţională, Paul Hitter propune un format nou de expoziţie şi de experienţă artistică: vernisajul cu cantare - expoziţia cu lăutari, pretext pentru o seară cu muzică de petrecere, vin şi voie bună "aşa cum petrec romanii şi cei din Balcani, de zeci de ani".

Teatrul Naţional Fantasio din Constanţa ar putea purta numele regretatului actor Jean Constantin

Preşedintele Consilului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, ieri, că va propune ca Teatrul Naţional Fantasio din Constanţa să poarte numele regretatului actor Jean Constantin. Edilul a precizat că propunerea va fi luată in discuţie de consilieri la prima şedinţă de Consiliu Judeţean. Sicriul cu trupul neinsuflețit va rămane in foaierul teatrului pană in jurul orei 12.00, cand cortegiul se va deplasa, pentru slujbă, la catedrala din Constanța. Inmormantarea va avea loc astăzi, in jurul orei 14.00. Actorul Jean Constantin a incetat din viaţă, miercuri, in locuinţa sa din Constanţa, la varsta de 81 de ani. Artistul avea probleme cardiace şi fusese internat in mai multe randuri in spital.

Teatrul Independent Ararat in turneu in Maramureș

Teatrul Independent Ararat din Baia Mare, condus de actorul şi regizorul Claudiu Pintican, a inceput un miniturneu in judeţul Maramureş cu spectacolele 'Pe mine mie redă-mă' şi 'Bigudiuri'. Astfel, la Biblioteca Judeţeană 'Petre Dulfu' Baia Mare s-a jucat ieri, in prezenţa a 100 de elevi de la Colegiul Naţional 'Gheorghe Şincai', prima piesă din repertoriu, pe versuri de Mihai Eminescu, avandu-i ca protagonişti pe actorii Claudiu Pintican şi Alina Szasz. Astăzi Teatrul Ararat va fi prezent la Borşa şi Vişeu cu spectacolul 'Bigudiuri'. Din distribuţie fac parte actorii: Dana Ilie Bărbosu, Diana Podărean, Wanda Farkaş şi Claudiu Pintican.

Săptămâna italiană la Muzeul Satului

Muzeul Satului va fi transformat timp de o săptămană intr-o comunitate italiană, prin expoziţii, muzică şi dansuri, cursuri de limbă şi cultură, standuri de carte, artă culinară, spectacole şi ateliere de circ, prezentate in cadrul Săptămanii italiane, inaugurată astăzi. Acţiunea este dedicată promovării culturii italiene şi produselor din Italia. Manifestarea debutează cu vernisajul expoziţiei "Espresso Italiano. Cafeaua italiană: Ritual, istorie si cultură". Săptămana italiană se va desfăşura pană pe 3 iunie, şi va cuprinde spectacole populare, filme pentru copii, manifestări culturale, muzicale şi cinematografice. In incinta muzeului vor fi organizate standuri turistice, de artizanat, enogastronomice, cu produse italiene şi nu numai.

Seria concertelor de orgă debutează la biserica din Ghimbav

Seria concertelor de orgă, ce vor fi organizate la bisericile evanghelice din Ţara Barsei, in această vară, pentru punerea in valoare a patrimoniului reprezentat de orgile istorice care se găsesc in acest teritoriu, incep duminică, la ora 17,00, la biserica din Ghimbav. Pe langă organistul Steffen Schlandt, in concert va fi prezent şi oboistul Emin Curtgeafor, care, timp de o oră, vor interpreta compoziții de Bach, Vivaldi, Schnitzer, Mozart, Mendelssohn, dar şi lucrări semnate de Martin Schneider născut la Ghimbav. Spectatorii vor putea asculta sonoritatea orgii construite in anul 1786 de Johann Prouse. Intrarea la eveniment este liberă.

"Bucureştiul este oraşul cel mai desfigurat din Romania"

Declarația a fost făcută aseară ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, la sediul Grupului pentru Dialog Social. 'Capitala are monumentele pe care le merită. Nici monumentele, nici Bucureştiul, nici clădirile de patrimoniu nu reflectă altceva decat societatea romanească.', a spus Ministrul de Resort. Kelemen Hunor a afirmat că, pentru instituția pe care o conduce, atat Bucureştiul cat şi celelalte oraşe vor rămane o preocupare 'constantă', menţionand insă că ministerul 'are posibilităţi destul limitate, cand este vorba de monumentele de for public'. In acest sens, ministrul a subliniat că 'ar trebui o legislaţie mult mai dură, şi competenţe mult mai clar definite pentru Comisia de monumente de for public'.

Focus CHILE la TIFF

Filmele "Huacho", "Almendras", "Turistas" şi "Navidad " vor fi prezentate in secţiunea Focus Chile a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Evenimentul se va desfăşura incepand de astăzi și pană pe 6 iunie, la Cluj-Napoca. Anul acesta Republica Chile sărbătoreşte 200 de ani de la inceputul procesului de independenţă, şi anume formarea primei Adunări Naţionale a Guvernului, care a avut loc pe 18 septembrie 1810. Cu ocazia bicentenarului se organizează diferite activităţi culturale şi proiecte emblematice, pregătite incă de acum caţiva ani. Invitatul special al secţiunii Focus Chile este Sebastian Lelio, caştigătorul Trofeului Transilvania in 2007, cu filmul său "La Sagrada Familia" şi membru in juriul TIFF 2008.

Alina Cojocaru revine la București

Alina Cojocaru, prim-balerina Royal Opera House din Londra, revine la Bucureşti pe scena Operei Romane, la sfarșitul acestei săptămani, in spectacolul "Giselle". Evenimentul este programat duminică de la ora 18:30. Născută la Bucureşti pe 27 mai 1981, Alina Cojocaru a studiat la Kiev timp de şapte ani şi s-a perfectionat apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra in urma caştigării bursei Premiului Lausanne. In 1998 a dansat pentru Compania de Balet din Kiev, unde a debutat in "Don Quijote" de Minkus, a revenit la Londra in 1999 şi a fost promovată ca prim-balerină. Alina Cojocaru e fost inclusă in clasamentul celor mai bune dansuri ale deceniului alcătuit de cotidianul britanic The Times, pentru spectacolul "Giselle" din 2001, alături de spectacole ale coregrafei Pina Bausch şi a Companiei de Dans Merce Cunningham.

Actriţa Dorina Lazăr va primi premiul pentru intreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania

Evenimentul va debuta astăzi și se va desfășura pană pe 6 iunie, la Cluj-Napoca. Premiul pentru intreaga carieră va fi decernat in cadrul Galei de inchidere a Festivalului TIFF, in 5 iunie, la ora 20.30, la Teatrul Naţional din Cluj Napoca. Dorina Lazăr are o activitate impresionantă care include peste 30 de roluri in producţii cinematografice şi peste 50 de roluri in spectacole de teatru. Dorina Lazar a debutat in 1961 la Teatrul Regional Bucureşti, iar din 1969 este actriţă la Teatrul Odeon, instituţie pe care o şi conduce din 2003. In anul 1974 şi-a făcut debutul in actoria de film cu rolul din "Păcală", in regia lui Geo Saizescu.

Start pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, care se va desfăşura incepand de astăzi şi pană pe 6 iunie, va găzdui anul acesta participanţi din 70 de ţări şi va prezenta 350 de evenimente. Tema de anul acesta a manifestării este "Intrebări". Evenimentele se vor desfăşura in 66 de spaţii, fiind aşteptaţi zilnic 35.000 de spectatori. Oferta culturală a ediţiei 2010 cuprinde producţii reprezentative ale marilor teatre romaneşti şi din străinătate, spectacole de stradă in oraşul vechi, spectacole de teatru-dans, teatru de păpuşi, spectacole de lumini, muzică şi pantomimă, dar şi conferinţe, dezbateri, expoziţii de pictură şi fotografie şi lansări de carte. Printre teatrele romaneşti prezente in cadrul festivalului se numără Teatrul Maghiar de Stat Cluj, cu adaptarea peliculei ?Strigăte şi şoapte? de Ingmar Bergman, in regia lui Andrei Şerban.

Lorina Bălteanu expune la Muzeul Municipiului Bucureşti

O expoziţie de bijuterii handmade realizate de artista Lorina Bălteanu, care a avut ca temă de inspiraţie romanul lui Umberto Eco "Numele trandafirului", va fi deschisă pană duminică la Muzeul Municipiului Bucureşti. Manifestarea este organizată de Primăria Capitalei, prin Centrul Tradiţiei şi Creaţiei Populare Bucureşti. De astăzi și pană duminică, intre orele 10.00 şi 17.00, vizitatorii vor avea ocazia să admire şi să achiziţioneze o gamă diversă de bijuterii handmade. Intrarea este gratuită. Accesoriile au fost realizate de artista Lorina Bălteanu, care a avut ca temă de inspiraţie celebrul roman al scriitorului italian Umberto Eco şi muzica portugheză.

Cantăreaţa de fado Misia va concerta, in această toamnă, pe 11 septembrie, la Festivalul Plai

Evenimentul se va desfăşura intre 10 şi 12 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara. Mísia este considerată una dintre cele mai bune voci ale fado-ului din istorie, o demnă urmaşă a Amaliei Rodriguez. Mísia este cea care duce tradiţia portugheză mai departe, o adevărată ambasadoare a muzicii, recunoscută in intreaga lume, mărturie in acest sens stand toate ordinele, distincţiile, medaliile şi premiile pe care le-a primit de-a lungul timpului. Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalului Plai pot fi achiziţionate online, de pe Myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta.

Isabelle Huppert la București

Actriţa franceză Isabelle Huppert, in varstă de 57 de ani, va fi prezentă in București, cu ocazia expoziţiei "Isabelle Huppert ? Femeia cu portrete". Manifestarea va fi vernisată, in această seară, in prezenţa actriţei, iar maine va avea loc un masterclass "Isabelle Huppert in dialog cu Cristian Mungiu", la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică. Cu ocazia venirii la Bucureşti, actriţa va asista la premiera filmului White Material. De la Henri-Cartier Bresson la Juergen Teller, 120 de portrete ale actriţei realizate de cei mai mari fotografi ai lumii vor fi expuse incepand de astăzi și pană pe 27 iunie, la Sala Dalles.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" va inchide Festivalul TIFF

Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" regizat de Andrei Ujică va inchide cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Filmul, care a fost prezentat in premieră mondială la Cannes 2010, face portretul lui Nicolae Ceauşescu exclusiv prin imagini de arhivă preluate de la TVR şi Arhiva Naţională de Filme, prezentandu-l pe dictator intr-o ipostază complet nouă pentru publicul roman. Pelicula va conţine, de asemenea, şi imagini care nu au mai fost difuzate pană acum. Lista filmelor prezente in acest an la TIFF curprinde titluri precum "The Refuge", in regia lui Francois Ozon, distins cu Premiul special al Juriului la Festivalul de Film de la San Sebastian, "Submarino", selecţionat in competiţia oficială a Festivalului de Film de la Berlin. TIFF va debuta in această seară, in Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, cu cea mai recentă producţie a lui Fatih Akin, "Soul Kitchen", premiată la Festivalul de la Veneţia din 2009 cu Premiul special al juriului, o comedie savuroasă despre un proprietar de restaurant care pare urmărit de ghinion.

Bisericile fortificate şi bisericile cu frescă exterioară promovate la nivel european

Autorităţile romane, impreună cu Comisia Europeană, elaborează proiecte pentru promovarea a două rute culturale din Romania, a bisericilor fortificate şi a bisericilor cu frescă exterioară. Anunțul a fost făcut ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. El a precizat că in prezent se lucrează la proiectul privind bisericile cu frescă exterioară din Bucovina, din patrimoniul mondial UNESCO, care va fi racordat la celelalte rute culturale europene. Flutur a arătat că această rută, care cuprinde cele şapte biserici UNESCO din judeţul Suceava, va putea fi extinsă la celelalte lăcașuri de cult cu frescă exterioară din judeţ, dar şi la cele din judeţul Neamţ.

"Orfeu in infern" la Opera Naţională Romană din Cluj-Napoca

Premiera operetei "Orfeu in infern" de Jacques Offenbach, in regia Mihaelei Bogdan, va avea loc, maine, la Opera Naţională Romană din Cluj-Napoca.Regizorul Mihaela Bogdan, a declarat că spectacolul este binevenit in "vremuri in care e nevoie de zambet". Ea a precizat că, după ce, in 2007, a oferit publicului clujean premiera operetelor "Văduva veselă" de Franz Lehar şi "Candide (Candid sau optimismul)" de Leonard Bernstein, colectivul Operei Naţionale Romane din Cluj-Napoca pregăteşte o nouă incursiune in "universul viu colorat al acestui gen atat de indrăgit". Adrian Morar este dirijorul spectacolului, Valentin Codoiu - scenograful, coregrafia este realizată de Roland Podar, iar maestru de cor este Vladimir Popean. Premiera va avea loc maine, la ora 18.30, la Opera Romană din Cluj-Napoca.

Actorul Jean Constantin va fi inmormantat astăzi la Cimitirul Central din Constanţa

Marele artist s-a stins din viaţă miercuri, la varsta de 81 de ani, in locuinţa sa de la Constanţa. Jean Constantin a jucat de-a lungul timpului in peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei?, "Răzbunarea haiducilor", "Zile de vară", "Prea mic pentru un război atat de mare", devenind celebru in anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Deasemenea , Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate panzele sus", de Mircea Mureşan. Printre cele mai recente filme in care a jucat celebrul actor se numără "Poker" şi "Supravieţuitorul" de Sergiu Nicolaescu, "Cum mi-am petrecut sfarşitul lumii" de Cătălin Mitulescu, sau "Roming", de Jiri Vejdelek .

Teatrul Masca din capitală sărbătoreşte 20 de ani de existenţă

Momentul va fi marcat printr-o serie de evenimente ce includ spectacole clasice ale instituţiei, concerte, dar şi un targ de modă vintage. Targul "Masca e...Vintage" are loc astăzi la sediul teatrului din bulevardul Uverturii. Tot acolo vor avea loc concerte susţinute de Mircea Tiberian şi Ioan Gyuri Pascu şi repetiţia generală cu public a spectacolului "Gigi Amoroso", care include marionete uriaşe, 18 actori şi un decor special. Deasemenea maine şi duminică, in parcurile Cişmigiu şi Herastrău, publicul va putea urmări spectacolele "Cocktail", "Muzeul Viu", "Pierrot Lunatecul", "Clovnii" şi "Gardienii".

Festivalul Internaţional Ceh şi Evreiesc "9 Gates" continuă

Festivalul Internaţional Ceh şi Evreiesc "9 Gates", iniţiat in Cehia, este adus in premieră la Bucureşti, cu proiecţii de filme, expoziţii şi un concert. Evenimentul a inceput miercuri şi se incheie maine la Centrul Ceh şi Teatrul Evreiesc de Stat. Festivalul "9 Gates" cuprinde muzică, film, literatură şi expoziţii specifice perioadei de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial. Expoziţiile prezentate in festival sunt "Vecinii care au dispărut", un proiect in cadrul căruia tineri cu varste cuprinse intre 12 şi 21 de ani au realizat broşuri şi colecţii cu poze de familie sau alte documente despre cei dispăruţi in timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi "Un tribut adus victimelor Holocaustului ? copiii?.

O acţiune de recrutare a husarilor va avea loc, la sfarşitul acestei săptămani, in treisprezece localităţi din judeţul Covasna

Evenimentul este organizat de grupul păstrător de tradiţii ale husarilor - Asociaţia Csillagorzo, ( Cilogorzo) in parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului in judeţul Covasna - şi va avea loc in cadrul Zilelor Turismului Covăsnean, organizate de de astăzi pană duminică. Manifestările vor fi deschise la Targu Secuiesc, cu un targ de produse tradiţionale care au legătură cu creşterea cailor, urmat de un simpozion la care specialişti in domeniu vor susţine conferinţe despre rolul atelajului in dezvoltarea turismului şi a economiei, despre rolul calului in agroturism, despre educarea tinerilor pentru păstrarea tradiţiilor ecvestre şi despre turismul ecvestru.

Vizualizări: 55

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor